11 460 24

Новата вицепремиерка: Съюзът, роден руски шейх и патриотари

В биографията й има още един мътен момент

Григор Лилов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имаме ново вице - Марияна Петкова Николова. Както правя при всички поредни рокади, и този път ще посветя на тази поредна промяна редове, пише Григор Лилов във фейсбук профила си..
--------------------------------

При представянето на новата вицепремиерка пред парламента вицето Каракачанов смънка една биография, от която нищо не се разбра - дори къде и кога е родена.
Родена е в Ботевград на 16 октомври 1975. Учи обаче в родния град на Тодор Живков - Правец заради родителски професионални ангажименти.

Завършила е гимназията за чужди езици "Алеко Костантинов" там. Всъщност по онова време училището е обикновено школо с няколко езикови паралелки и се обособява като чуждоезиково гимназия, когато бъдещата държавна ръководителка е на 17 години.

Завършва я през 1993 и идва мътен няколкогодишен период в биографията й.

МНОГО, МНОГО УЧЕНА... ХМ

После официалната документация гласи, че има безброй образования. Направо съм изненадан, как тази жена не е доктор в науките като родния премиер например:
**** магистър по право от Нов български университет;
**** магистър по публична администрация от СУ "Св. Кл. Охридски"; (Философски факултет);
**** магистър по "Право на Европейския съюз" от СУ "Св. Кл. Охридски". (Правен факултет).
**** магистър по стопанско управление от Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий".

