21 Октомври, 2018 19:00 2 962 30

Ва(нда)лери Симеонов - символът на българската политическа "класа"

  • валери симеонов-
  • протест-
  • деца-
  • инвалиди

Все пак, прав сте за едно нещо - истината наистина боли. И често носи срам

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Тодор Беленски за сайта „Актуално“

Вицепремиерът Валери Симеонов успя да надмине обичайното ниво на политическа наглост и безочие в България, наричайки майките на деца с увреждания "кресливи жени, които спекулират с децата си". Позволи си дори да изрази съмнение в майчинското им чувство.

Поздравления, неуважаеми г-н Симеонов, печелите приза за наглост в българската политика и то в чутовна конкуренция. Чувствате ли се горд със себе си? Нямате доблестта дори да се извините за думите, а "заставате зад тях". Защото се имате за недосегаем.

Все пак, прав сте за едно нещо - истината наистина боли. И често носи срам. Адски много се срамувам, че хора като вас са лицето на България. Далеч по-удачно ми се струва сравнението с една друга част на човешкото тяло...

Знаете ли какво е да си майка на дете с увреждане, г-н Симеонов? Да гледаш как детето ти се мъчи, но не можеш да му помогнеш, да се опитваш да му помогнеш да преодолее физическите проблеми и да предпазиш психиката му?

Индивиди като вас успешно успяват да направят всички циници. Доскоро ви разглеждах като поредния смехотворен образ от българската политическа фауна. Можех да описвам думите и действията ви с присмех и ирония. Коментирахме незлобливо чувствителните ви уши, които силната музика дразнеше. Дори посочвахме логиката и правотата в аргументите ви.

Но вие преминахте границата на всяка търпимост. Отнесохте се с неуважение към онази част на обществото, която всички уважаваме и на които най-искрено се възхищаваме. Защото онези "кресливи жени", както ги нарекохте, са героините на нашето общество. Те протестират, когато ние бездействаме, те се жертват всеки ден за децата на България. Те са истинските български патриоти, а вие сте ... уволнен.

Преди около седмица, българският премиер в полушеговит тон заяви, че журналистите сме не четвъртата, а първата власт в България. Влизайки в тази роля, директно заявявам, г-н Симеонов, вие сте уволнен! Вие не сте мой представител, нито сте патриот.

Но най-лошото е, че вандалстващият Валери Симеонов е само един събирателен образ. Не съм забравил думите на премиера Бойко Борисов за същите тези майки. Тогава и той започна да се оправдава, че думите му са извадени от контекста и т.н. Познато, нали?

Да не забравяме и опозицията, която носи огромна част от вината, защото не представлява никаква реална алтернатива, а както прекрасно се изрази Валентин Вацев е нещо като "идейно течение в ГЕРБ". Управление и опозиция, прегърнати дружно, се карат лицемерно и накрая "раждат" Валери Симеонов, като еманацията на българската политика, увековечена от Алеко Константинов с Бай Ганьо отива на избори". Всички сте за уволнение, г-да и г-жи министри и депутати.

Но както българският народ отдавна е казал "Не е виновен този, който яде баницата, а оня, който му я дава". Ние сме виновни, защото ви търпим, защото ви оставяме да се гаврите с нас. Народе, докога?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    34 7 Отговор
    Евала!

    Коментиран от #20

  • 2 Така де

    41 9 Отговор
    С Валерко-Смешко не може да се сравни по-богатство никоя майка. Валерко лапна 1 милион рекет от дискотеките на Слънчака. Лапна над 10 милиона от паянтовата ограда. Лапа милиони от английски и немски фондации да бачка срещу БГ народа. Лапа милиони от обществени поръчки. Лапа милиони от хотелчето в Малко Търново и кабеларката си. Страшна мутра си е Валерко. Откъде накъде такъв бизнесмен като Валери Симеонов иска да разпледеля баницата и протестира срещу всеки друг??? Защо толкова богат като Валери иска да борави с нашите пари и да ги харчи по свое усмотрение??? Нали е бизнесмен, да дава на народа от неговите пари!!!! Истинските бизнесмени правят фондации и дават на хората. Само АГЕНТИ като Валерко-Смешко, станали бизнесмени с куфарчета , се редят на опашка за Народното събрание за да ГРАБЯТ С ДВЕТЕ РЪЦЕ ОТ КАСИЧКАТА НА НАРОДА. Шмърт до 9то коляно за Валери, Васил Велев и останалата пасмина, които знаят само с парите на народа да се правят на велики!!!!
  • 3 гларус

    9 28 Отговор
    Не знам какво е лапнал ама има резултати от работата му . Закона е за всички . Някои да ми каже какво е напрвил Волен Сидеров освен , че пак започна да проявява предизборни,,припадъци,, Следващият състав на парламента ще е само ГЕРБ с тотално превъзходство /,ДПС, и последната част от БСП /комсомолци/

    Коментиран от #15

  • 4 гларус

    10 28 Отговор
    А този Тодор Беленски писал ли е нещо за пенсионерите ??? Разбирач . Платена статия . Пенсионерите са в още по критично състояние и Валери до някъде е прав .Този мучи срещу заплащане
  • 5 Жана

    28 8 Отговор
    Да дава оставка бързо!!
  • 6 Мизирабъл

    32 6 Отговор
    На прост човек власт му дай и му гледай сеира! (сещай се и за Винету)

