4 801 17

Ех, да му падне на Сидеров МеВеРето

СЕГА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въздухът трепери! Коалицията се тресе като ударени огледала на разминаващи се по тясна софийска улица коли. Треперят МВР и ДАНС, съдът и НСО. Една лидерска съпруга беше уплашена от суданец, заподозрян, че е терорист, а след случката съпругът й откри, че полицията не работи като хората и я поиска за себе си, за да я оправи. Сетне трусовете доведоха до спиране на телевизия, снемане на доверие, разграничаване, искане на оставки и куп други номера. Сеир.

Волен Сидеров от няколко седмици е на поход за печелене на влияние. На лидера на "Атака" не може да му се отрече, че умее да прави лимонада от лимоните, които му поднася животът. Съпругата му Деница, шофирайки колата си, се удари с друг автомобил, управляван от Мажди Гандур, последваха гонка, разправии, арест и отказ на съда да се занимава с подобно нещо. Вероятно полицаите и съдията, замесени в тази история, горчиво са съжалили, че са били дежурни точно в този момент. Рискове на професията.

Изведнъж един от най-важните постове в държавата, този на главния секретар на МВР, се превърна в залог на тази безумна сага. Овакантеното място се оказа доста апетитно за "Атака", както и постът вътрешен министър, наскоро зает от бившия главен секретар Младен Маринов. Сидеров настоя, че "Атака" трябва да ръководи това министерство, защото... не е доволен как са защитили жена му.

В случая дори не става дума за престъпление, даже не и за дребно хулиганство. Това е записано в решенията на дежурния прокурор и съдията, гледал делото. В постановлението, с което е отказал да образува разследване, прокурорът е написал следното: "Установените фактически обстоятелства обаче не са относими към извършено престъпление по чл. 325 от НК, тъй като, за да бъде налице хулиганство, е необходимо осъществяване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред". Всъщност от доказателствата по делото се установява, че след сблъсъка на двете коли Гандур е искал да говори със Сидерова. Тя му отказва и се уплашва, защото той й говорил бързо и неразбираемо на английски и твърди, че мъжът "ръмжал в лицето й заплашително".

В тази история изобщо не се коментира дали една жена може да се уплаши от мъж, който тръгва след нея, след като са ударили колите си, и я засече с искане да се разберат. Абсолютно безспорно е, че

подобно поведение е плашещо. Обаче няма извършено престъпление.

Потвърждава го прокурорът, който предава делото в съда с мнение Гандур да бъде глобен за дребно хулиганство. Потвърждава го и съдията, написал, че в случая не става дума дори и за това. Според него няма "никакво деяние, което да бъде квалифицирано като административно нарушение - дребно хулиганство, защото в преписката няма данни лицето да е упражнявало насилие, засягащо телесния интегритет, доколкото данни за телесни наранявания няма, нито е обиждал, ругал, псувал или да е проявил каквото и да е оскърбително отношение". Т.е. има само "ръмжене". А според съдията Указът за борба с дребното хулиганство (УБДХ) "не санкционира неразбираемо ръмжене срещу който и да било гражданин... Ако се приеме за вярна тезата, че ръмжащите граждани, издаващи неразбираеми звуци, следва да отговарят по УБДХ, то всеки гражданин, който си тананика, подсвирква, жужи или издава подобни звуци, би бил потенциален нарушител на обществения ред".

След това решение съдията Николай Василев бе наречен корумпиран от партийната телевизия на "Атака", което доведе до реакция от Софийския районен съд и Висшия съдебен съвет. Бе поискана оставката на вътрешния министър. "Атака" се оказа кандидат да управлява МВР и да посочи следващия главен секретар. В редиците си партията има един бивш такъв - Светлозар Лазаров, който съвсем случайно напусна партийния пост в разгара на драмата, за да е готов. Все още не е официално предложен, но има време. Суданецът Гандур пък беше набеден за терорист, защото в профила си в социалната мрежа има снимки с униформа и автомат. Оказа се, че май е участвал в екшън филм като статист. Гневът на Сидеров се насочи и срещу ДАНС, която не била взела достатъчно мерки срещу чужденеца. Беше разпространен и запис на телефонен разговор между Сидеров и шефа на службата Димитър Георгиев. В него

началникът на най-мощната служба мънка като провинил се второкласник,

а депутатът го заплашва, че от утре почва да му иска оставката. Стигна се дотам дори шефът на НСО Данчо Дяков да ходи в парламента, за да пита Сидеров има ли нужда от охрана. Великодушно му бе отказано.

