Last news in Fakti

21 Юли, 2018 18:33 2 489 21

Тиквен орден "Странджа"

  • чума-
  • болярово-
  • животни
Тиквен орден "Странджа" - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чумата по кози и овце стигна до град Болярово, където беше открито вторично огнище на заразата. Това стана след като държавата в лицето на вътрешния министър Валентин Радев призна, че спира "за малко" процедурата по евтанизиране – защото щяла да се търси подкрепа в парламента от всички партии за взетите мерки. А като черешка на тортата земеделският министър Румен Порожанов първо обяви, че в село Шарково, в стадото кози на прословутата вече Баба Дора, има положителна проба, само за да отрече това няколко часа по-късно, когато се видя с бабата.

Няма начин – цялата тази ситуация заслужава награди. Защото в България това правим – награждаваме. Например, награждаваме с премиерски пост за трети път човек, при чието управление такива неща се случват като за добър ден. Награждаваме с парите си хората, които са виновни за грабежи като КТБ. Награждаваме с незаинтересоваността си най-отпадъчните елементи от обществото ни и те се множат ли множат. И още, и още, и още.

Но – да не отлагам вече, време е за ордени:

1. Колективна тиква – Румен Порожанов, Валентин Радев, Дамян Илиев. Земеделският и вътрешният министър, в компанията на председателя на БАБХ безспорно заслужават! Това са хората, които цяла седмица не могат да обяснят разбираемо и човешки къде има чума и още не знаят от къде дойде.

а) Румен Порожанов изпъква особено, след като принизи специализиран орган що се отнася до оценката на такива кризи и обезцени доклада му. Бял кахър, но и червена точка е, че само за няколко часа се извъртя има или няма заразени животни в стадото на Баба Дора.

б) Валентин Радев също се отличи – успя дни наред да не ограничи движението на местата, където БАБХ каза, че има огнища и по този начин създаде предпоставки сульо и пульо да ходят там, да си избиват патриотичните комплекси и натрупания гняв, а след това, като си тръгнат, да има условия заради движението им вируса да се разпространи. И го направи, защото трябвало да помоли! Моментално му давам цяла тиква - това ниво е невиждано и от милиционер! Не го слагам на първо място, за да не го окуражавам, защото ще се вдъхнови!

в) Дамян Илиев печели с неподражаемия си възглед за живота, че когато държавата тръгне да ти отнеме поминъка с един замах, няма нужда да обяснява и доказва защо. Да се обяснява и доказва е трудно – по-лесно е да се действа на принципа на Краля Слънце (да не се бърка с Вожда Слънце, макар че е трудно) или обобщено: "Държавата – това съм аз!"

2. Корнелия Нинова – освен, че тя е на кон (или ще сменя вече животинския вид?!), успя да всее заблуда за едни дати в едни заповеди и решения, но без информационният талант на БАБХ тук нямаше да стане! С патриотичен блясък в очите и буен вятър в косите, но без да поизчисти оборите на овците и козите, Нинова се оказа сред тези, шарещи на воля на места, където е силно препоръчително да има карантина и да не влизат други хора, освен специалисти. Нея болест не я лови, това го знаем – но за овчиците и козичките не е сигурно!

3. Бойко Борисов – мълчанието е злато! А и Радев, и Порожанов той ги е избирал.

Специална награда има и за Румен Радев - военен, който даде пример и влезе в гореща зона, където държавата смята, че има чума. Вярвам, че ако се появи ебола, смелият ни президент ще стори същото и ще я спре с голи ръце! Щях да завърша, че ордените са кът, затова и наградените не са повече, но се сетих, че точно тиквените не са хич малко, така че който се чувства онеправдан, да заповяда – ще се сетим и какви са заслугите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    8 27 Отговор
    Аааа Р.Радев на първо място,кака кури на второ,и те ще носят вината ако чумата се разпространи с техните подривни действия,а че бабката търсеше удобен момент да си продаде чумавите гадини в някоя кланница е друг въпрос,а че и русоджендърите я направиха национален "герой" също.

