Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 13:06 21 232 68

Проф. Дайнов: Кабинетът на Борисов няма да изкара зимата

  • бойко борисов-
  • евгений дайнов-
  • кабинет-
  • правителство-
  • избори

Бойко Борисов е в безпокойство

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поредна доза напрежение между президента и управляващите създаде изказване на държавния глава навръх 10 ноември. Поводът за задочния спор беше българската демокрация, която според думите на Румен Радев, е застрашена. Типично от ГЕРБ не оставиха без отговор думите му. Поредните словесни престрелки и посланията от тях коментираме с политолога проф. Евгений Дайнов в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“.

- Проф. Дайнов, случва ли се нещо извънредно, имайки предвид, че това е поредния рунд между президента и управляващите? Като че ли всяка тема има потенциал да се превърне в разделителна между тях.

- Не знам дали е извънредно, но е в изцяло променен контекст. С тези протести, които в някаква степен неочаквано многобройни бяха вчера и явно ще продължат, всякакви политически пререкания вече придобиват съвършено друг смисъл. Те директно се отнася към това кой как упражнява властта и ще я упражнява ли още дълго тази власт и какво става след като престане да упражнява властта. Така че точно този спор попадна в точно такъв контекст на сериозно разклащане на властта и е от много важно политическо значение. От тази гледна точка, това обръщение на президента вече след вчерашните протести може да се чете като политическа декларация на някаква бъдеща партия или движение, които констатират какво не им харесва в държавата и поемат ангажимент нещо да направят по въпроса.

- Всъщност, от ГЕРБ заподозряха президента в координирани действия с БСП. Имайки предвид думите ви, да разбираме ли, че това може да се окаже напълно възможно?

- Хвърчат от вчера всякакви конспиративни теории. Сега гледах в интернет. Има няколко възгледа върху това как се случват историческите събития и политическите в частност – едното е, че са плод на конспирация винаги, другото е, че се събират няколко фактори едновременно, по различни причини се събират, които рязко променят ситуацията. Според мен, малко конспиративна е някаква схема, в която президентът Радев да участва с цел да катурват прословутата стабилност. Има събиране на дейности, има действия, които произтичат от една обща причина обаче. И тази причина, знаете ли каква е? Тази причина е поведението на властта. Аз мислех да напиша статия, в която да разсъждавам по следния въпрос: като че ли има във върхушката на властта, на управлението на държавата група хора, която всеки ден се събират и обсъждат един-единствен въпрос – какво да направим днес, за да подразним българския народ? От седмици наред те всеки ден правят такива фрапантни неща, които гарантирано дразнят хората. Гарантирано. И сега това дразнене минава и през протестите, минава естествено през реакция на този президент, който от самото начало чува онова, което хората не харесват. Той има тази дарба. Не забравяйте, още не беше встъпил в длъжност, когато подкрепи едни екологични протести – той ги чува тези неща.

- Това обаче политическо говорене на президента към момента, което очевидно е в негова полза, докога ще има потенциала да бъде такова?

- Като гледам той как говори и как засилва говоренето в критични ситуации, докато има критична ситуация можем да разчитаме на това, че той ще се намесва с някакви политически анализи. Искам да ви обърна внимание на следното обаче – когато се каже „протестът е политически“ или „става политически“, или „говоренето е политическо“, тук върви една известна подмяна. Всяко говорене и всяко действие, което се отнася до общото благо, е политическо. Защото политиката, дефинирана от Аристотел, е точно това – обслужване на общото благо. Друго е да кажем партийно, партийно е друго. Но всяко нещо, което опира до общото благо, е политическо. В случая това обръщение на президента е чисто политическо действие, защото констатира поредица от нередности в начина, по който живеем заедно.

- Свикнали сме обаче срещу президента да се изправя самият премиер Борисов. Сега тази роля се поема от Цветанов – защо?