    Коментиран от #12

  • 7 Боко Мазника от БРЕГ

    10 2 Отговор
    Ха, Ха, Ха, Ха
  • 8 Боко Мазника от БРЕГ

    21 7 Отговор
    При управлението на ГЕРБ и ОП в страната цари тоталното безхаберие. Българският управник от ГЕРБ и ОП не е призван да служи за добруването на народа, а да печели от него. Престъпник е този, които нарушава законите, но българският престъпник не е истински престъпник, защото действат според антинародните закони гласувани от ГЕРБ и ОП в парламент!! ! На никой политик от ГЕРБ и ОП няма да му бъде потърсена отговорност!!!
    Няма да има осъдени политици от ГЕРБ и ОП, но всеки политик мафиот от ГЕРБ и ОП си прави каквото си иска!!!
    Българският народ не се противопоставя на политическата мафия от ГЕРБ и ОП защото не му стиска!!!
  • 9 Цанко

    9 32 Отговор
    Кресливи червени чучела, не разбрахте ли, че парите са дадени! За какво тогава крякат кокошките? Или са парично стимулирани "на ръка" по 100 кинта на ден! Айде другари и другарки, да видим sms сите, с които депутати от бсп са командвал и, кога и къде да се събирате шпиц командите!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Хахаха

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Цанко":

    Имаш ли доказателства за това,което говориш?Ако имаш-добре,публикувай ги,ако ли не,то тогава попадаш под ударите на закона.И не само-ставаш един от фалшификаторите на информация,което по чисто човешки те отличава от човеците
    Чакам да видя реакцията ти

    Коментиран от #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Антирубладжия !!!!!!

    9 10 Отговор

    До коментар #6 от "Мизирабъл":

    Най мразя продажни рубладжии като волен перхедролен да се правят на българи

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Цанко

    7 13 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Абе кавал, да не мислиш че аз съм нямал проблеми с децата си? Сина ми, като се роди, се нагълта с околоплодни води и 10 минути не изплакал! Събрал цялото АГ да го реанимират, после 1 месец в кувьоз с антибиотици, докторите се съмняваха за мозъчен оток и опасност от възпаление! Но размина се! Дъщерята се роди с вроден порок на сърцето и на 1 годинка я оперираха в трета градска болница в София детската кардиология! Размина се! Сина сега е на 17 г, а дъщерята на 13 години! Минах през ада с тях! Моите деца и децата на майките протестърки- са внучетата на Чернобил, КОМУНИСТИТЕ да плащат за греховете и престъпленията си!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Доларджийче

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Антирубладжия !!!!!!":

    Най-мразя платените от сороските НПО та , кресливите БГ "демократи" !
  • 17 Бубу

    6 11 Отговор
    Аман от такива лицемери като човека написал горното мнение. В. Симеонов е единствения който каза истината за тези „майки„ Не знам какво повече искат но е факт, че са политически употребени и поредния им протест, след като им бе угодено на всички искания показва колко е прав В Симеонов Това че корнела и сие са яхнали протеста не означава нищо друго освен че т н „смели майки„ просто им е обещано или платено за да клатят държавата. Пък и хайде моля Ви, тези майки се жертвали всеки ден за децата на България ....пази боже ако това са децата на България и този лицемерен патос на автора.звучи направо зловещо. Никаква оставка на В Симеонов, никакви пари за тези долни изнудвачки, никакво поддаване на манипулациите и игричките на Нинова и сие
  • 18 антрашпиц

    7 2 Отговор
    Народе докога?FOREVER!!!!Тоз народ не се учи от нищо.Експлоатирай го и толкоз.Нали има чалга и Биг Брадър.Ко му трябва да повече......
  • 19 месара

    5 8 Отговор
    алоооо, писача, на всички е ясно че тия дето системата ги убивала (майките) се опитват да изнудват държавата, че протеста им е политически организиран от другарката "истината" нинова! никой не обвинява децата им!!!
  • 20 баба

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "!!!":

    Преведи ми тази турска дума.
  • 21 плевен

    4 6 Отговор
    Журналиста говори за "Бай Ганьо", но аз се сещам за "Под игото".Там, в самия край, дядо Вазов казва, че единствено идиота Гунчо се осмелява да каже истината. За което турците му отрязват главата. Жалко, че само един идиот има куража да каже истината на глас.

    Коментиран от #23

  • 22 Хасан

    2 3 Отговор
    Да го подгоним Симеонов като краставо куче..ние турците още му сме злобни за това как се подигра на бедната женичка на Капитан Андреево..а тя искаше само да си упражни своето демократично право

    Коментиран от #26

  • 23 5ко

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "плевен":

    не Гунчо, бе приятел, Мунчо. А валерко си е такъв, че и нагъл.

    Коментиран от #24

  • 24 плевен

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "5ко":

    Сбърках-обидно ми е да се консултирам с Гугъл. Но това не променя факта, че при 22% одобрение /в случая/, той ще влезе в парламента.Няма друг идиот , който да каже очевидното и да загуби гласоподаватели. И аз не го харесвам, но е тъй.
  • 25 Цанко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Ще я видиш, сайта вече е докладван на министерството на г-н Симеонов! Очаквам бърза реакция!
  • 26 Цанко

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Малко им беше на КПП Андреево! Турците да си гласуват за турския Меджлис и за турски президент! Такива, дето не могат и една дума да кажат и напишат на български, нямат право да определят бъдещето на мен и децата ми! Анадън му?
  • 27 Цанко

    1 0 Отговор
    Става дума за суми над 1 млн. лв., отпускани от чужди фондации под формата на грантове, съобщи Адриана Стоименова, зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания. По думите й за тази схема били получени няколко сигнала, които тя обеща да бъдат проверени и да бъдат предадени на компетентните органи
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.