13 Октомври, 2018 11:14 2 701 32

Очерняли България?! Че може ли още...

  • българия-
  • герб-
  • очерняне-
  • мизерия-
  • убийство-
  • медии

България не е сборът от институции, в които никой няма доверие. България е всеки един от нас

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бързото разкриване на убийството на журналистката Виктория Маринова даде повод на властта да нахока всички, които се "осмелиха" да възроптаят срещу криминогенната обстановка у нас и свободата на словото. И наши, и чужди.

България била очернена. Първо от свои, после от чужди. Защото много имейли пропътували от България до западните ни партньори, които на свой ред омаломощили от туитове премиерската душа.

"Очерниха България", проплака вицето Томислав Дончев. "Сега мнозина трябва да замълчат", наежи се и партийният строител и пресен шеф в Европол Цветан Цветанов.

Коалиционните партньори на ГЕРБ също опищяха орталъка, че е пострадало доброто име на родината. И всички вкупом тръгнаха да насаждат чувство за вина у медии, политици и обикновени хора, приравнявайки ги с национални предатели.

Не, господа народни избранници. България не е очернена. Почернено е едно семейство. България, това са хората между Връв и Резово, и Кардам и Ключ. А не институциите, които пълните с верни ятаци, помогнали ви да възпроизвеждате властта си на избори. Институции с нулево доверие, които редовият българин псува наравно с ВиК и енергото.

Как по-точно може още да се очерни държава, световен лидер по смъртност, европейски шампион по мизерия, гордо вееща знамето на свободното слово от 111-та позиция на планетата.

Дори и за Северин не ви вярват. И това ви вбесява. Но няма на кого да се сърдите...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    62 6 Отговор
    МВР в България да разкрива престъпления е прецедент а не тенденция! За това няма похвала.
  • 2 васко

    70 5 Отговор
    -лицемерие и тотална умствена затъмненост на целият български полит-елит и безмозъчен електорат! каква радост ,че убийството не било свързано с евро-фондовете,а било битово ,най-обикновено убийство? Нима никой не вижда и не надига глас ,че в България върлува хибридна гражданска война? Не от вчера-Катуница,захарна фабрика,столипиново,Максуда,БДЖ-пътуването с влак вече е геройство...българското село-живеенето на село вече е геройство,,Финансирана от западни НПО,комитети и т.н.една прослойка от населението дерибейства,взема социални помощи,краде,бие и убива безнаказано,а мълчанието на агнетата само усилва тяхната позиция .ДОКОГА?Българино събуди се!Ножът опря у кокъла!
  • 3 666

    49 5 Отговор
    Спрете геноцидът над българите финансиран от запада. Заедно с войната по пътищата,циганския терор,мигрантския терор,закриване на армията,здравеопазването и правохранителните органи всичко водо до превръщането на една държава в територия командвана от чужди корпорации и агенти.
  • 4 Усмивката

    34 6 Отговор
    Нека първом се изясни кое е верното,споделял ли е с майка си за изнасилване и убийство или не както и спомениб има ли ,щото няма как майка му да знае повече от него.И с какви пари и от кого са за да направи това неочаквано пътуване до Германия
  • 5 наблюдател

    50 5 Отговор
    България е прекасната ни Родина, но и отвратителната ни държава! Второто го дължим изцяло на измислената "демокрация" и продажните ни и алчни политици!

    Коментиран от #11

  • 6 Живите мъртви на България

    38 10 Отговор
    За Северин не им вярваме. Най-вероятно е имало заигравка как трябва да се премахват такива журналисти и недоволни. И като се вдигна шум Борисов си изпусна нервите и го показа явно. Страх го от народа, т.к. му направи всичко най-лошо, което можа. Същото като Теменужка по отношение на Гинка.
  • 7 смешник

    15 29 Отговор
    а какъв точно журналист си ти и с какво помагаш да не се очерня България. С тази си статия в която само констатираш всичко, което вече знаем? Изпъкна ли сега, натри ли носовете на всички? Страшен си, голяма си работа, затова и преди време един човек каза: "Няма материал"
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Антисоциалист

    16 6 Отговор
    Не, ама да. И сини, и червени наемници на червено-сините мафии очерняха и продължават да очернят България, както и авторът на тази публикация, още веднъж доказваща това. А дали пък това мерзко убийство не е организирано от тях? Твърде бързо убиецът избяга в Германия - на другия ден след убийството! Твърде бързо бе заловен - явно, някой от червено-сините наемници се е продал повторно, а и едва ли само един...
    България била 111-та по свобода на словото? На първо място е по свободия на словото на лъжци и мерзавци! Авторът не пише от кауша, нали?!
    България била "световен лидер по смъртност, европейски шампион по мизерия"?! Такава я направиха организаторите на прехода - червено-сините грабители и мъчители на хората!
  • 10 Очерняне

