9 Август, 2018 09:51 14 204 36

Кошмарът ББ на Корнелия Нинова

  • бенчо бенчев-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • митьо очите

БСП е изправена пред заплахата да изчезне от политическата сцена

Кошмарът ББ на Корнелия Нинова - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Над „Позитано“ 20 надвисва кошмарът на ББ (Бенчо Бенчев). Той заплашва не само политическото лидерство на Корнелия Нинова, но и политическото бъдеще на БСП.

Публична тайна е, че част от

привържениците и актива на лявата партия не могат да приемат Корнелия Нинова за председател.

Съдебните спорове на „Позитано“ 20 с левия сайт Pogled.info са само част на върха на айсберга.

Причината е проста – нейното политическо минало, което я свързва с времето на СДС и лансираната от Иван Костов приватизация. Участието на Корнелия Нинова в раздържавяването на „Техноимпекс“ само подклажда недоволството в редиците на БСП.

За първи път преди една година стана ясно, че Бенчо Бенчев може да се превърне в проблем за социалистите.

В разгара на миналото лято стана ясно, че един от най-големите зърнени босове у нас си е купил скъп поръчков Rolls – Royce. В разгара на скандала стана ясно, че Бенчо Бенчев е издигнат за заместник – председател на Общинския съвет от квотата на БСП. Корнелия Нинова за първи път използва оправданието, че той е от гражданската квота и не е член на БСП. Дни преди това при честването на Съединението на 6 септември 2017 г. съветникът Бенчо Бенчев се появи с новия си супер скъп автомобил.

„Добре, но не ми изглежда добре на тая беднотия. На улицата ти седи възрастна жена, която проси стотинки за хляб, той ще докара до нея „Ролс Ройс” – не ми изглежда морално, сигурно е законно“ , каза тогава Корнелия Нинова. Лидерът на БСП обаче уточни, че не са обсъждали да изключат Бенчо Бенчев от групата общински съветници на БСП в Бургас.

И в традицията на Холивуд за добрите филми на ужасите

кошмарът ББ се завръща, но този път не само за Корнелия Нинова, но и за БСП.

Този път оправданието с „гражданската квота“ няма да мине. Кой да е в гражданска квота се решава от червените апаратчици. Те определят на кое място в листата да е гражданската квота и кой точно да го заеме. Решението се взима на общинско, областно и се препотвърждава на национално ниво. Процедурата ясно регламентира, че местните структури на БСП имат известна свобода, но окончателното решение се взема от „Позитано“ 20.

БСП трябва да прояви смелост и да назове нещата с истинските им имена. Опитът за замитане на скандала под килима няма да мине. Вина за това има и самият Бенчо Бенчев. Няма да квалифицирам неговите оправдания, че е видял Димитър Желязков с „торбичка с лекарства“ в гръцки хотел в Солун да търси превоз до истанбулски хотел, за да влезе в болница.

След тези думи на Митьо Очите забило самарянското сърце в левия общинар и той решил да вземе страдалеца на автостоп.

От друга страна БСП издига няколко мандата подред в своите листи Бенчо Бенчев. Местни червени лидери намекнаха, че са получавали финансова подкрепа от общинаря. От централата обаче отрекоха да са получавали пари или да имат черна каса.

БСП трябва да прояви доблест и сама да изнесе истината за отношенията си с Бенчо Бенчев. Никой няма да повярва, че

как някой бил атакувал партията и колко им била виновна гражданската квота.

Проведените през последните частични местни избори тревожно показват, че на местно ниво БСП не е в нужната кондиция. Тя не можа да спечели кметове в региони, които са бедни....

Кошмарът ББ е реален, не само за Корнелия Нинова, но и за БСП. „Позитано“ 20 трябва ясно да посочи причините да е партньор с Бенчо Бенчев. Да, това ще е болезнено, да, ще има спад в рейтинга, но това е пътят да си лидер в лявото.

Ако не се направи тази стъпка, то гражданската квота в БСП може да изяви воля да има друго партийно представителство. Този сценарий го видяхме преди десетилетие в дясно....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    51 3 Отговор
    Е нали се разграничиха от него :) всичко е точно.

    Разграничиха се както народа се е разграничил от безнаказаноста която го убива. Демек той пак си е техен човек, както безнаказаноста и съда пак убиват народа, ама на думи всичко е точно.

    Къде са протестите за този скандал и срещу съда, а вярно само за офцете и за небостъргача се протестурва...........
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Инкогнито

    36 65 Отговор
    Герберски мечти: 1 - Бенчо не е светец! Ама е и много по малко грешник от мнозина герберасти! Всички знаят че без благословията на МВР и прокуратурата в БГ. такива като Митьо Очите не виреят а както ни е известно също МВР и Прокуратурата са на ГЕРБ! Така че герберски мечти, такива като Бенчо не могат да засенчат такива като Гинка ,Добревци,Московски,Къщи в Бараелона и прочие!

