7 Септември, 2018 10:34 2 968 24

Бутате Феята, а какво изградихте за 9 години?

  • феята
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

До мадмазел Фъндъкова...

Девет години мандат.

Преди години, нашите баби и дядовци, прабаби и прадядовци, за девет години оставаха по нещо след себе си. Къде ч ешма, къде храм, къде училище, къде читалище, а по-заможните и университет. Не пипаха изграденото, щот било на лошо, на грях, на безплодие...

Ония режим, преди 1989год. остави редица емблематични сгради. Някои от тях и до ден днешен са такива. Няма човек, който да не знае НДК или ЦУМ или Банята, джамията, синагогата... Абе оставиха хората по нещо за спомен, за историята, за бъдещето... Гордееха се, че са изградили нещо и са го оставили за идните поколения.

Мадмазел Фъндъкова...

Какво изгради през девет годишният си мандат в София, че да се запомни? Колко общински терени се превърнаха в частни по престъпен начин по време на твоето управление? Колко терени можеха да останат общински и да радват хората със зеленина, с паркове или сгради, които да останат емблема на София?

Сега си отиде и Феята... Да, искаш да заличиш спомените на софиянци, но няма да успееш. И знаеш ли защо? Защото ние разказваме на децата си. Показваме им снимки. Ние помним. Ще помнят и децата ни. Ние сме един жив архив.

И десет мандата няма да ти стигнат за да изтриеш историята на София. Затова не го прави.

ПРЕСТЪПНО Е... Не по Наказателния кодекс, а по Моралния такъв...

Ще се радвам, ако това ти е последния мандат...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а как

    25 9 Отговор
    Да, сигурно много по-добре беше да се остави тази развалина на саморазпад за още 30 години. Фандъкова е една долна лъжлива и крадлива подлога на Слънцето, но точно тук няма какво да направи - имота е частен. Въпреки, че както знаем сме в България - ако има желание от правилните хора законите не са пречка.
  • 2 666

    31 43 Отговор
    Какво ли???- булеварди, тангенти, паркове, градинки, възстанови зелената система на градът и още много но хубавото се забравя а се помни само лошото!!! Но кое е по малкото зло, ГЕРБ или ония от преди дето съсипваха София и разпродадоха всички апетитни имоти на СИК и ВИС или тези които изписваха милиони на Вълка да си купи БУГАТИ а София тънеше в мръсотия и т.н. Така че ще си затваряте миризливите усти и ще мълчите и ако неви харесва утивайте в Видин, там ще ви е идеално!!!

    Коментиран от #4, #7, #23

  • 3 Активен Борец

    12 17 Отговор
    Не защитавам Боко АМА до преди Няколко месеца Много Ленти РежеШе !!! , сега пък нищо не са направили , Типичен Комунистически Стил !
  • 4 Реалист

    19 12 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Ал-гафарито си е един черве(Й)н клакьор който напада всичко що не е "правилно" според БСП/БКП. Ще има доста да почака докато се "зарадва" - на българина, повтарям НА БЪЛГАРИНА, му писна от тандема БСП/дпс + "златното пръстче". НИКОГА ВЕЧЕ КУРНИ, СТАНИГЕЙ, БЕНЧО, ГЕРГОВ, РОВЧ, ВЕТКО, МИНЬО И СИЕ ВЪВ ВЛАСТА. Орехчето е за десерт...
  • 5 Т рекс

    21 16 Отговор
    Еее! Болни мозъци сте.Няма да се върне комунизма,и вече омръзнахте на всички с вашите фалшиви спомени.Болни сте от "Стокхомски синдром" .А колко се построи в София и се обнови .

    Коментиран от #21, #22

  • 6 Бат Сали

    19 14 Отговор
    Гн.Алгафари ,учудващо е вашето дебелоочие ,колко трябва да си нагъл за да приписваш заслуги на предишния режим синагога ,джамия банята София стана една красива Европейска столица и заслуга има за това мадмазел Фандъкова ако това не го забелязвате е доста нагло, а за поръчителите ви да надраскате тия идиотщини бих напомнил за друга една забележителност, мавзолея за мумията на един от най големите престъпници в нашата история, на който се кланяха и наричаха ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ тия който съсипаха България.
  • 7 Активен Борец

    21 20 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Ходиш до морето за 3 часа нали ??
    Една педя България 70 години няма магистрала !!! Но ! Това не пречеше на висши ПАРТИЙНИ Членове да ходят на САФАРИ в Африка и да играят КОМАР в Монте Карло " примерно " !!! ПРОС НАРОД с КЪСА ПАМЕТ много лоша Комбинация !!!

    Коментиран от #10, #11, #19

  • 8 Активен Борец

    19 19 Отговор
    Долни комунисти , От една полуразрушена Сладкарница се опитват да извлекат Дивиденти !!
  • 9 мосю

    6 13 Отговор
    Мосю едикой си, вярно е това за бабите и дядовците ни в НРБ, както е верен и крилатия лаф от онова време "Ей, за двадесет лева ще се издушите бе...!", който изрекъл проверяващия тогава, пак по "онова време", катаджия на водача на мпс, което спрял за проверка за сложен колан. А в наши дни какво имаме ... да, имаме съда в Страсбург, но за съжаления до него стигат само тия дето с по-дебела "гушка", т.е. родственици и свързани (по един или друг начин) с бившите така наречени червени, пак от "онова време". Какъв е извода ли? - едва ли днешната кметица на София е виновна за това положение на нещата.
  • 10 Vola

    11 10 Отговор

    До коментар #7 от "Активен Борец":

