Last news in Fakti

1 Септември, 2018 11:33 54 532 67

София е болна от рак

  • софия-
  • факултета-
  • цигани-
  • сеч-
  • престъпност-
  • столична община

Туморът се вижда от космоса, но не и от "Московска" 33

София е болна от рак - 1
Снимки: Google Maps, Google Street View
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На най-високата точка в Софийската котловина, там където в миналото са се простирали обширни гори, се намира най-голямото от 40-те цигански гета в столицата – квартал „Факултета“. Отколешният синоним на битова престъпност, на домашно насилие, кражби, обири, побои, СПИН, хепатит, бунища и мизерия продължава да се разраства под безхаберието на Столична община, където гледат на проблема с „широко затворени очи“. С други думи, в София едрее тумор в напреднал стадий, а ремисията на града изглежда утопична.

Във "Факултета", както и в други големи гета из областните градове у нас, периодично се провеждат акции по събарянето на незаконни постройки. Общините разписват няколко разрешения, пускат по няколко багера, охранявани от жандармерия, но никога не бутат повече от 20-ина постройки, просто така - „козметично“. Все пак инак "електоратът" ще бъде обезпокоен. Властта предприема нищо и никаквата жертва - шепа циганки да се поразпищят за ден-два. "Ам' сИга кааде ши спят дИцата. НямамЕ кааде да оотидемЕ. Наа улицата лии даа отидемЕ". Медийното ехо обаче бързо заглъхва, никнат нови бараки, всичко си продължава по старому. Хилядите коптори си стоят с години. Общинската дейност е отчетена на хартия.

Измежду импровизираните къщурки няма свободно пространство. Не може да се забележи стрък трева, камо ли цяла градинка, например. Жителите на „Факултета“ тълкуват градоустройствения план по свой собствен начин. Те умело са сглобили гаражи, складове, тоалетни и куп други от всевъзможни подръчни материали. Слепените колиби сякаш на магия се крепят една на друга.

За цвят, от време на време като небостъргач над едноетажните циреи се извисяват големи, луксозни къщи. Техните собственици често са заможни цигански семейства, препитаващи се със съмнителна дейност. Ту организатори на групи за проституция и трафик на млади момичета, ту тартори на джебчийски банди, ту ключови фигури в схеми за телефонни измами.

Всеизвестно е, че там, където процъфтява незаконното строителство, кражбите на услугите от първа необходимост - ток и вода, се увеличават.

В края на 2017 година, от официални документи, депозирани от „Софийска вода“ в КЕВР (Комисията за енергийно и водно регулиране), стана ясно, че в циганските гета „Филиповци“ и „Факултета“ годишно се краде вода за над 5 млн. лв. Според статистиката това са приблизително 3 млн. кубически метра. Така загубите на вода могат да достигнат до 50-60%. Едва 3% от населението във „Факултета“ заплаща това, което употребява, а жителите там консумират двойно по-големи количества.

Изводът е, че всяко лято циганетата си играят на воля с безплатна вода, шляпайки по улиците, а междувременно КЕВР провежда закрити заседания, където приема окончателни решения за изменения на цените на ВиК услугите. От „Софийска вода“ отчитат огромни загуби, а всеки може да си направи простата сметка кой ги покрива. Със сигурност не и смуглото общество от „Факултета“.

Често между ноември и март данните за въздуха в София отчитат, че замърсяването на атмосферата в района на „Факултета“ е най-критично. През зимните месеци столичаните от близките до гетото квартали „Красна поляна“, „Западен парк“ и „Овча купел“ вдишат остри, задушливи миризми, докато жилищните им блокове са обвити в гъст дим, нетипичен при горене на дърва.

София е болна от рак

Според циганската философия пластмасата, старите гуми, дрехите и обувките са най-евтиното твърдо гориво за отопление. Един кубик дрехи втора употреба струва около тридесетина лева. Събират се и всички дрехи от контейнерите за боклук. Да, но текстилът, който е третиран с какви ли не химикали при производство, изхвърля отрова във въздуха. Циганите често горят и кабели за продажба и рециклиране. Нивата на фини прахови частици са завишени драстично, но дори и това не трогва управата от „Московска“ 33.

