8 Ноември, 2018 16:09 25 765 104

Изхвърли кола, спаси се от застраховка

  • бонус-малус-
  • застраховка-
  • гражданска отговорност-
  • автомобили-
  • войната на пътя

Тоя път прекалиха...

Изхвърли кола, спаси се от застраховка - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Макар да не карам умишлено кола, и със спестовното злорадство на пешеходец изпитвам задоволство при всяко увеличение на разходите по автомобили, тоя път прекалиха. Новата система "бонус-малус", която уж трябваше да реши куп проблеми, всъщност отваря пролука тъкмо най-примерни водачи да се наказват, в случай, че са си купили кола с лоша биография.

Ето ситуацията. Предлага се "Гражданска отговорност" да излиза с 25% по-евтино за шофьорите без нарушения и с до 400% повече за джигитите на пътя. Дотук добре. Само че тая персонализация на грешките няма да минава само и просто през шофьорската биография на самия водач, а през...биографията на автомобила.

Тоест купил си си кола на старо и доволно и предоволно я подкарваш към Гърция. Оказва се обаче, че предишният собственик е бил истински талант в нарушенията, а ти тая работа я разбираш чак сега. Човекът попийвал, отбелязал се с промилите, минавал на червено, закачил някой пенсионер, въобще раздал се по пътищата от сърце и душа. И сега, заради тоя човек, гражданската ти отговорност е 400 % по-скъпа. "Справедливият" закон обаче разпорежда, че тия проценти падат с всяка следваща година на добросъвестно каране, тоест, ако ти примерно 20 години караш колата без грешка, най-накрая получаваш най-евтината "Гражданска отговорност", понеже си потушил безобразията на предшественика си и си загладил работата. Забележете какъв съвет даде по Нова телевизия зам-председателят на Комисията по финансов надзор Методи Савов. Тоя човек вика следното: трябвало шофьорите да внимават каква кола си купуват и да следят за лошото ѝ досие. Това се казва съвет. Сядаш у вас и чертаеш родословно дърво на колата, тука блъсната, там съгрешила, дали ще я приемат в застрахователния рай на "Гражданска отговорност"?

По същата логика, предлагаме ние, да не съдим убийците, а пистолетите. Пистолетът съгрешил, гръмнал, затрил човек - да лежи пистолетът в затвора, в килия със собствена тоалетна и да прави лицеви опори с други пистолети наоколо. Накрая, ръждясал и уморен, преживял катарзис след 30 години килия, пистолетът излиза щастлив на свобода и се заселва в малко село, където копае градинка и си гледа старините. Ама само ако си признае в съда - ако мълчи, доживот! Впрочем, съществува още една вероятност. Иначе много хубави автомобили да се шитват за по 50 лева в OLX, понеже голям грях им се е писал в миналото. Предстоят размени на полупрестъпен модерен автомобил със спокойната съвест на безгрешен таралясник.

Какво по-умно?

Ходете. Просто ходете.

Автор: Райко Байчев, източник: "Актуално"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dgsf

    27 233 Отговор
    Дреме ми, купувам нова, карам я 5г., после пак нова.

    Коментиран от #5, #80

  • 2 коментатор

    344 4 Отговор
    Няма такава държава !

    Коментиран от #69

  • 3 Бай Тошо

    206 11 Отговор
    Боко е нашия месия
  • 4 El Torro

    301 3 Отговор
    Настъпи момента в който олигофрените в парламента трябва да осъзнаят, че това се прави на водача а не на автомобила.

    Коментиран от #70, #96

  • 5 Гост

    134 4 Отговор

    До коментар #1 от "dgsf":

    купуваш нова кола, хващат те че караш "опасно" лепват гражданска 1200 и получаваш нова кола която ще ти я вземат само в авто моргата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Напротив

    21 110 Отговор
    Разни келеши регистрират колите на бабите си в малко търново за да плащат евтина застраховка и малък данък. Така ще им спрат тарикатлъците. Като купуваш кола, просто виж колко и е струва в момента застраховката и си прави сметка.

