12 Септември, 2018 11:23 5 507 25

Добрите новини идват с Бойко, лошите са фейк

  • борисов-
  • кампания-
  • парламент-
  • заплати-
  • фейк

Предизборната кампания на ГЕРБ стартира от морето

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доказано е, че любимото местообиталище на министър-председателя, след "тази тежка чужбина", е родната провинция. Далеч от "гадовете" на жълтите павета, непрекъснато сипещи лъжици с катран в кацата с благия премиерски мед. Не че това с нещо променя генералната картинка, но, както информира Кольо Колев от "Медиана", личният рейтинг на Борисов паднал с 6% само за месец. А това си е лична обида. Ще оставим ли така нещата? Сакън.

И Борисов се хвърли в атака. Разбира се, не заради Кольо Колев - просто откри предизборната кампания на ГЕРБ за тези избори, които дойдат най-напред. А това е уравнение с три неизвестни, за което няма да говорим сега. Изпъна се Борисов във Варна и хвърли в шок половината си кабинет, обявявайки 10% скок на заплатите в бюджетната сфера. Нищо че дали има възможност за това ще се решава днес. Сиреч след това. Те ще намерят начин "да може", както обича да казва премиерът, след като роди спонтанно решение. Пък и откъде-накъде Владислав Горанов ще обявява тази прекрасна вест, а не Борисов. Сърце юнашко не можа да изтрае и я изстреля авансово. Бившият социален министър Иван Нейков беше зашеметен от цялостния подход за решението, нищо че и той е работил с премиер, който минава за авторитарен лидер.

"Децата ви гледат, мачкайте докрай!" - надъха премиерът волейболните национали във Варна. Представяте ли си в тази роля Любен Беров, Симеон Втори или Орешарски?! Хич, нали. За Филип Димитров и Жан Виденов да не говорим, защото и те не обичат да говорят. Вторият сюрприз не закъсня. "Можем да отделим едни стотина милиона за едно кокетно стадионче за националите", бръкна още по-дълбоко в чувала Борисов. И защото е строг, но справедлив, допълни, че това ще стане само при класиране за европейското. Откъде-накъде това трябва да го съобщава Красен Кралев? Той ли ще намери тези пари? Пък и може да не е знаел за идеята. Министърът все пак помисли, помисли и отсече, че до две години такъв стадион може да има. Как няма да го има, шефът нали го обяви...

Провинциалният рейд не свърши тук. Същия ден Борисов откри "училище на бъдещето" в Бургас с кмета-отличник на управляващата партия, а днес ще изпълни любимото си упражнение от първия мандат - ще реже лента на завод в Пловдив.

Хитът на деня, който журналистическото братство вкупом неглижира, бе отговорът на Борисов на въпрос, очаква ли изненада при гласуването в парламента на оставките на тримата министри. "Изненада ще има, ако аз реша" - отговори лаконично в характерния си умерено раздразнителен стил Борисов.

Толкова за парламентарната тежест на най-тежката парламентарна група и присъдружните й групички. Важното е, че всички добри новини идват с премиера, а лошите са фейк. Без изключение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    79 6 Отговор
    Добър анализ!Но май свикнахме с Бойковите фокуси и ролята му на вездесъщ бащица.Вече ни не минават такива замитания на проблеми.И при следващи избори...ще е интересно
  • 2 Ставри

    70 8 Отговор
    Сикаджийската мутра се насра.
  • 3 Реалист

    12 90 Отговор
    Господин Ганев, отдавна ни е ясно, че набедените за "интелигенция" софийски тарикати, гледате с пренебрежение на ББ заради това, че бил "прост пожарникар" и т.н. Фактът, че този човек влачи вече 9 години България по пътя към Европа, въпреки съпротивата на такива като Р.Радев, Курнелия и други знайни и незнайни "бойци от тихия фронт", заслужава адмирации. Да, премиера ни се интересува от спорт и съпоставяйки го с "патериците" които сте изредили като Орешарски, Виденов и т.н. само показва разликата между човек СПОРТУВАЩ и политици които хабер си нямат от спорт но идват на стадиона само заради РЕЙТИНГА. Има си човека кусури но кой няма? Вие например като главен редактор, КОЛКО ЧЕСТО ПРОВЕРЯВАТЕ КАКВИ ГЛУПОСТИ И ПЛАТЕНИ РЕКЛАМИ СЕ ПИШАТ В ТОВА САЙТ-ЧЕ? Да бяхте организирали курсове по правопис на българския език за журналистите си. Или да бяхте обявявали всеки път когато имате платени публикации в сайта - за едни финландски БТР писахте рекламни статии 4(четири) пъти, а обявихте само 1(една) платена публикация. България не е само София! Свиквайте!