Въпреки широко декларираната "борба" на правителството с мръсния въздух се оказва, че България не може да усвои почти никакви европейски средства, насочени към подобряването на околната среда. Неотдавнашна справка на вестник "Сега" показа, че страната ни е усвоила точно 0.82% от парите, предвидени за справяне с проблема с мръсния въздух по програма "Околна среда".

София е болна от рак

Малко по-различната "зимна приказка", софийската

В София ситуацията е обречена. През изминалата зима Столична община категорично не обърна внимание на протестите на гражданите от „Красна поляна“ и абсурдно загърби комина „Факултета“, изпъквайки с „брилянтна“ идея за пускането на "зелен билет" в дните с голямо запрашаване заради огромния брой автомобили. Експерименталната система на практика беше провал, сработвайки един-единствен път.

Всичко това обаче не значи, че във „Факултета“ горят единствено всевъзможни боклуци. Седнал на каруцата с брадвичка на дясното рамо, докато лявата ръка държи юздите, циганинът отива в Западния парк... за дръвца за огрев (или продажба). Да подчертаем – сеч на дървета от голям градски парк, разположен в близост до центъра на столица от Европейския съюз.

В началото на април хора от пет столични квартала излязоха на протест срещу изсичането на гората в Западния парк и безразборното изхвърляне на битови отпадъци там, където той граничи с циганското гето. Бяха предложени варианти за конна полиция, за бетонна ограда, но накрая – нищо.

София е болна от рак

Южната граница на Западния парк. От другата страна на улица "Суходолска" е "Факултета"

От Столична община опитаха наужким да „отворят очички“ за проблема. Гражданите чуха вялото мърморене на зам.-кмета на район „Красна поляна“ - Николай Вушовски. „Може би до 2 месеца ще има три патрулки в парка, които да обикалят през светлата част на денонощието От СДВР ще отпускат при възможност и конна полиция“, заяви той.

Може би, при възможност... Все думи, от които човек ще си каже, Абе, управа, която си стои на мястото и неуморно закриля столичани, тяхното спокойствие и обществения ред.

Незаконни постройки, кражби за милиони, поголовна сеч. А даже не обелихме и дума за вандализма, за безчинствата срещу БДЖ и жп линията, минаваща през гетото, за безобразно лошата хигиена, откъдето може да пламне епидемия, по-страшна от всичко изброено до момента. „Факултета“ - престъпност да искаш, но електоратът трябва да се пази... Но стига толкоз, че не щеш ли ще засегнем я Цветелин Кънчев, я защитниците на „човешките“ права от БХК...

В сърцето на София от години расте тумор. Туморът „Факултета“ и неговите разсейки, познати като „Виетнамски общежития“, „Баталова воденица“, „Захарна фабрика“, „Татарли“ и още, и още. Та, Столична община, къде си?


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 родолюбец

    191 11 Отговор
    България е заразена с рак - демоНОкрация, под прикритие на "демокрация".
  • 2 Столичанин

    161 13 Отговор
    Конна полиция за Южния Парк има обаче за Западния и Северния няма защо? Схемата е ясна всички ангажирани в соф.фирми за поддръжка са от малцинствата а фирмите концесионери са на герберастки марионетки и като дойдат избори сещайте се.
  • 3 доко

    173 27 Отговор
    българино пак проспа пр егледа на филма както ви казах имаме 2 големи проблема 1.партия герб и мафията стояща зад тях 2.циганизацията следствие от точка 1-ва.българино не гледай умно защото си на път да загубиш етноса си и после и държавата разбра как обаче да се решат проблемите има 5 точки 1.незабавно излизане от ес и нато 2.ограничаване със закон раждаемостта да не се дават пари за майчинство на циганки под 18 годишна възраст 3.развитие на машиностроенето и тежката промишленост 4.въоръжаване включително и с ядрено оръжие 5.собствена гъвкава политика с ес и азия и най вече с русия иначе българино отиваш на кино ще гледаш филма винету ти идва на гости забравих и точка 6.вземане на власт та от боко тъпоку народна власт и народен съд и белене да работи еми нема друг начин...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Главата не е за украса

