21 Юни, 2018 14:00 3 482 26

Наивността българска

  • кеворк кеворкян-
  • зоран заев-
  • нато-
  • македония
Наивността българска - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Важният въпрос е, кога нашите Властници ще се научат да разпознават онова, което е полезно за България – истински полезно, а не някаква гримаса или оригване от онова, което днес минава за „европейска политика“.

Само преди месец Бойко обяви: „Егоизмът на Балканите изчезна“!
Човек направо да се разплаче от умиление – и няма как да се сдържи, щом е изчезнала най-отвратителната черта на Балканската Същност.
А Бойко просто бе подведен от вечно ухилената физиономия на скопянина Зоран Заев и не по-малко усмихнатия Ципрас.

Обаче егоизъм с усмивки не се заличава.
И нашият човек си го получи: дори не го поканиха да присъства на подписването на договора между Гърция и НезнамкаквасиМакедония…
А направи много, за да осигури поне човешки контакт между двамата Екс-Егоисти.

Балканският Егоизъм с лафове не може да бъде преборен.
Големите приказки са за наивници, например, тази: Договорът отварял пътя на НеЗнамКакваСиМакедония към Европейския съюз, само чакали да го подпишат, ратифицират и пр.
Тогава да вземат направо да я вкарат и в Шенген и Еврозоната – макар че Македония, с име или без име, изобщо не е готова за нищо, какво остава за ЕС.

Засега тя има успехи единствено като противен асимилатор на чужда история, нищо повече.

Нахиленият Ципрас поне успя да изкрънка от Нахиления Заев известна амнистия за гръцката история.
Към нашата скопяните ще си останат все толкова безжалостни, дори и повече.

Договорът има някаква стойност, единствено защото открива възможност да притурят НеЗнамКакваСиМакедония в НАТО.
Целта на вещиците/пророчици е да подразнят Руската Мечка.
Никакви македонци не ги интересуват.
Тъй че, големите приказки са си, всъщност, част от менюто за балами.

Въпросът е, доколко ще навирят гребена скопяните, и то по отношение на нас.
10 месеца след подписването на Договора /България – Македония/, не си мръднаха пръста да изпълнят поне някои от клаузите му.

Вместо това, направиха направо уличен номер, като по някое време, в преговорите с гърците, предложиха името „Илинденска Македония“ - колкото да ни кажат, че пет пари не дават за нас и ще си останат рецидивисти в присвояването на История.
Това беше отличен пример за изчезването на Балканския егоизъм.

И какво ще последва сега?
След като избутаха встрани нашия човек и не го извикаха поне за една обща снимка, смятате ли, че скопяните няма да доизбутат вън от Българската История всичко, което все още не е прибрано в меланжа, който минава за тяхна история?

И какво, НАТО ли ще ни пази от този грабеж?
Соломон, Кукуригото на НАТО, вече се изплю върху българското православие – не е трудно да се досетим, какво е наговорил на Чорбаджиите си и за нашите разправии със скопяни.
Очаквайте скоро да каже „Майната й на Българската История!“

Ако бяхме по-пресметливи, а и търпеливи, ние трябваше да играем ролята на Гърка – и да измъкнем от скопяни задължението да нямат повече никакви претенции към личности и събития от Българската История – както гърците ги принудиха.
Не го направихме.

Между другото, започват да стават опасни фантазиите/мераците да раздаваме безразборно българско гражданство на екс-македонците.
Ние за нашите хора не можем сносно да се грижим, какво остава за още външни прошляци.
И какво – „Новите революционери“ ли ще ги наричаме, по лафа на онзи Кръстев, така нарече той нашествениците/уж бежанци и остави едно блестящо свидетелство за изстъпленията на либералната лигоч.

Като се омотаха около тезата за изчезналия „балкански егоизъм“, само ни подсетиха за егоизма, който тук разяжда отношенията между Власт и Народ – както все още наричат масата, която е забелязвана и калкулирана само по време на избори.

Макар и в края на Председателството, Бойко трябва да запуши устата на котилото си, най-вече на Захариева – финалните глупости имат най-голям шанс да бъдат запомнени.
Захариева има неоспоримия талант да говори като провинциална прогимназиална учителка: като тръгне да дрънка за „бъдеще“ или „шанс“, може да изкара от равновесие и човек, който е на тройна доза реланиум.

На нея всичко й е до пищялите - пак тия дни сподели, съвсем неегоистично, че „Новото име /на Македония/ не създава риск за териториални претенции“.
Честна дума? Честна дума!

Ако не друго, Бойко трябва да накара флората край него да прочете поне неговите твърдения – понеже преди време той беше казал тъкмо обратното.
С екзалтациите си тази женица превръща властта в посмешище – съвсем неегоистично.

*Коментарът е от фейсбук


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 73 Отговор
    Долно ченге на ДС и КГБ ...

    Коментиран от #6, #15

  • 2 Ристе

    12 69 Отговор
    Друго си е да си болшевишко ченге и национален предател, хилел се години наред от екрана. Срам, пък и мнение си позволява да дава мухльото.
  • 3 стоян

    79 9 Отговор
    Много точно казано от Кеворкян -че ние какво получаваме от тъй нареклите се македонци за нашата история, докога ще я крадат и присвояват
  • 4 Гъдьо Гъдев

    7 13 Отговор
    А познайте на кой ИСТИНСКОТО ИМЕ е Сюлейман Фахъз , а ????

