Тема: Украйна

2 Юни, 2018 10:00 2 777 47

Няма доказателства срещу Русия за сваления самолет

  • русия-
  • украйна-
  • самолет-
  • малайзийски-
  • доказателства

Разследващите обвиниха Москва

Няма доказателства срещу Русия за сваления самолет - 1
Снимка: БТА/ AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди седмица се състоя премиерата на поредната серия на „международното разследване“, което вече четвърта година се провежда от холандци. Те изясняват кой в крайна сметка е свалил на 17 юли 2014 над Донбас пътнически самолет Боинг 777, летящ по рейс МН17.

На борда на самолета са се намирали 298 души, всички са загинали. И през всички тези години се разследва изключително една версия: лайнерът е бил свален от ЗРК „Бук“, който като че ли е бил предаден от Русия на опълченците. Това, че по това време в този район се е намирала и аналогична дивизия на Въздушните Сили на Украйна (ВСУ), следствието просто игнорира. И не се изморява да хвърля на обществеността все нови и нови свои „открития“. Всяко от които все по-силно опровергава не само най-основната версия, но и унищожава доверието в следствието като такова.

Още новини от Украйна

Този път следствената група беше особено тържествена и излезе с гръмко заявление: „Следствената група изследва всички достъпни изображения и установи, че ЗРК „Бук“ има редица уникални особености. По тях следствената група успя да получи отпечатъци от пръсти.

След интензивно сравнително изследване на няколко Бука е установено, че ЗРК, който е свалил Боинга се числи към 53 зенитна бригада от Курск, Руската Федерация“ – заяви представител на холандците в хода на презентацията на предварителните точки на второто разследване на катастрофата на лайнера в Източна Украйна“. Така значи! Ни повече, ни по-малко.

А като главно доказателство на публиката с театрална сценичност беше предоставено нещо, наречено от следователите „отломки от самата ракета „Бук“, с която е свален малайзийския Боинг.

И коментаторът на следствената група, сочейки маркировката на лежащото пред него изделие, поиска от Русия да поясни какво означават тези цифри, а също и да назове бойната част, в която са се числили тези ракети. Очевидно, по отломките на този „Бук“ са били намерени и самите отпечатъци от пръстите на заподозрените...

Обществеността просто е поразена от скрупульозността и щателността на следователите и от доказателственото изобличаване на Русия в това престъпление.

Има само едно малко разминаване! „Следователите“ внесоха на сцената не отломки от ракета 9М38 ЗРК „Бук-М1“, каквато, както е установено, е свалила Боинга над Донбас, а отломки от ракета 9М79 от тактическия ракетен комплекс „Точка“. И ако трябва да сме точни, от неговата двигателна част!

Тоест, холандските следователи с умен вид представиха на международната общност в качеството на „неопровержимо доказателство“ вместо отломки от ракета „земя-въздух“, отломки от ракета „земя-земя“.

При това съвсем очевидно украинска! Тъй като при опълченците никога не е имало подобни ракети на въоръжение и тя никога не е била получавана от тях. И конкретните отломки, ако са доказателство за престъпление, то е за престъпление на ВСУ, които с такива комплекси стреляха по гъстонаселения град Донбас.

По-рано МВнР на холандците съобщи, че съдебният процес по делото за разбиването на малайзийския самолет ще се проведе в тази страна. Повечето жертви на трагедията били поданници на Холандия.

Много ми се иска да задам на следователя въпрос: как „тайно“ са се търсили и превозвали тези „отломки“, как са били предадени на следователите и доставени в Холандия? А ако искаме да останем сериозни, колкото по-дълго се проточва фарсът, наречен „следствие по делото за рейс МН17“, толкова по-очевидна става неговата безпомощност и необективност. След като извън всякакви доказателства и правила на разследване виновникът е определен предварително...

