Last news in Fakti

17 Септември, 2018 12:22 5 105 41

Кой организира клоунадата пред парламента

  • протест-
  • българи от чужбина
Кой организира клоунадата пред парламента - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бях мъничко зает, но прегледах тази сутрин, за да се ориентирам в революционните действия на нашите сънародници "от чужбина" и порива към властта. Извън светлия празник на София няколко въпроса излизат напред и са неизбежни:

1. Хората на власт ли организират тази клоунада, за да си гарантират рахатлъка, защото тези няма как да са Българският таен или явен революционен комитет оттатък границите на бозата?

2. Опозиционните сили, ако изобщо има такива, ли го организират? Защото, ако те го правят, то със сигурност ще получат подкрепата от на босия цървулите?

3. Дори най-голямата палячовщина има нужда от медии. Видях една тайфа неграмотни с мегафон, агресивни към камерите и микрофоните, т.е. - към тези, които биха мултиплицирали посланията им. Това ли са водачите? Някои наистина познаваме и от други случки, с опити да скрият кои са.

4. Агиткаджиите чух. Това всички го скандираме. Но нещо програмно, освен лъснатата кака с швейцарския референдумен модел /тя със сигурност не знаеше какво говори/, ще има ли?

5. Промяната на системата изисква системност. Кой ще я предложи? Пък дори да е в една системна точка.

6. В Букурещ поне се бяха погрижили за масовост два-три дни, преди да идат на море. Тук, освен революционните маневри на бай Йоло Денев и разочарованието на Босия, друго не се видя.

7. Наистина си мисля, че се прави нарочно хората да загубят надежда за перспектива. А кутиите с валута да вървят подредено на своите адреси. Някои отговорни да се грижат срещу скромни хонорари я за енергийни, я за други стратегически резерви на страната. Кражбите изпрани печалби да станат.

8. Преди няколко години децата ми бяха тръгнали със страст да избягат на около 10 -12 000 километра от дома. Но всички сме тук и работим. Ще си позволя да кажа - много здраво работим. Хайде по-напред да го направим ние, преди да чакаме който и да било отишъл за хляба навън. Да подобрим средата. И мястото на България в Европейския съюз. Да си прехапем езиците, поне за година да бъдем 1000-процентови българофили!

Тези наши хора, излезли за хляба навън, няма как да знаят точно какво се случва през призмата на битите, обругавани или прогонвани журналисти. Или сервилни. Там образ няма. А близките им тук са на прекалено ниска камбанария, за да знаят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Глупостта ходи по някои БЪЛГАРИ

    47 34 Отговор
    К'ви са тия студенти или работещи на Запад с бели коси? К'ва масовост само! На един футболен мач от втора лига има повече посетители от тези глупендери, които спряха движението по жълтите павета вчера.

    Коментиран от #3

  • 3 744

    38 25 Отговор

    До коментар #2 от "Глупостта ходи по някои БЪЛГАРИ":

    Заради ей такива като теб платени или заблудени овце сме на този хал, подкрепящи ГЕРБ/БСП/ДПС и т.н. последните 30 години!

    Коментиран от #14

  • 4 Фактически

    17 7 Отговор
    И с кое точно текстът е за статуквото, съответно сайтът? Или е важно да дрънчим, като на Йоло Денев кофата.
  • 5 433

    32 27 Отговор
    Това са будни българи, обаче веднага взехте да ги плюете и да им приписвате една или друга подкрепа! Не знам само къде са КНСБ, пенсионери, Слави Трифонов и т.н. КАКВО ЧАКАТЕ?
  • 6 Инат

    29 14 Отговор
    Когато излезеш на протеста с тези хора, тогава имаш правото да критикуваш.Иначе е кой ми сра в гащите
  • 7 976

    36 17 Отговор
    "Дежурните" медии готови да очернят всеки протест и публикувайки простотии на някой си Петьо Костадинов!!!
    Защо не извадите статия със заглавие: "Колко е лесно да се оплюе един протест"?
  • 8 Усмивката

    42 11 Отговор
    „Преди няколко години децата ми бяха тръгнали със страст да избягат на около 10 -12 000 километра от дома. Но всички сме тук и работим. Ще си позволя да кажа - много здраво работим. ”...Не зная кой е авторът ,истинският,на тази статия ...но бих го посъветвал ...не здраво ,ми и колкото да работиш, не би ги стигнал тези с цигарания бизнес от по 1 000 000 на седмица.Или пък оная ,бившата на Б.Б.Или пък оня с лафките Д. Пеевски....Колко ти платиха на тебе за този постокунистически кьорфишек.Едно време с ограда ни пазехте ,сега с полуидиотски полуистини
  • 9 ГосТ

    26 15 Отговор
    Интересно ми е какво толкова здраво работи фамилията на писача ? В България здраво работят:
    1-лекарите от големите болници за 800-1000лв, джипитата и частните клиники не могат да работят здраво, защото нямат необходимата апаратура и умения
    2-Работят здраво някои учители за 600 лв (предвид постижнивата на учениците в международни олимпиади)
    3-Работят здраво някои хора в науката за 60-700лв предвид публикациите които все пак излизат от български лаборатории.
    4-От частния сектор работят зъболекарите ,адвокатите и ИТтата (всичките там разновидности)
    Предполагам семейството на въпросният писач не са строителни работници, които да работят здраво. Защото друго няма.
  • 10 ПЕЕВ

    15 27 Отговор
    КАКЪВ ПРОТЕСТ БЕ, КОМУНИСТИЕСКИ ПАРТЕНКИ.