    122 6 Отговор
    Тия престижни махали да се преместят в Банкя и другите по-малко луксозни квартали, като Бояна, и Драгалевци, а защо не и зад опашката на коня!?! Все пак това е техният електорат. За вода ще ползват чешмичката в двора на Тиквун, а в малкото му, но спретнато дворче ще се запалват мааалко огънче от около 5 до 10 тираджииски гумички.

    Коментиран от #10

  • 6 Брат ми

    145 8 Отговор
    Г—н Карагьозов ,статията е добра и точна.Но защо не я изпратите до общината и до ГЕРБ,с надеждата някой да отговори.И ако получите отговор ,моля да го публикувате тук.Ясно е ,че не смеят да пипнат тъмнозеления електорат.Страх ги е.

    Коментиран от #18

  • 7 месара

    141 4 Отговор
    напалм - жестоко но...... ефективно.
  • 8 Никол4о

    64 2 Отговор
    До Доко и Брат ми: абсолютно сте прави, но няма кой да поведе заспалия народ!

    Коментиран от #58, #66

  • 9 Монтйор

    40 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: електоратът" ще бъде обезпокоен да се смее ли човек или да плаче.
  • 10 Боко Мазника от БРЕГ

    91 11 Отговор

    До коментар #5 от "Главата не е за украса":

    Най голямото село в България, това е София!!!
    Мнозинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет е избрано от неграмотните гласоподаватели с кокоши мозък/Кокошката има от 1 до 2 грама мозък/.
    Затова умни софиянци, събудете се, за да изхвърлите ГЕРБ от Столичния общински съвет!!!!!!!!!!!
  • 11 бай онзи

    80 2 Отговор
    не София, България е болна от няколко различни агресивни форми на рак
  • 12 ВИНЕТУ

    57 7 Отговор
    Гарантирано от герб.
  • 13 Гост

    61 25 Отговор
    София е туморът на България !

    Коментиран от #44

  • 14 Хан-коБрат

    56 1 Отговор
    Ми тъй ще е с тез м@нrали и смр@д, ама виновни са вички от скапания народ, щото остави ли ги тия изроди ще си правят каквото си искат..
  • 15 Хан-коБрат

    61 4 Отговор
    И тия по новините, телевизията новинари, тука сайтове админи и прочие да им иб@ пNчката м@йна дето слагат цензура против манrалите, политиците и други джендъри мръсни...
  • 16 Кръст

    66 9 Отговор
    Високите блокове са по-грозни от къщите. Демокрацията няма да ни отърве от циганите. Сталин е изселвал вредните малцинства. Татарите от Крим и Чеченците от Кавказ в Азиатските степи. И до днес има Евреиска област в Сибир, макар че те отдавна са в Израел. За Хитлер не ми се говори, но при демокрацията един ден циганите ще станат повече от нас. Съвсем демократично ще ни превземат отвътре.
  • 17 Софиянец

    92 9 Отговор
    Заглавието е правилно, не само защото София е пренаселена, прашна и замърсена, но и защото цените на имотите са абсолютно неадекватни за българския стандарт на живот. Как може цената на квадратен метър в абсолютно неуреден град като София да е сравнима с цените на 20 км от Берлин, Париж, Брюксел, да не говорим за САЩ!!! На какво отгоре? На заплати от по 1000 лв бруто? На ромски гета в центъра? На какво?

