Last news in Fakti

3 Ноември, 2018 09:03 4 280 15

Числото на седмицата – 22

  • надежда-
  • дарина-
  • жени-
  • насилие

3 деца са убити от своите бащи

Числото на седмицата – 22 - 1
Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Числото на седмицата е 22. Дарина Министерска засега е последната жертва.

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. A, 3 деца – от своите бащи, пресмята "България он ер".

Това е ясното доказателство, че държавност в България няма. Ние сме територия, обитавани от индивиди, движени от ниски страсти.

На 1 септември 2017 г. 45-годишният Георги Генов уби съпругата си Катя Генова на оживено кръстовище в Пещера пред очите на десетки свидетели. Делото бе гледано по съкратеното производство. В съда стана ясно, че Георги Генов е нанесъл на съпругата си 17 удара с нож. След това три дни се укриваше в софийското село Мухово.

Убиецът е осъден на 25 години затвор.

Но, в България той няма да влезе в затвора. Съдийка от съда от Пазарджик обаче пропуснала да подпише присъдата. Стрували си да се учудваме, че шофьорът возил убиецът на Дарина Министерска и дъщеря ѝ е отказал да спаси детето.

"Аз кво да го правим дете на една годинка? Нито мога да го гледам, нито мога да го кърмим..." Така се оправда шофьорът на таксито пред медиите. Той и за миг не си представя, че има институции в държавата, които е задължен да сезира, ако в ръцете му се озове безпомощно дете.

Това е резултатът, след като самият вътрешен министър Младен Маринов оневини таксиджията.

Той обясни, че не знае дали таксиметровият шофьор, който не е прибрал детето при себе си, подлежи на някаква законова отговорност.

„Все пак и той е бил под някаква заплаха. Не знам как точно се е развила ситуацията. Трудно може да се прецени той в какво състояние е бил, дали е трябвало да пази собствения си живот. Той е гражданин, а всеки един гражданин може да попадне в такава ситуация и сам преценява дали може да помогне. На този етап нямаме достатъчно основания да търсим от него наказателна отговорност“, коментира Младен Маринов.

Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина.

Българката живее в Халифат на терора. Не не може да спортува или да се разхожда без страх. Насилието я дебне отвсякъде....

В България няма държавност, а властва Халифат на терора....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    24 0 Отговор
    Каквато държавата, каквито хората... такива и журналистите!
  • 2 Guðmundsson

    15 4 Отговор
    Има мъже тормоз е и от жени. А някой жени си го простят просто.
  • 3 Мамицата им и изруди

    2 5 Отговор
    Да пукнат дано
  • 4 Pompev

    6 12 Отговор
    Хубу де,конвенцията от Истамбул,не регламинтираше ли насилието над жени,май тряяше да я приемат

    Коментиран от #12

  • 5 Генерал

    13 0 Отговор
    Манипулации---------

    • Убийства в България през 2014:
    -------------
    Общо: 141
    Жертви мъже: 82.3%

    • Убийства в България през 2014-2015 г. по пол на 100 хил. души:
    ------------

    Жертви жени 2014: 0.8
    Жертви жени 2015: 0.61

    Жертви мъже 2014: 1.91
    Жертви мъже 2015: 2.21


    • Убийства в България 2015:
    -------------
    Общо: 129
    Мъже: 100
    Жени: 29

    • Убийства в България 2016:
    -----------------
    Общо: 81;
    Мъже: 59
    Жени: 22

    Данни: Eurostat

    Коментиран от #6

  • 6 Мислещ

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Генерал":

    Именно. "Публикувано във факти.бг: Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска.", а в същото време в предишното изречение и в самото заглавие се прави именно такова разделение. Това също е притеснително.
  • 7 Пак манипулации

    22 2 Отговор
    В същото време 20 пъти повече са загинали в катастрофи. Ама там няма как да се вкара джендърство...
  • 8 hmhmhm

    11 5 Отговор
    Трябва да се види и какви са мотивите за това деяние. Някой жени хора деца просто си го търсят въпрос на време е кой ще си го намери.
  • 9 селски

    18 1 Отговор
    всякакви ....фили коментират тук,но напоследък има и статии от ДЖЕНДЪРОФИЛИ.Срещу пари разбира се.Според тях, ако бяхме подписали ИК,сега нямаше да има жертви,а щяхме да се целуваме и галим кой където и когото срещне.
  • 10 Morgoth

    15 3 Отговор
    В България годишно има между 110 и 140 убийства, като повечето от тях са мъже. На фона на тази информация как така 22 убити жени означават, че имаме проблем с насилието над жени?!?
  • 11 Гнида

    11 1 Отговор
    Едва ли трябва шофьора на таксито катало убиеца трябва да е отговорен за нещо ! Но определено е най-уязвим и е редно точно журналистическата бълвоч да го застигне пръв ! Тааа , в такива семейства с добродетели продиктувани от конвенции , феминизъм , модерни ценности това се случва ....
  • 12 Роги

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Pompev":

    И с конвеция и без,този който е решил да убива ще убие и няма да го спре нищо.Закони има и сега,само няма кой да ги прилага с цялата си строгост.
  • 13 Генерал

    15 0 Отговор
    Цитирах данни от UNODC/Eurostat, които показват, че в България убийствата на мъже като процент са много повече от убийствата на жени, а ми изтриха коментара. ЗАЩО ??
  • 14 Таня

    1 4 Отговор
    Ало генерале въпроса е жените ли убиват мъжете или мъжете се убиват по между си?
  • 15 Генерал

    4 0 Отговор
    Ало Таня, въпросът е ЗАЩО се разделят престъпленията на пол - мъжки ,женски!?