20 Юни, 2018 10:00 5 687 14

Кметът на Войнягово потопи София

  • войнягово-
  • порой
Кметът на Войнягово потопи София - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Часове след проливния дъжд в София МВР и прокуратурата разкриха виновния за наводнените улици, метро, подлези, квартали, блокове, къщи, кръстовища и пр. Това е Тодор Танковски, прикривал се досега като кмет на с. Войнягово, Карловско.

Този тип поискал 200 лв подкуп, за да подпише концесия за инертни материали – чакъл, пясък, камъни и пр. Заради Танковски не са работили и трошачките, които да осигурят трошляк за ремонта на улици и булеварди в София. Кметицата Йорданка със сълзи на очи молила Войняговския сатрап да подпише, че да рахатясат столичани с ремонтирана и нова инфраструктура. Ама сатрапът останал непреклонен – искал си подкупа, макар че склонил и на 150 лв.

И в този сюблимен момент, сравним с онзи на Шипка, за който пише Вазов, с епичната корупционна далавера се заемат МВР, пловдивските служби, спецпрокуратурата, обикновената прокуратура, ДАТО, МАТО, КПКОНПИ, КОНПИР и пр. След задълбочено подслушване, следене, агенти на прикритие, сателитно наблюдение, спътниково разузнаване и картографиране в профил и анфас злосторникът е разкрит и закован. 24-годишният Тодор Танковски е арестуван, а Войнягово и София си отдъхнаха облекчено.

В тази и други връзки кметицата Йорданка е предложена за Нобелова награда за дългогодишни постижения в любовта към хората. Награда за лидерство пък ще получи от български ВУЗ, напомнящ сериала „Библиотекарите“, който пък отразява безпримерния героизъм на държавата по спасяване на читалището в с. Шипка.

Войнягово и кметът му са в основата на всички беди – вече е ясно. Спонтанна подписка на столичани настоява демонът да бъде държан в тъмница. Както и да му се приложат следните техники за добиване на истината: „вилицата на еретиците“, „плъх в корема“, „месинговият бик“, „люлката на Юда“, „проверка от НАП“, „прокурорски клиент в четири посоки“, „циментови обувки“, „желязна круша“ и др. Народът иска прокуратурата да даде извънредна пресконференция, а премиерът да запознае на изпроводяк еврогостите на европредседателството да последното европостижение на родните институции от процъфтяващия сектор "Сигурност".

Разкрита бе и друга, дълго пазена тайна: Тошко Танковски е бил независим кандидат за кмет, а Данчето – обратното. Тук е заровено кучето. Независимостта е лошо нещо…

Е, сега поне знаем кой е душманинът на София (защо не и на цяла България?! Ама наистина защо?!?!) и кой е спасителят. И ни олекна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    34 5 Отговор
    Така не се бях смял от години.
    Аз му се молих със сълзи на учите да подпише , а той беше не преклонен и си искаше подкупа от 200лв
    За 200лв удавихте шопите . Пак ще да е на боко някой пъклен план.

    Коментиран от #2

  • 2 goni

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Абе, човека склонил и на 150!:) Ама, като не дава фактура Данчето, как да ги осчетоводи?!:) Бедна, но честна!:) Как, да извади тия пари от джоба си, като няма джоб!:)
  • 3 гост

    22 3 Отговор
    Къде живеем? И тези хора ни управляват. Станаха за подигравка, ама пука ли им нали сгъват яко като за последно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 плевен

    16 0 Отговор
    Един трябва да приеме на софиянци боклуците, а друг да им изрови кариера.Безплатно.Иначе -компромат.Като на кметицата на "Младост".
  • 6 ПЕЕВ

    4 14 Отговор
    АНОНИМНИТЕ СТАТИИ СА ПЛАТЕНИ ОТ КОМУНИСТИТЕ.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 плевен

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕЕВ":

    Малее! DW били комуняги!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кумчо Вълчо

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кой ни отрови царя":

    По принцип на задръстеняците им е ампутирано чувството за хумор още като се родят.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Inog

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕЕВ":

    Вече съм сигурен, че си от утайката на БКП. Тези,които през соца и чеп за зеле не ставаха.Ти си сто процента ГЕРБ- бивши комунисти, неуспели тогава да се докопат до народната пара. Сега колите и бесите народа ,но идва и вашето време.
    Следващият народен съд, ще има много ПЕЕВ-ци за клиенти.
  • 12 Кондьо-доко

    2 7 Отговор
    ... поне тук мислех, че няма глупави статии, а сериозна медия ...
  • 13 Факт

    1 0 Отговор
    Пиши повече човече, има и други виновни!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.