- Аз мисля че Борисов има тежък проблем. Неговите очаквания все по-драматично се разминават с реалността. Той още по времето на председателството се беше подредил в живота следната картина: „България е стабилна, никой не ме оспорва, сега ще стане голям европейски политик, пък като мине европредседателството, ще стана на голям световен политик, ще въвеждам в ред световните дела“. И изведнъж България започва да ври и кипи, и се оказва, че хората изобщо не са доволни от него. Това е толкова е различно от онова, което той си представя, че той изпада в ситуация, която не е типична за него, но му се е случвало и преди – да не знае как да реагира. Не че Цветанов реагира правилно, не че който и да е реагира адекватно, особено на това събиране между говоренето на президента и протестите, които бушуват, но очевидно Борисов съвсем не знае как да реагира и явно се е оттеглил някъде да премисли нещата, да види защо аджеба си представя едно, а то всъщност е друго.

- Бързата и недомислена реакция някак си никога не е била в полза на управляващите. Това показват повечето събития, повечето коментари, които правят почти веднага прибързано. Така ли се оказва?

- Но пък при Борисов дълги години беше, сега започва обратното. Той реагира бързо и правилно, а напоследък не реагира нито бързо, нито правилно, именно поради това негово отдалечаване от действителността. А другите, всички останали просто не са му на нивото. Те толкова са далеч от неговото ниво останалите членове на ГЕРБ и видни министри, че той като не може да реагира, като е изтървал нишката на събитията, те нямат никакъв шанс. Просто те не ги разбират тези работи. Ето ви пример, чудесен пример – примерът Мая Манолова. Колко акъл трябва да имаш, за да вземеш служебния автомобил именно на Мая Манолова, и именно тогава когато тя е национален омбудсман. Ами нали Мая Манолова е с пъти по-добро в медийното присъствие от всички гербаджии взети заедно? Те в рамките на един ден я направиха най-популярният политик в България, ей така от пълно неумение за публично присъствие. Така че единственият, който може там да реагира, е Бойко Борисов. Той в момента очевидно е в някакво безпокойство. А на тях им е дадено да измислят – ей сега ще започнат да измислят конспирация. Утре най-късно от ГЕРБ ще чуем пак някакви конспирация на еди кого си, за да се случи еди що си.

- Президентът беше обвинен някак си без изненада в разделител на нацията. Получава ли се обаче точно обратното в тази ситуация – обединени в това недоволство срещу управляващите?

- При отсъствие на политическа партия или политическо движение, което да фокусира това недоволство, около което това недоволство да се структурира, единствените фигури са тези две, които остават на терена – президентът, който очевидно не е от ГЕРБ и не иска да бъде, и Мая Манолова, която дето се вика и служебната й характеристика е закрилник на народа, защото това работи един омбудсман. Така че тези двете фигури са най-важните политически места в момента, но тъй като не са партийни, много трудно ще може покрай тях да се структурира това недоволство, което върви в момента. По принцип това недоволство трябва да си намери партиен носител, но такъв очевидно няма на терена.

- Споменахте променен контекст заради протестите, някак парадоксално се получава – в дните, в които цялата страна е по улиците, родни политици разменят хапливи реплики. Обръща ли обществото все още внимание на такива скандали, имат ли те тежест като цяло за нагласите на електората?

- Хайде да го кажем така метафорично. В момента протестират обикновените хора, не такива, като мен, които имат ясни идейни конструкции в главата си, и чуват и четат всичко. В момента, в който излязат на протест обикновените хора, те престават да чуват и да виждат каквото и да било, което е пряко свързано с тях, и ще ви кажа защо. Обикновеният човек не протестира, народът като такъв не протестира, не е през цялото време политическо животно. Народът като излезе на улицата, обикновените хора, значи им е писнало до такава степен от всички, и те не чуват никого. Така че каквото и да си приказват горе по върховете, който и с когото да се скара, ако това няма връзка с недоволството на стоящо зад този протест, никой няма да ги чуе, и ще изглеждат, както изглеждаха в началото на 2013 година – абсолютно неадекватни хора, които вършат някакви техните си неща и народът ги гледа с недоумение.

- Ще има ли обаче чуваемост от другата страна, някаква ангажираност на фона на целите тези масови протести, от страна на управляващите?

