24 Май, 2018 13:00 4 305 81

РУСИЯ, прости!

  • русия-
  • кремъл-
  • българия-
  • ес

Аз не съм възпитан с любов към СССР. Напротив, западното влияние беше предпочитано от моето поколение

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не е въпрос главата на Русия да прости. Руснаците ми се ще да разберат и да простят. Трудно е, знам, но така ми се ще да бъда разбран. И наистина опростен. Простичко - Русия, прости, ти знаеш защо и как, кой и колко обича. Другото е игра на времето, игра на спомени и временна липса на резон.

Аз не съм възпитан с любов към СССР. Напротив, западното влияние беше предпочитано от моето поколение.

Но днес ми се свива сърцето и с ясно съзнание искам да помоля, да се покая и да бъда простен за това, което сториха политиците, моите, през последните десет години с Русия.

Няма в душата ми плам и горест, създадена от идеологическа принадлежност. Може би затова се срамувам от ветропоказателното политическо говорене последните 70 години в моята държава.

Аз съм част от една огромна група българи, които не биха искали да са пламенни комунисти, но пък и не биха искали да са отрицатели на миналото, поклонници на всеки силен или комсомолци на историческата палачинка. У нас няма да бъда разбран правилно. Но у нас никой не е пророк, ако не е влюбен в поредния Голям брат.

50 години ние славехме наведени СССР. След това ние отвърнахме очи, без да изправяме гръб - за дни се ориентирахме и със същите лозунги, със същата несвяст и зловещо подлизурство ославословихме капитализма и САЩ.

Аз бях изненадан. Но още по-страшно стана наскоро, когато всяка дума за Русия, каквато и да е - беше жигосвана като предателство. Точно както не беше преди. И точно както беше преди.

Не зная какво се случи. Знам само, че нацията ми страда и се гърчи от срам заради обръщането на гръб към тези, които са слята, неразделна част от моята история, кръв и култура.

Мисля, че добрият тон и сърцето дължат едно извинение и поиск на опрощение към Русия. Е, никога няма да е късно. Защото ние май не сме братя. Ние сме по-скоро блуден син.

Искаме да ни простите лекотата, с която ви забравихме. Вашата култура, мощ, достойнство, заслуги. С тях забравихме и нашия интерес.

Да ни простите свалянето на знамената и безпринципната им замяна с други знамена. Да ни простите самоохулването и самопремълчаването като един Левчев, преди четял стихове на Лужники, днес омълчан от забрава.

Искаме да ни простите несвойствената за нас възхита към новото социално инженерство, сякаш по инерция от комунизма. Простете нашата безпринципност и безгръбначност, нашия инстинкт за оцеляване и адаптация към всяка нова епоха.

Да ни простите, че редица ваши служители, служители на бившия съветски режим просто смениха ведомостта и със същия устрем и жар започнаха да работят за новия Голям брат.

Простете малодушието им, простете политическото гешефтарство, то за повечето българи е непонятно и грозно.

Да ни простите трябва, че дълго време имахме за президент една марионетка, която така обичаше да знае откъде духа вятърът, че дори се ожени тези дни за синоптик.

Да ни простите трябва, че проиграхме на няколко пъти нашия собствен икономически интерес, че непрестанно се волеизявяват необосновани анти-руски и руско-омразни групи, сякаш винаги са съществували, а не е така.

Да си простим и самите ние, че сложихме руснаците в черно-бяла схема, а малцинство, наскоро създадено субективно, руши всеки разговор за руския и българския интерес.

Но това изреждане може да продължи дълго и е твърде официално. С риск да кажа неприемливото, да изпадна в непонятна дисидентщина, иска ми се Русия да разбере и да прости.

Не е въпрос главата на Русия да прости. Руснаците ми се ще да разберат и да простят. Трудно е, знам, но така ми се ще да бъда разбран. И наистина опростен.

Простичко - Русия, прости, ти знаеш защо и как, кой и колко обича. Другото е игра на времето, игра на спомени и временна липса на резон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Робот

    53 18 Отговор
    За обикновените руснаци, сме най долни предатели и откровено ни ненавиждат! Прочетете в ютуб коментарите, под клиповете за посещението на Радев. Ще ви заболи главата.