Източник: Известия. Коментар на военния публицист Владислав Шуригин за новите твърдения на Международната група, занимаваща се с разследването на катастрофата на полет МН17


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ford Prefect

    42 19 Отговор
    Клеветят Русия алчните западняци начело със САЩ!
  • 2 Мужик

    23 45 Отговор
    "Факти", пак манипулирате русофилските си зомбита и те, както обикновено, ще прочетат само заглавието, ще си кажат "Ето, знаех си!" и веднага ще се нахвърлят в коментарите да громят поредния "заговор" на световния империализъм срещу майчицата им - Русия. Само, че тази статия на "Известия" само показва опорните точки на руската защита, но е пълна с лъжи и манипулации, на които могат да се вържат само по-простичките руснаци и русофилите по нашите земи, но няма нищо общо с фактите, които представиха разследващите. Разбирам, че на вас русофилите са ви основната аудитория и държите да ги захраните с поредната доза руска дезинформация и пропаганда, но, ако държите в същото време да бъдете обективна и плуралистична медия, не пишете заглавието ("Няма доказателства срещу Русия за сваления самолет") като заключение от последна инстанция, а сложете автора на твърдението отпред: ""Известия": Няма доказателства срещу Русия за сваления самолет".

    Коментиран от #26, #39

  • 3 Везнев

    45 13 Отговор
    Два часа преди да бъде свален въпросният самолет,в Ютуб се появиха украински записи в които инсценират уж разговор между руснаците за сваленият самолет.От тук следва ,че всичко е подготвено от украинските служби-нататък всичко е демагогия и измислици.Интересното е,че точно това не се взема в предвид от разследващите и "безпристрастни служби" на меж.ниво...Има още ред доказателства,които показват че официалното разследване е просто постановка-и то с лоши актиори..
  • 4 Българин

    12 33 Отговор
    Владислав Шуригин от Известия е независим и безпристрастен източник!!!!!
    Проблема е , че освен ватниците и задунайските гниди никой не му вярва!

    Коментиран от #27

  • 5 Психолог,ама не

    31 11 Отговор
    Ццццц,те руснаците са виновни за всичко.
    Даже разпнаха Христос!!!
    Еее и са големи инженери.Построиха и Хеопсовата пирамида.Създадоха Римската империя!
  • 6 САП

    44 10 Отговор
    Поредната новина за очерняне на русия гръмна като сапунен мехур.

    Запада претендира за независимост и честност. Явно в случая истината, честността и независимоста станаха жертва на големите политически интереси.

    Не харесвам Русия в България тя винаги е преследвала своите имперски интереси. Но това безогледно промиване на мозъци, чрез медиите на нищо не прилича.

    Стремят се да превърнат Русия в торбалан от детските приказки. За да вярваме на всичко, което кажат за нея безкритично.

    За съжаление това все повече ми заприличва на опит за промиване или подмяна общественото мнение и настройки с цел да бъде оправдана война с Русия.

    Да Русия не е идеална, но дори по време на комунизма, не поддържаше свои войски в България докато за САЩ не може да се каже същото в момента има бази.

    Който си мисли, че са гарант за стабилността бърка. Те са гарант за послушание на правителството.
  • 7 путин е говедо

    9 38 Отговор
    Изглежда руснаците са най-глупавия народ на света. Лъжите им и те глупави за глупаци. Най-смешен и глупав е абсурдното им лидерче путкин.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 наблюдател

    30 4 Отговор
    Целта на тези акции е в очите на западните общества да бъде наложен един демоничен образ на Русия, който впоследствие да бъде използван като оправдание за нови въоръжавания и евентуална война.

    Коментиран от #12

  • 10 плевен

    16 6 Отговор
    Логиката е холандска:Не можем да съживим тези хора, ами поне да послужат за добра кауза.
  • 11 Грантаджийче

    26 6 Отговор
    То няма какво да се коментира - дето е текло, пак си тече. Погледнете историята на "холанците" и нагличаните и ще се убедите, че цялата им история е убийства, кражби, лъжи и нападения. Точно тия две кочини напълниха америка с роби и избиха стотици хиляди в Африка и Индия.
    Поколенията се сменят, ама тъпанарите не са се променили - ГЕН е това, а не е шега. Та - на обвиненията към Русия може да повярва само някой като тях, със същия ген. А нормалните не вярват.
  • 12 Мужик

