1 Ноември, 2018 11:35 4 573 22

Защо богатите рускини раждат в САЩ?

  • рускини-
  • сащ-
  • бебе

"Бебешкият туризъм" обаче скоро може да се обезсмисли - заради Тръмп

Защо богатите рускини раждат в САЩ? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всяка година хиляди бременни рускини заминават за САЩ, за да родят децата си на американска земя и така да им осигурят американски паспорт. "Бебешкият туризъм" обаче скоро може да се обезсмисли - заради Тръмп.

Усмихнати бебета и майки на фона на прекрасни плажове с фин бял пясък. С примамливи снимки като тази руски фирми набират в интернет кандидатки - бременни жени, които биха желали да родят децата си във Флорида. Само че богатите рускини се решават на тази крачка не заради палмите и искрящото слънце. Много по-важен за тях е американския паспорт, който всяко новородено дете в САЩ получава автоматично.

Руският туризъм с цел раждане в САЩ процъфтява от години. Според рекламните клипове на фирмите, всеки ден със самолет към Маями се отправят до около осем бременни рускини. На руския пазар има поне 15 фирми, предлагащи подобна услуга. Антон Ячменьов е представител на една от тях. "Маями Кеър" разполага с юристи, медици, преводачи, шофьори и други консултанти - общо десет нейни служители се намират в Маями. Самият Ячменьов работи от Москва - там, където се намира и неговата платежоспособно клиентела: мъжете и техните бременни съпруги. "Случва се обаче бременните да идват и с любовниците си - ако е необходимо раждането да остане в тайна от съпрузите им", разяснява Ячменьов.

Кой може да похарчи 30 000 долара за три месеца?

"Предлагаме много различни видове услуги. Пакетите са индивидуални и се ориентират в зависимост от потребностите и портмонето на клиентите ни", казва той. Ячменьов твърди, че работи в сферата на "глобалния туризъм", но подчертава, че все пак става дума основно за бизнес. "А от 2016 година, когато руснаците успяха да преодолеят финансовата криза, бизнесът стана още по-печеливш. Руснаците разполагат с все повече пари", добавя той.

САЩ: идвам, раждам и изчезвам

С посредничеството на "Маями Кеър" годишно за Флорида заминават до двеста клиентки, т.е. до двеста бременни жени. Там ги очаква пакет от всеобхватни услуги, предоставени на руски език: транспорт, подслон, медицински и юридически консултации. А след раждането, заедно с новородения американски гражданин, те се завръщат обратно в Русия.

"Услугите ни не са евтини", признава Ячменьов. "Кой руснак може да си позволи да похарчи 30 000 долара за три месеца?". Да, кой наистина може да си позволи подобен лукс? "Повече от половината от нашите клиентки са от Москва, останалите са от цяла Русия - но предимно от руския Север – там, където са петрола и златото."

Повечето от тях летят за Маями - там било най-евтино, а и средата била най-руска. "Когато в Холивуд видите жени с детски колички по улиците, да знаете, че всяка втора от тях е рускиня", казва Ячменьов. В Маями живеят много руски поп-звезди и техните деца са раждани там. "А това е още един аргумент в полза на това да се доверят именно на нашата фирма", твърди руският ѝ представител.

Колко русначета са родени в САЩ?

Никой не знае колко точно са децата, родени от руски майки в САЩ. Няма официални статистики за т.нар. "бебешки туризъм". Американският Център за изследване на имиграцията предполага, че ежегодно в страната се раждат по 36 000 бебета от чуждестранни майки. Тенденцията е възходяща.

"Маями Кеър" едва ли има повод да се тревожи за бъдещето на своя бизнес. "Тъкмо обратното. През последните 48 часа телефоните ни просто прегряха от обаждания", казва Ячменьов. "Цялата истерия около плановете на Тръмп да отмени автоматичното получаване на американско гражданство за новородените в САЩ накара и последните колебаещи се кандидатки да се размърдат. Сега всички те ще потеглят към Маями. От допълнителна реклама просто вече няма никаква нужда", сигурен е Ячменьов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    49 11 Отговор
    А аз да питам защо все повече германчета се раждат с фамилия Юсуф и Юрумба? Да не би старите немски фамилии да не са модерни в Германия вече?

