17 Юли, 2018 11:00 3 050 20

ЛГБТИ с натиск за Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция-
  • лгбти

Опитите да се повлияе върху КС днес напомнят практиката на тоталитаризма. Не се подбират нито медийни прийоми, нито тематични аргументи, нито форми на апологетика

ЛГБТИ с натиск за Истанбулската конвенция - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Няколко дни, преди обявеното за 17.07.2018 г. заседание на Конституционния съд на България по конст.д.№3/2018г. за конституционността на Истанбулската конвенция на 17.07.2018 г., ЛГБТИ общността в България премина в безапелационна координирана атака.

Това пише за сайта „Поглед инфо“ адв. Владимир Шейтанов.

Опитите да се повлияе върху КС днес напомнят практиката на тоталитаризма. Не се подбират нито медийни прийоми, нито тематични аргументи, нито форми на апологетика. Опитите да се повлияе върху КС и общественото мнение стигат до неподозирани доскоро висоти. Нищо не е изключено от арсенала - като се започне от простирането рано сутрин, преди час "пик", на сутиени и комбинезони по автобуси и тролейбуси в столичния градски транспорт. Ползват се най-груби внушения, с непроверен характер, чрез видео клипове с изнасилени жени в трети страни. Жени от целия свят, филмирани в задгранични студия, на своя майчин език призовават към решителност и глобалистка повсеместност на борбата срещу изнасилванията. А за въпроса "защо наказателният закон стотици години не се е справил с престъплението "изнасилване", в пропагандистките видео-клипове не остава време.

В навечерието на 17.07.2018 г., тактиката на ЛГБТИ общността в юридическото поле се съсредоточи върху правните способи за заобикаляне на конституционната забрана в България на еднополовите бракове. Беше почерпен опит от съдебната практика в съседна Румъния. Правните консултанти на ЛГБТИ общността приложиха правна конструкция, известна като злоупотреба с право – заобикаляне на една правна норма чрез прилагане на друга. Подобна конструкция е забранена както в националното, така и в международното право (ref. чл. 17 Европейската конвенция за закрила правата на човека). В конкретния случай, вътрешно-правният конституционен ред се заобикаля чрез международноправна норма - нормата на чл.46, ал.1 КРБ се заобикаля чрез Директивата на ЕС от 2004г. за правото на пребиваване (Решение на Съда на ЕС (СЕС) в Люксембург по делото "Коман" в Румъния). Конституционната недопустимост на еднополови бракове, сключени в България, се заобикаля чрез признатото в ЕС право на свободно пребиваване на членовете на такива бракове, сключени в други страни от ЕС.

Така се стигна до съдебното решение на Административен съд София-град от 29.06.2018 г. за признаване правото на пребиваване в България на лезбийска брачна двойка, чийто граждански брак е сключен във Франция. Детайлите отдавна са загубили значение. Няма значение, че един от съпрузите е българка с двойно гражданство – австралийско и българско. Няма значение, че българските граждани с двойно гражданство на територията на България се третират от правоприлагащите органи единствено като български гражданин. Няма значение, че ИК ни бе представяна години наред като инструмент за закрила на жените от насилие и домашно насилие, а днес, в навечерието на нейното ратифициране, се оказва правен инструмент за защита на ЛГБТИ общността.

Това е класическа форма на злоупотреба с право. Още преди произнасянето на КС по въпроса за конституционността на Истанбулската конвенция, представители на ЛГБТИ общността прилагат правна техника за заобикаляне на КРБ. Това са откровени опити за дезавуиране на конституционния ред в областта на семейните отношения в България. Няма никакво съмнение как ще се отрази едно Решение на КС в полза на конституционността на ИК върху семейните отношения, след като дори преди това решение регулацията на семейните отношения вече е атакувана чрез злоупотреба с европейското право. И без всякакво съмнение, злоупотребата с европейско право ще продължи, ако пред нея не бъде поставена солидна конституционна преграда. По-откровени правни консултанти на ЛГБТИ вече изразиха подобни намерения в общественото пространство.

