Last news in Fakti

14 Юли, 2018 16:00 7 523 9

Когато корупцията започна да убива директно

  • корупция-
  • убива-
  • курило

Два нещастни случая в София

Когато корупцията започна да убива директно - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Етимологията на думата корупция е латински и означава разруха. И действително - корупцията е много повече от взимането на подкуп. Тя подкопава държавността и в един момент цялата конструкция рухва - но не върху тези, които са се облагодетелствали, а върху гражданите.

Доскоро корупцията взимаше жертви индиректно. Пример за това са жертвите по пътищата, където всичко се купува - от техническите прегледи, през книжките до поръчките за поддръжка и изграждане на качествени пътища.

Два случая от последната седмица показаха, че корупцията вече убива и директно. В събота не къде да е, а в двора на Партийния дом, в който се помещава парламентът на парламентарната република, загина човек. Така разбрахме, че в тежко охраняваната от НСО и полиция сграда пази и частна фирма - наета от строителната компания, която ремонтира сградата и по случайност е свързана по кръв и по родство със зам.-социалния министър от националистите Султанка Петрова. Разбираме строителите, че нямат доверие в държавната охрана, но все пак - цялата история прилича на онази корупция, която наричаме връщанка.

Във вторник токов удар на строеж в квартал "Витоша" рани тежко строител. Властите дори не успели да се свържат с фирмата строител. Вероятно защото тя се притежава и управлява от жена от Курило, която, видно от документите в търговския регистър, не може да напише трите си имена без правописна грешка. Една малка подробност - допреди година този обект беше собственик на общинския съветник от ГЕРБ - Орлин Алексиев.

Не казваме, че близостта със силните на деня убива. Но корупцията със сигурност води до усещане за недосегаемост, а то, уви, взима жертви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    6 75 Отговор
    Дадоха ли ви от позитано опорките?Айде почвайте с плюмченето че иначе няма копейки.

    Коментиран от #3

  • 2 Грешка

    15 6 Отговор
    Без да искам натиснах +
  • 3 Морук

    42 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Тя самата система ни убива всеки ден,бавно бавно,ядове дертове беззаконие
  • 4 Ууууууу

    43 7 Отговор
    ГРОБ са най-голямата беда, сполетяла Бълария, през последните 30г.
  • 5 KKK

    49 0 Отговор
    Единственото нещо, което работи в държавата е корупцията :D
  • 6 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

    44 1 Отговор
    СМЪРТ ИЛИ СВОБОДА ! Гражданска война ...
  • 7 Опа

    7 0 Отговор
    За момент си помислих,че най корумпирания ни е напуснал завинаги!
  • 8 Гад

    0 11 Отговор
    Ох на Батко платени Позитанови тролчета. Още дълги години ще си заработвате жалките стотинки опирайки се на опорните си точки - милите ми червени червенотиквеничковчета.

    Коментиран от #9

  • 9 от ГЕРБ

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гад":

    От нас по-червени няма. И няма да има,бе, серсем.