Last news in Fakti

4 Август, 2018 18:59 18 530 16

Оставете правителството да работи!

  • пожар-
  • царски конюшни-
  • паметник на културата

Изгорелите Царски конюшни

Оставете правителството да работи! - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Жълтите павета писнали, че на жълтите павета изгорели Царските конюшни. Последваха и дежурните обвинения - защо не били обявени за паметник на културата. Не само - чуха се гласове, че едва ли не министърът на културата трябва да подаде оставка. Сякаш си няма по-важна работа, та да обикаля и да описва всяка съборетина. Живеем в XXI век и е крайно време столицата, която доскоро ръководеше целия ЕС, да придобие модерен облик. Мястото на конете и каруците не е в центъра.

После някой си позволи да тръгне да търси сметка на вътрешния министър, защото не знаел, че запалилата се сграда е на МВР. И едва ли не вътрешното ведомство било виновно за нелепия инцидент. Полицията не е егоцентрик, тя се грижи първо за нас, цялото общество, а чак след това и само ако остане време - за себе си. Не е ли по-важно, че когато т.нар. конюшни горяха, полицията и пожарната бяха там и благодарение на тях не се стигна до по-голямо нещастие?

Наглостта стигна до там, че за виновна беше обявена дори и Столичната община - не знаела коя сграда на кого е, че да предпише да се поддържа. Кога щяхме да имаме метро, околовръстно, тангенти и прочие, ако местната власт тръгне да се занимава и с такива формалности?

Крайно време е да оставим правителството да работи спокойно и да не го занимаваме с глупости. Крайно време е също Народното събрание да сезира Конституционния съд, който веднъж завинаги да обяви, че върховенството на закона и правовата държава са вътрешнопротиворечиви понятия, които произвеждат само противоречия с българската конституционна идентичност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    46 7 Отговор
    ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ИЗОБЩО НЕ РАБОТИ !!!

    Коментиран от #12

  • 2 гост

    36 5 Отговор
    Работи, но не в полза роду !
  • 3 а да видим докога

    11 43 Отговор
    Правителството работи много и то в полза на хората. Само, че хората забравят какво беше 2006 г, те дори забравиха съвсем на скоро какви ги сътвори правителството на БКП с Орешарски с кражба за 3,5 млрд лева. Нищо, рано или късно същият този народ ще яде дървото ако пак си позволи нелепостта да избере тоталитарните крадци.

    Коментиран от #8, #10, #11

  • 4 Михайлов

    36 4 Отговор
    Хаосът в държавата е огромен. И това се дължи на факта, че на всички ключови позиции се назначават хора по патийна или шуро-баджанашка линия! Сякаш чл.1 на социалистическата конституция изобщо не е премахнат! И когато такъв чиновник се наложи да "се събуди" на работното си място и да вземе решение, хаосът ни връхлита отвсякъде.
  • 5 япо;лйх бвдцсжзфгнйл;;кйхгцдс

    29 6 Отговор
    Ъ!? Кой е написал тази слагаческа, подмазваческа статия, съдържаща откровени глупости?!
  • 6 Кибик

    26 2 Отговор
    Откакто се помня, все нещо му пречи на Тиквата.
  • 7 Онче Бонче

    22 2 Отговор
    Това е феодална мутренска държава, за нищо не става. Винету да си бега по бързо, ако ще о Белата мечка да дойде след него ще е по добре за хората които искат да работят
  • 8 00359

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "а да видим докога":

    Я извади цифрите и да видим, кога колко лошо е било. Има справки в НСИ, БНБ и МФ за въпросните години и хайде дай да видим какво показват!?! - Аз твърдя, че толкова влошена среда не сме имали! - Цифрите бартеч! Другото са брътвежите на пожарникаря и партията му!
  • 9 Мъдурко

    19 2 Отговор
    По-правилно е да се каже: „Оставете правителството да прдължи да краде!”. Гъзолизциииииииии!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ефтини сензации

    3 18 Отговор

    До коментар #3 от "а да видим докога":

    Сега е на мода да се плюе по всички и всеки които работят, за съжаление комунистическото простолюдие в България си иска хомота който му бяха надянали след 1944г. Това просъолюдие е свикнало някой да му дава толкова години след падането на комунизма продължават да си искат заоологическата градина в която са родени...
  • 12 Минчо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай":

    Пекааля знаят те добре работят .....
  • 13 Тюрлюгулаш

    9 1 Отговор
    По-правилното заглавие е "Оставете правителството да краде"
  • 14 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Ами ние 30 години това правим- оставили сме го да работи , но то освен да краде и да налага данъци и глоби друго не прави.
  • 15 клиент

    0 0 Отговор
    Честит рожден ден на уважавания Министър председател Бойко Борисов. Да ни е жив и здрав , да управлява България още много мандати !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.