    Коментиран от #101

  • 8 Много траем

    143 3 Отговор
    Егати неадекватниците, защо си правят опити с хората...
  • 9 Поршо

    145 1 Отговор
    Още ли не е ясно какви дебили са тези които ни управляват, само други подобни на тях биха могли да не го осъзнаят (ама нали са 80%, явно затова).
  • 10 НАРОДЕН

    224 2 Отговор
    ТОЗИ ЗАКОН Е ЗАПЛАТЕН ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ И САМО В ТЯХНА ПОЛЗА ??? НЕДОМИСЛИЦА ТИПИЧНА БУЛГАРИСТАНСКА...

    Коментиран от #50

  • 11 иван

    117 1 Отговор
    нали катаджиите бяха за това да глобяват сега и застрахователите ще ни глобяват и то за няколко години напред и тъкмо ти изтече пробацията/МАЛУСА/ ипак почваш да трупаш нови и нови точки /ВСЕ ЩЕ СБЪРКАШ НЯКАДЕ/
  • 12 ИЦО

    169 0 Отговор
    В родната кочина,всеки ден копаят дъното на дебилизма.
  • 13 Nakata

    125 1 Отговор
    Просто не вярвам, че някоя кратуна в Парламента може да роди и приеме подобна идея в този и вид!

    Коментиран от #94

  • 14 КОРПОРАТИВНИ ЛИЗАЧО- СЛАГАЧИ

    80 1 Отговор
    ТОА ДЪРЖАВЕН ИЗМАМНИК НА СЪВЕТВА ИНДИРЕКТНО ДА СИ КУПУВАМЕ САМО НОВИ АВТОМОБИЛИ.
  • 15 Хаджи Папурко

    111 0 Отговор
    Просто като фасул. Вместо гражданска за колата, гражданската да е за човека/водач. Ама там няма цицане от застрахователите.
  • 16 Объркан

    95 1 Отговор
    Ако е направил белята джигита още на слеващия ден ще я продаде!За купувача,ще остане изненадата след време когато тръгне да подновява застраховката просто защото за няколко дни няма как да влезе в регистрите на застрахователите провинението на джигита.Той обаче още на другия ден си купува друг автомобил и продължава да си прави безобразията.Няма никаква справедливост ако полицата не е на водача.А за лизингите и транспортните фирми да не отварям дума щото такава секира ще отнесат от недобросъвестните си шофьори ,че разходите им за застраховки може да се повишат драстично.
  • 17 края идва

    37 4 Отговор
    Гражданската отговорност въобще да не я обвързват с нарушенията. Камери по кръстовищата и глоби при нарушения. Ако я обвържат с нарушения, а няма камери как ще се следят нарушенията. В Добрич камери няма. Има нарушения ама кой ги вижда. Пример: лява секция и за направо. Червено за ляв завой и 10 коли. Онзи е в дясната, кара си, застава пред всички в лявата лента, светва зелено и е първи и газ. Грубо нарушение. Камери няма. На другия ден полицаите ще те видят да паркираш в градинката и ши те глобят. Ама гигантското нарушение не е видяно. А за да си чист ще има корупция. А за да няма да има глоби от 7000лв за полицай, уволнение и един чин по-надолу т.е. за пенсия това ще влияе. А гражданин предложил подкуп 7000лв глоба и отнемане на книжка за една одина. Ама това да е ясно, не от-до и да е така десетилетия та да свикнем така да живеем.

