Last news in Fakti

21 Юни, 2018 17:00 4 055 25

Ето колко ниско падна Америка

  • доналд тръмп-
  • сащ

Колко ниско падна Америка… Да отделя невръстни деца от семействата им, само защото са имали нещастието да се родят извън САЩ. Може ли да има градация на това бездушие и лицемерие?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Просто не знам откъде да започна. Дали от лъжите, с които американското правителство за пореден път се опитва да прехвърли своята вина върху другиго? Или от лицемерието на онези, които се кълнат в Библията, а в същото време тъпчат най-слабите? А може би от президента, който не се съобразява с нищо и никого, когато иска да прокара своите собствени интереси? И който не се спира дори пред това да взима деца за заложници?

Да, Вярно е, че американското правителство не е издавало изрично разпореждане да бъдат отделяни деца от родителите им на границата – това беше подчертано и от американската министърка за вътрешна сигурност Кирстен Нилсън. Законът за нелегалните мигранти формално не е бил променян през последните месеци.

И въпреки това, а може би именно поради това, американското правителство и Кирстен Нилсън не могат да избягат от отговорността си. Защото именно те са виновни за онова, което днес се случва по американските граници с Мексико. Тъкмо тяхната политика на "нулева толерантност", обявена през април от министъра на правосъдието Джеф Сешънс, доведе до това, че всеки може да бъде арестуван на границата.

Мигрантите са престъпници

Тази политика на практика внушава, че мигрантите по принцип са престъпници - без значение дали действително имат криминално минало или не. Това пък означава, че родителите без изключение ще бъдат подвеждани под обвинение и задържани, а децата на семейства от Салвадор, Хондурас или Гватемала ще бъдат отделяни от тях. Над 100 момчета и момичета, които бяха отделени от родителите си през април и май, не бяха навършили и четири години. Що за човек трябва да си, за да оправдаеш подобни действия?

По време на президентството на Барак Обама семействата на мигранти биваха разделяни само в изключителни случаи. Повечето от мигрантите имаха възможност да подадат молба за убежище и да изчакат съдебното решение. Навремето наказателното преследване се концентрираше главно над членовете на организирани банди и доказани престъпници.

Президентът Тръмп сега твърди, че Демократите са виновни за тази ситуацията, но това е чиста лъжа. Още по-нагло е твърдението, че те можели да променят ситуацията. Истината е друга: Републиканците имат мнозинство в Конгреса и само те могат да променят законите. Вместо това депутатите-републиканци публикуваха в неделя красиви снимки в Туитър и пожелаха на своите избирателки и избиратели хубав "Ден на бащата". Повече цинизъм едва ли е възможен!

Децата като заложници

Сметката, която си прави Тръмп, е твърде прозрачна. Той взима деца за заложници и ги използва като оръжие, защото иска да принуди Демократите в Конгреса да гласуват неговата реформа на миграционната политика. Посланието на Тръмп гласи: Ако искате да намалите страданията на децата, гласувайте за по-строги миграционни закони и за стена по границата с Мексико! Очевидно на Тръмп му е все едно, че по този начин разклаща демократичните устои на страната.

Търсенето на колективна вина е характерно за диктатури, но не и за демокрации. Всъщност това добре се вписва в светогледа на Тръмп. Той пренебрежително нарича демократични политици като канадския премиер Джъстин Трюдо "слабаци" и открито се възхищава на диктатори от сорта на Ким Чен Ун, чиито поданици треперят от страх. Ужасяващо е докъде са готови да стигнат Тръмп и неговото правителство. Ужасяващо е и това, че Републиканската партия и много американци допускат подобно нещо - че си затварят очите пред толкова много лъжи и лицемерие. Пред атаките срещу печата и демократичните институции и по този начин толерират безчовечността. По време на предизборната борба Доналд Тръмп издигна лозунга "Да направим Америка отново велика!“ Но такава Америка няма как да стане "велика".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хойо

    37 8 Отговор
    Аре бе.Каде сте тези дето защитавахте америка колко велики са били.

    Коментиран от #25

  • 2 Ким Чен Кур

    31 8 Отговор
    Евала Тръмпе само така, като не искат да ги разделят
    да си стоят в техните си страни, чий го търсят в щатите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    8 29 Отговор
    Тръмп съсипа всичко изградено и утвърдено от Обама. Миграционна политика, военна политика, банки, застрахователи и най-вече здравната реформа, за която толкова много хора гласуваха и години наред се бореха. Идва Тръмп и отменя всичко изработено с тежък труд на много хора. Пълен клоун и идиот, няма какво друго да се каже. Самото му семейство е от чужденци, а той ги плюе, вероятно затова не спи с жена си в една стая, а проповядва семейни ценности.