Ще отбележа, че специалността публична администрация съществува от 1997 г..
Още по-съществен факт - специалността "право на ЕС" е създадена 10 години по-късно, през 2007 г. И по принцип е смесена българо-френска програма, която завършва с две дипломи - родна и френска. За френска диплома въобще не се споменава в биографията на вицепремиерката.
Неясно е и как е "магистър по стопанско управление" от ВТУ. В този университет тази специалност е само за бакалаварска степен, но не и за магистърските степени.

~~~~~ Мъглата около адвокатстването ~~~~

В биографията й има още един мътен момент. През парламента и пред медиите тя беше представена като адвокат от Софийската колегия.
Но такъв адвокат - Марияна Петкова Николова никога не е съществувал записан нито в Софийската адвокатска колегия, нито където и да е в страната по другите местни колегии.
В тази връзка Валя Гигова (която е адвокатка на цар Симеон по делата му за дворците) съобщи пред часовите медии (24 часа), че новата вицепремиерката наистина е била адвокат, но се била отписала. Да, ама в регистрите присъстват всички, които са или са били някога адвокати - вкл. отписаните от адвокатските колегии, вкл. дори и лишените от права адвокати (със съответните бележки защо сега ги няма).

ТОПЛОТО - И НЕ САМО ВАЛЬО

Марияна Николова е била юрист на "Софийски топлофикации". Кога ли - ами когато имаше един скандален и позабравен вече Вальо Топлото. И една констатация за една топла връзка в едно негово писмо „Какво стана и с помощта от страна на Р. Овч.! Досега съм му помагал!!!“

Дали става дума за политика Румен Овчаров ли? Така и не стана ясно - поне официално. Ще напомня, че този политик през различни държавни управления (вкл. и това на ГЕРБ) държеше и гласуваше с така нар. "златна акция" на държавата в родния "Нефтохим". Сега клюката носи за новата вицепремиерка, че съпругът й бил заслужил навремето като лична охрана на родно-руския нефтен шейх и олигарх Валентин Златев. Разбира се, ръководните фактори в държавата, както и набедените, категорично заявиха, че това е лъжа.

ДА ТИ ВЪРВИ НА ВИЦЕПРЕМИЕРИ И СКАНДАЛИ...

Стартът в държавното управление е забележителен по приликата му с идващата висина сега.
Сега висината идва чрез номинация от вицепремиер - Валери Симеонов.
А тогава, навремето - стартът в управлението вече на държавата пак е чрез вицепремиер - Николай Василев от царското управление и бесепарското на Станишев. Той я взима в неговото Министерство на държавната администрация и административната реформа.

При ГЕРБ Марияна Николова преминава от една началническа на др. началническа длъжност. Става директор на правната дирекция на земеделското министерство. Влиза и в ръководството на печално прочулия се фонд "Земеделие". (и министерството, и фондът винаги са си ресор на ДПС, независимо дали Сарая е официално във властта или за парлама се води като опозиция).
Личното ми мнение - не може да дирижираш правните въпроси на тези места, ако не си верен, проверен и заслужил човек на Сарая на Ахмед Доган.

Марияна Николова работи по времето на скандалния министър Мирослав Найденов, прочул се със заменките на горски пущинаци за апетитни хапки по морето.
Статистиката сочи за далаверата, текла години и години наред, над 33 000 декара заменена златна земя срещу такава за стотинки. И загуби за държавата от 3.5-4 млрд. лв. Ще отбележа, че ЕС води разследване за този скандал, но родната прокуратура - вече не!
По правило всяка заменка е преминавала през правната дирекция за съответно становище. След скандал с Брюксел е наложен мораториум от парламента.

... ВИНАГИ В ЦЕНТЪРА, МАКАР И НЕЗРИМО

И Марияна Николова се озовава на шефска длъжност в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Времето е отново на огромен скандал - с измервателните устройства за бензиностанциите, петролните складове и особено липсващите такива в пристанище "Росенец" и Нефтохима.
Напомням, че отстранения впоследствие директор на митниците - тогава Вальо Танев, отне лицензите за управление на данъчните складове на "Нефтохим Бургас" и "Нефтен терминал "Росенец" на "Лукойл" заради липсата на каквато и да е метрологична и измервателна апаратура за количествата горива., което създаваше предпоставките за неплащане на многомилиарди суми ДДС и акциз.

През 20015-2017 г. новата ни вицепремиерка е на още по-отговорен пост, макар и с не толкова лъскава фасада. И там става дума за милиарди. Тя е директор на ключов, ама наистина ключов отдел.
-------------------------------------
Той се казва "Договорно-правен и правна защита" в Националната електрическа компания (НЕК) – точно по времето на арбитража с Атомстройекспорт за реакторите за АЕЦ "Белене", който загубихме с гръм и трясък и не обжалвахме решението да платим 1.2 милиарда.
-------------------------------------
Само да напомня - в постове от 18 и 20 септември разследвах как сме платили четвърт милиард евро по договори с фалшив титуляр - фирма-фантом, посочена като "архитект-инженер" за АЕЦ "Белене" и наскоро се бръкнахме за още 40 млн. - пак за този фантом заради арбитражно дело. Досега за тази афера, родена от правна некомпетентност или нещо далеч по-лошо, не се е чуло дори думичка от какъвто и да е борец срещу корупцията, експерт, журналист, опозиционер и т.н.

********** Политическият театър **************
КОЛКОТО НА НЯКОЙ, ТОЛКОВА И НА ВСИЧКИ... ИНТЕРЕСИ

Разбира се, срещу новата вицепремирка се посипаха компромати: снимки с доскорошния й шеф Валери Симеонов на плажа на "Свети Влас" и гушнати в самолета на път за Италия.
Аз не им светя на отношенията, но на снимките не вярвам като доказателства. И считам, че никой властник у нас не го е еня за онова, което мисли народът - така нар. електорат.

Но властниците ги е еня за реакцията на Запада, даващ пари - както на европейските ни партньори, така и тези със силата отвъд Атлантика. И едни такива жълти компромати като обяснение с новото виценазначение са добре дошли, за да скрият, да замажат в западните очи едни големи имперски интереси, стоящи отзад.