- Управляващите си ги изпросиха тези протести. Всеки ден все едно нарочно измислят нещо, за да дразнят хората. Те си го предизвикаха и ще ви кажа защо – това пак отново е описано от Аристотел: ако някой управляващ беше чел Аристотел, това, което е писал този дядо преди 2 300 години, щеше да си спести ама много неприятности, супер много неприятности. Никакъв адекватен отговор не може да дойде от управляващите, защото те влязоха в една спирала да градят олигархия, а олигархията си има вътрешни закони на развитие. Най-малкото води до монопол, до самообслужване на властта и до кражби на публични средства. Тя олигархията затова съществува и затова не може реагира адекватно докато е олигархия. Корените на всичко, което се случва в момента – протестът заради горивата, къде е коренът – коренът най-често е олигархически. Емил Димитров-Ревизоро в качеството си на депутат внася в комисията, на която е председател закон, който изхвърля малките търговци на горива на пазара и закрепва монопола на „Лукойл“. Сега, цялата им работа е такава, те само за това мислят. Така че адекватна реакция не виждам откъде може да дойде.

- Как обаче ще завърши всичко това? Не виждаме нищо ново – този сюжет сме го преигравали вече неведнъж, а вие неведнъж сте прогнозирали предсрочни избори на този кабинет. Индикациите май остават.

-Те са неизбежни, и вие много добре помните защо го прогнозирах. Конструкцията на властта е толкова нелепа, олигархична в най-бруталния, дразнещ хората вид, че тя не може да издържи на сериозна политическа криза. Ако това продължи, което видяхме вчера, конструкцията на тази власт не е така построена, че да издържи на такава криза. И затова винаги съм казвал, и не само аз- този кабинет няма да изкара целия си мандат, защото не е конструиран по начин, по който може да издържи, да изкара целия си мандат. И като добавим към това характерното за всяка олигархия качество непрекъснато да дразни хората, да високомерничи – вижте, защо избухна това напрежение срещу Валери Симеонов? Той каза на глас онова, което тази олигархична власт си мисли за нас, че ние сме някакви кресливи идиоти, дето лъжем. Преди това ни обясняваше, че му се мотаем из краката и всякакви такива неща. Това да събереш в едно олигархия, която краде – тя друга работа няма, ползва властта, за да краде, откъде краде – от хората. Второ, да развиеш и да демонстрираш презрение към хората, които ограбваш – как си представяте вие, че това може да издържи 4 години?

- Въпросителните обаче са после какво, какво следва – протести, предсрочни избори? Има ли някаква нова картина или сме обречени този сценарий да си го играем отново и отново?

- В една демокрация избори има, за да успеят хората да излъчат адекватно свои представители. В една демокрация изборите никога не знаеш кой ще ги спечели. Това е номерът на изборите. Ако знаеш кой ще ги спечели, значи нещо ти е сбъркано в демокрацията, както ако Путин се яви на избори в Русия – Путин печели. Значи няма нужда от избори. Изборите са важни тогава, когато не знаеш какъв ще бъде резултатът. И тук вече е въпрос за това съществуващите политически партии доколко ще съумеят да изразят онова, което хората искат да видят да се случва. Не виждам някаква драма, нито някаква обреченост. Особено инфантилни са разсъжденията: „Ами те пак ще дойдат социалистите“. Откъде накъде да си мислят, че пак ще дойдат социалистите? Нали зависи от това как гласуват 4 милиона човека?

- За финал можем ли да направим едно такова обобщение- политическата конструкция няма да издържи на натиска на общественото недоволство?

- Конструкцията сама по себе си, дори и да издържи на тази критична ситуация, на тази криза, която в момента е, аз не я виждам да издържи на следваща и по-следваща. Дори стана дума мисля във вашето радио преди 2 седмици, че най-разумното действие на Бойко Борисов би било да събере европейските избори и парламентарните в едно. Тоест, да добута до лятото този кабинет. Аз не го виждам как ще мине през зимата – все още е топло, все още е ноември, все още хората не са достатъчно разярени. Обикновено най-яростните революции стават зимата и най-успешните откъм сваляне на правителства. Страшно ще се учудя, ако Бойко Борисов успее да събере парламентарни и европейски избори, защото очаквам да подаде оставка преди това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тииф

    107 24 Отговор
    последно крад крад преди чао чао
  • 2 Шляхтиц

    57 185 Отговор
    Професоре, погрижи се ти да преживееш зимата, а за Бойко Борисов не бери грижа.
  • 3 Кълвач

    66 53 Отговор
    Прав е соросоидът, разбира ги нещата!
  • 4 Кълвач

    42 41 Отговор
    Прав е соросоидът, разбира ги нещата!
  • 5 Бухал

    46 94 Отговор
    Брее,този като е такъв ясновидец ще го помоля да ми подскаже числата от следващия тираж на тотото.