    Коментиран от #16

  • 2 Гост

    8 19 Отговор
    Мноого почервеня нещо тоя саит

    Коментиран от #7

  • 3 Лъчо

    8 5 Отговор
    Много полезен и на място, достоверен и качествен коментар.
  • 4 пипи дългото чорапче

    11 4 Отговор
    Браво за статията
  • 5 Иванов

    12 6 Отговор
    Абе, кво приказвате вие? Чумата прерипи Дунава, скокна Карпатите и сега шета в Централна Европа и продължава към Албиона. Чума е това, не е шега работа. Скоро очаквам да стигне и щатите. Важното е да докажем, че Герб са невинни, а в това отношение има дълбок опит и практика. Колко му е да се преправи една проба в положителна в Тутраканската селищна система. Те избори и референдуми ги правят дармадан, та една проба ли. Какво ви пиша ли? Пиша ви, че ако няма чума ще я внесат, само и само да докажат, че са прави. Това е много по- лесно от това да избиеш професорите, свидетели по едно дело. Бог да ги прости!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 плевен

    5 7 Отговор
    Истинският държавник трябва да загуби дори изборите, но да спаси държавата.А червените плямпала не бива да са фактор, и извинение.
  • 9 стоян георгиев

    5 13 Отговор
    не разбирам ква е драмата с тази чума?има официални изследвания за такава и започна избива на животните в засегнатите региони.на хората там трябва да се плати обезщетение и да се унищожат огнищата на зараза.тва че някакви баби не са съгласни с процедурата въобще не трябва да я спира.бсп освен с селски клюки в случая с нищо друго не допренесе да се осветли ситуацията и облекчи положението на засегнатите.

    Коментиран от #11

  • 10 Siegfried

    6 9 Отговор
    По-строго ЕЙ ! Да не стане така , че заради козите на една баба ( дето ги хранела и с банани) и няколко хашлаци доведени и подстрекавани от Нинова да пламне чумата и в други райони или в цялата държава.Тогава ?И Нинова и Зарков , и тези от младежката организация на БСП ( комсомолците де )и да изгният в затворите ,полза няма .Щетите ще са огромни .Ще спре износът на млечни продукти за ЕС.? Ще спрат десетки и стотици мандри и да изнасят и въобще да произвеждат сирена ,кашкавали ,масла .Загуби над милиард лв.И при загуба на доверие от страна на ЕС , ще е за дълго време .А народът иска европейски заплати , шведски пенсии. държавата да осигурява всички с всичко , безплатно здравеопазване , безплатно образование и т.н.

    Коментиран от #12, #17

  • 11 JPower

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Дай да я видим таз информация официално, защото в сайта на ЕК НЯМА НИЩО....

    Коментиран от #13, #19

  • 12 JPower

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Siegfried":

    Дааа, не стотица, а хиляди мандри има в България....даже всеки квартал е със собствена мандра....най-голямото мандръсане е в България.....то, целта е точно тая, да нямаме родно производство на млечни и месни продукти.!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Морук

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "JPower":

    Ти да не си от тези дето след като избият животните на хората,поминъка,тези дето все още живеят без чорбаджия на главатси ,или май си от тези които след този геноцид над тях,искат да идат на изметеното, със парички от еврофондовете да си вземеш рдно стадо от 2или3000бройки пък и повече животни,да си наемеш от тези същите хора някой чобанин или мургавелко да ти ги наглежда,за 600лв и дои,пък ти да си седиш на ГМО задните части в Софето и да опъваш субсидийки,а Стоенчо вие изобщо някаква съвест имате ли,
  • 14 Морук

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "JPower":

    Требе да има само за Данон ,демек сещайте се
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Siegfried":

    Да не си слънчасъл?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.