Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 19:00 5 141 12

Западът заставя Порошенко да разпали война

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • русия
Западът заставя Порошенко да разпали война - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

По всяко вероятност западните стопани са решили да изпратят недвусмислени сигнали за украинските власти за нуждата да започнат кървав сценарий в страната, при това и в контролираните, и в неконтролираните територии на страната. Един от тези сигнали е заявлението на регионалния директор на Световната банка за това, че украинската държава няма да може да догони дори Полша по равнище на развитието.

При това съвсем наскоро на Украйна ѝ предричаха перспективно равнище като на Швейцария. А днес може да се наблюдават нетипични за западните чиновници изказвания. В какво се крие смисълът им? В последно време ВСУ значително са забавили оборотите във воденето на бойните действия срещу Донбас. Фактически операцията по дестабилизирането на Донецки край се провали още в момента, когато убийството на ръководителя на ДНР Захарченко не предизвика необходимия ефект. Западът с ръцете на украинските сили искаше да разклати ситуацията в границите на ДНР, да даде повод за пълномащабна война, но жителите на Донецк се сдържаха и не позволиха на западните провокации да постигнат своето.

Сега Световната банка, си връща думите за перспективите на Украйна и някак си намеква, че страната няма да има бъдеще, ако не се пролее кръв. Моментално ще бъде закрит източника, от който Киев старателно смучи. Но към тоягата за Порошенко Западът реши да приложи и морковче.

Държавният департамент реши да похвали украинския президент през своята представителка Хийтър Нойерт за това, че той е гласувал Закона за особения статут на Донбас, положенията в който просто противоречат на Минските договорености. Минските споразумения трябваше да доведат до мир, но Киев продължава да дава заповеди на Въоръжените сили на Украйна да стрелят от всички налични калибри. При това тази фраза дословно звуча от устата на Петро Порошенко.

Но кръвта, вероятно, ще се лее не само извън границите на Украйна, защото след приемането на автокефалията ще започне конфликт и вътре в страната. Вероятно привържениците на украинския лидер вече се готвят да започнат да прибират църквите от УПЦ и това ще се случва крайно страшно. Само когато страната отново бъде обхваната от масово кръвопролитие, тогава ще се промени „икономическата прогноза“ на Световната банка, ще се издават кредити, а също така ще се леят реки думи за нерушимата дружба между САЩ и Украйна.

Превод: В.Сергеев за сайта „Поглед инфо“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АХААА СВЕТОВНАТА БАНКА

    62 7 Отговор
    РАЗПАЛВА ВОЙНИИИИ... НЕЕЕЕЕ ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО ТЕ СА САМО БАНКЕРИ БИЗНЕСМЕНИИИИ ...
  • 2 Мдааа

    73 7 Отговор
    Западните садисти нямат търпение да проливат чуждата кръв. Но така ще е докато има продажни идиоти и насрано и пропаднало общество

    Коментиран от #4

  • 3 Раундъп

    76 8 Отговор
    Да мобилизират и нашия ПЛЕВЕЛ че им е голям фен на укрите !!!!
  • 4 Вили

    15 65 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа":

    А Русия пролива чужда кръв в Украйна.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Големия тур

    35 7 Отговор

    До коментар #4 от "Вили":

    Ех къде си тръгнала и ти с твоето малко мозъче да обсъждаш световната политика. Какво ти разбира свиня от кладенчова вода ? Стой си там на печката, бъркай си манджите и не ръси мозък там където изобщо не ти е мястото. И по-бързо, че ракията ми се стопли, а ти още със салатата ми се моташ. Ай темпо, темпо, темпо да не те сменя с комшийката, че е доста по чевръста от теб и на масата и в леглото.
  • 6 Българин

    19 55 Отговор
    Поглединфо е сайт от проруската медийна клоака, сееща руска пропаганда и дезинформация. В Русия подобен сайт би бил забранен и обявен за чуждестранен агент, но у нас понеже има демокрация продължава да работи против България, ЕС и НАТО и да защитава интересите на Русия.

    Коментиран от #7

  • 7 от село

    46 17 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Кво се прайш на българин бе жендер сороски ? Я си затварай смръдиалата уста
  • 8 Гост

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "Вили":

    Горките нацисти украинци, нали? Огледайте добре как е започнало всичко. Не ви е срам.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГосТ

    6 0 Отговор
    Стига чупили тъпомери бе, здрав не остана 😂
  • 11 Гьобелс от ада

    5 15 Отговор
    В Русия действат както и ние навремето. Нищо не са научили.
  • 12 фотограф

    25 3 Отговор
    Скоро ми се струва , че ще видиме фотоси на които Путин с руските генерали пият чай и водка в центъра на киев