    Коментиран от #22, #56

  • 18 Така де

    81 2 Отговор

    До коментар #6 от "Брат ми":

    В момента 3 групи са основния електрорат на партия ГРОБ и те ще си живуркат на гърба на всички останали. Първите са циганите като мнозинство. Вторите са държавните служители. Третите са "нашите" бизнесмени. Останалия народ ще става все по-зле, защото вече не е нужен на партия ГРОБ, която печели не от производство и наука, а от Евро Фондове и износ на суровини. Гинка като купи АЕЦ ще почнат и от биткойни да печелят, а народа ще плаща сметката за добива на тази криптовалута
  • 19 Гоуст

    48 2 Отговор
    Да наистина. Защо не изпратите статията под формата на писмо и да изисквате какви действия ще се предприемат и в какви срокове?
  • 20 сноу

    60 2 Отговор
    Браво Косе ..направо не е за вярване че си нарекъл т.н. роми с истинските им имена-цигани.Дори и само за това заслужаваш адмирации, а всичко останало си е самата истина, но европата си е спретнала такава юначна дружинка ,начело баб Шменкел и дребния бабое..ец,че нашите кукли на конци, само блеят като завеяни ,че са готови българите под килима да заметат ,само и само джангалейросите да овардят.
  • 21 върнал се

    41 1 Отговор
    Да, тази статия да се изпрати за коментар в Столична Община и да се обсъди в студиото на Хекемян.
  • 22 Гост

    15 7 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянец":

    Щом има балъци, които купуват, ще са такива цените
  • 23 Тома Неверни

    58 1 Отговор
    България не е болна. Тя просто изчезва.
  • 24 Комшията Иван

    36 3 Отговор
    Тя България е болна, а те са се загрижили за София.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Анонимен

    47 6 Отговор
    Какъвто народа, такава и държавата. Продължавайте да не гласувате.
  • 27 докога мангалите ще се ебават с нас

    52 2 Отговор
    Факултета е проблем на София без значение властта. При всички власти ги е имало и положението само се влошава. Аз също питам докога и понеже сега Фандъкова е кмет, то питам нея - докога?

    Коментиран от #30

  • 28 Гого

    57 8 Отговор
    София е едно долнопробно гето пълно със селяни дето си мислят че живеят в Европейска столица .
  • 29 ооооооо

    48 0 Отговор
    значи, истината е една - напалм и нищо да не остане там!
    Ще понесем няколко часовото обгазяване.
  • 30 Хан-коБрат

    43 2 Отговор

    До коментар #27 от "докога мангалите ще се ебават с нас":

    Аз ще ти кажа бре, докато не се вдигне народа овчи и заспал и не ги залеем като вълна цунами депутатите мръсни и продажни и орките нищо няма да се оправи, най вече докато си пишеме из нетя и фейсбукя нишо нема се промени брат само по зле ще става, трябва да се грабват кой брадва, кой лопата, кой пушка, вила и да се трепе всичко наред иначе ще си умрем бавно и мъчително, от паразити в костюми и вслат и паразити черни и миризливи....
  • 31 Западните Балкани

    37 5 Отговор
    Ако не бяха гетата Младост, Дружба, Хаджи Димитър, Надежда, Люлин, то тези с циганите ще ги преживеем. Но ГЕРБ и СДС преди тях нямаха никаква идея как да развиват София. Презастрояване, унищожение на градинките, допускането на пренаселването. Много места в София са мръсни (жълтите павета, например) и без циганите. Просто обищината прави само козметика и се краде даже повече от пътя в искарското дефиле. ГЕРБ (БСП, ДПС, ОП и другите партийци) са вредни за България.
  • 32 ватник

    32 32 Отговор
    Не само София, цяла България е болна. Но не от рак, а от чума. Червена, болшевишка чума. Плъзнала по тялото на родината ни през 1944 г. та до ден днешен. Докато тази чума не бъде изкоренена, изхвърлена, всичко друго ще бъде наопаки и нищо няма да бъде както трябва. Щом 30 години комунистически болшевишки преход не отвори очите на популацията - всичко е изгубено. Това стадо се състои само от мърша.

