2 919 3

Страхът убива

Малко по-късно падна автобусът в Искърското дефиле и умряха 17 човека

Страхът убива
Георги Даскалов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Наскоро един комшия, който живее и работи в Германия, си дойде за малко и намина да ме види. Вика – тука се кара безобразно, никой не спазва правилата, видях една кохорта мотористи, минават на червено, карат с висока скорост в центъра на града, а полицията ги ескортира.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Георги Даскалов.

Това лято минах над 6000 км по европейските пътища и не му останах длъжен. Казах, че в Германия, където често няма ограничения на скоростта, също се кара отвратително и някакви ниско летящи с 200 и повече км. буквално ще те изхвърлят, ако не им дадеш път.

Съгласи се, но каза, че Германия вече не е това, което е била преди едно десетилетие. Пълно е с араби, кюрди, албанци и всички карат мощни коли.

Оттам се поразговорихме и за пътищата и той каза, че пътят София – Самоков не е толкова лош, че и в Германия има такива пътища, а пътят за Боровец, вика, е преасфалтиран и е направо мечта.

Ама казва, има един участък от 200 метра веднага след табелата и той е в ужасно състояние.

Викам – това до табелата го е правила една фирма, а след табелата ще е друга и вероятно още не са се разбрали кой ще, като се разберат, и там ще светне.

Малко по-късно падна автобусът в Искърското дефиле и умряха 17 човека.

Медиите пишат, че пътят там е страшен, лошо направен и предполага катастрофи, но не смеят да обвиняват директно - едно, че е трудно за доказване, и второ, може би по-важно, в България пътища и инфраструктура изобщо се строят от субекти, които имат здрав политически гръб.

Та не се знае какво може да ти се случи.

И точно този страх убива. Не само по пътищата.

България е пропаднала дълбоко в класацията за свободата на пресата и макар повечето сънародници да не се вълнуват твърде, този факт е първостепенна причина за периодично сполетяващите ни трагедии.

Ако имаше смели хора да напишат какво е направено на пътя София – Своге, можеше днес да няма траурна музика по радиостанциите и телевизиите.

Но не успяваме да го направим в достатъчна степен.

И далаверата с пътищата си върви, и другите далавери също си вървят.

И гинат хора.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • умилен
  Отговор
  1 08:26  30.08.18
  Боже колко наивно и повърхностно! Направо по немски. Да не е творение на дойчевеле!?
 • Vuicho Vanio
  Отговор
  2 11:48  30.08.18
  Много ме кефят списвачите как повтарят едно и също и само връткат запетайките не Уорд та да напълнят сайтовете. Другото което искрено ме забавлява е "Ако имаше смели хора да напишат какво е направено на пътя София – Своге" Това са журналята днес - извинявай но не ви ли се плаща именно за това, та да ме питаш мен дали съм смел, та и статии да почна да пиша и да предотвратявам катастрофи. Ццццц много ниско ниво и на писане но най-вече на мислене

  Коментиран от #3

 • Straham
  Отговор
  3 14:04  30.08.18

  До коментар #2 от "Vuicho Vanio":

  Мен па ми писна от такива безмозъчни комунета като тебе...чета ти коментарите от няколко дни и винаги доказваш какъв безмозъчен кърваво червен джендър си....

Напиши коментар:


Публикувай