    Полицаите знаят предварително какви са условиятя в полицията. Като не им отърва да не са се хващали. Полицаи стават и такива дето нямат професия и ко да работят........ами полицай. Службичка. Пмого добре знаят преди да се захванат заплатата каква е и облагите. Да не ми хленчат, че когато ръждясал опел и бмв 2015 са в нарушение глобяват опела, а на онзи с бмв-то му кимат с глава да тръгва и онзи газ и заминава.
  • 18 123

    101 1 Отговор
    Абе, да не би партидата спанак с татул да са я шитнали в барчето на Парламента, че то иначе друго обяснение няма, за великите бисери с които ни заливат!
  • 19 Катя

    84 1 Отговор
    Измамници, само създават проблеми, а не ги решават
  • 20 Георги

    45 1 Отговор
    Примерни шофьори също ще са изполЗвани за пълнене на юристки гуши
  • 21 Некой от Лозенец

    7 74 Отговор
    Абе джигити за хилядарка ли ревете!Ами научете се на толерантност и дисциплина,после се научете и да шофирате и тогава мрънкайте.Като емигрирате не ви се виждат много,а тук ревете.В щатите най ниската полица и то с много по нисък лимит отколкото тук е около 1400 долара,а нагоре скача до към 6-7 хилядарки,така че всеки си опича акъла.

    Коментиран от #26

  • 22 бсфн

    26 1 Отговор
    ще исипят няколко милиона като с пръстовия отпечатък на техен човек затова няма да се върже всичко.
  • 23 Morgoth

    59 0 Отговор
    Всъщност по-вероятно е човека изобщо да не се е раздавал на пътя и изобщо да не е бил опасен, но да е имал нещастието да бъде 2-3 пъти сниман с превишена скорост на някоя от хранилките и така застраховката му да е станала на максимума.
  • 24 Далавера

    65 1 Отговор
    Целта е ясна, ще има натрупване на малус през годините и до 5 години всички сме на макс застраховка. Просто математика. Днес примерно има 1000 000 джигити, но ако догодина те си продадат колите, вече имаме коли със максимална застраховка на 2000 000 човека, щото предния шофьор е бил идиот и така се натрупват само лоши коли :)
  • 25 1234

    85 3 Отговор
    Само пишете,че няма такава държава,възмущавате се как ни прецаква правителството,а на изборите гласувате пак за тия мафиоти!Как да го разбирам това?Хайде да спрем колите един два месеца да не ги караме,да стачкуваме,горива да не купуваме,да препълваме градския транспорт да не може да ни извозва,да задръстим улиците с пешеходци,и общината да се види в чудо какво да прави,и таксита да не ползваме,те прекалиха тия гадове с глупостите си вече.

    Коментиран от #67

  • 26 Morgoth

    37 0 Отговор

    До коментар #21 от "Некой от Лозенец":

    Много ме кефи когато за толерантност призовават най-нетолерантните, дето сигурно не знаят и какво точно означава тази дума ;)
  • 27 Gele

    29 3 Отговор
    Адвокатите пак ще напълнят гушите!
  • 28 Shmekera

    36 3 Отговор
    Как се става милионер в България, да питаме адвокатите!
  • 29 Bambi

    38 3 Отговор
    Поредното безумие и схема! Адвокатските кантори пак ще се оядат!
  • 30 Пенсионер

    33 1 Отговор
    Човече, няма съмнение относно дебилността на такива предложения, на такива законотворчества- подобно е положението и с винетките, и с новопредлаганите данъци за автомобил, и с др.п. Защото справедливото и нормално е просто да се "товарят" с такива плащания шофиранията - километражите, т.е.- използваното гориво!!! Разбира се, че както има пряка връзка на фиска/държавния контрол с бензиностанциите, не би трябвало да има и никакъв проблем в цената именно на горивото да бъдат заложени и всякаквито такси и налози, свързани с шофирането!!!И нека тогава продължат да ходят и до тоалетната с колите си, да не слизат от тях и париимащите и техните пазванти, ръкопляскащи, виночерпци и т.н. т.н.
  • 31 fvd

    19 9 Отговор
    Вие откачени ли сте бе ,пререгистрация е 70лв. и приключваш въпроса
  • 32 Николай

    25 0 Отговор
    Отново предпоставки за корупция
  • 33 Николай

    44 1 Отговор
    Ни знаех, че да си тъп е заразно. Целия парламент да се ваксинира.

