29 Юни, 2018 11:00 2 897 6

Журналистика в Чистилището

  • журналистика-
  • цензура-
  • милен цветков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Райко Байчев

Предаването на Ани Цолова ще се разраства. Нали се сещате - онова мистично лайфстайл предаване, което уж трябваше да започне и с което прикриха свалянето ѝ от ефир. Сега към това предаване е време да се присъедини и Милен Цветков, който беше свален заради коментар около "гръцкия остров" на премиера.

Да поканят в лайфстайл предаването и Сашо Диков, и Люба Кулезич - тях ги свалят така редовно, че бъдещото им спиране трябва да бъде предварително уговорено с клауза в договора. Нека всички опитни журналисти се съберат в това лайфстайл предаване. То трябва да е нещо като Чистилище. Едно радостно пърхане на дребнотемието, студио в пъстри цветове, обща симпатия, лекокрили теми на разговор.

Там трябва да се обсъждат брака на Плевнелиев и синоптичката, сватбените радости на принц Хари и Меган, небивалото отслабване на Джони Деп, да бъде поканен Калин Врачански, който да разкаже за приключенията си през лятото и по кои морета е карал сърф. В Чистилището трябва да е ведро и да властва позитивно мислене. Малко приложна психология, съвети за домакини и въпроси за новото гадже на актьора.

Тези журналисти трябва да се чувстват на курорт, след дълги години пиратстване, биене през пръстите, редакторски намеси в слушалките. Умората да питаш "Кой" се нуждае от антидепресивен проект. Дали премиерът си е купил гръцки остров? Кой предложи Пеевски? "Шайка" ли стои зад "Грипен"? В Чистилището никой никога няма да пита това.

Това са въпроси от тежкото минало, обременяващо наследство, което трябва да се свали от потиснатите рамене на журналистиката. Властта има следният проблем: тя не само е корумпирана, но и иска да благоденства в корупция необезпокоявано. В безметежно, естествено, природно състояние, което не трябва да бъде атакувано с въпроси.

Медиите, въпреки цялата им криза на свобода и лакейска предразположеност, продължават да бъдат единственият шанс за корекции върху онзи взаимен провал, който по навик наричаме политика. Но нека вземем мерки. Никакъв гръцки остров. Пратете Милен Цветков при Ани Цолова. Дайте им лайфстайл предаване, направете ги синоптици. Защото, хей, вятър духа и дъжд вали!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    18 4 Отговор
    За каква журналистика и журналисти става въпрос? Защото Бареков също беше и се има за журналист, Волгин, Йончева и сие тоже. Разни собственици на сайтове като Нидялку Нидялкув също. Както е казал поета "Свят широк, журналисти всякакви".

    Коментиран от #4

  • 2 ПЕШО

    16 3 Отговор
    Свобода на словото в БГ е мираж от 111 ще станем на 211
  • 3 Бъг

    7 8 Отговор
    Сопри се бре , голямо помпане на самочувствие , на какво отгоре.
    Щото постоянно клеветите , и когато някой ви забие справедлив шамар голямо реване.Не стига че сте посредствени ами и лъжите постоянно , фантастика , не факти.
  • 4 да ти отговоря

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    "Журналистика", мижи да те лажем.
  • 5 Демократ

    6 4 Отговор
    Комуняги, пишете си в "Дума", където могат да вярват пенсиите на лъжите ви. Иначе си хабите времето да се правите на оригинални пред просветените хора. Жалко!

    Коментиран от #6

  • 6 просто човек

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Демократ":

    "Комунисти" "демократи", "леви" "десни", това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и антикомунисти.

    Иван Костов, преподавателя по политикономия „десен” ли е? Моравата Пръмова, „дясна” ли е!? Сталинка - шефката СБ!? Бокова – шефката на ЮНЕСКО!?

    Ам, Боко!?

    Ам, Меркел!?!?!?

    Курнелия, дясната ръка на Костов, лява ли е!?


    Бая идиот трябва да е някой, за да се върже!