    Коментиран от #62

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Apple

    52 94 Отговор
    Ами много ясно че ако не е Борисов, ще е Бсп и Дпс. Искате ли?

    Коментиран от #24, #53

  • 9 Morgoth

    119 26 Отговор
    Паниката е пълна. Реалните проблеми от зимата още не са започнали, а кабинета мощно се разклати. Не бих се учудил, ако Бойко реши да подаде оставка и да остави друг да изстрада зимата и понесе негативите.
  • 10 bbb

    52 99 Отговор
    Вмирисания "професор" съвсем е изтрещял
  • 11 Много ядосан

    32 20 Отговор
    Е нека си ходят по живо по здраво без да ги коментирам,може пък да се върнат некой ден!

    Коментиран от #48

  • 12 Наблюдател

    61 30 Отговор
    Дайнов е един лаладжия, който говори глупости на едро. Преди изборите през 2001 година се кълнеше, че Костов ще спечели и , че ще си обръсне брадата ако Сакскобургготски стори това. Костов загуби а Дайнов се покри за известно време, мълча и после пак започна с глупостите на килограм.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Любомир Семерджиев

    99 20 Отговор
    Професорът да не говори, че хора от правителството ежедневно се събират, за да измислят с какво да дразнят хората, а да си го каже в прав текст: чудят се какви данъци и глоби още да измислят и на кое да скочат цените. Това е истината и точно това дразни хората. Животът в България е ад!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аналитик

    43 3 Отговор
    Дайнов е в правото си да дава мнение, но би било честно да заложи нещо щом е толкова уверен. Иначе мнозина бъркат тотално прогнозата и след време отново се появяват и нагло ни поучават.
  • 17 Амнезия Склерозова

    50 32 Отговор
    Откак Синята крушовска Биволица овладя Червената партия отношенията между СДСари и Позитано станаха подозрително интимни.
    Нали, ...Професоре ;)
  • 18 Велика България.

    38 95 Отговор
    Бойко ще излезе още по-силен от тази ситуация

    Коментиран от #39, #47, #52

  • 19 мдаа

    32 77 Отговор
    И да падне правителството, на следващите избори отново ще е първа политическа сила! Всички социолози сочат това. ЯСНО?

    Коментиран от #33

  • 20 стоян георгиев

    37 40 Отговор
    проблемите в момента са два единия е борисов ,втория е кои ще го наследи и мисля че ако за първия има някакво решение за втория към момента няма.управление на бсп и дпс определено няма да доведе до нищо добро за българия,така че борисов за сега няма алтернатива и колкото и да е мразен и компрометиран ще остане!
  • 21 SAAB

    34 18 Отговор
    Тоз е толкУз професор , колкото и огне-бореца е гИнерал :)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Че ДПС и сега управлява

    33 15 Отговор

    До коментар #8 от "Apple":

    Че Доган и Шишо управляват и крадат заедно с Тиквато
  • 25 ами ами

    30 10 Отговор
    ще изкара като стой, та гледай. БСП знае, че при едни предсрочни избори ще катастрофира лошо, Воля знае, че няма да е вътре, Патриотите знаят, че ще ги замести онова л...... Слави Трифонов. Бизнесът няма интерес от това при ръст на икономиката. Работещите и те с този ръст на заплатите. В крайна сметка тези , който могат да докарат предсрочни избори са ДПС или Козяк. Няма много място за прогнози и варианти...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 СТАРОТО

    23 18 Отговор
    коя зима бе ,професорче-зимата на 2020 година,ли?
  • 28 Azzzzzzzzz