    Коментиран от #43

  • 34 дхдххд

    27 2 Отговор
    Проблема не е само в това, че грешките се преписват на колата, а не на водача. Проблемът, е че юристи искат висок процент, от обезщетение при злополука на пътя
  • 35 Лидия

    29 2 Отговор
    Когато адвокатската мафия се намеси в проблема със застраховането, се стига до тук!
  • 36 иван

    48 1 Отговор
    КАТ имат достатъчно възможности да контролират водачите.Но хората искат нови яхти, островчета и нещо по луксозно.От тук няма да чуят,докато не излезем на улицата
  • 37 Мария

    23 2 Отговор
    Няма лошо в добрите адвокати, който биха изкарали солидно обезщетение на пострадалия, тук въпросът е, че те искат 80% от сумата, която се получава за това

    Коментиран от #38

  • 38 Иванов

    20 1 Отговор

    До коментар #37 от "Мария":

    Какъв идиот трябва да е човек за да даде 80% на адвоката? Така би постъпил само човек, който изощо не вярва на съдебната система и търси адвокат на съдия, поне да вземе някой лев от застрахователите, ако и да знае, че убиецът ще мине метър с 6 месеца условна присъда, ползвайки същия адвокат на съдията. Бойче, до къде ни доведе, Бойче!!!
  • 39 Ааааааааааааааааа

    39 0 Отговор
    Защо общински държавни и фирмени коли не ги засяга системата бонус-малус
  • 40 Гонзо виелицата

    11 48 Отговор
    Аз си взех нова Дачия лоджи на лизинг и си реших проблемите. Никой не я карал преди мен, имам пълно Каско, гори малко, голяма е и данъка ми е нисък. Плащам по 330 лв.на месец, което изобщо не ме събаря. Истината е в новите коли, било то и Дачия.
  • 41 Опааа

    42 0 Отговор
    Тоя дето е измислил така закона явно има няколко автокъщи хахаха баси дебилщината няма край тука. 681 година - основана Българската държава, 2018 - закриване на Българската държава хаха шега разира се ще се борим докрай с тия изроди в парламента

    Коментиран от #95

  • 42 само минавам от тук

    59 0 Отговор
    ХОРА, не си чешете пръстите по клавиатурата, а да излизаме и да протестираме! Това писане тук не помага никому!!! Не ви ли писна- увеличиха застраховката ГО, горивата, местните данъци и такси... КАКВО ЧАКАМЕ ОЩЕ???????????
  • 43 ветеринар

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Николай":

    Късно е!
  • 44 Райли Рейд

    16 3 Отговор
    Айде лапаницата от страна на адвокати и полицаи ще стане осморно по-голяма сега
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 джамбазин

    26 0 Отговор
    Браво закон направен да пълни джобовете на застрахователите и на автокъщите с автомобили нов внос. ТОТАЛНО МАЛОУМНИ ВЛАСТИ!!!
  • 47 Чичо скруч

    23 0 Отговор
    Нема такава държава!!!
  • 48 Александър

    21 1 Отговор
    Трябва глупавите, малоумните и такива хора които не знаят какво правят и вършат да бъдат линчувани и затваряни на тъмни места за да не им се изострят шизофренните мисли и действия
  • 49 Този зам председател

