Last news in Fakti

30 Септември, 2018 13:02 4 010 26

Георги Марков пред ФАКТИ: България тръгна с вятъра на промяната

  • унгария-
  • георги марков-
  • българия

Депутатът от ГЕРБ смята, че идеята за Съединени европейски щати загуби давност

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Решението на българското правителство да подкрепи Унгария, след тази евроидиотщина на Европейския парламент, имаше голямо морално значение. Ние сме страна, която е приятелски настроена към Унгария.

В ЕС вече има разцепление. То стана по повод имигрантската криза. То стана след безумното решение на Меркел и нейния послушник Юнкер за налагането на квоти на страните. В случая България застава на вятъра на промяната.

Тези европейски депутати за безсрамници и този отвратителен европарламент трябваше да се разпусне. Европа трябва да се завърти, образно казано, на две скорости.

Това коментира пред Факти.бг бившият конституционен съдия Георги Марков. Той смята за правилно решението на България да подкрепи Унгария след решението на ЕП да санкционира правителството на Виктор Орбан.

Правилно ли беше решението на българския парламент да подкрепи Унгария и нейния премиер Виктор Орбан? Може ли то да ни противопостави на големите страни в ЕС?

Решението на българското правителство да подкрепи Унгария след тази евроидиотщина на Европейския парламент имаше голямо морално значение. Ние сме страна, която е приятелски настроена към Унгария.

Нашият премиер Бойко Борисов е приятел с унгарския премиер Виктор Орбан, още докато той беше кмет, а Орбан в опозиция. Дори аз съм присъствал на 30-ти ноември 2016 г., когато Орбан връчи едно високо държавно отличие на Борисов под формата на почетен кръст.

Казвам морално решение, защото тогава практическо вече нямаше. Още на сутринта след решението на ЕП, първо Полша, а после Чехия чрез правителствата си наложиха вето. Тогава дори чешкият премиер Андрей Бабиш обяви, че това е решение, което още повече отвращава европейските граждани от европейските институции. Те на практика наложиха вето.

Сега просто ще текат едни тегави процедури. Никакви последствия не може да има за България. Ние взехме правилно решение. В случая България застава на вятъра на промяната. Тази песен на Scorpions от 1989 г. е актуална и днес.

Тогава промяната стана в бившия социалистически лагер и падна комунизмът. Сега очевидно промяната става в Западна Европа. Ако видите последните социологически проучвания, по-специално в Германия, партията „Алтернатива за Германия“ е втора сила. Кой е мислел, че германските социалдемократи ще са на печалното трето място с 16% подкрепа, а Християндемократическият съюз на Ангела Меркел ще получи най-ниската си подкрепа от десетилетия.

Кой е мислел, че в бившото ГДР, в градове като Лайпциг, Кемниц, Гьотен и други, хората излизат по улиците с фланелки на съпротива срещу терора, на който са подложени от имиграцията на ножа. Загинаха млади мъже и малолетни момичета.

Във Франция ги нямаше на балотаж нито социалистите, нито консерваторите. В Швеция социалистите дадоха най-ниския си резултат от 100 години насам. В Полша социалистите са извън парламента.

Вижте речта на Доналд Тръмп пред ООН. В нея той казва: „Ние се отказахме от глобализма и прегръщаме патриотизма.“

С тази реч Тръмп даде рамо на Вишеградската четворка и не случайно унгарската телевизия по три пъти на ден предава речта му. Това е най-важната реч за последните 30 години в света.

Прав беше Виктор Орбан, който още през 2015 г. каза, че неолибералната демокрация е приключила в Европа. Хората на Сорос се опитаха да унижат Орбан. Докладът на тази лелка от Зелената партия на Холандия беше преписан от сигнала на една дузина соросови организации в Унгария, които вече са доста стеснени.

Те направиха голямо добро на Орбан. Ако сега се проведат избори в Унгария, Орбан ще спечели не с 2/3, а с 9/10.

Той направи реч, която беше чудесна реклама и целият свят я отрази. Много впечатляващи бяха думите му: „Аз бях борец за демокрация, а вие сте наследници на демокрацията.“

Аз бих добавил и храненици. Орбан се е борил за демокрацията. По времето на комунизма имаше кураж, а тогава беше нужен голям кураж, да направи партия срещу комунизма и да призове съветските войски да напуснат неговата страна. Докато тези в Европейския парламент не са били борци за демокрация, а са я получили като наследство.

Самата Меркел не е била сред хилядите германци, които са съборили Берлинската стена. По нейни думи по това време тя си е седяла в сауната на топло и безопасно.

Може ли това решение да доведе до разцепление в ЕС?

