3 291 7

Великите данъчни открития

Великите данъчни открития
Иван Гешев Снимка: БТА
Актуално
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Ачев

Десет души са задържани при акцията на прокуратурата във "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топоаз Мел" ООД. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев преди дни.

Първо хотелите (Маринела), сега алкохолът - разработи се Специализираната прокуратура. И моментално направи впечатление ключова част от информацията по двата случая - събрани били доказателства за престъпна дейност (пране на пари) от 2008/2009 година до тази година! Ако това е вярно, три мандата на Борисов минаха, преди държавата да "открие" тези (вероятни) престъпления.

Три мандата, че и един полумандат на Орешарски! С такава скорост нищо чудно, че сме на гъ*а на европейската география. И да продължим - 9-10 години къде спаха (не)специализирана прокуратура и НАП? Не са подозирали и разбрали, че има нещо нередно ли? Или просто сега, заради някакви обстоятелства - дали кандидатурата за еврозоната, дали липсата на пари в държавния бюджет, дали отказ на съответния бизнесмен да направи някоя "услуга" на някого от "наш'те", се вкарва в действие репресивния държавен апарат?

Хайде стига сме се лъгали - когато управлява Борисов, той не управлява на принципа на правото. Точно заради това в определени времена с държавна протекция някой цъфти, взема бутафорни награди тип "Мистър Икономика", а като му дойде времето, следва зрелищно рухване - с любезната помощ от "държавата".

Затова нека всеки "бизнесмен" добре си помисли - като се хваща на хорото, на какви вересии е готов? Защото Видов ден винаги идва - не е все както през 2011 година, когато собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков ожени сина си Стайко за дъщерята на Ветко Арабаджиев - Александра.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ох Ох
  Отговор
  1 14:39  09.09.18
  Преди това не са крили данъци от 2008 досега 10години се борим с контрабандата.
 • Салам Алеко
  Отговор
  2 14:40  09.09.18
  Е ми, пари за пари се женят! Това е!
 • ПЕЕВ
  Отговор
  3 14:53  09.09.18
  КОЙТО КРАДЕ ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН.

 • Усмивката
  Отговор
  4 16:45  09.09.18
  Това се чуди и непосветеният в далавери българин.КАК Е ВЪЗМОЖНО ...?? ..що ли се чуди ...ние сме прости ,и ТОЙ е прост...и всичко е толкова просто.Щом има кой да им дава ,що де не си вземат ....временно
 • Пешо
  Отговор
  5 17:22  09.09.18
  Я, този Гешев - прокурорчето каза в прав текст, че точенето на ДДС и акцизи е започнало с идването на власт на Боко?
 • Торбалан
  Отговор
  6 17:25  09.09.18
  Май се мъчат да спрат парите за гласове на комунягуте за предсрочни избори.
 • гост
  Отговор
  7 14:32  12.09.18
  Много обичам такива статийки с токова известен автор!Бихте ли ми напомнили,кога не е било така,че и по Борисово време да е иначе?

Напиши коментар:


Публикувай