Този случай можеше да приключи в статистиката на МВР, както се случва на много други, но не би. Все пак обикновените граждани не могат да искат оставката на вътрешния министър, защото не са доволни от работата на подчинените му. Нито пък могат да повишават тон на шефа на ДАНС, той не им звъни, за да им мънка. Началникът на НСО не им предлага охрана, тя е само за избрани люде. Но обикновените хора са част от статистиката на МВР, която казва, че годишно у нас се вършат между 100 и 110 хил. престъпления. Т.е. поне толкова са пострадали от престъпления и поне толкова са недоволните от работата на полицията. По логиката на Сидеров всеки един от тях трябва да иска да управлява МВР. Но не го прави. А и самият лидер на "Атака" не се е възмутил от тяхно име от лошата работа на МВР. Нито от корупцията в съдебната система. Или пък от некадърна работа на ДАНС. Сети се едва когато не му угодиха.

Коментарът е на Самуил Димитров и е публикуван във в. Сега

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пфу
  Отговор
  1 16:53  27.10.18
  Този да си гледа предизборните обещания които плещеше и нищо не изпълни.
 • nagamoto
  Отговор
  2 16:53  27.10.18
  Ако има този късмет ще накара полицаите да патролират с велосипеди като във френска комедия с Луй дьо Финес
 • nagamoto
  Отговор
  3 16:55  27.10.18
  патрулират

 • Иванов
  Отговор
  4 17:01  27.10.18
  А защо не? След социоложката министър всеки е подходящ за този пост!
 • само
  Отговор
  5 17:21  27.10.18
  Ши гля пърлатентя отвънка!
 • Тях червеното знаме роди ги
  Отговор
  6 17:29  27.10.18
  МВР-то винаги е било филиал на СССР-то
 • Откат
  Отговор
  7 17:39  27.10.18
  Първо го хвали после му иска оставката, щото жена му не може да кара.Жалкото е че такива действително определят шефовете и влияят на МВР.А дали с явната подкрепа за Русия не застрашава националната сигурност като въздейства на НСС.Това е злоупотреба с влияние
 • оня
  Отговор
  8 19:00  27.10.18
  Играе му се на лошото ченге ама нищо не става от него...
 • Кумчо Вълчо
  Отговор
  9 22:41  27.10.18
  Че защо да не му се даде МеВеРето,то такива смешници минаха през него , Боко и той се разписа там, че Сидерката направо ще му пасне.
 • Petko
  Отговор
  10 23:15  27.10.18
  Сидеров, целувай ръцете на БОРИСОВ, че те вкара във властта. Ако не е БОРИСОВ патриотите отдавна да са се омазали с тяхната алчност.
 • Боян Михайлов
  Отговор
  11 23:44  27.10.18
  Хахаха, сините дебили газ пикаят!!! Не само че не са във властта, а народа ги изхвърли направо ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА !!! ))) А иначе на Сидеров и АТАКА трябва да дадем не дамо МВР, ами и цялата власт! Само след година всички айдуци ще бъдат клиенти на СПЕЦПРОКУРАТУРАТА
 • Kurti
  Отговор
  12 06:06  28.10.18
  Първо Болен,и подред Боко Цеко и всички от БСП ДПС гербери,атака ,патриоти,всички в панделата-поне.тези комуняги30години изпълняват плана на КГБ.вьн

 • Някой
  Отговор
  13 07:02  28.10.18
  Страх ли ви е?Затова се слагат нека дърен /Бъчварова/или много сигурен от тяхната чета.
 • Какво
  Отговор
  14 08:10  28.10.18
  Излиза, че Деница е избягала от местопроизшествието! А глоба?
 • 112
  Отговор
  15 08:47  28.10.18
  дърт мухлясал парцал.
 • Пеньо
  Отговор
  16 10:04  29.10.18
  Падне ли му ще го напълни с примати. Не че сега са малко, но друго си е болшинство!
 • Омар Башир
  Отговор
  17 21:19  29.10.18
  Сидеров, суданеца сас сигурност те бие по сантиметри и то с много, явно те притеснява какво са се договорили жена ти и Гандур ефенди. И премиер да станеш пак няма да ти помогне с жените. Предлагам психолог на първо време. Има и лудници след това.

Напиши коментар:


Публикувай