Last news in Fakti

1 Юни, 2018 09:46 7 950 55

Евгений Дайнов: Борисов опозори България и ЕС. Трябва да бъде съден за измяна

  • путин-
  • бойко борисов-
  • русия-
  • ес-
  • ек-
  • турски поток

Премиерът е заплашен със затвор от 15 години

Евгений Дайнов: Борисов опозори България и ЕС. Трябва да бъде съден за измяна - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политологът Евгений Дайнов публикува във "Фейсбук" яростен коментар срещу извиненията на българския премиер към Путин, поднесени по време на визитата му в Москва.

Според него така Бойко Борисов е опозорил както България, така и целия ЕС. А действията на министър-председател се явявали държавна измяна, за която Наказателния кодекс предвижда до 15 години затвор.

Ето и цялото мнение на Евгений Дайнов в социалната мрежа:

Борисов е помолил точно Путин - който нахлува в чужди държави и сваля пътнически самолети - за прошка за това, че България е член на ЕС и НАТО?

Този човек не просто ни опозори. Той опозори и ЕС, бидейки негов председател, макар ротационен. Но с това бедите не свършват.

Това, неговото, е вече държавна измяна. Има си текст в Наказателния кодекс: Чл. 103.(Изм. - ДВ, бр. 10/93 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на Републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    82 14 Отговор
    Изобщо не му пука на Тиквата. Стара пачавра леке не хваща.
  • 2 iQ5

    80 11 Отговор
    Сега ще ходи да се извини и в Брюксел после ще се извини и на руския патриарх после ще се извини на целия бг.народ че го е грабил 10г.и накрая ще се прави че нищо не е станало!
  • 3 патриотъ

    132 21 Отговор
    А защо мълчеше,когато Боко защитаваше американските интереси и работеше в полза на Америка срещу България!Тогава не подлежеше ли на чл.103 /Изм.ДВ.бр.10/93 г./

    Коментиран от #31

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Митака

    60 19 Отговор
    Браво на бат Бойко ама Красно а този Евгени да лиже фаза на Америка той е предател Ив за пандиза
  • 6 Антон

    61 11 Отговор
    Нека си го кажем открито и престанем с всевъзможните версии за тази газ. боко не е при Путин защото мисли за България, народа или откъде ше вземем газ. Той е там защото така му е наредено.
    Той беше човека който се хвалеше че е спрял руските проекти. Естествено под давление на чужди служби, американски и тези на ес. Тогава ес и сащ бяха в привидно добри от отношения, Тръмп не беше още станал президент. Впоследствие лобито на Тръмп спечели, това не се харесва на неговите опоненти, включително и на джендърите от ес-то. В момента от няколко седмици се говори за търговска война между сащ и ес. Тъй като боко е пръв в угаждането на чужди интереси, неговите господари от съюза са му наредили да отива при Путин във връзка с газта. Това се прави не заради интереса на България, а за да може ес-то да прави сечено на американските итереси и лобита региона. Тоест нашия човек отново изпълнява поръчки, които не са в наш интерес а единствено подкрепят чужди такива.
    Утре силните ще си оправят отношенията. Кажете ми България, благодарение на Борисов кой ще уважава -Русия в лицето на наш исторически съюзник, ес-то или американците на които искаме да бъдем приятели. Това е проявление на най-древната профедия и боко не бива да се сърди че и българите не го уважат, какво остава за другите лидери.
  • 7 Гост

    37 5 Отговор
    Има едни, които никога няма да са на държавен пост, но това не им пречи да вредят на страната нон-стоп! За провала на големите проекти трябва да бъдат съдени заедно с Борисов и Ко.
  • 8 алоо

    20 33 Отговор
    Борисов квото и да направи на вас все не ви харесва,айде у лево....
  • 9 Гост

    37 9 Отговор
    А гранта Дайнов ще се бръкне ли за 800млн. евро за да плати загубите на Русия причинени от България?, по-точно от Боко и САЩ. И ще излезе че Боко трябва да получи награда за спестените 800млн.