    35 1 Отговор
    Да бъде уволнен незабавно за пърна некомпетентност
    КАК ТАКА КОЛАТА ЩЕ ТРУПА НАРУШЕНИЯ БЕ
    МАЛОУМНИЦИ ПРОСТИ
    НАРУШЕНИЕТО НИКОГА НЕ СЕ ИЗВЪРШВА ОТ ПРЕВОЗНО СПЕДСТВО А ОТ ВОДАЧ НА ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО
    АКО ТОВА СЕ ПРИЕМЕ КАТО ВЕ СПРЕ ПОЛИЦАЙ ДА СИ ГОВОРИ С КОЛАТА МИ ДА И ПИШЕ АКТ И ДА Я САНКЦИОНИРА
    ДАНЪЧНИТЕ СЪЩО
    И ТОЯ ГО ЗАЩИТАВА ТОВА БЕЗУМИЕ ПРОТИВОРЕЧАЩО НА ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ И АКСИОМИ НА ПРАВОТО БЕ
    НЕУДОЩЕВЕН ПРЕДМЕТ ИЗВЪРШВА И ТРУПА НАРУШЕНИЯ БОЖЕ ГОСПОДИ КАКВО ДОЖИВЯХМЕ
    ИСКАМ ДА ЗНАМ ПОИМЕННО ЕКСПЕРТИТЕ И НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ КОИТО ГО ПРЕДЛАГАТ ТОВА И ГО ЗАЩИТАВАТ
    ТЕ СА ТЪПАНАРИ ПРОСТО
  • 50 Мирослав

    18 0 Отговор

    До коментар #10 от "НАРОДЕН":

    Няма такава държава! Най най най! Егати тъпаците!
  • 51 Бат' Мише

    16 1 Отговор
    Няма ли кой да им спре кранчето на тия измамници адвокатите...на гърба на хората и тяхното страдание да правят такива пари не е реално просто
  • 52 МЕХО

    17 0 Отговор
    Има кой... Ние.
  • 53 Купувайте

    15 2 Отговор
    нерегистрирани в Бг коли,които никога не са имали ГО,демек "нов внос"?!Ето кой има още интерес от този "закон" - джамбазите...освен застрахователите.

    Коментиран от #75

  • 54 Бай Иван

    18 1 Отговор
    Малко ни е,защо не сме на жълтите павета
  • 55 Рѐкет

    18 0 Отговор
    Лобистки закон, който е финансиран от застрахователните компании.Тенденцията е всички грждански застраховки да станат около 1000 лв.

    Коментиран от #78

  • 56 Атанас

    22 0 Отговор
    Моята кола е пълнолетна ,да се оправя .
  • 57 асддса

    13 0 Отговор
    Абе те че няма да го направят така, ясно. Но не ми е ясно защо губят толкова време да го осмислят ?

    Коментиран от #81

  • 58 vasik atanasova

    14 1 Отговор
    щом търпим така ще е
    ще ни удрят още
  • 59 Стефан фарашев

    11 0 Отговор
    Докато само се оплакваме а не протестираме ще ни тъпчат. Само от парламента не разбрали, че закона е лобистки на застрахователните компания.
  • 60 Бам Бам

    4 9 Отговор
    Най-накрая един закон който реално ще санкционира всички джигити. Единственото което трябва да се направи е официална информационна система свързана с КАТ. И тогава всички тарикати на " Автомобилът се продава без прехвърляне " ще изчезнат.
    Изпращаш СМС и след 1 минута вече знаеш да я купуваш но да чупиш цената или директно да чупиш главата на продавача !!!!!
  • 61 Бам Бам

    1 12 Отговор
    Най-накрая един закон който реално ще санкционира всички джигити. Единственото което трябва да се направи е официална информационна система свързана с КАТ. И тогава всички тарикати на " Автомобилът се продава без прехвърляне " ще изчезнат.
    Изпращаш СМС и след 1 минута вече знаеш да я купуваш но да чупиш цената или директно да чупиш главата на продавача !!!!!
  • 62 Саша

    16 2 Отговор
    Ако американците бяха хвърлили атомна бомба над София,вместо над Хирошима май щяхме да бъдем по-добре!
  • 63 Бам Бам