    Коментиран от #6, #34, #66, #81

  • 3 Иванов

    24 94 Отговор
    И този стана жертва на дрогата, защото такива простотии може да напише само един наркоман, пияница- никога!
    Русия, стой по- далече от Родината ми България, която твоите олигарси превърнаха в клоаката на Европа и едно безлюдно гробище! Бог да ти отвърне за "добрината"!!!

    Коментиран от #70, #71, #78

  • 4 Карбовски е некадърник

    20 68 Отговор
    Опитва се да смае с Уау скандални простотии. Загрижил се той - незабележим квартален келеш да се отърка около темата российка. Бетер тъпия пингвин на решетников.
    Не ставаш крбвски. Интелектуално импотентен си. Не си смешен, като Марийка, която обичала Русия защото никой друг не я обича.
  • 5 Рубладжийче

    20 86 Отговор
    Поредния лизач на руски задници от журналидстическата гилдия. След старите червени русофилски плазмодии Гарелов, Тома Томов и Кеворкян на руската копанка се нареди и Карбовски, който гледа да отвмъкне кокала от другите русофилчета Симов и Волгив. Статията е показателно до каква степен бългерските рудсофили могат да паднат в унижението си пред руските дегенерати.
  • 6 Може ли цитати

    12 44 Отговор

    До коментар #2 от "Робот":

    Ще е забавно да научим за какво изоолзват дадената им от нас азбука.
    Точно на 24 Май ще е показателно.

    Коментиран от #12, #15

  • 7 Ристе

    20 64 Отговор
    Боже, какво падение. То бива но чак толкова в деня на писмеността! Срам
  • 8 Българин

    19 62 Отговор
    Спомняте ли си снимката, на която вицепрезидентката Йотова е коленичла в краката на цигарения поп Киро Гундяев и му целува ръката? Мислех, че това е върха на унижението, което русофил може да направи пред руски негодник. Дълбоко към грешал!!! Карбовски надмина Йотова!!! И за пореден път доказа, че русофилите не са българи а българофоби и са вредни за България.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПЕЕВ

    14 54 Отговор
    ТВОЙТО ПОКОЛЕНИЕ ОБИЧАХА ЗАПАДА НО ВСЯКА ТВОЯ ДУМА ВЪЗХВАЛЯВА РУСИЯ КАКТО УЧИТЕЛЯТ ТИ АГЕНТ КЕВОРКЯН.
  • 11 Ads

    21 44 Отговор
    Нито ще моля Русия да ми прощава (то няма и за какво), нито пък на Русия й дреме за мен. А исторически винаги интересите на Русия не са съвпадали с тези на България. Карбовски, за теб не знам...
  • 12 Робот

    26 11 Отговор

    До коментар #6 от "Може ли цитати":

    Никак не е забавно, а много тъжно! Пропагандата явно е оказала силно влияние, както и у нас впрочем. Факт , е че отношенията ни са отровени завинаги!
  • 13 плевен

    44 7 Отговор
    Журналист,който не мисли за последствията.Мартине,ще излеят
    всичката помия върху теб,и ще се подписват като българи.
  • 14 жалко много жалко

    49 12 Отговор
    Карбовски е странна и противоречива личност. И като журналист и като човек,но......с тази статия ме кара да преосмисля някои аспекти на отношението си. Наистина е така,както пише той. Имаме много гъвкави гърбове,готови да се кланят и на Изток и на Запад.Гнусно,противно,плазмодийно!!! Утре,вдругиден осмокраки извънземни да дойдат и на тях ще се кланяме. Що за народ сме?!
  • 15 някойситам

    12 33 Отговор

    До коментар #6 от "Може ли цитати":

    Какво значи "дадена от НАС азбука" ? От теб конкретно ли е била тя дадена? На "ВАС" тя е била "дадена" от Византия, с цел да промие мозъка и да ряаспространи христианството, и да унищожат местните традиции и разбиранията. Преди да се пените, разберете, че не "ВИЕ" сте я създали, а тя е била създадена, за "ВАС" с цел : да уничтожат всичко, което да е по-различно от христианството.

    Виж Скандинавите - хора до ден днешен се борят срещу налагане на чужди религии, а такива като теб още и се гордеят, че сте били надупени заради чужди възгледи.