    Коментиран от #26

  • 11 Фактически

    12 3 Отговор
    Абе, тези номера по тролския регистър ли ви ги раздават?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 патриотъ

    32 12 Отговор
    Предполагам,че много хора са имали желание да участват в тези протести и са солидарни с протестиращите,но не са имали тази възможност поради различни причини.Кой каквото и да приказва,радостното е,че все пак народа се събужда и се надявам такива протести да обхванат цялата страна и да свалим гадовете от власт.А това,че били лошо организирани говори,че не са режисирани,а са спонтанни,а не по сценарий.Лошото е ако бяха организирани от някоя партия-тогава щеше да е ясно за какво е борбата.
  • 14 СссереМ

    11 15 Отговор

    До коментар #3 от "744":

    Тебе те знаем,всеки ден от 17.30 висиш на позитано за надника от 20- те си ника.

    Коментиран от #22

  • 15 Гост

    18 9 Отговор
    Авторчее, ти си олицетворение на всички медий в България
  • 16 месара

    14 20 Отговор
    пристигнаха ли другите "родолюбци" от далечна чужбина в подкрепа на тоя цирк, или са отказали участие поради липса на безплатни билети?
  • 17 ГосТ

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "Фактически":

    Именно, именно моето момче, затова съм изброил професиите със съответните заплати в България. А за хората, които замениха кирките с машини, работа - йок. Втори език, също не те прави грамотен между другото. Лошото е, че за нахалните има индулгенция. Т'ва е проблема на страната.
  • 18 BMW

    22 6 Отговор
    Оставете ние не сме Букурещ, всичките медии включително и този сайт ще омаловажат или очернят протеста и той ще се размие, после всичко ще си продължи по старому!
  • 19 Народа

    14 10 Отговор
    Подкрепям хората които искат да си живеят в държавата и са по патриоти от Българите които останаха тук.
  • 20 Емигрант

    21 5 Отговор
    Ето и отговора на въпроса защо бият журналистите.
    1.Защото служат на управляващите
    2.Защого убиват всяка надежда у хората показвайки само криминална хроника на битова основа по всички новини
    3.Защото няма нито едно журналистическо разследване срещу управляващи и бивши такива с факти
    4.Доказателство за тези неща е и статията на боклука журналист петко незнамкойси
    МАЛКО ВИ БИЯТ ГОСПОДА ЖУРНАЛЯ
  • 21 Де простико - простидис !

    3 6 Отговор
    Между партийни борби. Не е за НАРОДНИ ДОБРИНИ ! Ако ВЛАС с КРИМИНАЛНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ще се сваля и за мене с ХУМАННА ИДЕОЛОГИЯ без к.ъв няма да мине ! Такова стълкновение няма защото е панаирно е боричкане - стига лапа ти, дай да седна на кормилото сега и аз !
  • 22 Ти от конкуренция се плашиш

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "СссереМ":

    ЩОМ на хоро се хващаш ще те пащипват и тебе- тук, там.
  • 23 Към автора на статията

    6 3 Отговор
    Лулчев уж, водица пий, дий воле , ДИЙ ! С о кротце с о благо, смирени дръжте здраво - лопати мотики и рало. Търпете и ще си спасите душите ! РОБСКА ПСИХИКА И ОВЧО ПОВЕДЕНИЕ - "запей със мен или млъкни , МАХНИСИ - или унемей ! Туй що става днес и вчера е слез ти да се кача АЗ. Това не решава проб
    ема национални. И теб и мен туй не ни устройва ТИ предлагаш смирена покорна глава а аз стремеж за нова не вълча криминална СОЦИАЛНА СИСТЕМА а по- либерална на всеки шанс да дава - щом работи - хляб за челяд достатъчпо да дава. Тази Нова Социална Политика е Нужна но никой ОТ ТЕЗИ НА ПРОТЕСТА ЗА НЕЯ И ДУМА НЕ ПРОДУМА. Да подхвълят идея но ТЕОРИЯ, план, СТРАТЕГИЯ, цели, лидер, водачи, пропаганда, просвета , обединяване на населението - липсва. А НАРОДА пуска БЮЛЕТИНАТА. НЯМА хъс този панаир но не означава че друго усилие освен това не трябва да има.
  • 24 Кой списвач

