11 Юли, 2018 08:09 4 342 8

От султана до Султанка – все охранители

  • слави трифонов-
  • инвалиди-
  • султанка петрова

Работят ли по трите закона за хората с увреждания? Или пък спешното приемане на лобистки закони и закони на Пеевски са с приоритет?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От няколко дни българските медии следят с огромен интерес и с огромно вълнение спасяването на блокираните в пещера тайландски деца. В това, разбира се, нямаше да има нищо лошо, ако в същото време същите тези медии не бяха забравили българските деца.

Майките на децата с увреждания у нас вече 40 дни протестират с палаткови лагери. Колкото повече се увеличават палатковите лагери из цялата страна, толкова повече намалява интересът на медиите към протеста на майките. По-удобно и лесно е да се отразят тайландските деца. Там няма нужда да се пращат репортери с камера и микрофон, няма нужда да се задават въпроси, всичко пристига по световния видеообмен.

У нас всичко е точно. Даже няма проблем, че заместник-социалният министър Султанка Петрова, която трябва да решава проблемите на хората с увреждания, се занимава с... охранителна дейност.

Бившата фирма на Султанка, сега под управлението на нейния съпруг и нейния зет, пази нощем Партийния дом – бъдещия български Парламент. Въобще, в тая държава от Султана до Султанка – все охранители.

Национално представителните организации на хората с увреждания обаче нямат проблем с охранителя Султанка. Днес 11 от тези организации защитиха заместник-министъра от квотата на ВМРО с нарочно писмо, разпространено от пресцентъра на... ВМРО. Явно ръководствата на част от тези организации не бранят само държавната политика на нищо правене в социалната сфера, но бранят и частни партийни интереси. „Субсидиите и европарите са ни скъпи“, това трябваше да напишат тези организации, ако искаха да са честни.

Има ли кой да попита какво правят депутатите, освен че празнуват рождени дни с торта със златна глазура, парламентарен звънец и 500-еврови банкноти? Работят ли по трите закона за хората с увреждания? Или пък спешното приемане на лобистки закони и закони на Пеевски са с приоритет? Да не би пък да се чака завръщането на Цветан Цветанов от Конференцията на мозъчните тръстове във Вашингтон?

А сега... Гледайте продължението на емисията със спасяването на тайландските деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА ХА

    10 33 Отговор
    И ЧАЛГАРЯ ВЗЕМА ДА СЕ ПРАВИ НА ПОЛИТИК И ЗАГРИЖЕН , ВИДЯХМЕ ТИ МОРАЛА И ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА ,ПРЕЦАКА ХОРАТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО СИ ТОВА КОЕТО СИ! И АКО ДОПРЕМ НЕДАЙ СИ БОЖЕ ЧАЛГАТАДА НИ УПРАВЛЯВА , ЩЕ НИ Е НУЖЕН И ЧЕТВЪРТИ ТЕРМИНАЛ !
  • 2 ДАА

    17 4 Отговор
    Каква е връзката между написаното от Слави с този коментар, че съм бавно развит?

    Коментиран от #5

  • 3 росен

    35 0 Отговор
    Неотдавна един министър има честа да си подаде оставката по същите причини. Фирма на приятеля на дъщеря му имала договор с ръководената от него Военна болница. А тук става въпрос за семейна охранителна фирма. Явно Султанка е играла много кючек пред необходимите хора.

    Коментиран от #8

  • 4 Bahti

    26 0 Отговор
    Сладката Илюзия, че нещо ще се оправи с писаници в нета.
  • 5 никой

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "ДАА":

    ти въобще не си развит,не само бавно
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сатаната

    2 0 Отговор
    Хора, до къде я докарахме, Цв. Цв. на конференция??? , пък и на мозъчните тръстове??? И как някой може да му го преведе и как точно го беше казал че Цецка изпълва със смисъл и съдържане Президентската институция.
    Боже пази България.
  • 8 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "росен":

    Е, чак честта! Просто го издъниха, че е корумпиран!