    Коментиран от #17

  • 16 onq s konq

    15 35 Отговор
    Явно за Карбовски ГЛАДЪТ Е ПО-СИЛЕН ОТ УБЕЖДЕНИЯТА.Защо обаче Карбовски СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ГОВОРИ В МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО-"НИЕ"?!Ами като търси руска прошка-ей ги там на морето руснаци бол-да върви да им се извинява,да си посипва главата с пепел,да им играе казачок и да им долива чашите с ракия...
  • 17 Рубладжийче

    13 33 Отговор

    До коментар #15 от "някойситам":

    Абе руска подлого, какво общо има Византия с кирилицата? Руските еничари ще преиначите българската история в угода на Русия и дори на азбуката ще постигнете. Няма по-големи безродници и българофоби от вас!

    Коментиран от #24, #47

  • 18 Санде

    10 24 Отговор
    Тоя обърна резбата!
  • 19 Xaxo

    13 21 Отговор
    Сега рублите ще потекат
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ВЪЗРАСТЕН

    16 30 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ, ЧЕ НАРОДА ИЗПРОСТЯ, ЗА КАКВО СЕ ИЗВЕНЯВАШ БЕ ТЪПАНАРИНО , ЧЕ БЯХМЕ ПОРОБЕНИ,КУПУВАХМЕ ИМ БОКЛУЦИТЕ, НЯМАХМЕ ПРАВО ДА НАПУСКАМЕ ГРАНИЦИТЕ СИ , ДА ИМ ГЛЕДАМЕ В ПЕТЪК НОВИНИТЕ, И ПОСЛЕДНО НО ТО Е НАЙ ВАЖНО ОСТАВИХА НИ БЕЗ АДЕКВАТНА ИКОНОМИКА, ПРОИЗВЕЖДАХМЕ БОКЛУЦИ,А ТЕ НИ СТОПИРАХА И АВТОМОБИЛНИ ЗАВОДИ И ВСИЧКО,КОЕТО ЩЕШЕ ДА Е В ПЛЮС ЗА ИКОНОМИКАТА НИ !!! ЗА ТОВА ЛИ СЕ ИЗВИНЯВАШ ИЛИ И ТИ , КАТО ВОЛЕН ТЪРСИШ ПАРИ ОТНЯКЪДЕ !?

    Коментиран от #23

  • 22 Доктор Охболи

    35 8 Отговор
    Не съм фен на Карбовски, но в случая е прав до голяма степен. Всъщност защо се сърдим? Когато сме се навели на Запад, за да целуваме там нещо си, задникът ни е обърнат на Изток...ако не те оправят, ще те наритат.

    Коментиран от #28

  • 23 Доктор Охболи

    20 8 Отговор

    До коментар #21 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Ще бъда кратък. Писането с главни букви е признак на истерия. Щом сте възрастен, пийте си редовно хапчетата за кръвно да не би да стане някой сакатлък.

    Коментиран от #27

  • 24 някойситам

    16 8 Отговор

    До коментар #17 от "Рубладжийче":

    Не съм руснак, нито пък симпатизирам на моментно правление на Русия. Просто имам малко повече мозък от такива като тебе, за които света е права линия. Ако не разбираш какво общо има Византия - почети, че тя е била основен распространител на христианската религия в Европа по това време (9-10 век), като уничтожаваше всеки, които е бил против приемането на Христианство, промита твоя глава такава!

    Коментиран от #30, #42, #79

  • 25 Българин един

    11 21 Отговор
    Егати долното племе сме , ние не си защитаваме БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, ми пак отиваме да превиваме гръб на руските окупатори!!! РОБЪТ СИ ОСТАВА РОБ ЗА ВЕКИ ВЕКОВ ,ЯВНО И ТОВА Е НАСЛЕДСТВЕНА ЧЕРТА !!!

    Коментиран от #29

  • 26 някойситам

    22 7 Отговор
    Колкото повече минуси виждам на мойте коментарии, толкова по-добре разбирам сегашен свят, потънал в лъжи, и сегашните хора - слепи и приемащи всичко за даденост. Горе - долу, предполагам, близо 5% са готови да погледнат истината в очите. За съжаление, света е пренаселен с глупаци, но не се бойте, всеки ще отговори рано или късно за глупостта си пред най страшния съдия - самият той.

    Коментиран от #54

  • 27 ВЪЗРАСТЕН

    11 13 Отговор

    До коментар #23 от "Доктор Охболи":

    РОБЪТ СИ ОСТАВА РОБ !!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българин

    7 21 Отговор

    До коментар #25 от "Българин един":

    Русофилите го правят, не българите. Те отдавна не са част от българския народ. И никога не са били. Тяхната родина е Русия.
  • 30 Рубладжийче

    6 18 Отговор

    До коментар #24 от "някойситам":

    Цитирам..... значи "дадена от НАС азбука" ? На "ВАС" тя е била "дадена" от Византия, с цел да промие мозъка и да........