    Коментиран от #43

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Красимира

    39 0 Отговор
    Да добавя и нашия квартал Орландовци където от години цари мизерия мърлящина и безхаберие от страна на общината пълно е с мърляви цигани събиращи се на спирката и по главната улица ползващи градския транспорт безплатно а контролата се прави че ги няма а ние сме длъжни да им търпим вонята и простотията Вечер ни чакат на спирката защото всеки го е страх
  • 35 народ

    42 1 Отговор
    А за Пловдив нищо не се казва,а там циганизацията е пълна и кметствата нехаят!Продължават да се строят незаконни къщи в циганските махали и да се превземат общински терени,но общинарите се правят,че не виждат и не чуват.В Харман махала вече се строят луксозни къщи -ясно на кого и с какви пари,цял ден се пличкат с безплатна вода,всеки ден си устройват празници и озвучават цяла нощ района с уредби и непонятна циганса музика и полицията и да я извикаш,нищо не им казват.Кога ще се пресече това беззаконие на циганите и ще се въведе ред в тай държава???Или чакате сами да поставим това дивашко племе на мястото им?Това вече не се търпи и скоро може да стане белята,тогава да не ни обвинявате,защото вината ще е ваша!!!
  • 36 Адолф

    59 4 Отговор
    Тази работа се оправя в рамките на една нощ - вдигат се 2-3 СУ-25 от "Графа" и бомбят "Факултето" с напалм и бял фосфор. Заградителните роти, които са отцепили гетото стрелят на месо по всичко, що изкочи от огъня. Метода може да се приложи за всички гета, дето се въдят цигойните.

    Коментиран от #50

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хасан

    4 24 Отговор
    Ааа бате не така. Ние жителите на Факултета не сме цигани, а турци. Вярваме в нашия бог Аллах и любимият ни президент г-н Ердоган. От България уважаваме само една партия ДПС. На този избор гласувах за Доган. Плати ми тока и дади айран.
  • 40 Морт

    37 0 Отговор
    Не мога да повярвам, какво правителсто имаме... Такова безумие... Хора, които само ни заблуждават, че правят нещо, замазват ни очите и се преструват, че провят нещо за нас и ги е грижа. Живея близо до квартала и ме е страх вечер в 20:30 да седя на булеварда. Безобразието на ГЕРБ! И никой, НИКОЙ не осъзнава истината и оставаме глупците, които манипулират нашите гласове и отново, и отново лъжи и измами... НАРОДЕ, СЪБУДИ СЕ!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Миришката

    10 0 Отговор
    Мирише ми на смърт.
  • 43 Ганьо Гинев

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "ватник":

    Това е истината, ама требва да ручаме дълго жабетата, докато Ганьо го пример.
  • 44 932

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Да не са ти евтаназцирали свинята бе комплексар ниеден? Гроздето е кисело нали ?
  • 45 Иво

    11 6 Отговор
    След като БКП не успя да ни затрие с измислената държава Македония и да ни набута в конфедерацията Югославия, сега новите опорни точки спуснати от кукловодите-осноцадители е геноцид чрез разрастване на монголската зараза, докато белия човек просто не избяга някъде далеко от земята която дядото на Вова съвсем законно си е окупирал с танка. Няма политическа воля за справяне с тия примати, защото бляда не е дошъл да освобождава, а да граби.
  • 46 Първан

    22 0 Отговор
    Най искрени поздравления до автора на статията г-н Константин Карагьозов.
    Г-н Карагьозов,най настоятелно Ви моля,да пишете за проблема Факултето до Столична община.Вие добре владеете перото и знаете как да пишете,че общината най после се събуди и започне да прави нещо по проблема.
    С най искрени пожелания.
    Птрван
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Онколог

    16 0 Отговор
    съшност истинския тумор е ГЕРБ,а "Факултета","Столипиново","Аспарухово",Своге са само частичка от метастазите...
  • 49 ХИГИЕНИСТ