    35 12 Отговор
    До #20
    Не може след три неуспешни мандата да се мисли по този начин! Какво значи няма алтернатива, ще се създаде!Дайте сега и на внуците ни да царува ББ.Това е пораженческо мислене"
  • 29 Azzzzzzzzz

    23 9 Отговор
    До #20
    Не може след три неуспешни мандата да се мисли по този начин! Какво значи няма алтернатива, ще се създаде!Дайте сега и на внуците ни да царува ББ.Това е пораженческо мислене"
  • 30 Azzzzzzzzz

    23 8 Отговор
    До #20
    Не може след три неуспешни мандата да се мисли по този начин! Какво значи няма алтернатива, ще се създаде!Дайте сега и на внуците ни да царува ББ.Това е пораженческо мислене"
  • 31 СТАРОТО

    10 18 Отговор
    коя зима бе ,професорче-зимата на 2020 година,ли?
  • 32 Хитлер

    34 13 Отговор
    Само Белене за Тиквата 😁😁😁
  • 33 Като окрадоха

    20 9 Отговор

    До коментар #19 от "мдаа":

    България, за да плащат на такива като теб, за да гласуваш за тикви. :)
  • 34 Българин

    28 6 Отговор
    Тези Антибългари да се махат и от там на
    Народен съд.
    Въпросът ми е с кои ще ги сменим?
  • 35 безпартиен

    17 8 Отговор
    Когато някой се пъне да ти дава акъл,виж от кои хора е,от кой род и каква ще му е ползата от това което казва!Този не беше ли с родител много близък по научни трудове с правешкия каскет?
  • 36 Chukan Kirilov

    22 9 Отговор
    И тоя професор си постила местенце на президентската маса. Не знам само как ще се спогодят с 20%-овия "умник" ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ кой е по-по-най. И да не се притеснява за Мая Манолова - жена и дъска на пътя не остават. Ай стига засега.
  • 37 бсфн

    17 7 Отговор
    как да изкара зимата като са крадливци,нунев физкултурника като цв.цв. гледа да обезпечи и синковеца си от втория брак със търновката която е с 20години по молода от него,да не говорим за светлито ангелова която живееше с митничара чампоев пълна мафия.
  • 38 дебили

    11 2 Отговор
    Кви тъпотии са разпратили НАП за интернет магазините, тотална ченгеджийница, ще има яко глоби поголовно, ако изкарат зимата...
  • 39 Иванов

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "Велика България.":

    Разбира се, че ще излезе. Гаранция Франция! Той ще излезе, а Снегурочка ще влезе!
  • 40 пинчера

    10 4 Отговор
    ако не изхвърлят наглеца валери симеонов няма да изкарат голям идиот стана,да му затворят границата па ще го видим то газ.
  • 41 СТАРОТО

    8 9 Отговор
    то и ти ,професорче може да не изкараш зимата- то си е "божа работа" нали?
  • 42 СТАРОТО

    11 16 Отговор
    хахаха,къде видя многобройни протести,бре професорче? Не вижда,ли че камерите снимат УМИШЛЕНО ниско от долу и така реално не се вижда колко са протестващите. А понякога може би неволно някоя камера снимаше от виско и тогава се виждаше реално,че протестиращите са ЕДНА ШЕПА ХОРА, хахаха
  • 43 СТАРОТО

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Прецицалото":

    осГавка,осГавка ,осГавка ! хахаха ега ти граматика ???
  • 44 професоре

    8 9 Отговор
    при цялото ми уважение към мислещи хора като вас със собствени позиции се изкушавам да припомня един стар постулат на римското право - Кому е изгодно. Ако съставите списък на онези, които имат интерес от предсрочни избори едав ли ще се изненадате, че те съставляват две общности:1. Тази на червения бизнес представляван от БСП и 2. Тази на хората, които искат "нещо да се промени", "смяна на системата", "долу корупцията" и т.н, която протестира не поради други причини, а защото иска да укрепи разклатеното си себеуважение и да поласкае интелектуалната си представа за гражданска позиция. Те не могат да сринат властта, не само защото не са алтернатива, а защото наистина не искат да предизвикат това и да се лишат от удобната роля на критикари.
  • 45 Ачко