    Правиш ли разлика между глаголица и кирилица, руска подлого или огромния ти мозък е над такива дребни детайли? Или просто си върти руската пропаганда и плюеш по инерция по България.

    Коментиран от #31

  • 31 някойситам

    10 6 Отговор

    До коментар #30 от "Рубладжийче":

    А ти правиш ли разлика в това, че до 9-ти век славяните са писали на руни, сходни с скандинавските, и изведнъж почнаха да пишат с съвсем по-различно писмо... защо ли? Защо ли и Викингите са били избити? Помисли малко... нямаше ли да приемате тази азбука, щяхте да последвате съдбата на Викингите, които за Византия бяха диви маймуни, и славянски племена с нищо не се различаваха от тях... А сега ти и още 90% от населението на България се пенят, че са били създали нещо и "ПОДАРИЛИ" на руснаци... Разбери - България е била пионка в цялата схема, а схемата е била да няма нищо, което да е по-различно от христианството, и бяха приети какви ли не измислени ходове, че от стадо диви славяне да почнат да лижат задници на "великите" византийски свещеници.

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 някойситам

    20 5 Отговор

    До коментар #32 от "Рубладжийче":

    Живея в България от 11 години, жена ми е българка, обичам си я, както и обичам България. На всеки българин бих пожелал само щастие, уважавам много неща, които съм видял в България. Ако не си забелязал, хората, които са Българофоби -няма да научат езика така, както аз го направих. НЕ съм русофил, НЕ съм русофоб. Просто искам да накарам колкото може повече хора да се научат да МИСЛЯТ, а не да вярват сляпо. И на теб ти пожелавам само добрите неща!

    Коментиран от #36, #40

  • 34 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Робот":

    Глупости на на търкалета! Ако, знаеш какво означава това?!:)
  • 35 Абе

    3 8 Отговор
    Какво да ви прости, след като сте гъотверени исторически обосновано? и да хленчите, след като ви бият шута, също сте свикнали.. Поне не се унижавайте, след дъжд качулка.
  • 36 goni

    5 8 Отговор

    До коментар #33 от "някойситам":

    Ти си чистопороден българин!:) Лошо няма!:) Но, няма нужда да се опитваш да се правиш на друг!:) Няма как чужденец да пише така, както пишеш ти!

    Коментиран от #39

  • 37 Гост

    8 5 Отговор
    Мартине, Мартине, отиде каруцата у ряката. Нищоне става вече.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 някойситам

    15 0 Отговор

    До коментар #36 от "goni":

    От Казахстан съм, нямам Българска кръв в мен, но благодаря ти за коментар, приемам го като хвалба :)

    Коментиран от #41, #44, #46

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Рубладжийче

    6 14 Отговор

    До коментар #39 от "някойситам":

    Дори и Казахстан се дистанцира от руската кочина!
  • 42 Друг

    4 12 Отговор

    До коментар #24 от "някойситам":

    Ама пъпът ти е хвърлен в Русия. На руски се пише униЧтожить, а на български унищоЖавам. Правиш грешката повече от веднъж. Също така, в българския език представката е “раз”, а не “рас”, както е на руски.

    Коментиран от #45, #48

  • 43 А БЕ

    4 11 Отговор
    ПРОСТИЯТ ЧОВЕК СИ ОСТАВА РОБ, И СТО ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ ДА ИМА ВСЕ ТАЯ, НА ПОРОБИТЕЛИТЕ СИ ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ ДУПИШ СИ Е АБСОЛЮТНО ЦЪРВУЛСКА ДУШИЧКА !!!
  • 44 goni

    12 1 Отговор

    До коментар #39 от "някойситам":

    Странно! Ти не само пишеш, но се и изразяваш като българин! В никакъв случай не съм искал да те обидя! Дерзай!:)
  • 45 някойситам

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Друг":

    Не споря, прав си, но това да говориш на руски език не означава, че си руснак ;)
  • 46 goni

    12 1 Отговор

    До коментар #39 от "някойситам":

    А! И не обръщай внимание на някои писания! Те не знаят че в Казахстан има толкова руснаци че! Но, дори и да си казах! Винаги сме се разбирали!