    29 3 Отговор
    Циганите са метастаза за обществото и решаването на циганския проблем няма да стане с толерантност и интеграция, а с хладнокръвна жестокост и планирано насилие !
    Циганите трябва да бъдат физически елиминирани, така както се елиминират вредители като хлебарки или плъхове !
    Или ние ще избием циганите или те ще се размножат като зараза и ще унищожат народа и държавата с наглостта, агресията и примитивизма си !
    Към тези същества (деца, бременни, стари, недъгави и пр) не трябва да се проявява съжаление и милост или да важат морални задръжки - те сами са се поставили извън човешките норми и не трябва да бъдат считани за хора !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Илиана

    18 0 Отговор
    Поздравления за статията ! И аз също предлагам да я изпратите до Столична община, но заедно с всички коментари .
  • 52 Баджанакът ти

    4 0 Отговор
    Браво Коце! Почна да пишеш🤟
  • 53 Кой е малцинство???

    14 1 Отговор
    Парка е паметник на културата и национално наследство, но в него вече има не само незаконнои постройки, но и цели улуци! Дърветата не се секът само за огрев, а за търговия, извозват се със бусове и камиончета, кой циганин вече се занимава с коне. Всички са с МПСета и голяма част са таксиметрови шофьори. Как става това при положение, че уж трябва диплома и постоянно дават как книжки не се продавали. Просто си карат без книжки, на това също не се обръща голямо внимание!
    За да гледаш селско стопански животни трябва да имаш регистриран обект и сграда за тази цел, там не е като да няма животни! Животните трябва да са маркирани и други глупости които там не важат. Но не е проблем малолетни да участват в движението по главните улици с не регистрирани каруци?!?
    Питейната вода, която постоянно поскъпване там не се спира, зимата за да не замръзне, лятото всичко се охлажда с нея. Това може да го види всеки който мине от там, чешмите не се спират, пък и защо!
    Всеки 10-12 годишен може да ти обясни как се краде ток нощно, че не може да чете.
    За кражбите и тормоза над живущите в близост, ме е срам да пиша. И не си мислете, че хората там не правят нищо, те постоянно са във война с циганите, но за съжаление я губят!
    Кой е малцинство, младите хора идващи да учат в София, готови дори да проституират за да завършат и помагат на близките си които едвам оцеляват в умиращите села също грабен и обсебвани от цигани. Или тези които просто идват и си строят къщичка в парка?!
  • 54 Към Ханко СмрАд

    0 28 Отговор
    Аз съм ЦИГАНИН до кога? Вие некадърни ще се оправдава те с нас? Филма Бай Ганьо е нежно описание на нацията ви. Питам се защо Алеко Константинов не е направил разказ Бай Циганин? Човека просто е съзрял че на българина най големият проблем е всъщност българина. Оставете тая "държава" на нас и до 5 години ще живеете като Американци.

    Коментиран от #61

  • 55 лимонад

    7 1 Отговор
    живота на братятя изобщо не е основният ни проблем. Основният ни проблем е, че законите в цялата държава са срещу обикновенният гражданин. Ха си направи къща в софия.... само братята могат. Законът ни кара да се тъпчем по блоковете, докато тяхната територия расте. Ако процедурата за строителство беше по-лесна - София отдавна щеше да е на двойна територия. Но това не е в полза на общинарите... щото не могат да цоцат сухо от обинковените граждани. Всичко е направено така, че само фирми с много пари да могат да вземат разрешение и да строят.. От тук е и целият имотен балон, пренаселяването и презастрояването на квартали и т.н. Ако само това беше по-различно - нямаше да си говорим нито за замърсяване, нито за концентрация на гета... Ракът е в общината ни... тази, която ни спира за каквото и да е. Тази, която вместо да се грижи за благоденствието на хората си - се чуди как и вина да им вмени, че нещо не и е наред.
  • 56 Си Джи

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянец":

    На това, че в останалите градове-да не говорим за села, няма работа, потиснато е и всички бягат.... къдее- В София, разбира се. Така го правят..., а ти ако искаш плащай, ще си седиш у село инак !
  • 57 Public Owner

