Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 10:00 6 484 28

Честита ви Марияна!

  • венци мицов-
  • марияна николова

Когато и да бъде разпуснат този парламент, все ще е късно

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И така, честита ви Марияна. Да, и вие като мен едва ли знаете коя е Марияна, но сега ще имате време да разберете, защото тя вече ни е вицепремиер. На мен, на теб, на вас и на нас.

Ако Борисов отиде да се среща с държавния глава на Бурунди, госпожа Марияна ще го замества. Ако след среща на високо равнище в Брюксел завали силен дъжд и самолетът не може да излети два дни, тя ще управлява вместо него.

Та честито ви и да отдадем нужната почит към Марияна. А сега към парламента. Към онова, което имаме като 44 НС. Направих си труда да изгледам целия дебат по повод оставката на Валери Симеонов и назначаването на бившата шефка на кабинета му на неговото място.

Впрочем, добре че тя се е навила, че ако не беше, току-виж НФСБ бяха предложили секретарката или пък дамата, която почиства кабинета след напрегнат трудов ден. В парламента се случиха няколко възлови неща: - гласуването на оставката и гласуването на новия вицепремиер не бяха разделени, а се случиха заедно – демек – ако гласуваш против, понеже не те кефи предложението на ОП, ще понесеш упрека на гласоподавателите си защо не си гласувал „ЗА“ оставката… и обратното… - дебатът беше смешен, рахитичен и се занимаваше с жизненоважни теми като кой създаде олигархията, кой ограби КТБ, кой падна след протести, кой уши байряка, кой сега до теб заспива…

Интересното е, че всички, които се караха, са замесени във всичките тези важни за дебатиране теми, но си размахваха пръст като детска учителка от средата на 50-те години на ХХ век пред портрет на бай Вълко Червенков.

- Цветанов се караше на собствения си представител на парламентарната трибуна. - Корнелия… бе нещо каза, ама не помня и аз какво.

- Марешки направи реклама на аптеките и бензиностанциите си – 5 минути в ефира на всички, които го излъчваха по това време...

- Борисов не дойде – така де, какво да си губи времето с някакъв си дебат за някакъв си кабинет, който пък на всичкото отгоре е и негов...

- "Атака" въобще не влязоха в зала… За сметка на тях една доста симпатична депутатка от "Воля" изнесе кратка реч на чист варненски, питайки „Туй ней лий чиачър, дйет гу наблюдавъми“, а когато напорист батка социалист й направи реплика: „А вие как ще гласувате днес“ – тя от място каза, чйе нйемъла дуплйикъ.

В крайна сметка се появи таранът днес – вицепремиерът Каракачанов, който дръпна пламенна реч от трибуната, която обхвана времето от Робеспиер до Орешарски. Това май беше всичко. После парламентът гласува, новата вицепремиерка даде брифинг, в който каза, че пари за майките ще има, когато се срещне с бизнеса и синдикатите и така ще подобри икономическата обстановка у нас. Има ли изводи от днес?

Извод едно – когато и да бъде разпуснато 44 НС, ще е късно. Извод две – кабинетът приключи. Коалицията ГЕРБ – ОП може би си мисли, че всичко е наред, но просто все още не си дава сметка, че нещата свършиха именно днес. Оттук нататък предсрочните избори са само въпрос на време и това съвсем не е шега. Назначението на вицепремиер - министър Марияна е обида за българската демократична система.

Но поне от цялата история има поука – след като Гинка стана собственик на ЧЕЗ, а Марияна е втори човек в управлението на страната, то българската мечта вече е много по-яка от американската мечта. И на финала една надежда. Скъпи мои приятели! Направете така, че никога повече да не пиша подобни статуси! От сърце ви моля! Не ми се пише за дъното. Давайте да се отлепяме от него!

Коментарът е от фейсбук*


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ryty

    58 6 Отговор
    Да ни е честита поредната патриотка хаха
  • 2 Мишо Бирата

    66 8 Отговор
    Добре си го написал момко !

    Коментиран от #3

  • 3 sadisty

    55 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мишо Бирата":

    и на мен ми хареса, започва шоуто покрай най светлите празници, такъв цирк има само на балканите и само в България
  • 4 Искрен Пецов

    12 39 Отговор
    Много " взехте " да го лансирате ( натрапвате ) Мицов , НЕЩО !!!