    8 28 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Aбе, вие тук изобщо имате ли идея какви ги плещите?! Не всичко на този свят се върти около Русия! Ракета поразява самолет, загиват близо 300 души и следователи от държавите, които са дали най-много жертви, правят независимо разследване, за да установят кой е виновен за смъртта на техните съграждани - хората, които са ги издържали с данъците. Много им пука на Холандия, Белгия, Австралия и Малайзия, дали виновниците са руснаци или украинци, те просто са си свършили работата и са установили какво е станало. Как изобщо си представяте, че някаква демонична ръка на световния империализъм (зад която се крият САЩ и евреите, нали?) ще седне да дава наставления на независими следователи от 4 държави кого да обвинят и кого - не за смъртта на сънародниците им?!?! Те пред ЦРУ, масоните и илюминатите ли отговарят, или пред данъкоплатците в собствените си държави?!В Малайзия и Австралия повечето хора сигурно дори не знаят каква е разликата между Украйна и Русия, но вие ги забъркахте в международен заговор срещу така любимата ви Русия... Хайде, стига с тази параноидна шизофрения, дето ви кара да си вярвате, че целия свят сутрин става само с мисълта как да наклевети и навреди на Русия... На никой извън Русия и няколко болни русофили по нашите земи не му пука за Русия. Хората просто искат да си водят нормален и спокоен живот, а не някой да ги сваля с ракети, докато пътуват на почивка или да им ръси Новичок из квартала...

    Коментиран от #13, #14, #18, #22, #43

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 НКВД

    21 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мужик":

    Раследването е правено от амерски слуги по поръчка на ЦРУ!
  • 15 Мужик

    8 23 Отговор

    До коментар #13 от "българче":

    Уважаемо русначе (явно е за всички, че не си българче, за каквото се представяш), както съм написал по-горе, тази статия от "Известия" не е заключение на последна инстанция, а просто дело на руската дезинформационна кампания и пропаганда. Някой си репортер така написал, защото така му е изгодно (в смисъл - за това му плащат в Русия) и цял свят на него трябва да му вярва, а не на всички други световни медии и на независимите следователи, така ли? Фактът е, че разследващите, както и цял свят видяха части от ракета "Бук", а не "Точка", както и куп други неоспорими доказателства - от къде е изстреляна, кой е бил по това време там, кой е дал нареждането и т.н... Естествено, руснаците винаги отричате до последно, но никой не ви вярва.

    Коментиран от #16, #25, #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пешо

    10 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мужик":

    Ти от небето ли си паднал или се правиш на луд?

    Коментиран от #20, #44

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 antimediator

    6 13 Отговор
    Това ако не е пратена публикация , здраве му кажи!
    Когато Москва изпадне в нервна криза почват да никнат като гъби подобни псевдоновини!
    Ясно е , че те са свалили самолета и сега нервничат , че ще трябва да си платят!
    А ,вие руските подлодите трябва да си заработите хартията за тапети/рублите/.Дерзайте!
  • 22 САП

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "Мужик":

    Проблема е подкопаното доверие в САЩ и държавите, които го подкрепят. Австралия и Холандия винаги са им били съюзници

    САЩ и съюзниците и, които започнаха войната в Ирак бяха уличени в явна лъжа.
    Случая Скрипал вони от всякъде, но се сипят обвинения по русия от всякъде.
    Фиктивното убийство на журналиста в Украйна.

    За Украинските ВВС да не забравяме "На 4 октомври 2001 украинската противовъздушна отбрана сваля пътнически самолет Ту-154, пътуващ от Тел Авив до Новосибирск".

    Погледни разположението на американските военни бази около Русия.

    Всички си спомнят кубинската криза(опита на русия да разположи ядрени ракети в куба, но удобно забравят, че САЩ първи разположиха ядрени оръжия в Турция на 300-400 км от СССР.

    И от кои източници черпят информация Холандските и Австралийските разследващи за Руските зенитно ракетни комплекси. От същите изловени в огромни лъжи разузнавателни служби.

    На фона на непрекъснато сипещи се обвинения срещу Русия, които започват да гърмят като сапунени мехури. Ти били повярвал на тези доказано преднамерено лъжливи разузнавателни служби обслужващи политически интереси.

    Русия има вина за много неща нека я обвиняваме за тях, а не да я превръщаме в торбалан от детските приказки(злото виновно за всичко лошо на света.

    Ако погледнем историята след Втората световна САЩ и съюзниците са предизвикали много повече войни и човешки жертви от Русия.

