Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 11:01 1 975 5

ВМРО да започне от себе си с фалшивите новини

  • дабч-
  • каракачанов-
  • вмро-
  • герб

Удариха ДАБЧ за баланс на "лошите момчета" в малката коалиция

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ВМРО има министър на отбраната-историк. Казват, не лош историк. По тази причина партията е наясно, че най-добрата защита е атаката. След първоначалния шок от акцията в Държавната агенция за българите в чужбина/ДАБЧ/, т.нар. воеводи се поогледаха, поослушаха, направиха се на изненадани, па се решиха на атака.

Така изведнъж научихме, че ВМРО ще иска от държавата да спира сайтове, пускащи фалшиви новини. Пустите фалшиви новини. Последният вербален фетиш на непобедимия изборен воин Цветан Цветанов. Всичко, което не изнася на партията му, веднага се обявява за фалшива новина, а останалото самодоволно се споделя пред ГЕРБ-жени и младежи. Без да стане ясно кое е по-фалшивото.

Та и воеводите решиха да се възползват от простата, но именно затова гениална тактика на "лошото ченге" от ГЕРБ. След като ДАБЧ им бе харизана за дълги години с всички произтичащи от това "бонуси", купонът неочаквано свърши. Каракачанов първо обяви, че ще се гръмне, после се отказа, а накрая дипломатично получи компромисна бъбречна криза. Влизането му в болница слава богу се оказа фалшива новина. Пък и как си представяте коскоджамити воевода да пъшка покрай санитарките заради едни бъбреци.

Ударът по ДАБЧ имаше по-далечна цел от въздаването на справедливост в ухаещата на македонска наденица агенция. Подобна акция, разбира се, можеше да бъде проведена много по-рано, но вече свикнахме, че това се случва чак когато му дойде времето. Политическото. Справка - Баневи, Прокопиев и т.н.

Удариха ДАБЧ, за да ударят ВМРО. Защо? За баланс. След като единият партньор в малката коалиция се превърна в олицетворение на злото, мразещ "кресливите жени с уж болни деца", големият партньор в голямата коалиция прати приятелски огън по диалогичния и балансиран вицепремиер Каракачанов. Част от мисията за спасяване на Валери Симеонов. Волен си е лош по принцип, макар и укротен неизвестно докога с няколко пробации и престижна длъжност. Остана да ударим "добрия" Краси, че на Валери много му дойде, а той не е чак толкова лош човек, пък и без него не можем. А че не могат призна и Томислав Дончев - оставка на Симеонов означавала падане на правителството.

Така вече и тримата водачи на малката коалиция са „лоши момчета“. Над които грее единственото чисто и свято име у нас – това на министър-председателя. Ако не вярвате, четете за конгреса на ЕНП и по-специално, как партия ГЕРБ е направила България неузнаваема.

Че е неузнаваема - така е. Но е въпрос на гледна точка. А ако държавата наистина се захване със сайтовете, пускащи фалшиви новини, може да започне от сайта на ВМРО. Защото вътрешна македонска революционна организация в България няма. Или ВМРО да започне от себе си - нали е част от държавната власт. Ще бъде чудесен пример за принципност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Белчо

    15 0 Отговор
    Браво!!!
    За жалост, вече не съществува държава България - трябва на географските карти да се изписва ГЕРБария!
    Браво Бойко , браво Борисов! Във учебниците по история, в другите държави , срещу името ти ще пише - единственият човек на света, закрил държава.
  • 2 Хехе

    8 0 Отговор
    Абе , хубаво е ,че има журналисти които не само виждат нещата ясно,но не се колебаят да ги изрекат на глас! Статията е абсолютно точна,и изчерпателна!!
  • 3 миш

    6 1 Отговор
    Ако се срещне Каракачанов с Шойгу, ми е интересно на каква военна тема може да подържа разговор, от какво разбира.
  • 4 Тръмп

    0 0 Отговор
    Не е коректно някой да се подиграва със здравословния проблем на другиго,защото на всеки ще се случи рано или късно!:):):)Пресоляването на една ”манджа” говори за лош вкус!!!:):(
  • 5 брег

    1 0 Отговор
    тия тримцата излязоха наистина фалшиви.