    9 3 Отговор
    Да. Ама тоя пък тяма да се върнат след избори.
  • 46 Бачо

    4 8 Отговор
    Ако това , което пишете , е точния словоред на Дайнов.........ами тоя е неграмотен бре. Не го пишете. да ходи да посе овце.
  • 47 Ачко

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Велика България.":

    Да. Ако се напише луд . За да не носи отговорност. А ти? Нормален ли си?
  • 48 никси

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Много ядосан":

    аиде нема нужда испотрбали сани
  • 49 Тръмп

    6 12 Отговор
    Дайнов,новия адвокат на Радев и БСП!!!:):):)Вече ще ви наричаме ”Червения шаман-аман”!!!:):):)За вас са платили по-малко от колкото на Сидеров!!!:):):)Поливай алените макове редовно,другарю шаман!!:):):)
  • 50 377

    5 2 Отговор
    ...не такива, като мен, които имат ясни идейни конструкции в главата си... И от кога ги има? Този не беше ли синия шаман? Някога.
  • 51 Демократ

    5 6 Отговор
    Тоя що не се гръмне, а пише глупости за някой лев. Откакто отиде лично на сватбата на Станишев се разбра, че е внедрен при десните от Позитанци.
  • 52 Писна ми! 🌋

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Велика България.":

    Ще излезе с разпран з@дник, но по-богат с 5-6 млрд. !Няма по-големи измамници и хитреци от Боко и Цвъки. Тия двамата манипулират години наред цял един народ, крадът го и го лъжат на поразия, а част от него им вярва и боготвори! Жалки, заблудени овце! Тия двама наглеци плюят по всички нас, а вие си мислите, че дъжд вали! Време е да прогледнете и видите истината, а тя е страшна за България и всички нас! Тия боклуци покровителстват ултравиолетовите и всячески ги закрилят като техен основен електорат, а за нас изобщо не им пука, важното е да си плащаме надутите данъци, глоби, застраховки, ток, вода, отопление, горива, лекарства, храни и т.н. ! 💣 Време е за промяна без гербери, комунисти, продажни патриоти и цялата тая парламентарна сволоч! 😠
  • 53 Алфа Ромео

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Apple":

    Бъркаш, никоя партия не иска народа, иска се смяна на системата, никой балък няма да търпи вече която и да е от тези мафиотски структури.

    Коментиран от #55

  • 54 Румяна Костова

    9 2 Отговор
    Интересна статия.Изуми ме само твърдението,че ако народа застане зад някой свой избраник и го подкрепи с мнозинство,това вече не е демокрация!?! Да оставим Путин настрана,аз говоря по принцип.Ако в България отново си изберем Радев за президент и резултата се знае още преди броенето на гласовете,това как ще угрози демокрацията ни?
  • 55 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Алфа Ромео":

    Точно така,но все пак някаква система трябва да има ,по каква схема да си изберем управляващи?
  • 56 гост

    6 6 Отговор
    Професорът е от тези ,дето много говорят и нищо не казват.....!
  • 57 Петър Янчев

    8 3 Отговор
    Лондонското пионерче от инвитрото на ЧИЧО МИТКО ГЕСТАПОТО имплантирано в СДС.Защо не се скрие в някоя червена дупка и си суче биберончето на ТАТИ от Работническо дело.
  • 58 Ша са опраим