    Замисли се в последните 20 години, коя от демократизираните държави от

    Коментиран от #23, #24

  • 23 САП

    11 4 Отговор

    До коментар #22 от "САП":

    Замисли се в последните 20 години коя от демократизираните държави от САЩ и сие е нормална държава, а не държава в гражданска война.

    САЩ са затънали в блатото на дълга и единствения им изход е да правят войни и да изнасят оръжие.
    В момента в който долара престане да бъде основна резервна валута САЩ са обречени.

    Защо бе унищожена Либия Кадафи се опита да издърпа килимчето изпод долара (алтернативна валута или да му плащат във злато) и го унищожиха.

    В последните 20 години САЩ се специализираха в изнасянето на войни и печеленето на пари от тях.
  • 24 Мужик

    6 10 Отговор

    До коментар #22 от "САП":

    Много плитки и несвързани тези, другарю, излагаш се... Видима е ненависта ти към САЩ и за някои неща може да си прав, но случая тук не е такъв. Тук изобщо не говорим за САЩ, а за Холандия, Белгия, Австралия и Малайзия, и, ако си мислиш, че техните разследващи не ги е грижа за истината и не желаят да разберат кой наистина е отговорен за смъртта на стотици техни съграждани, а лъжат и си измислят факти, с които да обвинят Русия, за да се харесат, уж (според теб и няколко форумни тролове) на САЩ, наистина страдаш от сериозен психични отклонения... Тези четири държави нито са някакви колонии на САЩ, нито са някакви бананови републики, чиито граждани не могат да разсъждават и не могат да различават лъжа от истина... А и тезата ти, че тези зли американци по цял ден само кроят планове и конспирации, за да обвинят в какво ли не невинната и свята Русия, е доста ... инфантилна... САЩ отдавна нямат интерес да правят нещо подобно и не търсят военно противопоставяне с Русия (или с която и да е ядрена сила). Да, за Ирак САЩ излъгаха - ок, никой не го отрича, но една лъжа за последните няколко десетилетия, не може да се сравнява с ежеседмичните лъжи и интриги, които сее Русия. И, извън руските държавни медии, нито едно от обвиненията срещу Русия не се е спукало като сапунен мехур, напротив - всичките се доказаха. Също така, в последните 20 години Русия разпали повече военни конфликти от САЩ, така че нещо май ти куца математиката...

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Доктор Охболи

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мужик":

    Умнико, а ти прочете ли текста? Случайно да забеляза, че така нареченото доказателство всъщност не е такова? Или искаш да кажеш, че ако убитият е убит с кремъклийка и това се знае от всички, да представиш като доказателство М-16? Мужик си наистина, и то от тъпите.
  • 27 Доктор Охболи

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Сиганино, Владислав Шуригин е военен експерт. Ти в какво си експерт?
  • 28 Доктор Охболи

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Мужик":

    Да те питам и теб, ти в каква област си експерт, че се пенявиш тука така обилно?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мужик

    4 10 Отговор

    До коментар #30 от "САП":

    Написаното от теб е плитко и това се дължи на първо място на факта, че си зле информиран, а на базата на липсата на информация, си измисляш (или повтаряш нечии чужди) разни теории, дето са далеч от действителността... Така например теорията ти, че при конфликт САЩ - Русия ще отнесем пердаха, заради американските бази у нас, се дължи на изключително грешната информация, че има... американски бази у нас... В България няма нито една американска база и всеки, който твърди обратното, живее в някакъв въображаем свят на фалшивите новини и заклинанията на разни партии, тип - Атака, чиито състав отдавна трябваше да бъде въдворен в психиатрични клиники. В България има няколко полигона (надявам се правиш разлика между полигон и база?) за съвмесни учения между български и американски военни, но нито има постоянен американски военен състав, нито американска база. И това по-скоро е лошо, защото, обратно на това, което си мислиш, едва ли някой би атакувал държава, в която има американска военна база, тъй като това би означавало да обяви война на САЩ, а освен на думи, такъв смелчага още няма. Не случайно Полша преди седмици предложи 2 млрд. долара на САЩ - да направят военна база в Полша, ама явно поляците са по-глупави от теб... Също така, доста плиткоумно е твърдението, че щом смятам, че Русия са виновни за нещо, значи съм нарамил краварски хомот - това не заслужава отговор, дори...