    Коментиран от #20

  • 10 Пешо

    55 7 Отговор
    Кажи му Евгени Дайнов и повече не го обиждай!
  • 11 патриотъ

    31 13 Отговор
    Алоо,а какво точно е направил Боко за България,освен поразии?!
  • 12 Иван

    40 9 Отговор
    А защо досега не са осъдени на по 15 години слугите на Шорош у нас начело с БХК??? Те не изпълняват ли точно поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено във вреда на Републиката?
  • 13 Фрг

    11 4 Отговор
    А прецедента
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кумчо Вълчо

    32 8 Отговор
    Вярно е боко трябва да бъде съден, ама за проваления Южен поток ,за пропуснати ползи затова ,че както той каза всички енергийни проекти ни заобикалят и то защото ходи да ближе не тези задници които трябва.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 5ко

    30 13 Отговор
    За евгени дайнов само ще кажа - не е българин. Хазарин е т.е. евреин. Так че правилното е точно обратното на това, което казва.
  • 18 Иоуееееее

    10 15 Отговор
    Генчо от Миндя, сигорно го е мислил това, та чак пушек му е излизало от главата. Всъшност в момента е много смешно как гъзолизачите на биесипе и компания се чудят как да извъртят нещата, само и само да измислят поредния компромат срещу Борисов.
    Щото са толкова разкрачени, с това да оплюят Борисов без да маскарят и любимата им Русия, та чак опитите им граничат необикновенна глупост и дебилизъм.

    Смешно...
  • 19 ТОЧКАТА

    10 4 Отговор
    Този е от кохортата на черните полковници....само кръв искат...
  • 20 Бай Натю

    10 13 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Руските мекерета все за руските интереси ви боли, българофоби недни!
  • 21 ТОЧКАТА

    11 2 Отговор
    Дайнов здраво е стъпил на СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИНИ В България...И едва ли знае кой флаг се вее над главата му.
  • 22 надежда

    12 4 Отговор
    къди ли е бил този неврастеник с мазна коса дайнов преди 10 ноември та с такава стръв се изхрачва мисля си че навярно е лежал в социалистически затвор за педофилия и изнасилване, нямам друго обяснение за неврастеничното му поведение...
  • 23 Крадец

    10 2 Отговор
    Дайнов пък е за бесене,щом Борисов е за затвора!
  • 24 Дългият

    10 2 Отговор
    Кой беше Евгени Дойнов, че нещо не мога да си спомня...Угодия няма...защо се кланя за газ...ако в един момент няма газ защо ББ не е направил необходимото.От нас нищо не зависи така че трябва да се съобразяваме със силните на денят...
  • 25 Невменяем

    4 0 Отговор
    По-скоро ще го пратят в Карлуково. Той си е невменяем и ако малко разбираше за какво става дума, нямаше да прави такива поразии.
  • 26 dimitrov

    6 2 Отговор
    Евгени Евгени.......................както винаги точен и коректен,друг е въпроса ....кой се интересува от твоето мнение..и кой е чувал за теб освен група политически безделници/анализатори/.........да си уплътняват свободното време
  • 27 alvin

    7 3 Отговор
    Кой е този Евгени Дайнов.. някой знае ли го ?

    Коментиран от #33

  • 28 B52

    10 3 Отговор
    Евгени, Евгени, както винаги чинно надупен и с оплезен език, друг е въпросът кой се интересува от твоето мнение и кой е чувал за теб освен група блюдолизци/политически некадърници/подлоги/безделници/псевдо анализатори/ да си изкарат някой цент.
    Може да си направите двойка с Румка Бъчвата, ама и за това не те бива ...
  • 29 прост народ слаба държава

    9 18 Отговор
    Много прости хора коментират тук, предимно пост-комунистически угризки.
    90-те години гладувахте, надувахте гайдите, сега покрай ЕС живнахте малко и ви се отвори любовта към червените боклуци.
    Българина е предател по рождение!
    Както е казал един революционер: Двама българи чета, трима българи, чета с предател.
    Сега заслужаваме ЕС да ни спре помощите и лично децата ви ще ви спукат от бой простите кратуни, че сте ги лишили от бъдеще, трябва да ви изкарат любовта към братушките през аналното отверстие.
  • 30 Ганака