    Коментиран от #7

  • 5 Byg

    5 24 Отговор
    Бляблябля
  • 6 Данъкоплатец

    51 4 Отговор
    Само в България вицепремиерския пост се предава по полов път.

    Коментиран от #21

  • 7 Анонимен

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Искрен Пецов":

    Ако имаш интелект като Мицов - лансираш се сам с умни изказвания. Ако нямаш интелект - жениш се за Диди Дрингова.
  • 8 BG citizen

    11 42 Отговор
    Мицов, погледни се в огледалото бе бастун. Това, което хората го имат около детеродните си органи (а някои и по задните си части), си го сложил на устата си с която казваш всичко това (може би да компенсираш липсата на коса по "умната" си кратуна?). За прекрасната ти физиономия на селски бек - няма да отварям дума. А пък за акцентите - ай сиктир, бе цървул! Не можем всички да говорим като шопята, които даже не са етнически чисти българи.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 секретарка готина

    19 2 Отговор
    И да ти се пише и да не ти се пише, всичко може да се случи, но не и отлепване от дъното.
  • 11 гост

    16 5 Отговор

    До коментар #8 от "BG citizen":

    Аз ако съм на мястото на Мицов ще те съдя, след толко нанесени обиди.
  • 12 Сатаната

    21 4 Отговор
    Мафията е превзела държавата ни, а тези в " НАРОДНОТО " събрание са им само калинките. Пипалата на октопода са навсякъде, министерски съвет, съд, прокуратура, следствие, полиция, до последната чистачка в последната община, владее бизнеса, обществени поръчки, здравеопазване, медии и т.н. Не могат обаче да докопат културата / това което остана от нея/ и тези от новото поколение и гледат всячески да я унищожат, съсипаха образованието и всичко до което се докоснаха. На дъното сме и настава ВИДОВ ДЕН.
  • 13 Аз ,Врчанката

    19 5 Отговор
    Браво Мицов!!! Прав си за всичко,което си го написал!!!
  • 14 Усмивката

    13 1 Отговор
    Абе то „патриот”се сдоби със същия статут като „демократ”.Тия опорочиха и последното чисто нещо на което тоя изнемощял народ би се опрял.А ако някой се усъмнява в демократичния строй да посети поне 5-6 държави от напредналите и след това Северна Корея и ако има късмета да излезе и даде сравнение.Първия признък за демокрация е свободната пазарна икономика.Щом нашета е наследница по прякаи властова у роднинска линия как да е свободна.След 30 години правителството което дойде на власт със очакванията на народа че този ще го направи се оказаха илюзия след необечайното закъсняло 10 години откритие...Арабаджиев ,Банев,Бенчев,,Миню Стайков.Това ако е темпото със справяне ,то трябва да очакваме Бойковите деца и внуци да ни изведат от прехода към свободна пазарна икономика

    Коментиран от #15

  • 15 Leon

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Усмивката":

    Прав/а си за опорочаването на "патриот", въпреки че не би трябвало, това наистина си остава най-чистата и стойностна идея, но колкото до "демократ", това си е опорочено от доста отдавна. Всъщност единствената истинска демокрация е била в Античността, когато решенията са се вземали на принципа на вишегласието, но от селектирана спрямо определен ценз група хора, не като сега от сульо и пульо. А и ги виждаме докъде са се докарали "демократичните" държави, намам предвид материалното състояние, а по-скоро ценностната ситема и манталитета. Техният напредък се дължи не толкова на това, което са сега, а на една инерция която за завоювали в миналото, когато не са били чак толкова "демократични" и "либерални".

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Балин

    14 1 Отговор
    Някой беше постнал във Фейса по този повод едно стихче от Радой Ралин:"А бе, моме п.оста, кой ти даде поста? Даде ми го вожда дето .. ...жда.
  • 17 Усмивката

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Leon":

    За Швеция ,Норвегия ,Финландия за тях ли говориш.А за Германия която след Войната беше в руини.Ще кажеш помагаха им .И на България помагаха.Ма освен с чушкопека и занеплата от 150 лева средно ,не виждам с какво може се похвалим.Знаем ,кой и как въвеждаха рационализациите в БГ.И колко над тебе се вписваха в това.Знаем как се гледаше на иновациите.И с чие разрешение и откъде ставаше това.Това си беше режим едновластен на една престъпна партия.
  • 18 Усмивката

