16 Юли, 2018 16:00 3 535 10

Сбогом, красавици

  • футбол-
  • красавици-
  • фифа-
  • фенки

Епидермална справедливост, извираща от охолен и капризен живот: хипстърите замениха хипитата

Сбогом, красавици - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ФИФА взе твърде неочаквана мярка - забрани на режисьорите да показват по време на футболните мачове красавиците по трибуните. Причината: сексизъм. Един вид тези жени се свеждат единствено до привлекателната си външност, което е по някаква причина изключително долно, нехуманно, в разрез с властващата политкоректност. След време ще се разказва как имало някога едни отдавна отминали свински времена, в които красивите жени били харесвани заради това, че са красиви и това било достатъчно - колко подозрително, немодерно.

Красотата няма да спаси света, светът ще се спасява от красотата. Заради хубавата Елена вече няма как да избухнат войни: може, но за петрол и оръжие. Красотата - така както е разбирано от ФИФА - изглежда като несправедлив природен излишък, на който не трябва да се набляга, за да не се ощетяват всички тези, които не са достатъчно дарени с нея.

Сега обаче какво - режисьорите ще обхождат с камерите агитките във внимателно търсене на жени, които са като цяло симпатични, но не твърде, не твърде много!, леко чаровни, но тук-таме с някой дефект; нещо средно, безопасно, което да не атакува сетивата и хормоните така брутално, както тези абсолютно неприемливи красавици, които гледаме по стадионите в Русия. В красотата има нещо непочтено, несправедливо: постепенно трябва да се оттласкваме от нея, за да се подготвим за онзи мечтан свят, в който всичко се опипва с лабораторни ръкавици и едва след проверка за желаната коректност ще бъде пускано на свобода. Би било добре, но засега изглежда само като разперен чадър с цветовете на дъгата над продължаващи войни, корупция, социална несправедливост. Епидермална справедливост, извираща от охолен и капризен живот: хипстърите замениха хипитата.

Красивата жена е новият хетеросексуален бял мъж - една ненужно привилегирована социална единица, която трябва да бъде развенчана и придърпана надолу, за да не потиска стремежите на ляво либерална система. Сбогом красавици, както пишеше Реймънд Чандлър. Погрознявайте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    17 1 Отговор
    ОК, красиви жени не може, най добре ФИФА изобщо да им забрани да ходят на мач, но какво ще правим с красивите джендъри?

    Коментиран от #9

  • 2 Boxer

    22 1 Отговор
    Взеха да прекаляват с правилата! Не е ли зрителя, който одобрява ? Не обичам, когато някой се опитва да ми налага, какво да гледам и какво не! Кога отмениха демокрацията ?!

    Коментиран от #7

  • 3 Боко от третия пол

    13 2 Отговор
    Тези, които са живели и през комунизма знаят, че такова налагане на "норми на поведенеие", "морали" и т.н. не е имало, така както е сега, когато една шепа природни изключения ги налагат на всички останали !!! Интетесен е и другия казус така не обиждат ли красивите жени, като се издават забрани за тяхното излъчване ???? Ако е грозна излъчвайте, ако е секси не това не е ли обратна дискриминация ??? Кога, ще спират да провеждат и излъчват конкурси за красота иначе, ако не ги спрат пак двоен стандарт ??? Абе изобщо, който се определи, като мъж и ли жена "под ножа", така че избирайте си, какъв джендър да сте или..... !!!!
  • 4 бойкот

    6 0 Отговор
    Тогава нека всички красиви, секси и пр. жени да спрат да гледат футбол, да излизат и спят с футболисти и като цяло с всеки, който заяви интерес към футбола и т.н. па да видим, какво, ще стане !!!! Топката е във вашите крака красиви дами и от вас зависи, ще вкарате ли сега гол на джендърите от ФИФА !!!!!!!
  • 5 Бат Саше

    12 0 Отговор
    Някаква грозна жена, феминистка и навярно лесбийка, е сезирала някаква правозащитна организация от третополови соросоиди и ФИФА няма накъде да мърда. Простотията поражда простотия и така до безкрай. А никой не пита красавиците дали им харесва да ги снимат и показват, да ги гледа целия свят и дали е сексизъм. Така се натрапва джендър идеологията....но тя няма бъдеще, защото е патология. Всъщност има- омраза, гонения, лишаване от права и насилие! Колелото се върти...
  • 6 Morgoth

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Красивата жена е новият хетеросексуален бял мъж - една ненужно привилегирована социална единица, която трябва да бъде развенчана и придърпана надолу .... интересна мисъл, май наистина ще вземе да стане нещо такова, може да дойде и времето хетеросексуалният бял мъж да се съюзи с красивите жени срещу либералите ;)
  • 7 куку руку ку

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Boxer":

    Демокрация не е имало никога. Просто измислена фраза за притъпяване на вниманието.

    Коментиран от #8

  • 8 Boxer

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Казано с други думи : Налагат ни Еврогейският Шарят...
  • 9 Бай Миле

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кибик":

    ФИФА нищо не е казала за джендъри. Може би тях ще дават вече. Нали знаете: "Щото днеска е на мода, пед.растката порода".
  • 10 Просия

    1 1 Отговор
    Путин го предложи... щото от него по-голям джендър няма...