    Коментиран от #32, #33, #34

  • 32 САП

    9 5 Отговор

    До коментар #31 от "Мужик":

    На хартия са нито една :)

    Иди в Ново село и приказвай с хората да видим какво ще кажат.

    Постоянно има американска техника, която си седи там и военни с нея.

    На това как му се вика.

    За мен е база.
  • 33 САП

    8 4 Отговор

    До коментар #31 от "Мужик":

    А и щях да забравя най-приятното.

    Ако американски военен извърши престъпление в България не може да му се търси правна отговорност(не може да бъде съден). Но ако българи го набият, щот е закачал жените им ги съдят(знам такива случай).

    На това как му викаш.

    Аз му викам, че сми си сложили хомота, че и чак изули гащите.

    Пък пак разправяй, колко с добри, справедливи и демократични САЩ.

    Коментиран от #35

  • 34 любопитен

    8 6 Отговор

    До коментар #31 от "Мужик":

    Брато, бе днес мноо работи изписа! Струва ли си, как е хонорара?
  • 35 Мужик

    5 8 Отговор

    До коментар #33 от "САП":

    Ти нещо май когнитивен проблем имаш - къде си ме видял да казвам, че САЩ са добри, справедливи и демократични?... Далеч са от наистина демократичните държави (каквито са например скандинавските държави, Холандия, Канда, Австралия, Нова Зеландия и т.н.), а за добри и справедливи и дума не може да става (особено с Тръмп в Белия дом). Относно пресъпленията на американските военни - знам, че имат специален статут (не само в България, в цял свят са така) и правна отговорност им се търси от американски военен съд, но, повярвай ми, американският военен съд е значително по-справедлив от българските съдилища и, ако американски военен извърши престъпление тук, шансът да получи справедлива и навременна присъда е доста по-голям, ако бъде съден от американския военен съд, отколкото, ако го съди някой български съд.

    Коментиран от #36

  • 36 САП

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Мужик":

    Най-важното АКО ги съди военен съд.

    Искаш да кажеш, че ни си застанал на амбразурата, като Матросовец да браниш, че САЩ нямат участие в разследването, след като самолета е Боинг. Без вицове моля.

    Не оспорвам, че самолета е свален от ракета произведена в русия. ЗРК бук са на въоръжение в Русия и Украйна.
    2001 година украинските ВВС свалиха граждански ТУ 154 по погрешка. Сега руснаците обвиняват същия дивизион.

    За мен и руснаци и украинци са могли да го свалят.

    При политическата ситуация, около Крим и отцепниците. Подобен извод е твърде удобен, за да го приема на юнашко доверие, особено на фона на непрекъсната медийна война срещу Русия.

    Преди няколко години бих им повярвал в момента не.

    Западни политици признават, че отношенията с Русия са по зле от времето на студената война.

    Има една поговорка:

    Истината е първата жертва на войната.

    Просто те приемам като поредната латерна виеща Русия е най-голямото зло на света.

    Ако приемаш грешката на разузнаването в Ирак за случайна. Си много голям наивник.

    Имал съм достатъчно контакти с разузнавачи и контра разузнавачи за да вярвам на случайности. Излекуваха ме от наивността.

    Коментиран от #37

  • 37 Мужик

    2 7 Отговор

    До коментар #36 от "САП":

    Защо постоянно ми приписваш някакви думи, не мога да си го обясня... Къде съм казал, че приемам информацията на американското разузнаване за Ирак за случайна грешка?! Много ясно, че са имали заповед, ако не намерят доказателства, да ги изфабрикуват, така че да им дадат основание за военни действия. Нещо повече, онази война имаше отлично пресметната икономическа и стратегическа цел - доказателствата за 9/11 сочиха, че Саудитска арабия вероятно има връзка с атентатите, което можеше да вкара САЩ в сериозен конфликт с най-големия производител и доставчик на петрол, и спешно трябваше да бъде намерен резервен източник. Ирак тогава беше най-логичният избор, а и Садам Хюсеин си го търсише. Дали беше справедливо? Не, разбира се, но това предотврати потенциална световна петролна криза (която можеше да засегне и нас) и даде на САЩ достатъчно време, за да започнат сами да си произвеждат на своя територия всичкия им необходим петрол.

