20 Август, 2018 14:00 2 774 22

Скоро всеки, който играе хоро, ще бъде разглеждан като агент на Кремъл

  • агент-
  • кремъл-
  • хоро
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сега разбирам, че бляскавите, извисеноморалните, туптящото сърце на българското гражданско общество, кристалната съвест на нацията има нов опасен, коварен и хибриден враг - българската народна носия.

Изправен пред това евразийство, градският интелектуалец кипи от бяс като Христо Иванов след статия в "Труд" и е готов да вади пистолет и да разстрелва. Очевидно всеки българин в носия е скрит враг и лимонка на Путин, Пеевски и Валя Балканска едновременно. Тия с носиите верно са подозрителни типове - отказват да се чувстват част от общия наднационален бульон на глобалния консуматор и настояват да помнят традиции и история. Ама били помпозни, показни и суетни, а кой в този медиен свят не е такъв? Дали епилираните интелектуалци, които крякат във фейсбук, могат да бъдат критерий за ниско его?

Знаете ли кое е ироничното? Че тези месии на съвременността се отказаха от най-готината част от миналото, но си запазиха като ноухау най-тъпите неща. Питайте произволен музикант за миналото как цели комисии са дебнели да не би в някоя песен да се появи даже и намек за фолклорна хармония. Песните, в които пробиват такива ритми, са разглеждани дори като своеобразна революция. И това не е непременно продукт на репресивно мислене. Комунизмът беше мощно модернизационно усилие и заради това не виждаше никакви причини за флирт с миналото. Докато тези новите мразят ,не защото искат да модернизират някого. То просто зловещо им напомня, че са българи, а те ненавиждат това. Това самопрезрение може да достигне до неочаквани висоти, така че бъдете подготвени.

Скоро всеки, който играе хоро (не непременно в Рилско езеро), ще бъде разглеждан като ходещ агент на Кремъл.

Хващаме ли бас? :))))


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мариана

    35 1 Отговор
    Току- що проверих в гардероба- и открих двама агенти на Путин!
  • 2 Пеньо

    33 23 Отговор
    Разбира се, че подобна глупост може да бъде написана само от псевдо-журналист, като Сашето.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    24 14 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    вероятно ти си корифей на журналистиката? Пеньоооооооо....
  • 4 Иванов

    22 15 Отговор
    Симов, не си прав. Има сакрални места, където не е за предпочитане човек да си оплакне задника. Виж, в река може, но в едно затворено езеро някак си е по бай ганьовски. Но ти си си взел 30 сребърника за матРеала, кво ти пука...
  • 5 скачайте за здраве

    6 1 Отговор
    А който скача,за да е човек?
  • 6 Българан Балкански

    14 12 Отговор
    Че има руски агенти в България и къде ли не е несъмнено. Че всичките им агенти от Дрезден през Камчатка до Вашингтон са тотални некадърни недорасляци също. Но че уродливото авторче от Позитано е негоден дори за агент на Цола Драгойчева е 100% сигурно. Крехък и глупав и безмозъчен, като яйце запъртък.
  • 7 Българин

    19 4 Отговор
    Симов е отявлен безродник и национален предател. Преди изрода беше на американска хранилка, ходи в Америка и написа тържествен опус "20 причини да обичаш Америка". Всеки, който не ми вярва може да копне заглавието и да го пусне в търсачката за да се наслади на американофила Сашко. В България почти всички знакови днешни русофили са бивши лизачи на американски задници. И Сидеров, и Корнелия и Волгин и Симов. За тях е важно да текат кинти. За пари ще обичат всеки!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рубладжийче

    10 7 Отговор
    Агенти на Кремъл са мазните слагачите като Сашко Симов, за които Русия е баща и майка.
  • 10 гост

    9 7 Отговор
    Смешна статия, да не би БСП да са измислили народната носия, че си приписвате заслуги?
  • 11 Желязна логика

    5 2 Отговор
    А всеки, който не играе хоро е агент на Вашингтон!
  • 12 Класната

    6 4 Отговор
    Симов яко се натяга за ръководен пост в столетницата.
  • 13 доко

    2 6 Отговор
    гербаджийско журналистче нещо искаш да гепиш пара а..нещо май имаш поръчка от боко генералски..

    Коментиран от #21

  • 14 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ефтини сензации":

    Два пъти си написал пОбликуване,проверявай си числата на кодовете . Не го знам този,но написаното е много вярно. Принципно съм съгласен, че езерата не са място за къпане. В същото време обаче, скапаните туристи извозени със скапания лифт си киснат краката без никакви проблеми. Това е като казуса, когато караме зимата на улеите и ни гонят екологистите, а в същото време правят лифтове и секат просеки за писти.
  • 15 знаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ефтини сензации":

    Просто са те баннали! Не си удобен,кви щуротии си насосвал тъдява?
  • 16 Западните Балкани

    6 0 Отговор
    Не схванах тъката мисъл. Явно е много тънка. Във всеки случай навлизането в забранена и защитена зона като езерата с хоро, гол, пиян или каквото и друго състояние да си представим си е нарушение на закона. А това няма нищо общо ни с Путин, нито с леля му, нито почитателката на САЩ Нинова (все пак там си е пратила чадото) или с Бойко (и той там си е купил остров) и т.н.
  • 17 Stefko 88

    4 0 Отговор
    Само тъпотии днес да не бях влизал.
  • 18 фгкйххг

    3 1 Отговор
    Симов,ти си един путински лизач.
  • 19 Резилак

    2 0 Отговор
    Много неадекватен материал. Някой може ли да разкаже защо са тези Симови терзания ?
    А иначе за Бургаският резил нито дума !
  • 20 Инфантил

    0 0 Отговор
    На снимката. Едното знаме е българското, а второто ?
    Да не е руско и затова майстора на мерото да словоСлави ?
    Дайте инфо
  • 21 Тъпак

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "доко":

    Доко ама Семов е член на висшия съвет и член на парламентарната група на БСП и затова пише глупости като се надява да гризне от бъдещата въображаема торта. Прекалил си с бялото .
  • 22 ДОКО

    0 0 Отговор
    НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ СИМОВ..НЕ НАСТРОЙВАЙ ХОРАТА СРЕЩУ РУСИЯ..ЗАПОМНИ ОТ МЕН СЛЕДНОТО КАЗАЛ ГО Е ЖИВКОВ ДРУЖБАТА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И СССР Е ТАКА НЕОБХОДИМА КАКТО ВЪЗДУХА И ВОДАТА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО ..СЛЕД 10 ГОДИНИ ОЩЕ ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ТИ ГОВОРЯ БЪЛГАРИЯ ИЗБЯГА ОТ ЕСТЕСТВЕНИЯТ СИ АРЕАЛ И ГЕРБ Я НАБУТАХА В ЕС ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ ХОРАТА ВИДЯХА НЕЩО ДОБРО ОТ ТАЯ ДЕМОКРАЦИЯ..КОЛИ 2-РА УПОТРЕБА МАРИХУАНА АЛКОХОЛ ТАТУИРОВКИ ДЖЕНДЪРИ РАЗВРАТ И ПОКВАРА Е ТОВА ЛИ Е ..