    Коментиран от #5, #25

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 прост та прост

    44 5 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Още триста години бойко да ти е премиер! Дай боже! Амин!

    Коментиран от #9

  • 6 Мизирабъл

    66 4 Отговор
    Тиквун премиер , жалко за нас ,а още по жалко за децата ни!До 10 год ще сме 4 милиона от които милион малоумни герберасти продължаващи да гласуват за бащицата, до тогава и деца може да е почнал да им прави на роботизираните гербери.

    Коментиран от #7

  • 7 Чичо Сашо

    45 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мизирабъл":

    Те деца, много успешно правят циганите - твърдия електорат на Тиквата! А Тиквата се грижи циганите да са добре, всички други да си ходят от България. Само че, като останат само
    цигани в държавата - кой ще работи - за да ги храни?
  • 8 Ники

    18 3 Отговор
    Това са неща дето се учат в училище , не виждам защо трябва да им се прави специален анализ. В Политиката има Добри и Лоши и се знае в партията кой какъв е отначало ... когато стане нещо лошо .. излиза лошия , когато е нещо хубаво излиза добрия .. когато е много добро излиза Бойко ... защото за да се поддържа рейтингът на партията трябва определени Добри герой да имат висок рейтинг ... а то не става на фона на лоши новини ... ако се наложи Някой от добрите герой да отговаря за лоши неща ( случва се при сериозни ситуации и инциденти) Ако стане така .... същите биват моментално отстранявани !! това е !!! И сега така стана .. Психологията на хората е такава , че когато Бойко е усмихнат и открива нови неща и се зайграва и шегува .. хората дори на подсъзнателно ниво някак си му симпатизират ... Ако най-добрият и печен служител на ВиК ви обслужва на касата и сметката ви за вода е 2500 лв .. най много служителят да отнесе псувни , викове и бой ,със сигурност няма да го харесвате ... въпреки че не е виновен с нищо и се опитва да ви помогне ?
  • 9 Реалист

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "прост та прост":

    Дай боже - от твоите уста в божиите уши. И щом ми пожелаваш още 300 години живот може да ми направиш и подарък домашен любимец - костенурка. Щото те другите 300 години не живеят...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Така де

    21 5 Отговор
    Най-бандитския период на БГ от 681-ва година досега започна през 2002 година, когато ОПГ ГРОБ започна да навлиза в политиката с разчистване на конкурентите от престъпния бизнес. Вече 16 години това ОПГ унищожава брутално нацията. То не бяха разстрели, взривове, кражби, побойща, изземване на бизнес и така нататък
  • 12 Монтреал

    15 4 Отговор
    Донякъде харесвам просташко-бабаитските прояви (обикновено изцепки) на Суджука, но напоследък много зачестиха и не са така интересни. Врещенето на козата КорНи по не ме кефи. Тримата патридиоти са направо жалки, но биха се вписали добре в гей-парада. Жорж Ганчев не е добре със здравето. Толкова няма за кой да гласувам, че ще взема да основа една партия на 80-те процента.
  • 13 Ridik

    4 21 Отговор
    Като обиждате министър председателя на държавата си по-леко ли ви става? Ако е така, значи сте комплексари. Чуствате се некомфортно, когато никой не ви ходи по гайдата, когато въпреки старанието на средствата за масова информация, добрите новини за това, което прави правителството, въпреки поплювковци като писалите с черна злоба по-горе, всепак пробиват и стигат до хората. А и те виждат. Да, въпреки всички червени изроди, които правят и невъзможно тази страна да рие на място, нещата вървят. Колкото до следващите избори, не знам какви платени статистики цитирате, но аз не познавам някой, който е гласувал за ГЕРБ, да иска да гласува за татуирания клоун, сбъркания генерал, или не дай боже за кочината на Нинова. ДПС и не го помислям дори. Така, че хич няма да е интересно. Просто ще дадем възможност на ГЕРБ да продължи това, което е започнал предишните и този мандат. Колкото и да риете, кофи пяна да ви излизат от зурлите, това е положението. След изборите, ако не ви харесва имате избор: РФ, Китай, Иран, Сирия, Венецуела. Препоръчвам ви РФ, защото веднага ще ви запишат да служите в армията и хайде - в Магадан, че и по-близо. Пухлер ще се погрижи вече никога да не можете да пишете простотии срещу авторитетни другари. Просто не оценявате това, което имате. Но, проблемът си е ваш. Мой проблем е ГЕРБ да спечели поредните избори. И ще се постарая.