В ЕС вече има разцепление. То стана по повод имигрантската криза. То стана след безумното решение на Меркел и нейния послушник Юнкер за налагането на квоти на страните. Сега чувам някакви демократи и дипломати да развиват тезата, че Унгария, Чехия и Словакия са знаели, че когато ги приемат в ЕС има известно ограничение на суверенитета. Да, ограничение, но не отмяна. Според Член 4 на Лисабонския договор всяка страна може да се позове на своята конституционна идентичност.

Орбан много добре го поясни: „Унгария е нашата страна и е наше право да решаваме с кого ще живеем в нея. Това е наше суверенно право.“

Чешкият президент заяви: „Г-жо Меркел, вие ги поканихте на гости, а сега ни ги изпращате на обяд.“

Тоест Вишеградските страни не изпълниха това безумие.

Има разделение и по друга линия. То идва по линията на християнството и традиционното семейство.

Вишеградските страни, Бавария, вече и Италия, искат да са християнски и с традиционно семейство.

Виждате какво става в Западна Европа. Премиерите вече започнаха да се омъжват за мъже и джендър митологията тържествува.

Какви са тези консерватори в Германия, които подкрепят гей браковете. Вярно е, че Меркел гласува против. Християндемократическата партия обаче гласува в подкрепа.

Тоест говорим за обезличаването на десниците. Виждате, че Макрон, Меркел, Оланд и Мартин Шулц навремето ги беше страх да си пречупят езика и да кажат християнските ценности. Ние сме християнски страни. Няма други европейски ценности освен живота и здравето на гражданите. Разбира се и християнството.

Вишеградските страни са най-сигурните в Европа. На летище „Ференц Лист“ в Будапеща само за 9 месеца са кацнали 13 млн. туристи.

Разцепление има. То ще продължи и след европейските избори. Тогава ЕНП и ПЕС ще дадат най-ниските си резултати в историята. ЕНП ще имат под 200 европейски депутати, а ПЕС под 150.

Ще влязат радикални формации като Северната Лига в Италия, Алтернатива за Германия, партията на г-жа Льо Пен, която вече диша във врата на Еманюел Макрон, партията на Вилдерс в Холандия и партията на г-н Качински в Полша. Очевидно европейският договор ще трябва да се преосмисли.

Макрон е прав за това, че Европа повече не може така. Тя трябва да се завърти, образно казано, на две скорости. Има една група от страни, които искат повече интеграция. Те ще искат евро, ще менкат имигранти и т.н.

Другата група от страни ще са тези от Централна Европа, Вишеградската четворка, може би Бавария, може би Италия, защо не в известен смисъл Австрия и Словения. Те ще искат по-малко интеграция.

Например в Унгария форинтът е национална валута по конституция. Той няма как да бъде сменен, освен ако не дойде друго мнозинство, което скоро не се очертава.

В Чехия и Полша Качински и Бабиш дойдоха с обещание, че не желаят еврото. Тоест всяка една страна ще си преценява до къде да ползва своя суверенитет.

Идеята за Съединени европейски щати рухна. Европейската комисия загуби смисъл.

При назначаването на Юнкер - Дейвид Камерън много се обиди. Тогава той беше подкрепен само от Орбан. Гласуването беше 26 на 2. Няма как да избереш председател на ЕК без одобрението на Великобритания. Тоест манията на Германия и Франция да командват Европа като най-богати няма да се състои.

Орбан вече заяви, че Унгария е готова до 2030 г. да има същите икономически показатели като Западна Европа. Има изоставане в инфраструктурата, но имат договорка с Китай до 2030 г. тя да бъде изградена.

От тук нататък ще се мисли накъде да върви ЕС, който като идея за свободно движение на хора, стоки и услуги се превърна в царство, в което няколко брюкселски чиновници дават указания на периферията как да живее. Това няма как да се случи. Голямата дискусия за Европа предстои след европейските избори.

Това решение не показва ли опити на големите страни като Германия и Франция да се налагат на другите в ЕС? До къде може да доведе това?

Това, което може да се случи е ЕК и нейният лидер да се избират пряко. Те се назначават от Германия и Франция.

ЕК и Европейският парламент показаха невероятни двойни стандарти.

В решението на ЕП се говори, че избирателната система в Унгария не била в ред. Унгарската избирателна система от 1990 г. насам е винаги една и съща. Тя е смесена. Преди копираше немската и има известни модификации.

Орбан намали депутатите с промяна на конституцията от 380 на 199. Това му беше предизборно обещание. От тези 199, 106 се избират мажоритарно, а останалите се избират пропорционално. Това е като германската избирателна система.

Ако Орбан иска, може да направи чисто мажоритарна избирателна система и ще спечели с 99%. Може да направи и изцяло пропорционална и ще има абсолютно мнозинство, но някои от партиите няма да влязат.

Значи в Германия може да има смесена избирателна система, а в Унгария не може.