    Коментиран от #11

  • 5 Джендю

    25 3 Отговор
    Нищо подобно драги ми "Гост" ! Тази статия е излязла от компютъра на грантаджия.Както забелязващ няма име. Така пишат и недоволстват привържениците на Хилари. Ей,не го оставиха на мира дедо Дони .
  • 6 onq s konq

    13 8 Отговор
    Тръмп заяви,че ЩЕ СПРЕ РАЗДЕЛЯНЕТО НА СЕМЕЙСТВА НА ГРАНИЦАТА,Т.Е. ДЕЦАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ,НО НЕ УТОЧНИ КАК.Та да каже авторката на статията:Тия родители влизащи в САЩ-ТУРИСТИ ЛИ СА със съответните визи?Тия родители ИКОНОМИЧЕСКИ ИМИГРАНТИ ЛИ СА и има ли съответен закон,според който Америка е длъжна да ги приеме/ако са такива/ и да ги постави на ОБЩАТА СОЦИАЛНА ТРАПЕЗА СЪС ВСИЧКИ ПРИЛЕЖАЩИ ПОМОЩИ И "ЕКСТРИ"?А каква е гаранцията че всички т.н. "деца" са определеното влизащо в САЩ семейство ЛАТИНОСИ и между тях няма и деца на КОМШИИТЕ,като идеята е след това за да се окомплектова "семейството",САЩ да се задължат да вкарат и родителите ?А за да се ликвидира ВЪТРЕШНАТА И ВЪНШНАТА ИКОНОМ. ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ НА САЩ,будеща убийствена критика и подигравки сред русофилските среди НЕ Е ЛИ НАЙ УДАЧНО СЕМЕЙСТВАТА ЛАТИНОСИ ДА СЕ ОКОМПЛЕКТОВАТ извън щатите,защото АМЕРИКАНСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ не е длъжен да хрантути ПОЛОВО РАЗЮЗДЕНИ ИНДИВИДИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ?

    Коментиран от #9

  • 7 Антисоциалист

    8 2 Отговор
    Господа, авторът заблуждава. Президентът Тръмп издаде указ, забраняващ разделянето на семейства на границата на САЩ. Това не разклаща демократичните устои на страната, както лъже авторът.
    Четете и тази лъжа:" Републиканците имат мнозинство в Конгреса и само те могат да променят законите. Вместо това депутатите-републиканци публикуваха в неделя красиви снимки в Туитър и пожелаха на своите избирателки и избиратели хубав "Ден на бащата". Повече цинизъм едва ли е възможен!"
    Е, ето го указът, статията на автора е публикувана след указа, следователно цинизмът на автора е неоспорим.
  • 8 Справедлив

    15 0 Отговор
    Е само Тръмп ли лъже и лицемерничи...???? За конкретният случай да се съгласим...ама колко пъти САЩ-независимо кой е на власт,лъжат и лицемерничат пред целият свят...??? И колко пъти тези лъжи струват милиони човешки животи??? Да споменем ли наглата лъжа в ООН за хим.оръжие на Садам...или за кулите Близнаци в NY...ами за Виетнам или Корея..а Афганистан...САЩ постоянно лъжат световната общественост-това е тяхната държавна доктрина и стратегия. Но все по-малко възможности им остават-светът вече открито им се противопоставя---икономически,политически,цивилизационно и дори военно...
  • 9 А така де

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Кон-каква социална трапеза в САЩ бе пич? Ти в час ли си? Това да не ти е Европа...Да не мислиш,че тези латиноси отива в САЩ да получават някой долар от социалните-голям наивник си баце. При Обама даже за инвалидите-ветерани от войните премахнаха "fr. many us army" и им оставиха само домовете за ветерани. Айде малко по-лекичко,някои са били в САЩ и са наясно със системата там
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 съсипване на неизграденото

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Тръмп се мъчи да изпълнява предизборните си обещания, за разлика от предишните президенти. А Обама беше едно от най-големите разочарования за американците - особено за цветнокожите. Ако "Килъри" беше станала президент, вече щеше да бушува световна война...
  • 12 Я виж

    10 0 Отговор
    Има само един отговор "Талмуда.Всички вярващи в тази книга не възприемат другите хора като такива ,а като животни и с тези убеждения им е много лесно даже се считат за герои с такива мерзки постъпки.Та болестта е в " управителите" на света.Погледнете Израел и Палестина и ще разберете откъде тези идеи.
  • 13 впечатлен

    4 16 Отговор
    Лесно решение на проблема - всички мексиканци барабар с децата си директно в Русия! Всички възмутени от Тръмп и неговите действия също там. Свят широк, държави много! Защо всичко живо гледа да се намърда в САЩ? Нали са кравари, такива и онакива, няма по-лош от Тръмп, разни наши журналистки го наричат какъв ли не, приписват му всички смъртни грехове. САЩ са длъжни да търпят всичко, да приемат всякакви криминални престъпници, да търпят да ги лъжат и крадат. Много е прав Тръмп. Само така! И престанете да се мерите с огромната успешна държава, която се справя въпреки разнообразното си население. Вие горди ли сте, че сте българи? Ако да, защо ви се е прищял Путин, а? А американците са горди, че са американци, никой не им трябва. Лаем като палета без някой да ни пита. Много акъл имаме, затова го раздаваме!
  • 14 лъжи и пропаганда