    Коментиран от #13

  • 2 Иван

    30 15 Отговор
    Защото богатите американки се натискат да раждат в Русия, за руски паспорт. Затова
  • 3 Възмутен

    26 20 Отговор
    Защо пишете глупости.............."хиляди рускини".........ако не сте добре с математиката, това си е ваш проблем! Ако 205 рускини са "хиляди".........А и даже ако има, всички тези имат смесени бракове и роднини!!! Никоя нормална рускиня няма да се дигне и да ражда в краварията ей так. А вие ми кажете 2 милиона българи КЪДЕ СА??? И КЪДЕ РАЖДАТ НАШИТЕ БЪЛГАРКИ???

    Коментиран от #4, #21

  • 4 Невъзмутен

    14 14 Отговор

    До коментар #3 от "Възмутен":

    Що се възмущаваш? Ти знаеш ли колко милиони американки раждат в Москва?

    Коментиран от #11

  • 5 Д-р Фройд

    12 6 Отговор
    Отговора е елементрен за психология от 1 курс от факултета по сихология!! ЧОВЕК КАТО СЕ ВИДИ В ПАРИ ЗАБРАВЯ ПАТРИОТИЗМА!! ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ото Кариус

    14 9 Отговор
    Щото като знаят, какви са условията в руските родилни домове, бягат презглав!
  • 8 no name no face no number

    7 13 Отговор
    Дойче веле? Струва ли си въобще да коментираш перманентните глупости на тия?
  • 9 СЯ ЧИТЕМ ЗА ГЕРМАНСКИЯ БОЛНОГЛЕДАЧ

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "дгсгд":

    УТРЕПАЛ НАЙ МАЛКО 100 ЧОВЕКА.....
  • 10 Даммммм

    9 7 Отговор
    Отговорът е много простичък-след още няколко години руснаците ще си изберът свой Президент в САЩ-за какво са им да харчат средства от Кремъл...Просто един руски"американец" се кандидатира-и готово..Това е част от хибридната война на Путин-нали така соросоиди...
  • 11 Да си знаеш

    12 9 Отговор

    До коментар #4 от "Невъзмутен":

    Повечето американки не могат да си позволят до съседният щат да отидат-камо ли в друга държава. Да не говорим че над 60 милиона са без мед.застраховки. Американският паспорт им е нужен на руснаците само заради пътуванията по света безвизово-факт. А за да пътуват значи имат кинти.Както четеш тук-рускините раждат в САЩ, взимат паспорта и беж от там-връщат се в Русия...

    Коментиран от #15

  • 12 Иванов

    14 9 Отговор
    То и нашите русофили търчат в щатите и избягват Матушката като дявола тамян, ако и да си дерат гърлата да я възвисяват. Никой не иска руската кочина!
  • 13 Само питам

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пища Хуфангел":

    Абе путлераст, в руската кочина мюсритата в проценти ка повече от ЕС и от България, където са той много. Какво се се дакахърил за Германия? Или просто така, пропаганда да се върти, някой и друг лев са пада.
  • 14 ЗАЩОТО

    7 5 Отговор
    В РУСИЯ Е ПРЕКАЛЕНО ХУБАВО ЗА ТЯХ !
  • 15 стоян георгиев

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Да си знаеш":

    хахахахаха ,хохохохохо!!!!ти сигурно още караш масквич,а другарю????!!!!само човек с такава ценностна система може да пише такива веселии!!!
  • 16 стоян георгиев

    11 7 Отговор
    раждат в сащ защото са подобни на нашите путинофили дето псуват геиропа докато пращат децата в лондон или берлин!!!!
  • 17 не че нещо ама е така

    6 7 Отговор
    само се чудя кой им дава виза, че да идат да родят там, при положение, че зелените карти отпаднаха за рашките доооста отдавна :D
  • 18 Деде

    10 7 Отговор
    А що не си раждат във великата им кочина при Путя? Нали са най според българските русофилистици?
  • 19 Краен

    3 2 Отговор
    DW е в кенефа , БГ русофобите ще се хранят .
  • 20 Boko

    7 0 Отговор
    Що не гледате в нашта държава , какво става.Млад баща убива семейството си.Политиците и кметовете крадът еврофондовете.После ние и нашите деца ще плащат за кражбите им.
  • 21 хитеp

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Възмутен":

    промит мозък!
  • 22 Тодор

    1 1 Отговор
    Забележете-написано от Дойче веле !Нататък е ясно !