    Коментиран от #7

  • 4 Коко

    65 6 Отговор
    Причината да са заедно БСП и Бенчев е много ,много пари.
  • 5 5ко

    81 3 Отговор
    Произходът на всички партии е един - бкп. И няма, и 1 управленец, и богаташ, който да не е свързан по някакъв начин с нея. Всичко друго е пясък в очите.
  • 6 гунка шматката

    65 21 Отговор
    БСП (БКП) е МАФИЯ, това се знаеше много отдавна, сега вече истината лъсна с цялата си прелест!
    Гласувате за Радев, Кака Кури, Станишев, получавате Митко Очите и компания!
  • 7 гунка шматката

    53 6 Отговор

    До коментар #3 от "Инкогнито":

    Герб не са светци, но ако не беше Б.Бойко, нямаше да има това шоу. Даже нямаше да знаеш за "бизнеса" на Бенчо и Очите.
    Сега поне знаем, но какво от това, когато няма ефективни присъди. Все пак е повече от НИЩО.
    Тъжното е, че в България причината за промяна е ЛАКОМИЯТА и АЛЧНОСТТА, а не свободния пазар и инициатива!
    Това е големият проблем.

    Коментиран от #8

  • 8 Инкогнито

    40 48 Отговор

    До коментар #7 от "гунка шматката":

    САМО ЧЕ !! Бенчо не си купи Ролс Ройса по времето на БСП а по времето на ГЕРБ! И повреме на управлението на БСП Очите беше осъден а по времето на ГЕРБ цъфтеше! И не си мисли че герберастите ще пропуснат черноморската комисионн от ,,бяло" и всички знаем кой държи каналите в БГ.и да не се объркаш само НЕ Е Корнелия Нинова!!
  • 9 asd

    55 7 Отговор
    Тя и Масларова имаше Бентли с цвят пепел от рози, но хоратя помнят 1 година и пак върнаха БСП и ДПС на власт. Нищо ѝ няма на БСП - дребни кахъри. С такъв народ всичко могат да си позволят.
  • 10 Гибона

    21 41 Отговор
    По тъп коментар не съм чел .Нинова била виновна .Подлизурко долен кога избраха Нинова за председател на партията.Можеш ли да смяташ знам ,че им вади очите на гробарите и по всякакъв повод я нападате но тя е силен човек и това и прави чест.БСП я има и ще я има ,много са я погребвали ,но сега тях ги няма на тоя свят.

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Макака

    21 10 Отговор

    До коментар #10 от "Гибона":

    Нинова се зъби, за да може повече да крадне, че герберастите много дълго не пускат кокала.Нейната чест е к..венска сестра както и на всички управляващи, независимо от коя партия са.
  • 12 ОЖГТЕН

    19 5 Отговор
    ТЯ КАТО Е ТОЛКОЗ ЕРБАП И ИСКА МНОГО ГЛАСОВЕ ДА ВЪРНЕ ГОДИНИТЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ КАКТО БЯХА ДО ПРЕДИ 5 ГОДИНИ ЗА ЗА ИМАТ БЪЛГАРИТЕ РАВЕН ФИНАЛ ПОНЕ ЩОТО ЗА РАВНИЯ СТАРТ ВРЕМЕТО ИЗТЕЧЕ.

    Коментиран от #14

  • 13 Манаф

    12 9 Отговор
    Айде почнаха платените статии,Венци колко десетолевки взе за тая измислица
  • 14 asd

    26 3 Отговор

    До коментар #12 от "ОЖГТЕН":

    Как да се върне по-ранно пенсиониране като няма пари за пенсии. Трябва да вдигнат данъците, за да плащат пенсии, а тогава ще е по-зле за всички. Да не бяха крали и продавали България 30 години, сега вече е късно и не заслужават да им се дава повече доверие. Ама баба ми си ходи на Бузлуджа всяка година. Няма Виденов, хиперинфлация, Пеевски, Орешарски, Станишев, Масларова, Доган, Спрени еврофондове, КТБ, нищо не ги спира да гласуват за БСП ?!?
  • 15 Костова

    11 21 Отговор
    А кошмарите на Бойко-Кръстникът къде ги затулихте!?Стига с този фарс!Толкова ви се иска да изтриете гафовете на ГЕРБ и на Падишаха,че чак се унесохте в един скандал,който е точен модел на управляващите!Толкова се о....а,че се чудят и те и лакействащите им медии как да отвлекът вниманието на хората!
  • 16 цистит

    19 1 Отговор
    всичките са червени, дори и сините и зелените и ако направят проверки както на иванчева и правиха всичките ще СВЕТНАТ
  • 17 нещастник

    8 8 Отговор
    не мога да разбера за какво се борите,нали искате капитализъм,който колко може ще краде и ще прибира,това е, нали за това мечтаехте,сега бсп взело някакви пари а другите начело с тиквата да не би да ги дават на просяците
  • 18 Бай Хой

    6 11 Отговор
    Кошмарът на Тиквата е у Симитли :D
  • 19 Мамата

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гибона":

    Гибон ли си,шебек ли си,но всички комунисти сте маймуни и ще ви изметеме,нагли твари.
  • 20 бенчо бенчев