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Leon":

    И сега е същото като по Бай Тошево.На кадърния ,можещия не се гледа с добро око.Тези които благосклонно са погледнати от божественото око на бог Ра.Те ще живеят вечно.Това е манталитето от Бай Тошево и Партията.А кои са тия .Позаинтерессувай се кои са работодателите в България .Тези дето са против народното недоволство.Нащата с Банев и Бенчев не приключват.Това е прахов облак
  • 19 Шаран БГ

    7 2 Отговор
    За хубавото - хубаво написано. Все едно аз съм го писал. Ама както аз, така и г-н В.Мицов явно, нямаме понятие как ще стане това. Какво още да даваме, че да се отлепим от дъното? Гащите си с продънените джобове, дъна и колена ?? Давайте да дадете - звучи ми като нещо много познато отпреди 60 години .Отново като гласуваме за същите крадливи политици , ама с друга боя ?? ИСТИНАТА НАВЯРНО Е В 6-ЯХ ТОЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА ОТ 2016 г. !!!!!! За да не го допуснат, за да го опорочат и фалшифицират, политиците ни от всички нива - президент, народно събрание, конституционен съд -има нещо много опасно за тях и за мен това е истината.Или поне щеше да даде тласък в една по-свястна посока , за нещо по-близко до демокрация, за нещо като промяна в обществения и политическия ни живот Защото ние не сме на дъното- дано да греша, но сме дълбоко в тинята!! Предсрочни избори - много хубаво и евтино ! Гласувайте - Вашият глас е важен....... за нас , с обещания да Ви "отлепим от дъното " А ние отново ще Ви покажем среден пръст !!!"" И как всички точат зъби , да захапят кокала. И никой не отронва и дума - как ще се "отлепим от тинята "!?!?
  • 20 Тръмп

    4 1 Отговор
    Мицов дава оценки за другите,защото е неспособен да оцени себе си!!!:):):)На Европейските избори ще видим колко ще повярват на Мицов от кюстендилската тайфа????Тази оценка е обективна,а не бля-бля и плю-плю!;):);)
  • 21 .Д.Кънев

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Данъкоплатец":

    Харесва ми по полов път.По добре не би могло да се каже.БРАВО.
  • 22 БЪЛГАРИН - РОДОЛЮБЕЦ

    6 5 Отговор
    Тоя охранения отново ли е АКТИВИРАН като послушно ченге? Иди да си вземеш заработените копейки от Позитано и виж курса на рублата!
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 5 Отговор
    Бойко Борисов ги изработи всичките кукловоди и се промуши през „иглени уши” . Ето за това ги е яд, най-вече на себе си, че проспаха и подцениха „бодигарда на бай Тошо”, а всъщност ръководител катедра в академията на МВР в Симеоново . Кукловодите се усетиха и заеха всички капии. Така че и дюшеш да хвърляш, друг да не може да се промуши. В държава като нашата, където трима комунистически министър председатели са били офицери от КГБ, московската агентура е проникнала до всички нива. По тази причина трудно се намират ръководни кадри.
  • 24 месара

    7 8 Отговор
    кой си ти бе, като какъв се явяваш, кой ти иска мнението, та ни обясняваш гледната ти точка, и се опитваш да ни вненяваш кое не е правилно? защо се дава трибуна на такива като тоя мицов - нищожно човече, жадно за внимание?
  • 25 Снимката

    4 3 Отговор
    Плешив Азис. По-далеч от тоя!
  • 26 Келяв булгаристанец

    5 3 Отговор
    Не харесах само акцента вьрху варненския акцент. Всички коментари срещу автора, а не срещу това което е написал са злобни и гадни идващи да напомнят за жалката робска сьщност на 95%+ от това племе. Няма да се оправим и човека ще продьлжи да пише.

    Коментиран от #27

  • 27 снимката

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Келяв булгаристанец":

    Тоя в Арабистан огма минава за местен. Нямам доверие на азиатец със смугъл врат и вежди. А ти чуруликай там гражданино патриот!
  • 28 гост

    0 1 Отговор
    И такаа,вие със Светльо,нали си харчите субсидията,доволни сте така,че си трайте и не се правете на мъже.