    6 4 Отговор
    Кой Дайнов оня дето беше учил в Москва.Че той в ред ли е вече?
  • 31 прост народ слаба държава

    10 16 Отговор

    До коментар #3 от "патриотъ":

    Ей, тъпан, проекта Белене струваше ЗАГУБА от 2 милиарда лева за една дупка, от твоя джоб, от джоба на всички българи, това е кржба.
    Не ти ли идва на акъла, доколкото го имаш, че Боко просто замете следите на неговите партньори от БСП. Нищо не е спирал, просто Белене нкой не го е пускал, че да бъде спрян!!!!!!
    Това е икономически неизгоден проект, ако някой го направи ще е на загуба или за сметка на българският данъкоплатец. Руснаците може и да го направят и то главно от стратегически съображения, ще осъществят контрол, още по голям въху икономиката геополитическото ни положение.
    Никой не прави нищо от любов или патротизъм прави се за пари или за интереси.
    Не е важно само да си патриот, а по важното е да имаш АКЪЛ и да може да мислиш, а ти явно не можеш.
  • 32 Jack Bauer

    15 5 Отговор
    Какъв ЕС какви 5 лв., ЕС на 3 скорости и България естествено оставена в последната. ЕС е елементарна схема за манипулация и контрол от "големите" над "малките" държави в Европа. Време е България да следва собствения си интерес.

    Коментиран от #34

  • 33 хаха

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "alvin":

    ЕДИН КЪДЕТО НЕ СЕ КЪПЕ СЪС СЕДМИЦИ, ТОВА Е ДАЙНОВ!
  • 34 прост народ слаба държава

    8 13 Отговор

    До коментар #32 от "Jack Bauer":

    Ти знаеш ли България преди 1989 откъде стартира? Ами соца? Искаш да се сравняваш със супербогати страни с мощни икономики, които са ги градили стотици години? Страни, които произвеждат мозъци, имат огромно културно наследство, като Германия например? България влезе в ЕС през 2007, с валутен борд, с разбита икономика, сега стандарта се е повишил и икономиката е стабилна, независимо от кражбите и некадърните ни червени бизнесмени.
    Посоката е правилната, отклоним ли се ще ядем големия, като през 90-те години.
    Ти кво искаш, за 10 години и айде средна заплата 3000 евро? Това да не ти е страната на чудесата, аман от малоумни изказвания.
  • 35 Снайпериста

    5 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 36 Тях червеното знаме роди ги

    4 2 Отговор
    1945-2018-комунизъм и комунисти в изпълнителната власт,благодарение на един народ,който тояга не хваща!
  • 37 патриотъ

    11 6 Отговор
    Прост народ и слаба държава,но и много тъпани тука,дето ще се наакат да ни убеждават,че Южен поток бил на загуба,пък всички строят газопроводи,че атомните централи били на загуба,пък всички строят,че бай Тошо виновен,че Боко ни окраде и куп още тъпотии и като не може да се обоснове,започва да обижда и да плюва!Боклук сороски,никой не ти е искал мнението и можеш да си го навреш отзад и ходи лъжи някъде неграмотните от маалата,дано ти повярват!А умствения ти багаж едва ли е толкова голям,че да влизаш в подобни спорове!Не обичам да обиждам,но обичам да си връщам!

    Коментиран от #38

  • 38 прост народ слаба държава

    11 5 Отговор

    До коментар #37 от "патриотъ":

    Искаш обосновка ли?
    Ей ти я обосновката:
    БСП и Герб са, като мъдите, едното е ляво, другото дясно, но и двете висят на един и същ х*й, БКП.
    Защо според теб, досега не е построен Белене? Има само реализирани огромни загуби и това е факт! Цанков Камък, още 2 милиарда!
    КТБ, кражбата на века, 7 милиарда!
    Виновни и осъдени, НЯМА, това, какво ти говори?
    Защо лижеш руски гъзове или така искаш да им се отблагодариш за "освобождението", айде избийте си ги тези комплекси веднъж завинаги.
    Бъди истински патриот, не чуждопоклонник, лъжепатриот, имай малко себеуважение
  • 39 патриотъ