    Коментиран от #50

  • 47 до пишманумника

    15 3 Отговор

    До коментар #17 от "Рубладжийче":

    Знаеш ли какво е ефект на Дънинг-Крюгер? Ти си много точно олицетворение на този феномен. Казано простичко: Тези дето най-малко са наясно, плещят най-много и се имат за най-компетентни. Кирил и Методий са византийски поданици и византийски служители: теолози-книжовници, които получават поръчение от константинополската църква да подпомогнат християнизирането и приобщаването на околни "варварски" народи към Византия. Прочети за великоморавската мисия за да ти се изясни, че ние не сме първите и единствените на този свят. Вярно е че сме имали славни книжовници, продължили делото на братята, но азбуката не е поръчана само заради нас. Нашите царе и книжовници са получавали образованието си от Византия и тя е инициатор за създаването на азбуката ни. Това не омаловажава за слугите на книжовниците ни. Омаловажават ги истеричните напъни на политизирани неграмотници,които не уважават комшиите си (при това положение и комшиите ти няма да те уважават.

    Коментиран от #49, #51, #53

  • 48 goni

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Друг":

    Няма смисъл! Човека просто си изкарва хляба! А,ти явно си заклет преводач! Тука нивото не е високо!:) Не знам ! В Българските сайтове , абе,както и да е!:)
  • 49 някойситам

    10 1 Отговор

    До коментар #47 от "до пишманумника":

    Най-накрая, някой, който да е наясно с нещата!
  • 50 някойситам

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "goni":

    Благодарско! И на теб ти пожелавам всичко най-добро! :)
  • 51 goni

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "до пишманумника":

    Удоволствие е да срещна толкова високо ниво във форума! Форума е приятен, но понякога.....!:) Надявам се да си пишем и в бъдеще!:)
  • 52 ВАГ

    2 9 Отговор
    Карбовски , вземи направи сефтето ,че от тез ч...и дрънкаш само глупости.
  • 53 Рубладжийче

    6 5 Отговор

    До коментар #47 от "до пишманумника":

    Не става въпрос за Кирил и Методия българофобе. Те са измислили ГЛАГОЛИЦАТА. Става дума за КИРИЛИЦАТА, която не е измислена от тях . Вземи и прочети преди да българофобстваш.
    Правиш ли разлика между ГЛАГОЛИЦА И КИРИЛИЦА,

    Коментиран от #57, #58, #69

  • 54 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "някойситам":

    Напълно съм съгласен! Самият той!
  • 55 кирил

    4 7 Отговор
    потвърждение на това колко големи комплексари са българите по отношение на русия

    Коментиран от #60

  • 56 Да ви

    10 3 Отговор
    В Русия е спасението глупаци Ванга отдавна го каза обичайте България .
  • 57 goni

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "Рубладжийче":

    Вярно! Прав си! И какво от това?! Даден е старт на славянската писменост! По нататък няма да комeнтирам!:) Ако, искаш можеш да ми обясниш нещата!
  • 58 Кълвач

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "Рубладжийче":

    Вече ти обясниха, че си "Дънинг-Крюгер".
    Ха, ха, ха! Ефект такъв.

    Коментиран от #62

  • 59 начо

    3 12 Отговор
    достатъчно и позорно е да видиш йотова на колене пред руското ченге алкохолик в расо
  • 60 goni

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "кирил":

    Какви комплексари сме бе пич?!:)
  • 61 Да уж

    17 3 Отговор
    Може би предците на днешните българи и са създали кирилицата, но потомците, с голяма доза вероятност, може и да я забравят.
    Русия е гарант на това, че нашата славянска писменост няма да изчезне.
    Днес цяла Русия празнува този празник. Хиляди хора в много градове на моята Родина излизат и почитат светите братя. Грандиозни чествания стават в Русия за които никога не съобщават в българските медии. Защо ли? Миналата година на Червения площад огромен хор изпяха на български език " Върви народе възродени" и нито една медия, нито един сайт и нито една бг телевизия не го отбелязаха. Пак питам, защо ли? Може би, защото гадости да говориш за Русия - това е конюктурат на днешния ден? Още един пример, как русофобията съвсем съзнателно цели и омраза и разединяване между хората.
    Тази година пак ще пеят на Червения площад български песни.