В Унгария нямало независим съд. Някой чул ли е в Унгария малолетно момиче да е било заклано от афганистанец пред аптеката, пример град Кандъл в Германия? Такъв случай няма. Да сте чули момиченце като малката Сузане във Висбаден да бъде изнасилено и удушено в гората от иракчанин? В Унгария това го няма.

Знаете ли каква присъда получи този убиец, наречен Абдула от Афганистан, в Германия? Осем години. Мотивите на съда бяха, че той бил си признал и че бил ревнив и имал чувства. Третото беше, че не било сигурно дали е бил пълнолетен. Да де, ама той е бил на 15 преди 3 години.

Говори се, че медиите в Унгария били под контрол. Само че медиите в Германия са под контрол. Германските медии пет дни криха как близо 2000 германки бяха жестоко малтретирани на Нова година. Кметицата на град Кьолн тогава каза на жените да ходят далеч от мъжете. Защо Меркел не е на подсъдимата скамейка в Европейския парламент да отговори?

Защо нейният съд даде само осем години присъда на човек, който е колил малолетна? Защо медиите в Германия крият това? Още много други неща. С кого тя се консултира, за да каже: „Елате, ще се справим“?

Европейският парламент трябваше да я пита дали се е справила. Вместо това те се занимават с легендата Виктор Орбан. Обясних неговата дейност преди 1989 г. Той има пет деца от съпругата си – жена. Той е представител на държава и народ, които единствени имаха куража след Втората световна война да се борят с голи ръце със съветски танкове. Защо сега французите и германците не идат да освободят Крим?

Искат да санкционират страна, която събори първата тухла от Берлинската стена. Аз бях в Унгария при съпругата ми, когато хиляди източно германци се бяха събрали на остров Маргит и не искаха да се върнат в ГДР. Тогава в един добър августовски ден външният министър на Унгария Гюла Хорн преряза телената ограда и източногерманците преминаха през Шопрон в Западна Германия.

И вие ще санкционирате този героичен народ. Имали проблеми с икономиката и социалната сфера. Аз не знам кой няма.

Има ли друга от европейските страни в момента, в която да има 3.6% безработица, от заварена 14%? Говоря за преди 8 години по време на онзи лъжец и социалист Дюрчанин. Има ли друга страна, която само за 8 години да има 1 млн. нови граждани от унгарски произход от съседни страни?

Има ли друга страна, в която при трето дете на родителите, ако се осигуряват, да се дава подарък от 33 000 евро?

Има ли друга страна, която да е привлякла инвестиции от огромни автомобилни марки?

Тези европейски депутати за безсрамници. Те трябваше да почетат с минута мълчание жертвите, предизвикани от техните политики. Този отвратителен европарламент трябваше да се разпусне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вили

    19 33 Отговор
    Промяна към диктатори и популисти.
  • 2 ПОЗНАВАЧ

    24 39 Отговор
    Марков, хиляда пъти си прав, но тук си е сайт за комундета и прокиснали ушанки. Имай го предвид.
  • 3 а стига бе....

    56 7 Отговор
    Интересно-толкова много истини от Марков.....не съм очаквал това от десните политици.Явно нещата в Европа са много по-зле отколкото ги виждаме ние-обикновенните граждани,щом и политици като Марков говорят открито така....
  • 4 ГруЮ

    43 13 Отговор
    Браво на Георги Марков за принципната позиция!
  • 5 50 на 50

    20 9 Отговор
    статията е доста подвеждаща....относно мигрантите е напълно вярна но ми е интересно в каква валута е деноминиран държавният дълг на страните от вишеградската четворка ?? съмнявам се , че е в долари ...просто използват еврото за да получават евтини кредити във европейската валута която не се печата безразборно както долара . а нека да се опитат някой чужд кредитор да им отпусне държавен кредит в техните валути....нали имат стабилни икономики !! относно отпускането на 33 000 евро за трето дете марков явно не знае , че тези пари не ги дава държавата а всеки данъкоплатец...и не съм много убеден , че тези с по 2 деца са съгласни да платят на други 33 000 за чуждо дете !! или почва да говори като боко...аз дадох !!! относно договорката с китайците е некоректно защото китаеца не прави нищо безплатно а ще иска унгария да стане врата за китайските стоки в ес а така се УНИЩОЖАВАТ работни места в европа !! и кое кара автора да смята , че това което правят меркел,макарона се приема от избирателите им...то по тая логика българите също одобряват политиката на боко !!
  • 6 гнида

    22 16 Отговор
    "Седесарски шут" ? Едва ли човек произвел тази реплика , подвизавал се къде ли не , претърпявал политически катарзиси , само за това да се намести някъде , трябва да дава някакви мнения !