На 17 ноември прогнозирах, че оставката на Валери Симеонов е изкуствена и че на негово място ще дойде човек на Атака.

******************************************************
Както знаете, вицепремиерските места на Симеонов и Каракачанов са плод на коалиционно споразумение в патриотичните редици. А политическите им кабинети, в които се върши цялата оперативна дейност и всъщност се взимат действителните решения не са - така ли?

Марияна Тодорова се появи при Валери Симеонов именно тогава, когато Атака и НФСБ след имитирания навремето развод отново започнаха да се прегръщат (сега пак се имитира развод, но за изграждане на прозападен имидж на Волен Сидеров, а не на Валери Симеонов)
Волен Сидеров - откровената и доскоро не криеща се руска колона у нас трябваше да бъде компенсиран с нещо! Какво смятате, че е то като фигура, като пост, като корупционен механизъм и заслужил доверието в него.

Прогнозата ми в поста от 17 ноември на практика се сбъдна.
Личната ми оценка е, че е с "допълнителна екстри". Защото за мен новата официална фигура във властта по редица белези прилича не само на човек на едно задгранично лоби, но и много доверен човек на петролния шейх-губернатор България - Валентин Златев.

Но този път драматурзите на политическия театър за наивници, дирижиращи куклите си от 2500 км разстояние преиграха в стремежа да са убедителни. По този сценарий не само "Атака" не гласува фигурата си и напусна залата, но дори и "Воля" на Марешки, сдушила се с руския човек Марин льо Пен изказа резерви към тази кандидатура.
В традицията на този сценарий и в ролята си на "опозиция" БСП и ДПС гласуваха в този политически театър против избирането на Марияна Николова за вицепремиер.

Напомням, че мъжът на Корнелия Нинова е ключов фактор в българския "Лукойл". За съпруга на вицепремиерката ни мълчат.
И всички мълчат, че у нас реално няма никакви партии и суверенна власт. Чуждестранни интереси от всякакъв калибър и географски произход и родни олигархични пишат канавата на политиката в България.
А тя нечетливо и неграмотно бродира върху нея действителността ни.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 16:19  23.11.18
  Догадки!!!
 • Снайперист
  Отговор
  2 16:21  23.11.18
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

  Коментиран от #7, #12, #19

 • Йоргос
  Отговор
  3 16:24  23.11.18
  Я кака Кури с шефа на Мъжа и.

 • Шалом
  Отговор
  4 16:26  23.11.18
  Истината за Лукойл е следната – тази компания, нейните поделения, вкл. „Лукойл Нефтохим Бургас“ Ад, са собственост на банковата династия Ротшилд. ING Group има столетни връзки с банковата фамилия Ротшилд, от 1971 г. част от Inter alpha bank group, друга холдингова структура, която е свързана с лондонският Якоб Ротшилд.

  Коментиран от #17

 • хаха
  Отговор
  5 16:32  23.11.18
  СВИНСКИ ЧЕРВА, ИДИ ГИ РАЗПЛЕТИ!

  Коментиран от #13

 • копи
  Отговор
  6 16:34  23.11.18
  Дали Валентин Златев се меси пряко в политиката или не, е спорен въпрос. Факт е обаче, че той върти към 16 млрд. лв. – толкова са приходите на фирмите на „ЛУКойл”, които той управлява, според официалните им отчети за 2008 г. Личният му бизнес се оценява на около 100 милиона, но някои източници твърдят, че достига половин милиард. Факт е също, че го набъркват сред кукловодите на българския преход.
 • 160
  Отговор
  7 16:45  23.11.18

  До коментар #2 от "Снайперист":

  Ко-еле много яко си зациклил, вече 3-4 години повтаряш тази фраза !!
 • аката
  Отговор
  8 16:46  23.11.18
  еврейския лукойл,не е никакъв Руски
 • Мунчо
  Отговор
  9 18:28  23.11.18
  Лилов не беше ли ТЕЛЕкоментатор в телевизията на Симеонов, където сучеше като неяло една седмица теле, и величаеше Винкела, храчейки по посочените от него, подобно на другата змия Хленчев.
 • ха ха
  Отговор
  10 18:42  23.11.18
  тя става само за св.........рки.За нищо друго!!!!!!!!!!!!Камо ли да управлява!Тя е способна само да Д.....ХА!!!!!!
 • име
  Отговор
  11 20:05  23.11.18
  лилов , остава да обясниш защо патриотите се противиха на нов закон за горивата , който на практика фалираше малките фирми в този бранш? иначе приказката е добра. я кажи ти колко години яде хляб при симеонов. ? и защо се задържа дълго там?
 • Снайперистът
  Отговор
  12 20:52  23.11.18

  До коментар #2 от "Снайперист":

  "ВЕЛИКИЯ" ФЮРЕР ГНИЕ В АДА !
 • ДОМУС АГА ЕФЕНДИ
  Отговор
  13 20:53  23.11.18

  До коментар #5 от "хаха":

  ДА, ПРАВИЛНО, ЗА ТОВА ПОНЕЖЕ СВИНСКИТЕ ЧЕРВА НЯМАТ РАЗПЛИТАНЕ, ЕДИНСТВЕНИЯ ЛЕК Е ВЪВ ФУРНАТА НА 220 С И ПОСЛЕ МНОГО ОЦЕТ И ЧЕСЪН!!! ЗА ВСЯКА ЛУК-ОЙЛСКА СВ*ИНЯ ИДВА МЪГЛИВАТА КОЛЕДА!!! Я СКАЗАЛ!
 • Антон 1
  Отговор
  14 22:03  23.11.18
  Аз съм адвокат ,обаче ще правя пекарна ! Без напрежение , колкото толкова ! Оправяйте се !
 • Антиконти
  Отговор
  15 00:09  24.11.18
  Да бъде смърт!
 • Боне крайненеца
  Отговор
  16 00:59  24.11.18
  Положението продължава да става все по-страшно ...
 • Питащ
  Отговор
  17 01:44  24.11.18

  До коментар #4 от "Шалом":

  Туй Решетников ли ти го каза?

  Коментиран от #18

 • 18 05:47  24.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ташко Мъдев
  Отговор
  19 06:40  24.11.18

  До коментар #2 от "Снайперист":

  Великият изрод по-скоро.

 • Товарашутка Курнелия
  Отговор
  20 07:26  24.11.18
  Червата са свински и са навързани!
 • гост
  Отговор
  21 11:41  24.11.18
  Поредната калинка с фалшиви дипломи
 • Мемфис
  Отговор
  22 12:56  24.11.18
  Вече близо 80 год.алкохолиците ни крадат яко!

  Коментиран от #24

 • М Иванов
  Отговор
  23 14:07  24.11.18
  Само за отбелязване, няма такава дума вицепремиерКА. Думата се изписва правилно само в мъжки род, макар да се отнася за жена. Да вземат тези "информационни" сайтове да назначават хора с някакви елементарни познания по правопис и правоговор на българският език.
 • ха ха
  Отговор
  24 14:44  24.11.18

  До коментар #22 от "Мемфис":

  Ха Ха и ти си решил да пушиш трева Ха ха

Напиши коментар:


Публикувай