    10 0 Отговор
    Мигрантите СА престъпници. Нелегално преминаване на границата е престъпление, според законодателството на всяка държава. И какво е това мигранти, нещо като прелетни птици ли? Емигранти се наричат, в случаят нелегални, което е престъпление. Просто навсякъде по светът, едно долно богоненавистно племе води война срещу европеидната раса, със средствата които най добре познават - дезинформация, пропаганда, лъжа, клевета, манипулация. Открили са доста ефикасен метод за геноцид, чрез внос на паразитиращо население. Но не е луд, който яде зелника, джендърът с промитото, гладко мозъче, квичи от кеф докато се гаврят с него, скопяват го и го унищожават. Това разбира се си е личен избор на всеки, естествен подбор му се казва, но такива зеленчуци се използват и срещу нормалните хора и се представят от соросоидните медии като последна инстанция.
  • 15 ХанкоБрат

    4 1 Отговор
    Браво на Тръмп! Само така се действа с получовеците. Който не му харесва да си стои в замунда. НПО-ата може да се вайкат колкото си щат, но това е положението. Не може всяка маймуна да ходи в чужда държава и да иска повече права от местните.
  • 16 Виторио Спадолини

    2 3 Отговор
    Браво Тръмп. Мачкай ги всичките либерасти,толерасти и псевдодемократи.
    Избори 2020 трябва да приключат с победа на Доналд Тръмп. Той трябва да спечели втори мандат, Нобелова награда за мир, защото за последните 70 години той е едва петият успешен президент на тази страна.
  • 17 Ицо справката

    4 0 Отговор
    Да ви питам г-н Спадолини кои са тези именно петима успешни президенти за последните 70 години. Да не би случайно да са Труман, Линдън Джонсън, Джералд Форд, Картър и Обама. Защото ако са те значи сте зле с информацията
  • 18 Цар Борис III

    0 1 Отговор
    Не е верно. Според В. Спадолини петимата най-успешни са Линдън Джонсън,Джералд Форд,Буш-старши,Клинтън,Буш-младши.
  • 19 Ицо справката

    1 0 Отговор
    За справка кой са президенти на САЩ след Втората световна война:
    33. Хари Труман (1945-1953)
    34. Ген. Дуайт Айзенхауер (1953-1961)
    35. Джон Ф. Кенеди (1961-1963)
    36. Линдън Б. Джонсън (1963-1969)
    37. Ричард Никсън (1969-1974)
    38. Джералд Форд (1974-1977)
    39. Джими Картър (1977-1981)
    40. Роналд Рейгън (1981-1989)
    41. Джордж Буш-старши (1989-1993)
    42. Бил Клинтън (1993-2001)
    43. Джордж Буш-младши (2001-2009)
    44. Барак Обама (2009-2017)
    45. Доналд Тръмп (2017-до момента)

    Демократи бяха:Труман,Кенеди,Джонсън,
    Картър,Клинтън и Обама
    Републиканци бяха:Айзенхауер,Никсън,Форд,
    Рейгън,Двамата Буш и Тръмп
  • 20 Виторио Спадолини

    0 3 Отговор
    Най-добрите президенти за последните 70 години за ваше съжаление са Айзенхауер, Кенеди, Никсън, Рейгън и Тръмп.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ебтер

    2 0 Отговор
    Абе какво спорите-няма добър хамерикански президент! Почти всички правеха по света войни и избиваха милиони мирни и много малко "не мирни" граждани на света! Стига с тези стереотипи за добри ...хамерикански президенти! А после за нагледна наглост и ...получават нобелова награда за мир!? И защо? Защото този комитет отдавна го управляват само масони! Сигурно отдавна Нобел вече се е обърнал в гроба!? Ами защо тези идиоти от комитета за нобелова награда не дадоха ...дори посмъртно на гения Никола Тесла нобелова награда??? А ...имали някой отговор??? Затова, че не е хазарин, който се прави на е.в.р.е.й.н! Това е отговора! И то срамния за тези идиоти отговор!!!
  • 23 Inog

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Виторио Спадолини":

    Чуваш ли сирена на линейка?
    Ако да - обличай бялата риза - онази с дългите ръкави!
  • 24 кире либерало

    0 0 Отговор
    америка просто с този генетичен материал няма как да бъде велика, това е все едно България да стане някога велика...
  • 25 lava

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хойо":

    Ето ме! НЕЛЕГАЛЕН ОЗНАЧАВА НЕЗАКОНЕН, капиш? Този човек е влязъл или останал на територията на чужда страна против законо предвидените начини за влизане и пребиваване. Хората, които нарушават закона се наричат престъпници. Ако не е истински бежанец - човек, който бяга от война или някакъв вид преследване, значи е икономически мигрант. Щатите си имат политика кой искат и кой не да живее при тях, всички други са незаконни. Ако ние можехме да избираме и имахме истински управници и ние щяхме да подбираме.