    1 14 Отговор
    Най-накрая един закон който реално ще санкционира всички джигити. Единственото което трябва да се направи е официална информационна система свързана с КАТ. И тогава всички тарикати на " Автомобилът се продава без прехвърляне " ще изчезнат.
    Изпращаш СМС и след 1 минута вече знаеш да я купуваш но да чупиш цената или директно да чупиш главата на продавача !!!!!
  • 64 Бам Бам

    2 17 Отговор
    Най-накрая един закон който реално ще санкционира всички джигити. Единственото което трябва: Да бъде създадена единна информационна система свързана с КАТ . Пращаш СМС и след 1 минута вече знаеш дали да чупиш цената на колата наполовина или директно главата на продавача !
    ТЕЗИ КОИТО НАЙ-МНОГО ПРОТЕСТИРАТ ГИ Е СТРАХ ЧЕ УТРЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ 2000 ЛЕВА ЗАСТРАХОВКА .... ЗАЩОТО СА КАРАЛИ КАТО ИДИОТИ !!!!!!
  • 65 6X6

    17 1 Отговор
    Гражданска отговорност е на автомобилистите (гражданите), а не на автомобилите! Автомобила няма как да бъде гражданин на една държава и да носи отговорност за действията си!
  • 66 Бам Бам

    2 13 Отговор
    Най-накрая един закон който реално ще санкционира всички джигити. Единственото което трябва: Да бъде създадена единна информационна система свързана с КАТ . Пращаш СМС и след 1 минута вече знаеш дали да чупиш цената на колата наполовина или директно главата на продавача !
    ТЕЗИ КОИТО НАЙ-МНОГО ПРОТЕСТИРАТ ГИ Е СТРАХ ЧЕ УТРЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ 2000 ЛЕВА ЗАСТРАХОВКА .... ЗАЩОТО СА КАРАЛИ КАТО ИДИОТИ !!!!!!
  • 67 Прав си

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "1234":

    Подкрепям напълно, но българите няма да го направят и за това си заслужават съдбата
  • 68 Ставрю

    13 1 Отговор
    СРАМ МЕЕ ИТ ГЛУПОСТИТЕ КОИТО СЪТВОРЯВАТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ. ПОВЯРВАЙТЕ МИ ЧЕ НЕ МИСКЯ ДАЛИ ИМА ПО ПРОСТО И ПРОДАЖНО И АЛЧНО И КРАДЛИВО СЪЩЕСТВО ОТ БЪЛЬГАРСКИ ДЕПУТАТИН.
  • 69 Asf

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "коментатор":

    Е как да не се гордея ,че съм роден в България - найн-голамата тоалетна на света
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Протест

    20 0 Отговор
    Тази неделя 11.11.2018г. 14:00ч. Площад Батенберг, за хората които смятат, че е време да надигнем малко глас.......!!!
  • 72 Софиянка

    4 2 Отговор
    Е при тази малоумщина, сега е време народа да се вземе в ръце. Няма да кара кола, няма да използва горива и т.н и какво ще прави държавата без постъпления от акциз и ДДС. Ха да ги видим. А за много лошите коли , на безумни цени не е виновен този , който ги продава, а който купува. Не може кола , която като нова е 50 Хил. лева а след 5 -6 години да е 5-6 хил.лв и да е читава
  • 73 Митю

    10 0 Отговор
    За нас Бонус фалус до кога ще ги търпим ?!
  • 74 Бай Благой

    5 13 Отговор
    Преди да купиш кола на старо гледаш в полицата колко ти струва ГО!!
    Отиваш при брокер и питаш за тая кола, този регистрационен номер...колко пари за застраховка искате..ако ти поискат 2000лв не купуваш или се пазариш със собственика за по-ниска цена!!!
    В един момент след 3-4 години кратуните на джигитите дето карат като идиоти ще започнат да увират, че трябва да спазват правилата !!!
    Какво му е сложното бе - това не е троен интеграл!!??
    Е*ахти малоумния народ братче не искаме да се дисциплинираме това е истината!!
    Искаме да си караме без да спазваме правилата!
    Нека застрахователите да пълнят гушите....ама да ги пълнят ОТ ДЖИГИТИТЕ а не от шофьорите без нарушения !!!
    АЙДЕЕ нека минусите да завалят СЕГА!!