    Коментиран от #64

  • 62 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Кълвач":

    А,на бас че не знаеш за какво става въпрос :)
  • 63 Кълвач

    4 1 Отговор
    Човека го обясни отлично. Прочетох и в Гугъл.
  • 64 goni

    5 1 Отговор

    До коментар #61 от "Да уж":

    Няма да ви предадем! Ако , щеш вярвай!
  • 65 Ехото

    4 11 Отговор
    Един манипулативен журналист, който няма проблеми с марала, етиката и хигиената
  • 66 Да да

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Робот":

    Заглавие - Русия! Прости като Карбовски.
  • 67 Да да

    15 2 Отговор
    Браво , Мартине !
  • 68 ГОСТ

    2 7 Отговор
    това е като онова писмо ..." др.Живков, никой не може да ми забрани да ви обичам"...писано е от тъп, прост и изтрещял от всякъде неграмотник
  • 69 до пишманумника

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Рубладжийче":

    Правя разлика, разбира се. Това не променя факта, че създателите на кирилицата също са ученици на византийските школи. Всичко, що е било грамотно по онова време из нашите земи е било ограмотено или от византийците или от латините. Но ние не пишем на латински, а на "кирилица". А тя е съставена от почти всички букви на византийската (която е гръцката) азбука, няколко подобия на еврейски букви и няколко, за които не съм на ясно. И тогава, и сега християнските духовници изучават и иврит. Българските "ш" и "ц" може да сравниш с еврейските "шин" и "цади". Тънкостта не е била в това - да се измислят символите. Те са взети все от някъде. Образованост е била необходима за да се направи анализ на звуковия състав на езика, а за това са нужни книжници, които живеят сред хората, които го говорят. Но инициативата и двигателя за това е Византия.
  • 70 Симо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Виж сам съотношението между одобрение и неодобрение и ще ти стане ясно от името на каква част от населението пишеш. Помияр гъзолизане.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Вал

    16 1 Отговор
    Вярно е описал нещата Мартин и с точни изрази. Не ми е любимец, но съм съгласен с изказаното от него. Горе долу така се развиха нещата.
    И това искане на прошка не е просто "Извинявайте" за еди кво си ", то е емоция, съжаление и разкаяние, оплакване на съдбата на честните и с достойноство хора в малка наведена държавица, от които не зависи нищо, чийто човешки възгледи бяха пометени от алчната, феодална партокрация, която за да си заслужи зелените банкноти и властта охули и оплю всички сътворено преди нея. Подкрепям те Мартине и съм ти благодарен, че публично изразяваш емоции и мисли за които ние обикновените люде нямаме време и нерви.
    Не обръщай внимание на хулите на троловете, в БГ ганьовците винаги са били повече от Алековците.
  • 73 Българофил

    1 9 Отговор
    Поклон пред Русия за Освобождението, но руснаците трябва да ни се извинят за натрапени комунизъм, който ни отдели от нормалните държави! Реми!

    Коментиран от #74

  • 74 Да уж

    6 1 Отговор

    До коментар #73 от "Българофил":

    Вие да не би да сте недееспособни? Сами себе си обиждате.
    Май светът е длъжен на България, по принцип, защото тя е малка, недамостоятелна и зависима. Така ли?

    Коментиран от #75

  • 75 Българофил

    3 4 Отговор

    До коментар #74 от "Да уж":

    Понеже автора търси извинение. И затова казвам РЕМИ! Освобождението е велико нещо, но защо ни освобождаваха и втори път? Много е просто за разбиране.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Голям прос

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Ти май си жертва на дрогата или друго, не можеш да разбереш как затъваме постоянно. За 30г обедняхме 90% от останалото население. Иначе ни нагушиха с празни обещания. Абе какво си губя времето с такива които не са видяли а чули
  • 79 АЛО АЛО

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "някойситам":

    Добре, че така е било ! РЕЗАНЯК
  • 80 парлак

    5 1 Отговор
    Прав е Карбовски,трябва да се простим един друг за това че от 28 години под натиска на демокрацията се циганизирваме...докато Русия мълчаливо християнизира своите мюсулмати...здравейте цигани,как сте?!
  • 81 хитеp

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Робот":

    Като чета в посочения ютуб коментарите на рашките направо ме засърбява хурката за тях! Робот ли си бракма ли си разбери че живеем в Европа и разни пиздерщини рашки не ни бъркат!