Всичко това логично допълва безпрецедентния политически натиск върху България да ратифицира ИК от страна на различни политически фигури в ЕС и Съвета на Европа. На страната ни се натрапва един чужд модел на семейните отношения, широко разпространен не само в страните от ЕС, но и в институциите на ЕС. Налагат ни модел, който от години създава демографски проблеми на страните от ЕС и е една от основните причини за немската политика в областта на миграцията, която застрашава, ни повече, ни по-малко, бъдещето на самия ЕС.

На КС днес лежи тежка отговорност дали ще санкционира поредния пирон в демографския ковчег на България, по примера на демографските неблагополучия на нашите европейски партньори.

Ноторно известно е, че създателите на КРБ през 1991 г. не са дори и помисляли, че нормата на чл.46(1) КРБ ще се прилага и по отношение на еднополови бракове, и че по време на брака един от съпрузите може да промени своя пол, като с това нарушава основно предбрачно условие – бракът да е хетерогенен. Не познавам съдебна практика на нито един конституционен съд по света, който да допуска промяна на първоначалната воля на конституционния законодател. Очаквам с интерес становището на най-високия правен авторитет в България.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    59 1 Отговор
    Лицемерието и наглостта ви нямат граници, но добре нека има референдум и българският народ сам да избере иска ли джендъри или не. Не направихте референдум за ЕС и НАТО, а трябваше нека го направят сега поне за тази конвенция и да видим кой- кого
  • 2 Onq s konq

    2 78 Отговор
    Имат право да искат конвенцията България е членка на ЕС и според член 12.ал.6 от договор за членството ни в ЕС не трябва да се делиме от общите решения на Брюксел!! България да не е Русия

    Коментиран от #3, #9, #19

  • 3 no name no face no number

    58 1 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    България трябва да си остане България това ,че членуваме някъде не ни орави роби. Справка Унгария, Австрия вече и Италия
  • 4 арджентата

    51 2 Отговор
    ЕС няма ли да забранят съжителството мъж-жена в България! Ще ни определят ли кога и с кой да спим, кога да се храним, в колко часа и колко време, да ползваме WC. Полага ли ни се вода и въздух и по колко?
  • 5 сори сорос

    46 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: безпрецедентния политически натиск върху България да ратифицира ИК от страна на различни политически фигури в ЕС и Съвета на Европа................ е, каква е разликата между СИВ и ЕС, че нещо не се сещам. даже при ЕС е по-зле, защото страната ни се унищожава не само идеологически както бе при комунизма, ами морално и физически...
  • 6 Иванов

    48 0 Отговор
    Не обвинявайте извротеняците, че си търсят законови основания за содомията. Нека си го търсят. Ще им го позволим ли? В никакъв случай няма да им го позволим, та ако ще от тази страна да не остане нищо. Това добре да го знаят тиквите и техните съдии! Ще се вдигнем като един българи и турци и ще пометем земята с тях!

    Коментиран от #7

  • 7 арджентата

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    за вторите... мнооооого се съмнявам!
  • 8 Кирил Маринов

    22 1 Отговор
    Абе Пешо,ти да не си джендър живеещ в еднополов брак получаващ пари за да си трол разпространяващ невежество, съсипващ бъдещето на нашите деца ?Срам нямащ ли ?
  • 9 Кирил Маринов

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    Публикувано във факти.бг: Абе Пешо,ти да не си джендър живеещ в еднополов брак получаващ пари за да си трол разпространяващ невежество, съсипващ бъдещето на нашите деца ?Срам нямащ ли ?
  • 10 Morgoth

    41 0 Отговор
    Е нали конвенцията беше за защита на жените, защо ЛГБТИМДФБСДМ толкова я защитават? Не знам за третия пол, но ИК узаконява тежки дикриминационни практики насочени срещу мъжете, които по подразбира се третират като насилници, въпреки че такива са един малък процент.
  • 11 Н5п6