    29 5 Отговор
    Ако България беше просперираща, младите учеха и се реализираха тук, бандитите бяха по затворите, полицаите любезни и вършещи си работата и т.н. Воплите на партийците щеше да са на място. Но нещата са точно наобратно - всеки ден се чува за почернени човешки съдби: смърта на пътя е ежедневие, родилки издъхват, заради некачествена инфраструктура се случиха такива трагедии като в Бисер, Мизия, Хитрино, Своге и т.н. На всяко едно от тези места политиците ни начело с Борисов са очернили България, т.к. от тях зависи това да не е така. Това, че БСП не е алтернатива, а патерица на сегашното управление, не ни помага. Така че нека запада да не спира с нападките, има за какво.
  • 11 чичо

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    Грешиш.Такава е защото, още преди да дойдат тези управляващи,народа сам си избра капитализма.Не знам на колко години си, но западния свят практикува този капитализъм повече от век и повярвай в началото е бил много по жесток от нашия.Е,сега вече се наричат демократично общество но на нас ни трябва още доста време за това.
  • 12 Така де

    21 6 Отговор
    Хич не им пука кой какво говори, стига да не ги натикат в пандела или да ги ударят по джоба. Това беше просто един политически трик, с който да се направят на светци, вършещи някаква работа. Схемата е проста - 100 неразкрити или ненаказани престъпления, едно разкрито и наказано и ВЕЧЕ СИ ДОКАЗАЛ, ЧЕ ВЪРШИШ РАБОТА. Оттам нататък запушваш устата на опонентите и неспираш да им натякваш разкритото престъпление, а за неразкритите се правиш , че не ги чуваш
  • 13 Зайко Байко многознайко

    19 1 Отговор
    Дългия инкасатор, мръсен наглец и крадец. Р.Овч. , Гоце Трипера, Румен Вика Маджо, Мадридското цукало, Фернандел, Зельо, Доган н.ас.ран, Лондонския клуб с Инч Хай, Велевците , Драгалевския мангуп , кака Кури червената биволица приватизаторка, Цецо Ушавия Шлифер , комунета, мутри, червени, сини, лилави, пребоядисани, умствено изостанали, и короната на безхаберието и шуробадженащината Тиквоций Едно. Един ли няма в нашата Татковина, който да има милост към народа си, да бъде отговорен, да го обича? Проклети бъдете народни убийци!
  • 14 Зайко Байко многознайко Плагият

    21 5 Отговор
    Кой хлопа в този късен час? Аз хлопам каза Цецо. Торбичка носиш ли за нас? Донесох! шепне Цецо. Навън да дойда, да броим Ела де – вика Цецо. Нощес не можем да заспим! Ще можем!- смига Цецо. За Партийката, пет на сто Добре е – кима Цецо. За тебе също пет на сто! Тъй вярно!- мрънка Цецо. Останалото е за мен. За тебе – хлипа Цецо. Ще ми дотрябват някой ден Ще трябват!..- рече Цецо. Така по братски се дели! По братски?- пита Цецо. За нови порции върви! Поемам- смънка Цецо. 
  • 15 Мършата

    6 10 Отговор
    Вие какво чакате, че лидера на ПП ГЕРБ ще каже, "България бъди богата" от което ние ще забогатеем, оздравеем, даже помладеем? Абе вие какво можете? Какво очаквате? Какъв потенциал имате? Аз очаквам негативно развитие, за това нямам разочарование! Аз питам, можем ли да направим конкуренция по каквото да било на държавите членки от Европа, разбирам, че трябва да има някой на дъното, жалко, че това явно трябва да бъде, този който има малък потенциал!!

    Коментиран от #17

  • 16 Не сме едно заедно !

    5 1 Отговор
    ВИЕ ДЪРЖИТЕ КАДАСТЪРА, А НИЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ !
  • 17 Зайко Байко многознайко

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Мършата":

    Хубаво и точно име си си избрал!

    Коментиран от #19

  • 18 Една четвърт разкрито представят за цяло

    9 2 Отговор
    Простите верват, умните се съмняват. Но истината не е това, което тримата властници казват на стадно ниво. Като се напрегнат мислещи извън властта в американските България и Украина, спомнят си как черното става бело, а белото става черно
  • 19 Мършата

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Зайко Байко многознайко":

    Лъжльо лъжовен, пак излъга!!! Да не би да имаш нещо комуняшко??? ХОРАТА МЕ НАРЕКОХА Мършата! Но не аз, въпреки името ми, мога да бъда олицетворен, като някаква форма на негатив! Долен перверзен комундрел, по долно от това няма! Гледа ли днешното предаването на Антон Тодоров "ДОКУМЕНТИТЕ"? Ако не Неделя има повторение, темата бе за Агентурния ВЕРТЕП!!!
  • 20 Момина сълза