    Коментиран от #91

  • 75 Едикой си

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "Купувайте":

    Не само тези изброени от Вас....интерес ще имат ВСИЧКИ, които карат по правилата и нямат нарушения и които имат малус точки!!!
    Аз примерно имам златен талон, който за 2 дребни нарушения до сега ми е спестявал главоболия с актове/фишове и даване на подкупи...
  • 76 незнайко

    6 0 Отговор
    Сташно ми хареса статията . Всичко написано е вярно. Ако приемат факта, че колата която сме си купили е карана от недобросъвестен шофьор, ще се изложим в очите на света !!!
  • 77 ггг

    5 0 Отговор
    Добре довли в страната на 90%!!!
  • 78 без

    6 0 Отговор

    До коментар #55 от "Рѐкет":

    То и в момента след дигането на цената ГО е достъчно висока, проверете си колко Ви излиза в момента нова ГО.
  • 79 тото

    4 0 Отговор
    трагедия........
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 без

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "асддса":

    За да не скачаме против новите, цени да ни се сторят ниски. Да се въведе лимита, виж че някой трол нон стоп под темата пише за адвокатите.
  • 82 Брадвата

    10 0 Отговор
    Да, изхвърли кола, стой си у вас, понеже на онея отгоре са им много задръстени пътищата и искат да си джиткат самички! Абе ние тъпи ли сме?
  • 83 Bor4vor

    7 0 Отговор
    Гражданската е 100% рекет приет със закон. Тази така наречена застраховка НЕ покрива почти нищо. Къде отиват парите ? Защо не направите една подробна статия за което а се харчите с колко ще поскъпне. След адски разправии с тези измамници стигнах до КАТ където исках да говоря с по-главен от деловодство. Това което ми беше предадено директно в прав текст от служителят на КАТ: Защо вие си плащате на застр. агенции и после те ви мамят да идвате да се карате с нас, а ние нищо не можем да направим.
    В този ред на мисли винаги се стига до параграв 22, парите които плащаме повече от най-евтиното каско потъват в нечии джоб а ние кълнем колко е лоша системата. Е кой е гласувал тези закони и за чии интереси работят те ? Със сигурност не за Вапите !!!!
  • 84 Флорина

    9 0 Отговор
    Боко тиквата не спира да ме изумява.
  • 85 Жертвата

    9 0 Отговор
    Нормално ли е това бе хора, защо продължаваме да мълчим
  • 86 Gringo

    10 0 Отговор
    Какво може да се направи бе Жертва, трябва всички да излезем на протест, не само да си пишем тук
  • 87 Бай Коко

    3 0 Отговор
    Като направат и протестите платени тогава ще сме там за да си избием гражданската
  • 88 Съседа

    13 1 Отговор
    Щом ще плащаме за предишните грехове на колите, Боко да плаща за предишните грехове на управляващите.
  • 89 Дончо

    4 1 Отговор
    Във бъдеще приемете закон жена ви като сгреши продайтея по скъпо 400%, може някой да я вземе със всичките предни нарушения
  • 90 ЖПеец

    0 2 Отговор
    Дреме ми.Не купувам кола с лоша биография.Автомобили с "лопата да ги ринеш".А и кой глупак ще си купи кола която 90% е имала ПТП/за да се натрупа лошата история/.
  • 91 Evogue

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Бай Благой":

    Прав си колега,така на някои,ще им дойде акъла,че колата може да си остане ВЕЧНО негова.
  • 92 гол и бос

    0 3 Отговор
    ако дават справка за моментното състояние на застаховката какъв е проблема? Още по-добре ще стане дори, когато джигита няма да може да се оттърве от колата си, защото купувачът първо ще проверява размера на застаховката, а чак после техническото състояние. Нека някой джигит да кара кола със застаховка 1500 лева. След куп нарушения ще стане 6000 лв. Иска да я продаде. Е кой ще си купи кола с 6000лв ГО на година? Никой това се казва бъркане в джоба. Познайте с колко процента ще намалеят катастрофите!