    Е, няма как да чета подобни простотии, без да се включа в писането. Няма как да сравниш една магистрала, която не е започната от "демокрацията" между другото, която всеки ден е в ремонт с ХИЛЯДИТЕ КИЛОМЕТРИ АСФАЛТОВИ ПЪТИЩА, В Т.Ч. ВИАДУКТИИТЕ НА ХЕМУС, хилядите училища и читалища, стотиците болници, стотиците язовири, стотици (ако не са и хиляди) километри ж.п. релси, проходи и много, много други ОГРОМНИ ПРИДОБИВКИ за народа. А тези приказки за магистрали вече дори не са и смешни... Българина не живее по магистралите, а живее в села и градчета, в които липсват училища и болници. В които "демократите" ликвидираха масово цехове и фабрики, които даваха препитание и задържаха хората по места. До които пътищата (някога асфалтови) са почти непроходими. И през някои органи му е на народа, че някои хора пътуват по магистрала до Гърция или до морето... Които голяма част от този народ никога няма да може да си позволи да види. Анадънму?

    Коментиран от #13

  • 11 Готин ама не съвсем

    16 7 Отговор

    До коментар #7 от "Активен Борец":

    М-дааа! Че сте и нагли!
    Построили магистралки, за последните 30 години и то с европейски пари, за да могат софийските цървули да ходят на море!
    А кво друго построихте в България, щото аз виждам само нарязани заводи, съборени къщи и затрити градове и села! Нещо за 500 заличени от картата села и още 1000 чакащи същата участ?
    Или вие сте си добре, в Софето и кво ви дреме за другата БЪЛГАРИЯ? Забравяте, че сте били едно кално село с крадливи селяни, когато сте били обявени за столица, с няма и 10 000 души население! Докато други градове са били с по 50-60 хиляди души и цялата европейска култура е влизала в тази държава от там!
    А и магистралите Ви мязат на вас! И второстепенните пътища в другите държави са по-хубави! Дясната лента на София Бургас е отврат! И с 80 да караш, ще ти изпадат пломбите!
    Но трябва да се краде!
    Е не се ли накрадохте вече през тези 10 години управление?????
    Отврат!

    Коментиран от #14

  • 12 Morgoth

    10 7 Отговор
    Фандъкова (да, името и се пише с А, а не с Ъ) може да има много трески за дялане и да не се е справила със сериозни проблеми на столицата, но е кощунство да се каже, че не се строи. Има нови и разширени булеварди, обхвата на метрото продължава да расте, нови жилища и офиси се появяват. Тук-таме дори по някой парк и детска площадка се реновират. Но разбира се няма знакова сграда, която чужденците да оприличават на ядрен реактор като НДК, та затова господин червен Алгафари не е доволен.

    Коментиран от #17

  • 13 Morgoth

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Vola":

    Реално погледнато няма да е коректно никакво сравнение преди и сега, защото нито началните, нито крайните условия са близки. Можеш да сравняваш само други страни от същото време. Голямото градене на социализма започна от равна нога със запада и ни остави далеч, далеч зад него - т.е пълен провал! Сега започнахме много зад запада и май не сме се приближили много до него - т.е пореден провал.

    Коментиран от #16

  • 14 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Готин ама не съвсем":

    Съгласен съм с теб, но защо говориш в трето лице? Кои са тези ТЕ, дето са я свършили тази работа? Тези 10к бивши софиянци и техните потомци ли? Тези един милион, които са се преселили в София ли? Или всички ние, дето не можахме да излъчим честни управници, защото и те са като нас, а ние самите сме тарикати на дребно. Никой не ти е виновен, никой не НИ е виновен!
  • 15 Горки Я

    8 6 Отговор
    Абе мангафари, комунист недодялан! Що не си ходиш в мангафария и там да ръсиш акъл за който никой не те е питал! Другари, събуде те се, вече сме 21в. няма да се върне комунизмЪт!!
  • 16 Така де

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Обаче зависи по какви критерии мерим кой е бил по- по- най, нали? Мисля, че в редица държави се живееше не по-добре отколкото в Бг, а изоставането ни започна на един по-късен етап.
  • 17 Кумчо Вълчо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Откъде знаеш че не е нарочно сбъркано ,пък и повече и отива "фъндък".
  • 18 Шоо

    2 0 Отговор
    Мосю фес, ръсиш глупости
  • 19 Пешо

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Активен Борец":

    Ходиш до морето, ама ако не катастрофираш по АМ"Тракия". 😂 Дето всеки ден се трепят, като мухи. Ама нейсе, да живее "Трейс".
  • 20 АЛФ

    2 0 Отговор
    Малко се отклонихме от темата, въпроса по скоро е кой и за колко е купил земята под Феята? И за колко ще я препродаде, ТЕ затова ни гледат сеира- докато ние се джавкаме по между си- всичко го прилапаха...
  • 21 Мизирабъл

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Т рекс":

    Кой и какво построи бе дупе шиляво, една шепа мошенници разграбиха имоти на безценица и с далавери и сега строят да станат не милионери а милиардери! Затваряй си човката като не си в час за какво иде реч.
  • 22 Прецицалото

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Т рекс":

    А ти си болен от синдрома Винету, колкото повече ти го набива, по щастлив ставаш.
  • 23 Порно

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Възстановила зелената система на града ? Явно живееш в някаква паралелна София
  • 24 Българин

    3 0 Отговор
    Това се отнася за цяла България,не само за София!Докараха народа до просешка тояга и направиха, така същия този народ, да си спомня с умиление за социализма!