    24 4 Отговор
    Няма не искам няма недей.Щом в Турция е приета и узаконена конвенцията а и вече почна да се прилага ние няма накъде да мърдаме като пълноправен член на ЕС.Реалността е такава че тези които са против народа взеха властта и сега издевателстват над нас.Като ми се роди син нямам право да го нарека синко и да го уча на мъжки неща същото и за дъщерятя.властта ще ги обучава и ще ги поощрявя че третия пол има повече права и натам ще ги напътства.Интересно ми е какво ще направят с езика ни защото имаме м.р ж.р и ср.р. а за тях не може до има такива родове защото много се обиждат и е дискриминационно за гейовете.

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Сталин е бил прав

    25 0 Отговор
    Разстрел....
  • 13 Morgoth

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "Н5п6":

    Турция я е приела с ясното съзнание, че няма никакво намерение да я изпълнява. Турция има необходимата политическа сила да покаже среден пръст на всеки който реши, че ИК му дава правото на трети пол и други извращения.
  • 14 пак ли

    18 0 Отговор
    трети пол , а аз имам трети куй за вашите джендъри..
  • 15 анти"демократ"

    23 0 Отговор

    До коментар #11 от "Н5п6":

    За граматическия род няма проблем: те сами си приеха да са среден род-"то". Обаче това не им стига и на много места вече успяха да се преборят за забрана на женския и мъжкия граматически родове. Тези идиотизми много лесно се налагат заради глобализацията - при нея народния контрол върху елитите е регламентиран в толкова тромави варианти, че докато хората се преборят да го упражнят хомота им е сложен и единствения начин да бъде отхвърлен е с цената на големи загуби. Най-актуалното за всяка европейска нация в момента е да излезе колкото се може по-бързо от ЕС. Този съюз трябва да се предоговори на съвсем различна основа.
  • 16 Старият пич

    21 0 Отговор
    Това ако го допуснем в БЪЛГАРИЯ по добре хич да я нема
  • 17 куку руку ку

    15 0 Отговор
    Истанбулската конвенция е първа крачка в отварянето на вратите на Ада. След приемането на хомосексуалните за нормални, следващата стъпка е към легализирането на педофилията. Има вече натиск педофилията да се покаже като нормална сексуална ориентация.
    Така че ако не се преборим навреме с това сатанинско творение- ИК, ще ревем после за децата си.
  • 18 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    БРАКЪТ Е СВЕЩЕНО ТАЙНСТВО!!!!Той формира,гради и запазва ОСНОВНАТА КЛЕТКА върху която се гради ОБЩЕСТВОТО.....повече от 2 000 години за християните и повече от 6 000 години при древните ЦИВИЛИЗАЦИИ.....не случайно е толкова силна атаката срещу НОРМАЛНИЯТ БРАК.....А иначе то наистина НЯМА ТРЕТИ ПОЛ!!!!НЯМА!!!!Има над 200 пола в САЩ,а в Европа има държави с по 50 пола!!!!!Бедна ни е фантазията,мнооого бедна само с ТРЕТИ ПОЛ.....УЖАС Е....
  • 19 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    България трябва да е независима държава, а не да прави това, което ЕС, САЩ или Русия и кажат. За съжаление много хора не осъзнават това и поради това занапред ще се говори за такива неща.
  • 20 Не на ЛГБТИ

    0 0 Отговор
    Всички леви идеологии са тоталитарни, така че да очакваме нещо друго от тези е наивно. През целия 20ти век се проляха реки от кръв именно заради такива идеологии. Най-кървавата война, Втората световна, беше разпалена от национал-социализма на Хитлер и интернационалния комунизъм на Ленин-Сталин. Първо като съюзници, а после като противници. А днес хомо войната срещу човечеството е пак същата работа. Излизат с претенции за права, но де факто искат да наложат своя възглед над другите. Абсолютен тоталитаризъм!