    Коментиран от #14

  • 7 ДС фор ева

    21 11 Отговор
    30г. след 10 ноември продължава тенденцията, бивши доносници и агенти на ДС да ни дават акъл за пример. Докога ? Няма ли други хора в БГ. Ако не е Г. Марков, ще е Кеворка. Ако не е Кеворка ще е друг. А мизерника брат Василев, който преди 10.11.1989 всеки ден ни заливаше с предсказания, че утре Франция, Англия и ГФР няма да ги има след промяната стана първи капиталист. И тоя същият сега води предаване "Не се страхувай" . Не виждам по-голямо лицемерия. За съжаление демокрацията е благодатна почва за такива плужъци като Марков и сие.
  • 8 дясно

    3 5 Отговор
    времето на левите популисти-сатанисти свърши!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Додо

    18 8 Отговор
    Фантастичен коментар! Всяка дума си е на мястото. От повече такива политици има нужда остаряващата Европа,чието население е на път да бъде сменено чрез др.раси. Браво, г-н Марков!
  • 11 Западните Балкани

    11 2 Отговор
    И сега ние какво да правим от Западните Балкани. Хем Борисов ни кани в ЕС, хем ни готви да ни посече с тези разцепвания. Борисов има ли акъл?
  • 12 Batushka

    13 10 Отговор
    Много нечистоплътно същество и добре осребри мерзостите си.....да не забравя агент доносник на ДС...
  • 13 Марков изпълза на припек

    10 5 Отговор
    Никога няма да забравя това му изказване за пенсионерите. Той е един от тези, които обрече народа на мизерия, а сега го раздава спасител. Няма по-гадно същество от унищожителя на собствения си народ. За съжаление тук се нареждат и повечето (ако не и всички) политици: Костов, Сакскорбот, Станишев, Доган, Орешарски, Борисов, Нинова, Волен, Каракачанов, Симеонов този и много други
  • 14 Йончо Николов

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "гнида":

    Точно така "Седесарски шут" , а проблема е ,че не се състоя и комунетата пак заграбиха икономическата власт.

    Коментиран от #15

  • 15 Живите мъртви на България

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Йончо Николов":

    Доган, Пеевски, Борисов? Тези ли комунета имаш предвид? Т.к. основно те държат икономическата власт
  • 16 стоян георгиев

    6 11 Отговор
    тоя смешник пак изпълзя от някъде?до сега никога не е дал правилен отговор на зададен въпрос.тук пак се изказва като селския идиот.европа на орбан е европа на две скорости бе идиот и ние за орбан сме отредени на по-бавната.меркел спаси гърция и българия както и италия при бежанската криза ,като прие немците въпреки че не са периферна страна да поемат основния имигрантски поток!!!!ако меркел реагираше като орбан сега българия щеше да е база на поне 200 хиляди имигранта бе тъпанар!!!!и местните идиоти цвърчат в защита на орбан!!!!то затова ни управлява и селския идиот марков ,заради тази евтина масовка!

    Коментиран от #25

  • 17 НЕ ОБИЧАМ МОРКОФ

    5 4 Отговор
    Да си МОРКОФ ВЪВ ВСЯКА МАНДЖА ??????
    И все слънце да те грееееееееееее.
    Ами , аз мисля че тук няма значение кой с кого е пв птиятелски отношение.
    А става въпрос за бъдещето на българия, хем искаме да сме в ЕС и субсидийи , хем ще ги контрираме и ще се перчим като магаре на мост.
    Много бързо забравяме молбите към ЕС , молбите за помощ , хленченето .
    Мисля че трябва да вървим по посока на целта която си мечтаехме, а не разкрачено .
    Унгария и полша са изплували на повръхността и са прескочили глада и мизерията, дори румънците ни зарязаха вече .
    Нерде ямбол нерде стамбол , можем да очакваме заврътване на кранчето , и по чести проверки от ОЛАФ . Те много добре знаят че гепиме яко и където и да разследват ще се види далаверата.
    Дано сме си направили добре сметките си, щото всеки направлява шофьора на къде върви

    Коментиран от #20

  • 18 Усмивката

    7 2 Отговор
    Хайде сега....България приятел с Унгария,Унгария приятел с Русия,Русия приятел с един бивш конституционен съдия
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Николай

    5 1 Отговор
    България отдавна тръгна с вятъра на шестаците - червения вятър.
  • 22 Герге

    2 0 Отговор
    Герге,Гергеееееееее,Герге..................

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Патос и изненада

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Герге":

    Едно говори а друго върши, а кво мисли?
  • 25 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    И как ще ги държиш насила 200000 мигранти в България? Ще ги дърпаш за чалмите? Меркел яко прецака Европа, а и нас, само педер.стите не го разбрахте.
  • 26 анализатор

    0 0 Отговор
    Този не беше ли от СДС-Значи сега е фурнажия