    4 1 Отговор
    Сган оставка крадливо племе
  • 59 ЗЛОБЕН

    4 2 Отговор
    ЧЕТА ПО- ГОРЕ КОМЕНТАРИ на ЕЛЕМЕНТАРНИ И ДОСТА ПРИСТРАСНИ ХОРА. ПРОФ. ДАЙНОВ БИЛ КУКУ РУКУ И ГОВОРИЛ ГЛУПОСТИ. ПОЛИТОЛОГА ГОВОРИ МНОГО, МНОГО ВЕРНИ НЕЩА. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ НАПРАВИ ПРИ ВСИЧКИ МАНДАТИ МНОГО ДОБРИ РАБОТИ, НО В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ЗАРЯЗА НАПЪЛНО ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА. ПОВЕЧЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЕВРОПА И ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ. ШОПЪТ БИ КАЗАЛ : АБЕ ЩО МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЗАПАДНИТЕ БЪЛКАНИ КАТО ВСИЧКИ НИ МРАЗЯТ МНОГО А Я ТУК НЕ ЖИВЕЕМ ДОБРЕ. ЗАТОВА СА И МАСОВИТЕ ПРОТЕСТИ КОИТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СЕ ЗАСИЛВАТ ПРЕЗ ЗИМАТА. Е КАДЕ ВИЖДАТЕ ПРОФ. ДАЙНОВ ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ?
  • 60 ЗЛОБЕН

    7 0 Отговор
    А, А, А ЗАБРАВИХ КОГАТО ПЕТРОЛЪТ БЕШЕ НАЙ- ЕВТИН ОТ МНОГО ВРЕМЕ. 49 $ ЗА БАРЕЛ ТУК БЕНЗИНЪТ ПАДНА С ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. СЕГА Е 70 $. УБЕЖДАВАТ НИ , ЧЕ ГОРИВАТА ТУК СА ЕВТИНИ. НЕ, НЕ, НЕ ТУК СА НАЙ- СКЪПИ СПОРЕД ДОХОДИТЕ И СТАНДАРТА ТОВА Е РЕАЛНОСТА. ВСИЧКО ДРУГО Е ФАЛШИВО И ЗАБЛУЖДАВАЩО!
  • 61 Воиводта от Чавдар

    8 2 Отговор
    Аз мисля че докато има евро фондове до 2021 година ще изкарат геб.А от там на сетне дупе да ни е яко и правнуците ни ще плащат външният дълг на страната ни.Не мога да си обясня как бсп не можаха да изтеглят заем 1 милярд,а геп кам 20 милярда вече изтеглиха.

    Коментиран от #67

  • 62 Кавал Бареков

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бухал":

    Не е нужно да си професор за да го кажеш.Пределно ясно е,че това правителство е аут до края на януари.
  • 63 Тръмп

    2 3 Отговор
    Мнението на всеки Дебил съвпада с Червения Шаман-аман,който си мечтае за Революции в мирно време!:):):)Всяка Революция завършва с Контра-Революция,след която главите на всички долнопробни революционери падат!!!;):):)Дойнов е същия професионално прост революционер изпаднал от Историята и обречен на забрава!!!:):):)
  • 64 Тръмп

    2 4 Отговор
    Евгений,какъв комунистически гений!!:):):)Евгений,типично руско име и знак за особенно лоялен русофил!!!:):):)
  • 65 Тръмп

    1 5 Отговор
    ДайНов,дай-нов съветски политолог,ти си супер-жалък и вече употребен във фалшивата ”синя идея”,която се оказа проект на Москва и КГБ!!!:):):)
  • 66 Познавач

    2 2 Отговор
    Професор ли си ,или не си, но ти предлагам ,ако лъжеш Народа, да си изядеш публично дипломата! Чакам !
  • 67 Дудук

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Воиводта от Чавдар":

    Ако бсП откраднат властта,което го могат, ще ошушкат всичко и ще изтеглят голям заем или Народа ще ги свали с протести.
  • 68 инфо

    0 1 Отговор
    Евгений Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в Пловдив, а по-късно живее в София [1]. Баща му Александър Дайнов е бил член на БКП и „рабкор“ – кореспондент на в. „Работническо дело“ – в Лондон [1].
    Средното си образование получава във Форест Хил Скуул в Лондон [2]. Започва обучението си в Оксфорд през 1976 г. [1] благодарение на получена стипендия от фондация „Людмила Живкова“, а по-късно получава бакалавърска степен от колежа „Корпус Кристи“ на Оксфордския университет. През 1984 г. получава научната степен „кандидат на историческите науки“ след защита на дисертация на тема „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“[3] Преподава известно време в Оксфорд, бил е асистент в Софийския университет [1] Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година. [4]От проведената аспирантура има докторат по съвременна история на тема „История на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г.“ (1985) [2] [5]. Работил е като преподавател в Института по история на БКП.