    8 6 Отговор
    Всяка социална система има своите предимства и недостатъци и те се определят обикновено от човешкия фактор!Социализма си имаше и хубавите и лошите страни,но именно човешкият фактор го провали,а капитализма за сега се очертава само с лошите си страни и пак поради човешкия фактор!
  • 40 Театрал

    5 0 Отговор
    Свободата, както е добре известно, е на върха на копието. Дали ще го вдигнем и ще се борим за България, зависи само от нас, българите!
  • 41 Ганака

    5 0 Отговор
    Абе тоя от простия народ наистина е от там като му чета много умните разсъждения.Сигурно с Дай нов са на една хранилка.
  • 42 дърт седераст

    12 3 Отговор
    Не, че ще тръгна да адвокатствам на тиквата, обаче точно прогейтър мрежата и цялата армият от козяшки, платени тролове,които саботират държавата, са за минимум 15г. трудов лагер. С труд и пот да си върнат на народът и държавата си, за вредите и националните предателства. После - персона нон грата, отнемане на гражданство и шут през границата. Като не им харесва в България и единственото препитание, което си намират е националното предателство, да си ходят при еврогейовете и кравепасците и там да им търпят сервилността и сребролюбието. Не за първи път ДСЕЕБЕ и подобните, костови метастази заплашват със съд и то по ирония, пак тиквеника, за да се подмажат на краварските си грантове. Кой ще съдиш ти, бе, нещастен разсипник и лайномет? Един от вашите ходи на крака в турция да се извинява на анадолците, от наше име. Това вече е срам, това е за затвор, а тиквеника сега се черви заради вашите золуми. Унищожихте ни държавата, съучаствате в геноцидът над народа ни, 1% електорат нямате, подскачащи отпадъци, ама се държат все едно в тях е властта в държавата. Отдавна сте на бунището и там ще си останете и никакви грантови пари и купено, медийно присъствие няма да ви изкара от там.
  • 43 Съдия

    7 0 Отговор
    Евгений , ще бъдеш съден ,защото си ходещ развъдник на молци , бълхи и др.паразити !
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Москвич бракма

    1 3 Отговор
    Който лиже пиян руснак цял живот повръща
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 България е във НАТО и ЕС !!!!!!!!

    3 3 Отговор
    Съд и смърт за продажника
  • 49 Българин - родолюбец !!!!!!

    3 8 Отговор
    По голямо зло за България от руска кочина няма

    Коментиран от #51, #53

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Насакото Яката

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българин - родолюбец !!!!!!":

    Може би си доволен да живееш в еврокраварския обор. При краварчетата и кравата Милка... Като пораснеш и помъдрееш (евентуално!) ще ти се прииска сам да се изриташ по пъпчивия дирник.
  • 52 Румяна Костова

    7 0 Отговор
    Ало,господин Евгени,смекчете малко истерията за Путин който сваля самолети и нахлува в чужди държави.Изтърка се вече този рефрен.Маргарита Симонян разказваше колко е тежка работата на Песков и никой не му завижда за нея.,,Всяка сутрин като той се събуди и си разреши мустаците,почва да звъни телефона му.50 журналисти чакат реда си да му зададат един и същи въпрос-Вярно ли е че Путин пие кръв на малки деца.-Не,Путин не пие кръв на малки деца.-отговаря Песков.И така всеки ден."А ако говорим сериозно,не ви ли омръзна на вас ,журналистите да виждате причината за всички беди на този свят в Путин?Но нещо напоследък не му се получава.Тровени,недотровени с опасен газ възкръсват.Убити журналисти ,също.
  • 53 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българин - родолюбец !!!!!!":

    Има , ти си .
  • 54 да да

    4 0 Отговор
    Евгенчо, и ти пиле продажно ще бъдеш съден за измяна. за тия лъжи и мръсотий който пишеш.
  • 55 Кико

    0 0 Отговор
    Виж кой говори!!! 639