    8 4 Отговор
    какво като съм си купил ролс ройс. работете неуморно и усърдно и догодина ще си купя още един хаама ха
  • 21 само истината

    4 6 Отговор
    Бен Чобенчев -земеделеца . Обаче той парите си ги прави от злоупотреби с европейски субсидии най вече, а в много по малка степен от земеделие. И в тия далавери са замесени и герберски чиновници. И друго - той най вероятно участва по някакъв начин и в бизнеса на Митьо Очите -а той е наркоразпространение по цялото Южно Черноморие, рекет , сводничество и подобни.
  • 22 факт

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    БСП+ДС=БСП+ГЕРБ+ОСТАНАЛИТЕ ПРОИЗВОДНИ
  • 23 ПИПИ

    5 8 Отговор
    НЕ СТАВАЙТЕ СМЕШНИ БЕНЧО С НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ПОВЛИАЕ НА БСП И НИНОВА ТА ТОЗИ Е СВЪРЗАН С ВСИЧКИ ПАРТИИ НАЧЕЛО С ГЕРБ ДА НЕ БИ ДА Е ПО ЛОШ ОТ СУДЖУКГЕЙТ АМА ГО ЗАБРАВИХТЕ МНОГО БЪРЗО
  • 24 Грозно е Курнечке

    11 4 Отговор
    В случея гросното е ме Курнелка има пари за 20-30 ролс ройса, но се прай на ощипана ученичка и говори против тоя противен гнусен червен сопол Бенчо, тва е грозното не друго:-)
  • 25 Ефтини сензации

    7 2 Отговор
    Кошмара курнелия трябва заедно с осталото комунистическо простолюдие трябва да прати където му е мястото, да копае с мотиките. Най после хората трябва да разберат, че простолюдието няма работа в управлението!!!
  • 26 това

    2 6 Отговор
    са пълни глупотевини от лайнометити на гробарите и цвинокио!
  • 27 Ангел

    3 7 Отговор
    Абе Българи Много се заяждате с Нинова Герберите ви фърлил средата на Океана и чака дасе удавите авие несеусещате Герберите станаха милиардери те нарочно искат да изгонят Бесепарите даможе спокойно да крадат Дърпат от Аврупа Сопсидиите прибират Милионите а на стопаните дава Стотинки а само товали оградите дето Правят а дето убиха невини Животни а Сените дето дигнаха на стоките щоне дигат Заплатите Деските нали Аврупейски стандарт хората в Аврупа вземат 1800 евро Деско 180 евро Данее Ево леф дае а на животните дето дават 40 лева на глава ате вземат най малко 300, /400 евро Защо Турция Румъния Сърбия фкарват стоките в България защото тяхна стока е Ефтина а Герберите дърпат комусионото Герберите отдавна забавиха милионите с милиарди играят пишите безда мислите Говорите само за Нинова
  • 28 Дитър

    5 3 Отговор
    Естествено, че кошмарът й е ББ, ама онзи горе. Просто шайката управлява по този начин, хваща тези които не са им удобни и да видят европейците, как се борят с престъпността. Не, че комунягите по свестни, това са техните методи, а че има много по богати от Белчо, например Гергов, невиждам това да е проблем за тях. През 90-те когато завзе стария град в Пловдив, беше мафиот а имаше и разследване срещу него, сега е бизнесмен. Когато управляващите мерят с еднакъв аршин, тогава ще повярвам. Преди 1-2седмици, откриха нова спортна зала в Шумен, супер но мога да се обзаложа че кмета е от тяхната партия.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Георгиев

    4 0 Отговор
    Да попитам, този Бенджи , или как са го именували , е ли е родА на Бенджияхмин Натянахо. Еврейче си е
  • 31 Абе кокундета

    3 2 Отговор
    Как се казва сина на Нинова?
  • 32 Георгиев

    2 1 Отговор
    Талантът е с малко думи, да се каже квинт есенцията, ама Нинова, не го владее...
  • 33 Иванов

    5 0 Отговор
    В България всичко е с краката нагоре. Цървули гласуват за едрия капитал, обут в червени прашки и късо потниче, който ги заглавичква, че им мисли доброто! Ако Корнелия Нинова иска да успее, тя трябва да яхне метлата и да измете от Партията всички гущери, бен Чобенчевци и тути кванти олигарска измет плачеща за дрънголника! Само тогава обезверените ще възкръснат за нов живот и ще заемат местата си в строя, защото без МАЛКАТА ПРАВДА, НЯМА ДА ИМА И ГОЛЯМА!!!
  • 34 Истината

    2 2 Отговор
    А тя е,че злините от сегашно то управление са огромни.Затова бсп са по малкото зло.
  • 35 Ангел

    3 1 Отговор
    Само БСП Долу Герп Убиха на хората невините животни, заради Пари Мафиоти Бойко сам каза неса болни ама трябва даубием
  • 36 тиквата с магнолиите

    1 0 Отговор
    Брей много гробарски помияри в този сайд бе ...явно Цветанов е искарал ..в помощ и ,,картечарите "" И ,,тежката артилерия да' искарат " народа няма да подобри мнението си за тях вижда им се краят..дай боже по скоро