    Коментиран от #102

  • 93 Няма

    6 0 Отговор
    Как може да ограбват бедният народ
    Как може да мислят че с поскъпването на Г.О. ще превъзпитат лошите шофьори? Всичко това е с цел печалба от иначе бедните. По този начин че страдат и добрите шофьори с лош късмет. Зада се превъзпита един шофьор просто трябва да му се налагат забрани за шофиране не парични глоби високи данъци и Г.О. Пример за използване на телефон по време на шофиране парична глоба и лишаване за 3 месеца от книжката както и 10 точки. Превишена скорост 5 точки при 20 точки лишаване от книжката за 1 година. Г.О. Трябва да е на водача за младите и неопитни трябва да е скъпа за нарушителите също. При шофиране без валидна Г.О. конфискация на колата. Цените на горивата са най евтини в европа така е. Разликата в цената между Великобритания и българия според днешния курс на паунда е 30 стотинки но разликата в номиналната заплата е в хиляда лева. Защо всичко се прави с цел българина да страда. Цените на горивата и Г.О. трябва да се съобразяват със минимална заплата не средната в българия има супер богати и бедни хора естествено винаги на загуба са бедните хора. Със 500 лв заплата ще плащат 1000 лв Г.О 200 данък 100 винетка цена на горивата равни на европейските.
    Докато търпим всичко това така ще е и по зле ще става с годините.
  • 94 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Nakata":

    Те го приеха.ако не сте разбрали още..Това уж обществено обсъждане е за парлама
  • 95 Бокотиквата

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Опааа":

    В интернет ли ще се борим колега 😅
  • 96 Xaxaxa

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "El Torro":

    Ебаги маиката и тапанари да накзват тея дето неса сгрешили как да се оправим
  • 97 Абе

    2 0 Отговор
    Колите я сменим,я не!Законодателите обаче,за смяна са!
  • 98 Проблемът е в парите

    3 0 Отговор
    Защо ни е застраховател, в гражданско правни взаимоотношения?! Щета - иск съдебен документи: протокол КАТ , епикризи, смъртен акт, автотехническа експертиза и в Съда! По ГО пострадалият с материални щети е на загуба! Боричкат се съд, държава, защото и МВР гепи от полиците. А ние да ги обогатяваме . Идва 31.12. Трябват им бонуси. За да вземеш пари от застраховател е почти невъзможно, за реалната щета. До ЧСИ трябва да стигнеш! Не, не е услуга, а тегоба застраховането
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Гражданска отговорност

    2 0 Отговор
    Чакам на светофар, действителен случай, един с дефект в зрението направи верижна, довика властни приятели! Нищо лошо! Нямам избор. Срещу ръжен се не рита! Ноо ГО дадоха, застрахователите 150 лева , а частта без труда по три!
  • 101 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Напротив":

    В нормалните държави ,ако ти не си вписан в полицата нямаш право да управляваш този автомобил. Но в България наблягат как видите ли лошия шофьор щял да регистрира колата на баба си и нямало да му се трупа лоша история. Не разбирам защо тези малоумници не видят добрите практики а се напъват да мислят . Не е лошо да се правят иновации, но на тях не им се получава. Болни мозъци , а и хонорар са взели, и най вероятно за Коледа и бонуси ще вземат
  • 102 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "гол и бос":

    Много си хитър. Тоя ще си кара и го боли ,че щяла да му стане 6000. Такива даже и застраховки не правят, отнася го съвестния и коректен шофьор.
  • 103 3333

    1 0 Отговор
    Щом са решили, че колата е водеща, нека да им плати колата, аз пари за глупости нямам.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.