    16 1 Отговор
    Много добра статия. Единственото което не е истина е броя на гетата в София. 40 е много, много пресилено. Има 3 цигански големи гета и около 5 до 7 малки катуна. Значи ако броим и катуните, някои от които са буквално по 50-200 черни "души" и ги наречем и тях гета, има общо 10тина гета. Циганите в София са около 100 000 което прави около 5% от населението на града. За сравнение в Пловдив и Сливен например положението е доста по-страшно. В Пловдив циганите са около 110 000, което прави 33% от населението на града.. В сливен и пазаржик пък са 50-55% от населението..
    Иначе отговарям на въпроса в статията какво правела столична община - спонсорира гей парада, главен спонсор е. Цялата държата ни е такава..
  • 58 blader

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Никол4о":

    Има хора за следване , ама дали ще има кой да ги последва. Всичко свършва с приказки и уж добро намерение.
  • 59 celtic

    0 9 Отговор
    абе българи юнаци, щом сами си признавате че сте едно голямо гето като държава, чудя се от къде ви идва тоз национализам да псувате и обиждате другите балкански нации?! явно от завист и злоба, друго обяснение не намирам за логично
  • 60 Диагностик

    6 0 Отговор
    Рак или чума?
  • 61 Хахахахха

    9 1 Отговор

    До коментар #54 от "Към Ханко СмрАд":

    Ей г-н Циганино, така сте свикнали вие, да ви се оставят разни неща на готово и да паразитирате върху тях. Тая държава е НАША, ясно ли ти е? Ако искаш държава отиди и си направи своя. Ама не можеш нали? Вие така не сте научени да създавате, а само да присвоявате чуждо. Вие вече държавата сте я превърнали в гето и без да е ваша, така че няма нужда от повече ваша намеса. Когато циганин се е превърнало в нарицателно за нещо долно и обидно, та чак ви прекръстиха на роми, е наистина смешно и жалко да плюеш по друг етнос какъв бил и какъв не. И да не забравяме че Бай Ганьо е измислен от българин, за да осмее проблеми в обществото. Вие кога ще видите проблемите в собствената си сган?
  • 62 И затова има ВИНОВНИ

    3 3 Отговор
    И затова има ВИНОВНИ,но кой ще оправи положението сега???? Това не е от сега,а ОЩЕ от преди 30-години !!!! БСП са ВИНОВНИ,защото циганите бяха техни избиратели,като ги купуваха на всички избори и им дадоха права и привилегии!!!!
  • 63 Истината

    0 0 Отговор
    Квартал Факултета е с най-добро изложение и разположение квартал на София. Апетитна хапка от времето на Митьо Видолов. Сградата на селскостопанския факултет, дала името на квартала е класика! Прекрасна, подарена от американски милионер на комунистите, за да не бъде национализирана. Май, забравил съм, от рода Рокфелер.
  • 64 Неизвестен

    0 0 Отговор
    Кучето си лае, керванът си върви!
  • 65 Бг.реалност

    2 2 Отговор
    Хубава статия с доста реални факти вътре.
    Единственото обаче което ясно се разбира е тоталното абдикиране на абсурдистан от горепосочените проблеми.
    Или иначе казано,всички тези неща се случват с позволението на чалгария.
    30-ет год.ни управляват доказани престъпници.
    И 30-ет години кухия абсурдистанец ходи да гласува без да се замисли за
    КАКВО И КОГО гласува.
    Това е реалността която всички с гласовете си са подкрепили.
    Защо се оплаквате сега?!
    Бъдете щастливи.
    Това сте си избрали.
  • 66 българина

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Никол4о":

    няма цигани няма гета, няма престъпления и убийства, изселване и отнемане гражданството ако нямаш 11 клас, бройката е проблема, благодарете на бхк ообщество и козяк
  • 67 Чужденката

    0 1 Отговор
    Българите са най-умните най-красивите най точните хора на света вие сте на първо място по образование по интелигентност по жизнен Стандарт Браво браво имате всичко Радвайте се на живота