    Коментиран от #16, #17, #22

  • 14 Бай Хой

    16 1 Отговор
    Обща стачка на 16_09 срещу Бабуина от банкя и шайката 😁
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Народа Те ПРЕЗИРАА

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ridik":

    Ти си обикновен Блюдолизец братле !!! Жалко мекере
  • 17 Монтреал

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ridik":

    Доста елементарно разсъждение от рода на “Кой не скача е червен”. ХХl век, европейска държава, премиерът и е първосигнален, недодялан бабаит, бивша мутра, бивш комунист, еднокнижник, самоопределящ се като “прост”. Управлява ден за ден, няма никаква стратегия и план, събрал е екип от кол и въже, леснозаменяеми, неподготвени но верни калинки, когато се издънят импровизира нескопосано, прехвърля вината, уволнява, оправдава се с предишните правителства, при случай пръв целува ръка на “големите началници” и т.н. и т.н., но който не изпада в телешки възторг от всичко това е комплексар, червен изрод и путлерист??? Не допускате ли и друг вариант, а именно че простотиите му не са по вкуса на останалите 20%?

    Коментиран от #18

  • 18 Реалист

    0 10 Отговор

    До коментар #17 от "Монтреал":

    Добре ще ти го обясня по-елементарно за да ти е ясно: Трябва да забиеш един пирон в дебела дъска. Имаш два инструмента - един "чук с ръбата и нешлайфана дръжка(ББ) и едно мазно изпражнение завито в луксозна хартия с надпис "Здраствуйте братушки. Ген.Решетников". Пирона е бъдещето ти, дъската е ЕС. Аз лично, като нямам нищо друго под ръка, бих избрал чука, колкото и да ми е неудобен. За теб не знам...

    Коментиран от #20, #23

  • 19 Шенген Менген

    10 0 Отговор
    40 души от Ливан с непроверен багаж на Аерогарата на 3 Септември! Работи се стабилно и предсказуемо!
  • 20 Монтреал

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Ще се опитам да сляза на предложеното ниво и да ти отговоря. Чукът е несравнимо по-сложен, прецизен инструмент от ББ. Допускам че твоето бъдеще е пирон (моето със сигурност не е), така че най-доброто ти решение е да помолиш ББ да забие пирона с главата си. Той обича такива бабаитски моменти и хем ще реши бъдещето ти, хем за пореден път ще впечатли циганите и твърдия си електорат (т.нар. 80%)

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чичо Сашо

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ridik":

    Дааа, разбира се, постарай се - пр готви торбата с 50левки, няколко буса с брашно и олио и започвайте да обикаляте циганските махали - да купувате гласове. Знаем как става!
    Докато българите имаме все още някакъв паритет с циганите - трябва да се обединим СРЕЩО Тиквата! Не е важно кой ще е на власт, важно е да се раскара този лъжлив сбюруток от мутри, контрабандисти и измамници! На Тиквата местото му е в затвора!
  • 23 Чичо Сашо

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    По добре да забием пирона в чука! Кой ни е питал дали искаме Евросъюз? Да е имало референдум? Ей така, като през комунизма - идват и ни налагат новите директиви на партията! Неща нито Евросъюз нито Съветски Съюз! И кам да живея в Свободна България!
  • 24 Кико

    1 6 Отговор
    Чичо Сашо! Ти си най големия ТАПАНАР!
    Приплод на комунист с ДПС ?
  • 25 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Само като видиш съотношението на плюсовете и минусите за твоя коментар,ще разбереш колко си прав за твоята мутра,за мен и портиер не става о него!