    Коментиран от #38

  • 38 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "Мужик":

    Не се хаби! Никой не чете коментари повече от 4-5 реда ! Особено ако са и глупави .
  • 39 Румяна Костова

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мужик":

    Кои факти?И според кои закони Украйна ,като усъмнена страна в това престъпление,,е допусната да участва в разследването ,а Русия е игнорирана?Неопровержими доказателства щеше да има,ако САЩ бяха предоставили сателитните снимки,за които гръмко тръбяха,че имат.Къде са?Или на тях се доказва,че Украйна е виновна?

    Коментиран от #40

  • 40 Мужик

    3 7 Отговор

    До коментар #39 от "Румяна Костова":

    Знам, че не си Румяна Костова (няколко пъти без да искаш писа за себе си в мъжки род и се издаде), а професионален руски трол, но, ако искаш някой да те вземе насериозно, поне малко разум гледай да включваш в писанията си... Къде по света заподозрения за едно престъпление му позволяват да се включи в разследването на престъплението, че и тук, и в случая Скрипал, ти и колегите ти квичахте, че Русия не била включена?! В Русия, като убият някой, детективите взимат ли в екипа си заподозрения - да разследва с тях? В случая със сваления самолет, няма как Украйна да не бъде включена, защото престъплението е извършено на нейна територия, но украйна не участва със следователи, а с представители на прокуратурата и освен това, по никакъв начин не би могла да окаже натиск над разследващите от 4 държави, а, ако се беше опитала да им пречи или манипулира разследването, не се съмнявай, че следователите щяха да вдигнат скандал до небето, че украинците им пречат на разследването. САЩ не само, че са предоставили сателитните снимки, на когото трябва, а разследващите имат безброй видеа и снимки (публикуваха доста от тях, ама по руските медии сигурно не са ви ги показали?...) на руския военен конвой, заедно с "Бук"-а и целия му път до мястото (с дата и часове), от където е изстреляна ракетата. При това, благодарение на любознателни руснаци, които са имали неблагоразумието да снимат конвоя и после веднага да публикуват снимките и видеата в социалните медии... Какво се е случило

    Коментиран от #41

  • 41 Мужик

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "Мужик":

    .....Какво се е случило после с тези така неблагоразумни руснаци, историята мълчи, но както знаем - нищо в интернет не се губи, затова, опитите на Русия да отрича вината си, могат да минат само на местна почва и пред няколко зомбирани русофила тук.
  • 42 незнайко

    4 3 Отговор
    Това беше първа серия на филма СКРИПАЛ ! Втора серия всички я знаят !! Да очакваме и трета, дано да е финална !!! СВЕТОВЕН РЕЖИСЬОР - САЩ !!!
  • 43 до центчето

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Мужик":

    А ти имаш ли идея кви ги плещиш? Кое точно ѝ е "независимото" на холандия? Нидерландия е член основател на НАТО през 1949 г. О това по-зависимо здраве му кажи.
  • 44 под черешата

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пешо":

    И двете. Хем се прави на луд, хем е паднал. Ама не от небето, ами от черешата.
  • 45 лоши неща стават

    3 1 Отговор
    По-лошото е, че истинският виновник /Украйна/, ще си остане ненаказан!
  • 46 Распутин

    1 1 Отговор
    ХаХаХа - и таз добра! Да не би да очаквате виновните комуняги да си признаят и да легнат доброволно на дръвника?!? Какво ни интересува гледната точка на тези миризливи лъжливи комунистически отрепки?!? ТОВА Е ПРОПАГАНДА! Вие сте жълта медия! Как не ви е срам журналя да публикувате непроверена изфантазирана информация от недостоверен източник с отявлени интереси Раша както винаги да се окаже невинна.
  • 47 Пеуник

    1 0 Отговор
    Странно защо разследващите не търсят и вината на държавата, в чийто въздушно пространство е станала тази катастрофа. Отговорност за сигурността на въздушния трафик над Украйна е на Украйна. Те могат да затворят въздушното си пространство. Както и в момента е затворено. Първо там е отговорността и после на кой е натиснал копчето.