26 Септември, 2018 16:02 2 039 17

Да не накривим казашкия калпак - наше суверенно право

  • газ-
  • парно-
  • цена
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Злите бюрократи от Европейската комисия (ЕК) констатират, че по отношение на няколко европейски държави, в т.ч. България, Газпром злоупотребява с монополно положение, пише Радан Кънев във фейсбук.

Злите бюрократи от ЕК принуждават ГАЗПРОМ да пристъпи към предоговаряне на газовите доставки с тези държави, в т.ч. България, като се откаже от част от клаузите, облагодетелстващи монополиста.
ГАЗПРОМ, със скърцане на зъби, се съгласява и кани правителствата и газовите компании на ощетените държави на преговори.

Българското правителство и монополен газов доставчик, обаче, държат на своя суверенитет. Те не приемат някакви си европейски бюрократи да намаляват цената на газа, която българските граждани и бизнес плащат.

Не, българското правителство и монополен газов доставчик държат на суверенитета си да товарят българските граждани и бизнес с по-високи цени на газ, парно, битови стоки, без намеса от "Брюксел".

Всъщност, българското правителство и монополен държавен газов доставчик държат на суверенното право на Кремъл да определя каквито си иска цени за България и на собственото си суверенно право да не накривят казашкия калпак на властта в Кремъл.

Или най-точно, българското правителство и монополен държавен газов доставчик държат на суверенното си право да получават дебели комисионни от ГАЗПРОМ, които дебели комисионни излизат от нашия джоб. Или с други думи - пак опираме до суверенното право да ни крадат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Былгария

    17 36 Отговор
    Ах ти каква мырша си продажна Кынчо. Такива статийки прокарващи западният "narrative" са доста добри за репутацията ти нали? Поредния лизач на гызове стараещ се да е доброто кученце, за да му дадыт бисквитка и следващите избори.
  • 2 без име

    30 16 Отговор
    Цените скачат защото ние скоро няма да получаваме транзитни такси от преносът на газ към Турция и Гърция. Онези към 90 -100 млн. долара ние вече няма да ги получаваме! - Ставаме потребител! Така Булгартрансгаз ще има значително по- малко приходи за сметка на по- високите разходи. Ето това е истината!
  • 3 Даммммм

    25 12 Отговор
    Абе то така беше и като спираха Ю.Поток-уж за наше добро...Имахме доброжелатели от Е.С. и от САЩ-и се оказа че лапаме..мухите...
  • 4 ко не

    14 13 Отговор
    Ама и Дълбоката ли прописа бе??

    А що народът го ИЗГОНИ от Народното Събрание?

    Коментиран от #7

  • 5 bibos

    8 4 Отговор
    Ама наистина сте много т*пи парчета: Былгария; без име; Даммммм; ко не.
  • 6 Гост

    15 12 Отговор
    Абсолютно прав. Но тук коментиращите и от двете страни сте руски подлоги. Някои като Полша вече предоговориха. А и Боко и Корни мълчат, щото са п@тки миризливи. Ще ли да слагат таван на печалбата на хляба, тъпанари. Ами парното, ами всички други производства свързани с газ.
  • 7 goni

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "ко не":

    Ааа! Дълбоката е голяма работа!:) Ние сме прост народ и затова не я щем!:) Това същество и събеподобните и ги очаква същото бляскаво бъдеще, като Ванката Костов и компания! Господ Бог да ги дари с живот, та да умират бавно и мъчително!!! Всички много ще се зарадват на това!:)
  • 8 Усмивката

    16 3 Отговор
    Пак да преговорим българския урок.....цените ще са винаги високи ,докато заплатите ще са мизерни
  • 9 вес

    17 3 Отговор
    "Ние отхвърляме идеологията на глобализма и насърчаваме доктрината на патриотизма“, каза Тръмп в своята реч пред ООН.
    Пореден шок за европейските либерали, а българските направо са в zugzwang.
    Ех, 30 години я изграждаха тая либерална аристокрация в България. Жени им намираха, деца им правиха, само и само да вървят нещата, а накрая Тръмп, ще им срине кулата от карти.
    Милите либерали, които си бяха повярвали, че са десни. Какво ще правят сега, когато 30 години ни говорят за глобализъм, либерални ценности и най-вече за нуждата от пълно изкореняване на патриотизма и национализма.
    Меркел скоро няма да я има, а Юнкер още по-скоро. За сметка на това Тръмп ще има втори мандат. Та се чудя, такива заветни либерални брандове, като "Демократична България", дали утре ще цъфнат, като "Патриотична България", а днешните пед@ли ще станат утрешните "воеводи".
    Не, че имаме нещо против пед@лите, даже с голяма грижа ще ги въдворим в подходящи психиатрични заведения и ще им дадем за оцветяване в картинки истанбулската конвенция.

    Коментиран от #11

  • 10 ГОЛЯМ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ

    19 2 Отговор
    Аз съм единствения който се радва на увеличението, даже искам 50% увеличение.
    Ако може още 50% след месец, САМО ТАКА ЩЕ СКОЧАТ НА УЛИЦАТА ХОРАТА.
    ХАЙДЕ И НА ТОКА 50% увеличение, а на хляба 200% , виж за водата може само 10% .
    Само сериозно увеличение на цените ще ни принуди да искаме избори и пълно проветряване на парламента
  • 11 Мек Член

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "вес":

    А Дълбоката и ще им подуха
  • 12 Педолюб

    13 5 Отговор
    Нали бе ,пиле шарено , ни обяснявахте , че при пазарната икономика търсенето определя предлагането и цената.Е след като нямаме алтернатива или ще плащаме колкото ни поискат , или няма да консумираме газ.Или призови хората -за бога братя , стойте на студено и народната любов просто ще ти разцепи седераския задник.Защото ти си просто една уволнена мъжка секретарка поради тотална анална амортизация.
  • 13 А така

    10 3 Отговор
    Ама кажи им го бе!Право та в очите!България е полигон ,опитно-развлекателен-доходоносен!Кой,каквото си иска прави ,печели ,лъже,мами ,крадне!И се развлича и си прави гаргара и ,печели!Газ,ток,хляб,топла вода и парно -всичко още е в началото!Де-пе яко,тъпо,още носи!
  • 14 стоян георгиев

    8 6 Отговор
    след тази статия групата от съветски тролове ще се разлюти сериозно.истината е много лоша и то казана право куме в очи.само че кънев не обяснява що така се получава в бившата задунаиска губерния.получава се така щото робите създадени за 45 години комунизъм и 30 години след мнимото му падане си сакат сапа.

    Коментиран от #15

  • 15 НАТО ВЕЦ

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Либералчето, сън ли не те лови?
  • 16 нАКа 47

    2 3 Отговор
    Бе голяма навалица тук с расейска клавиатура бе. Леле, като ще тролите, поне дайте 5-10 лева да си купите българска бе. Вярно рублата е евтина и приходите ви спадат, но поне 10-на лева за свястна клавиатура можете да отделите. За има-няма месец-два ще си я изплатите.
  • 17 Зевса

    6 1 Отговор
    Не сте ли малко нагли? Хем искате да смучете транзитни такси от газта, хем и цената да ви е ниска! Като сте се замислили толкова за този народ, що се прецакахте с таксите от южен поток? Що легнахте на американците? Натиска ли ви се някой с евтин газ, че се не сещам? Азери, байкунури, чикундури! Духане ни чака! Бузите на шест и духане! И чакайте големите да се грижат за вашия народ!