Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 11:21 2 375 6

В памет на Вики

  • виктория маринова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Всъщност "Биволъ" постъпиха правилно. Аз нямам забележки към тях. Независимо какви са мотивите, поради които вдигнаха такъв шум заради смъртта на Виктория Маринова, цялата акция даде добър резултат.

Както никога досега българската полиция и прокуратура разкриха убиеца за три дни. Без намесата на чуждестранните медии, без огромния международен натиск и “истерия”, както се изразиха някои общественици, това нямаше да се случи. Моите забележки са към хората, които се подведоха по опорките на герберските медии и започнаха да повтарят как Вики не била журналистка, а едва ли не някаква провинциална водеща на предаване за мода и прически, назначена от бившия си съпруг, колкото да си запълва времето. Предаването “Подиум” обаче е поставяло фокус върху множество социални проблеми като неправомерното избиване на животни в Странджа, правени са репортажи за майките с деца с увреждания, техните искания и ежедневната им битка с проблемите, срещу които са изправени сами, без помощта на държавата, както и благотворителни каузи за социално слаби родители. И това само за последните няколко месеца, за които имах възможност да се върна назад в профила й и да проверя. Тази седмица Виктория е щяла да направи репортаж за Хитрино, където има повдигнати обвинения за откраднати дарения. Аз по-смислени теми, заслужаващи вниманието на един истински журналист не знам да има. Да, била е регионална журналистка, борила се е за своя град, но нима не трябва всички да правим това? Не можем да спасим света, можем да се съсредоточим в малко парче от него и да се опитаме да го направим по-добро място за живеене. От самото начало заявих, че не вярвам във версията за политическо убийство, но това не означава, че Виктория не е била журналистка, както близки до властта медии се опитаха да внушат. Вики е била една от нас, правила е репортажи за живота и проблемите на обикновените хора, не е била някаква лъскава бизнес дама. Ето защо не приемам и възмущението, че обществото й обърнало прекалено много внимание за сметка на обикновените хора.

Що се отнася именно до тези медии и журналисти, които очерниха образа на трагично загиналата жена, искам да ги питам: замисляли ли сте се какво ще правите, когато Бойко Борисов загуби властта в обозримо близко бъдеще? Дали ще видите айсберга навреме и ще успеете да смените курса или ще потънете титанично? Замислете се и над друго. В 21 век сме, невинността е новото черно, така да се каже. Плаща се за девственост, не за употребявани до безкрай разпрани п@чаври. Ако искате следващата власт да се заинтересува от вас, бих ви посъветвала да се подмиете като за начало, за да свалите от себе си миризмата на платена любов. Проявете известна хигиена и журналистическо целомъдрие, вдигнете гарда и може отново да станете атрактивни.

Груба съм, защото всъщност адски много ме боли. Смъртта на Вики трябваше да ни смири. Животът й бе отнет жестоко, унизително и насилствено и тя заслужаваше да получи уважение поне в смъртта...

Коментарът е на Юлия Ал Хаким и е публикувано в Поглед.инфо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 1 Отговор
    Що не обесим мръсния глист на някой стълб с ръждива тел? Жената има малко дете. Трябва да бъде затрит тоя
  • 2 Вяра

    9 1 Отговор
    Застанала на брега по изгрев слънце и на залез дълго гледах и мълчах пред красотата на Дунав във възхита и страх пред водата - цяла в пурпур и игриви отблясъци. Проряза се в мен с отпечатък вечен, няма сила, която да го заличи.
  • 3 Гост

    18 3 Отговор
    Не била журналистка? Кой е журналист по техните критерии? този който седи пред камерата и чете дословно каквото му дадат без да е положил грам усилие да събере информацията?

    В големите телевизии не останаха журналисти, каквото им кажат от горе това е истината за тях!
  • 4 Ryty

    14 2 Отговор
    Прекалено много неща се случиха за да има вече промяна, в нормална държава нямаше да отделят толкова време на подобия като герб да правят поразии
  • 5 сьд

    2 1 Отговор
    Мрьсния циганин да умре по сьщия гаден начин в затвора.
  • 6 Чичо АДИ

    2 0 Отговор
    Хора има нещо което не ми се връзва , мангала е затрил Вики и се е разприказвал бил дрогиран и пиян .Имаме ситуация за 30 год присъда ,признава си -1/3 от присъдата ,дрогиран и пиян тоест неадекватен можеби невменяем още 1/3 надолу после остават хипотетично 10 год да лежи ,добро пшоведение и амнистия -5 год и накрая каква е сметката ........... Задавам въпроса АКО Е ПЛАТЕНО НА МАНГАЛА И КАТУНА да говори такива неща КОЙ Е ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН !!!!!!! НИКОЙ друг освен ВЛАСТТА .Пред вид че Вики е щяла да разпърди и други далавери кой печели !! Я ПАК не чух..........???????