    Коментиран от #16

  • 5 падналия ангел

    68 6 Отговор
    Може да е долно ченге, но е прав! Никой не ни бръсне за слива, а езиково и генетично сме ние най-близки с макетата! Ама мълчи, кото тутки, щото така е казал големия брат. Жалки сме, пък вие си плюте!
  • 6 гнида

    67 9 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не знам какво ченге е , но кърти с точност ! Кеворк Кеворкян , българин с арменско име , браво ! И изключителен журналист , наричащ нещата с истинските им имена !
  • 7 Браво

    57 6 Отговор
    Най-после един българин да си каже думата без да го е страх че ще то изчезнат.
  • 8 Компетентен

    32 1 Отговор
    Не наивността , а ТЪПОТИЯТА , българска ...
  • 9 много точно

    32 9 Отговор
    Целта е македония да влезе в нато за да се осигурят още няколко милиона нещастници за убиване при една агресия на нато срещу Рисия. Нали трябва да се пази скъпия живот на баш демократите. А на славяни и православни, майната им.
  • 10 ПОЗНАВАЧ

    7 18 Отговор
    Кево, ще ни светнеш ли кога БЛИЦ ще престане да бъде най-долна журналистическа клоака? Странното е, че я ръководиш ти като собственик, но пък винаги излизаш целият в бяло....
  • 11 ПЕЕВ

    9 30 Отговор
    ДОНОСНИКА СИ ОСТАВА ДОНОСНИК.
  • 12 Димитров

    5 6 Отговор
    ЗАЩО ВЪНШНИЯТ ни ДЪЛГ е над %) МИЛЯРДА.......ЗАЩО това ги питайте цървулите чиновници годни да управляват кочина само суки
  • 13 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    10 34 Отговор
    Това е клинична истерия с пяна на уста. Мръсните руски ченгенца са си плюли в устата. Оня цървул от БАН ги плещи същите. Щом долнопробни осакатени от съветска служба миризливци лаят антинатовски фалцет срещу Вицепремиер и Министър на външните работи Екатерина Захариева, значи жената е трън в очите на изродите от Кремъл с ясната си евроантлантическа позиция.

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Ads

    16 3 Отговор
    Как и откъде се краде история? Да вземем пък и ние да си харесаме нещо и да го откраднем. Крим е български и е време да си го поискаме, що не?
  • 15 ивко

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Няма смисъл.....и да им го обясняваш на тези овце...смисъл няма....казвал истината.Казва каквото му е удобно...удобно на лафкаджията де.
    Тоя прост народ си заслужава хомота!
  • 16 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гъдьо Гъдев":

    може ли да опитам? соломон паси?
  • 17 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    болен си, пич, прегледай се овреме
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Антисоциалист

    6 7 Отговор
    Г-н Кеворкян е известен у нас с "кеворкиране".
    С част от истината, той внушава, че е изказва всичката истина, както е изодно на изгодните му платци. Частта от истината използва и за да заблуждава, и да избегне отговорност за внушаване на лъжи.
    Това той прави винаги - и сега, и по татово време.
    Какво прави сега, ли?
    - Не споменава важната част от истината. Преговорите, които той коментира са между Гърция и "той не знае каква" Македония, и в тях България не е страна, та българският Премиер да няма защо да бъде канен на тях, та камо ли да се фотографира с преговарящите.
    Какво ли правеше по татово вреле?
    - В перестроечното време г-н Кеворкян бе поканил в телевизионното си предаване пощаджийка да изкаве мнението си за трансплантацията на органи у нас. Намерил кого, но с умисъл! Тя сподели с нас опита си от доставка на колети" "в това няма нищо сложно - вземат се органите, натоварват се в една кола и се докарват, за да се трансплантират". Това е част от истината, но съществената част я няма. Г-н Кеворкян се ухили и не отрече това недомислие, а нямаше как тогава изказаното от пощаджийката да не е договорил с нея.
    Казаното е низшата част от истината, т.е. е лъжа, но г-н Кеворкян е невинен. Той не лъже. Той организира лъжата." Кеворкира".
  • 20 123

    2 5 Отговор
    По-добре е доносниците да замълчат...
  • 21 Чеп

    0 5 Отговор
    Журналист на държавна хранилка по бай Тошово време няма морал да дава акъл сега!
  • 22 Василевс

    2 0 Отговор
    Не ми харесва заглавието на статията. Нас българите Тиквата не ни е питал какво да прови, а единствено изпълнява заповедите на Миркел и Ердуган. Затова и заглавието трябва да се смени на- Борисов отново предаде България по заповед отвън!
  • 23 един от всички

    3 0 Отговор
    Гърция,в преговорите с македония поне си гарантира,че скопяните няма да ползват вече редица техни исторически наименования и личности,в замяна гърците признаха "македонска нация" и "македонски език". А гръцки министър днес казва,че след няколко дни Гърция ще получи 10 млрд. евро,обещани й от ЕС при сключването на договор с Македония.Освен това ЕС са им подписали отлагане на плащанията по дълга (безлихвено) с 10 години...! И ред други неща е спечелила Гърция от подписването на договора с Македония (в която няма и не е имало нито един грък). А Бойко? Какво спечели,като това е плът от нашата плът,която ни откъснаха,гърците признаха нация и език,каквито ние не признаваме (защото няма такива),никакви гаранции за некрадене на история,учениците там учат за някакво мнимо "българско робство" ,и всичко това,поднесено срещу нито стотинка от ЕС ...! Ето -такива управляващи си имаме,за съжаление -:(((

    Коментиран от #24

  • 24 един от всички

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "един от всички":

    Извинявам се,не 10 ,ами 15 млрд евро ще получи тези дни Гърция,по договор от ЕС ,при подписването на договор с Македония! А 10 год. отлагане на всички гръцки плащания на дълга!

    Коментиран от #25

  • 25 mastera

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "един от всички":

    Като прочетах коментарите............какво да Ви кажа ???? Ето за това не вьрви футбола в Бьлгаря.....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.