    15 5 Отговор
    Не господа,народа не ви вярва,вие искате чужди хора да ви вярват,хубава комедия е държавата само че черна комедия и вие я направихте такава.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 osmiatorg

    0 2 Отговор
    Накарайте 2-та МИНЕТЧИИ да ексхумират и ОТВОРЯТ ковчега :)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ivan

    10 4 Отговор
    Как бързо забравиха осъдителните присъди на две инстанции Цв.Цв.как беше убит експерта след това в катастрофа с кола която била с подсилена броня и на виновника нищо, как изчезна тефтерчето с имената ББ и ЦвЦв, как си назначи Цацаров за гл. Прокурор, “ Ало, Ваньо ! “, бюлетинити- били отпадък, как увеличи многократно държавните служители само в раьоните където го подкрепят и сега администрацията с техните семейства като гласува и печели с малко шашма. И върха на наглоста да назначат ЦвЦв в Интерпол, егати организацията. Той и затова изчезна шефа на Интерпол. И българските управници били възмутени. Ами виж какво стана Трейси Грую , нищо след такъв скандал. Същата работа и чист Арчи ДОГАН - даже официално и ТЕЦ купува, и пак нищо. На Домусчиев закон прокара ОПАК нищо. Защо не скочи Симеончовци от Патриотите, а сега и на царчето което се именува Симеон ще подари още имоти и то Български; ами ако си сменим царя какво ще прави Симеончо, ще напусне царските имоти?

    Коментиран от #27

  • 25 953

    3 4 Отговор
    Боже колко идиоти на куп в един сайт. Вече съм да се върне ДС. Всичките от тук в колонка по един получавате по един двувърх чук и всички речни камъни на държавата. Докато не ги начукате на чакъл никакво освобождаване. Като сте такива ангели небесни как не изпитахте поне малко чувство на гордост, когато държавата и в частност полицията ни се справи и то за забележително кратко време с престъпление без могивация на извършителя. Готови сте да оплюете всичко и всички и го правите. Пожелавам ви на всички безгрешни, писали гадости срещу държавата си поне веднъж вие или ваши близки да имате крещяща нужда от същата тая държава и полиция. И тогава да имате достатъчно време да си спомните какви глупости сте писали, а същата тая полиция да закъснее много , ама много малко.

    Коментиран от #28

  • 26 Конституционалист

    2 1 Отговор
    Добре казано ,дори за Северин не ви вярват, ами как да вярват една голяма част от българите са колеги на Северин или с други думи казано психопати. Много му дойде на българина ,тази демокрация и свобода на словото , не може да я смели. Друго си беше преди 89 , има един другар ТЖ и той мисли за всичко и за всички . Сега обаче не е така , сега сам трябва да мислиш , трябва да си отговорен , което е най-трудно за българина , затова му стана много лесно други са виновни, правителство ,парламент ,Запада ,Ще ям и ще пия кат свиня и после ще ритам докторите ,че не си вършат работата , Ще карам като луд по пътищата и после ще псувам лошите пътища. Ше пиша каквото ми падне на ума ,ще изкривявам думите до абсурд' ако някой се е порязал ще кажа ,че е заколен , ако цената на даден продукт се е променила с 2ст /или 1/100 от процента ,ще кажа че цената е скочила . Устата отдавна е изпреварила ума , психичното здраве на нацията е под въпрос , а ние си играем на опозиция на властта независимо да ли е права или не.
  • 27 Стефан Рядков

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ivan":

    Иване пишеш неверни неща и правиш неверни изводи. Това ,че казваш няколко верни факта и ги миксираш със всичко друго ,въобще не води до вярна картина.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 бсфн

    1 1 Отговор
    тия двамцата от колко години я чернят немам думи.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Byg

    0 0 Отговор
    Естествено , че не трябва да се мълчи когато гнусни охлюви плюят по България , собствената си държава под предлог " колко сме честни ние пук всички други са маскари '. Хора които нищо не са направили през жалкото си съществуване да дърпат пак ръчната когато нещата почват , макар и бавно да вървят към по добро , еееее стига. Олигофрени изкарващи някой лев като протестиращи да ми дават наклон на …. ,платени драскачи да плямпат глупости по всяко време и навсякъде , това е което ни излага , те са проблема , те си създават новинки и после ги раздухват като им дават различни гледни точици за да има гюрултия. Искат проблеми , искат война по време на война мошетата печелят на й много и лесно , друг е въпроса , че това съвпада с интересите на опозицията ...
  • 32 Вакуум

    0 0 Отговор
    Много добре казано!
    Недоверието до къде ще ни заведе, ако онези, които знаят си мълчат? А които обичат да лъжат говорят!?!