    9 4 Отговор
    Ограничен при това, говори за клоунада? Да му пожелаем от сърце да говори вече като очевидец - от 1 лице, ед. число, като клоуните за които говори, да го понаритат, току виж си променил мнението!
  • 25 селянин

    9 4 Отговор
    Автора, лесно се пишат красиви думи и лозунги когато ти се плаща за това. А, иди и попитай оня обикновения човек който се пребива от сутрин до вечер за нищожни пари и в много случай даже не ги и получава , попитай го дали е патриот, българофил според твойте писания за да видиш какво ще ти отговори а може и да усетиш отговора...
  • 26 мънфич

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕЕВ":

    Ти да несигей ?
  • 27 Монтреал

    8 5 Отговор
    Оскотялото, затъпяло, овчедушно народонаселение не може дори един протест да спретне. За младите (вкл. млади по дух) - Терминал 2, за старите - живуркане и мърморене докато добутат до гробищата.
  • 28 Николай

    8 3 Отговор
    Седнали куците да учат сакатите как се танцува.
    А бе писачи, като сте толкова отворени, какво сте постигнали в живота, че си позволявате да давате оценки от мизерната камбанария, която сте си построили за вас.
  • 29 Morgoth

    14 7 Отговор
    Аз попаднах на един дето агитираше за ходене на този протест. Исканията бяха безумни, общо взето Бойко да си иде и те (дето никой не ги е чувал) да му заемат мястото. Обещанията бяха още по-безумни в стил Волен Сидеров плюс 2500 заплата и рая на земята дори без да чакаме 800 дена. А най-идиотското беше агресивното и арогантно поведението на този индивид, който определено нямаше никаква идея как да омае и да привлече последователи. Не го знам що за птица беше, аз ако плащах на някой да мъти водата - този щеше да е последния когото да използвам. Все ми се струва, че цялата клоунада е част от плана на БСП за клатене на властта, но пък знае ли човек, при толкова слабо управление и толкова недоволни може да се окаже напълно спонтанна организация на маргинали.

    Коментиран от #33

  • 30 Обикновен Бг

    4 2 Отговор
    Истнският НИ девиз не е това на събранието , А Е - ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ.
  • 31 Иван Г

    13 11 Отговор
    Изключително добър коментар . Аз съм също тук ,с моето семейство в България и работим здраво. Не чакаме на подаяния от държавата. Никога не сме си позволили да не платим на хората които работят за нас. Е не са много , защото не сме толкова велики , но сме горди , че си плащаме сметките. За протокола: Нямаме държавни ,общински и други обществени поръчки , защото свободата и независимостта за нас са най-важни. Изисквайте от управляващите , но не си въобразявайте ,че държавата е брашнен чувал ,който час по час можеш да изтупваш за да пусне нещо.

    Коментиран от #32, #35, #38

  • 32 Усмивката

    1 7 Отговор

    До коментар #31 от "Иван Г":

    Ха ти кво праиш тука бре Теб не те ли разпределиха ,да си на митинга ,сред мирно протестиращите.
  • 33 Усмивката

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "Morgoth":

    Ха ...ма и ти ли си тук бре....там на митинга ,свършехте ли си работата по „ослушване” .Или там е по безинтересно.Тук ,ще се надпреварваме с Иван Г по хвалебства на правителството ли.Дайте Аргументи ,давайте

    Коментиран от #34

  • 34 Morgoth

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Усмивката":

    Аз на митинги съм ходил, когато имаше комунисти за сваляне и когато един казваше, че е време да дойдат танковете. Ако пак вземат властта, пак ще изляза, до тогава слушането смятам да си го правя от къщи. А правителство ще хвалим когато си свърши мандата, ако успее и ако резултатите му са добри.

    Коментиран от #37

  • 35 ИВАНЕЕЕ СВОБОДАТА ТИ И

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Иван Г":

    ПЕЧАЛБАРСТВОТО ТИ Е ЗА СМЕТКА НА НЕЩО АМА НЯМА ДА СА СЕТИШ ЩОТ КЕЛЕПИРА ТИ Е ПО ВАЖЕН.......
  • 36 Ефтини сензации

    5 5 Отговор
    Такива клоунади може само простолюдието да организира, комунистическото простолюдие...

    Никой друг!
  • 37 Усмивката

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Morgoth":

    Е .Не дойдоха танковете ,но дойдоха пожарникарите ....и къде виждаш файдата
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Комсорг

    4 0 Отговор
    Другари, започваме подривна дейност ! Не съм доволен ,че сте събрали само някои лумпени , Петното, Франц ,Лулчева , Мискинова и др. Партийните и Оф организации трябва да са по-активни . Лично да предоставят купоните за брашно ,ориз и кебапчета на заинтересованите. Партийното бюро назначава другарката Курнелия за водач на бойна група. Финансирането да се осъществи от групата на Белчо Самарянина. Всички да сложат по една червена лента със Сърп и Чук Габрово ,извинете това беше Завод за обувки . Тогава да сложат само Сърп и Чук без Габрово. Рапорт даден ,Рапорт Приет.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.