1 Ноември, 2018 16:03 4 565 13

Новото любимо поле на Борисов – икономически кримки

  • бойко борисов-
  • корупция-
  • престъпност
Новото любимо поле на Борисов – икономически кримки - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Ачев

България се храни с кримки – това може да ви го гарантира всеки, който поне малко се занимава с новини. А коя е кримката на деня, така да се каже – тази със семейство Баневи.

Със сигурност мнозина са пуснали минимум една ехидна усмивка при новината, че те са били арестувани. Всеки знае защо. Но техният арест е просто още една глава в книгата „Бойковата държава“.

Нали помните случая с Митко Върбанов от "Господари на ефира"? Скоро беше, дано не сте го забравили. Този случай показва колко важно е истинското правосъдие. Защото не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. И по-важното – защото прокуратурата безропотно изпълни разпореждането на човек, който се намира на един свят разстояние (в Ню Йорк) и който ѝ каза кого да арестува и защо, при все че записите от охранителните камери пред склада със сигурност са били на разположение на полицаи, следователи и прокурори и те са знаели цялата истина преди да я узнаят медиите.

Далеч съм от мисълта, че Баневи не заслужават да са в затвора. Но съм далеч и от мисълта, че го заслужават само защото МВР пуска снимки от гардероба на Евгения Банева. Мисълта ми е, че съдът трябва да реши. Че съдът трябва да решава всеки път, когато има основание да се намесва. А прокуратурата и полицията трябва да се намесват всеки път, когато има основание да се стига до съд. И всичко това следва да се прави съобразно установени правила (в нормалните държави ги наричат закони), независимо за кого се отнася.

Баневи, Арабаджиеви, Прокопиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Десислава Иванчева – има вече Специализираната прокуратура натрупана медийна история, но няма нито една осъдителна присъда. Няма и да има – понеже прокуратурата просто не действа, когато има основание на база закон, а когато има конюнктурен интерес. Баневи вилнеят в приватизацията десетилетия наред, кирливите им ризи са вадени достатъчно пъти, но сега изведнъж станаха черни – хайде де, доматите с колците! Толкова е плоско, че няма накъде. За давност да са чували лъснатите кубета, наречени ченгета и излъсканите на много български избиратели мозъчни гънки? Тръскат се едни клони, вече защо е друг въпрос, но не е защото има държава. Вариантите не са много – или външен натиск и Вожда Слънце жертва тези, които са му най-малко важни, но пък са достатъчно известни за публичен ефект, или не си плащат вече за чадър, или се мешат на някой, който плаща повече където трябва. При нито един от тези варианти обаче няма системна справедливост – има казионно перчене и нищо повече. Та, кое ѝ е наред тогава на кондицията на тази държава?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    9 22 Отговор
    Е,докато Съдиите във България са комунисти,то е ясно че на такива,като Баневи ще им се разминава правосъдието!!!:):):)Тя, Прокуратурата каквито и доказателства да събере,делата се решават от Съдии,които няма право никой да съди за умишлено грешни присъди!!Над Българските съдии е само Господ и те го осребряват успешно вече 30години!!!:):):)Това ясно ли ви е или сте Дебили и всичко трябва да ви се обясни подробно 1000пъти..?????:):):)

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Тръмп

    9 10 Отговор
    А ”икономическите кримки” не ги е почнал Борисов,а Брюксел,защото причиняват Европейски злини,а не само български!!!!:):):)Да подслушваш европейските политици в криминално придобит социалистически хотел и инфото да стига директно до Путин и КГБ,минава всички нива по наглост!:):):)
  • 3 Иванов

    15 2 Отговор
    Бойче, защо Баневи, а не примерно Златев???

    Коментиран от #10

  • 4 Дали

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Ако не са комунисти, ще отсъждат правилно? А те съдиите знаят ли, че са комунисти?
  • 5 Опссс

    8 2 Отговор
    Станахме за смях пред света, мен може да ме излъжате всеки ден.
    Сигурен съм че ни следят от ефропа , и как ще ги убедим че сме нормална държава?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Госта

    12 4 Отговор
    Диктатурата на бойко е несъвместима със съществуването на българия.
  • 8 Byden grajdanin

    11 3 Отговор
    Тоя българо убиец Борисов, ни предава на турция.Отиде за откриване на турско летище.Защо не ходи за откриване .На българска черква.Долен комунистически предател.
  • 9 Byden grajdanin

    5 2 Отговор
    Тоя българо убиец Борисов, ни предава на турция.Отиде за откриване на турско летище.Защо не ходи за откриване .На българска черква.Долен комунистически предател.
  • 10 Зайко Байко многознайко

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Защото там ако пипне, так ще го шибнат през пръстите, че ще помни завинаги.
  • 11 Дядката

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Скъпи приятелю , съдиите са подкупни,а не партийни. ДАЙТЕ МИ СОЛУНСКАТА МИТНИЦА И ГЛЕДАЙТЕ КАК СЕ СПРАВЯМ С КОНТАБАНДАТА. Пожарникаря унищожи всички нелегални вносители за да може да остане само ТОЙ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Gogo xr4i-2.8

    1 0 Отговор
    Хора,Аз едно съм разбрал че в България бизнес няма.Единствено пари се правят от рекет на олигарси,и кражба от европроекти.