4 590 18

Кръщелник в нужда се познава

Веселина Седларска
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тъй като до този момент има около 100 причини Владислав Горанов да не продължава да бъде финансов министър, искам да прибавя 101-вата: Не става за управление на финансите на цяла държава един човек, който не може да управлява личните си финанси така, че да има собствено жилище.

Ние може да сме на последно място по доходи на населението във всякакви класации, но със сигурност сме на едно от първите места по притежаване на недвижимата собственост жилище. Българската бедност затова е невидима на пръв поглед, защото всеки си я крие под собствен покрив. Обект на завист сме на чужденците, които първо от доходите си отделят голяма сума за наем и едва след това си правят семейния бюджет. У нас общо взето жилище няма само този, който не е пожелал или си е пропил/проиграл парите. От всеки две реклами по телевизията три са за кредит за купуване на жилище. Да имаш собствен дом е българският начин да заявиш, че си отговорен към семейството си.

Владислав Горанов си имал дом. Само че той бил на десетия етаж и семейството му преживяло стрес и уплах при земетресението в Перник през 2012 година. Тогава решил да приеме предложението на кръстника си да живее в негов свободен апартамент от 180 кв. м. Не се казва на кой етаж е жилището на кръстника, малко ми е тревожно, ако е на първия, защото тогава пък е застрашено от наводнения, които се случват тук-там из страната.

Какво щеше да направи един нормален български мъж, чието семейство преживява в стрес и уплах земетресения в други градове? Много е възможно да направи същото – да се премести в свободно жилище на роднина. Докато продаде жилището на десетия етаж и си купи друго, на по-нисък етаж. За тази цел са достатъчни няколко месеца, хайде година…, но шест години?! Много ми е интересно как министър Горанов от висотата на обичайното си високомерие би коментирал такъв случай. Най-вероятно щеше да каже, че само безотговорен или некадърен човек не би се справил с такава ситуация.

Ето че сега в тази ситуация е самият той. Разбира се, че е в конфликт на интереси – макар да казва, че не е. Разбира се, че е неморално – макар той да не вижда нищо нередно. Разбира се, че в друга страна досега щеше да е освободил поста и да пише обяснения – макар че тук сигурно ще му се размине.

Всичко това бай Иван от Перник и бай Драган от Ямбол го разбират. Те знаят, че нашенските големци правят каквото си искат, живеят където си искат, говорят каквото им скимне и последствия за това няма. Но едно бай Стоян от Перник и бай Драган от Ямбол не могат да разберат: как така това момче, което не може да си купи жилище с неговата заплата, ще направи тъй, че да върви животът в страната с нейния бюджет? Това момче не може да си прави сметките – това е строгата присъда на бай Стоян и бай Драган. И следва едно чудене на майка: баш него ли, неоправното, решихте да сложите отгоре на парите на държавата, ми да бяхте дали барем на кръстника му да ги стопанисва…

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Питайте го де?
  Отговор
  1 17:09  04.12.18
  Айде и аз идвам. Но не само него - питайте всички други тънещи в лукс. Помните ли Масларова с Бентли се движеше горката социална женица. Оправдаха я! Ако имахме Крумовите закони досега да сме позлатили цялата българска земя!

  Коментиран от #9

 • Гост
  Отговор
  2 17:09  04.12.18
  Хахахаххахаххахахаххааа... Браво! Точно в десятката! Много добре казано! :))))))
 • Кръстника
  Отговор
  3 17:13  04.12.18
  Момчето си беше бедничко, а аз защото съм самарянин, да му помогна. Ама прие съвета, като се поопаричи и напусне сегашната си службица " в ползу роду", голяма мъка е да знаете, тогаз да си купи . На слънчево и топло място , с чист въздух.

  Коментиран от #4


 • Срънчево и топло но
  Отговор
  4 17:30  04.12.18

  До коментар #3 от "Кръстника":

  първо трябва Цачева да им направи ремонт на апартаментите, че прозорците им не могат да се отварят. Даже докато са на власт, по добре да си направят луксозни килии, че пак ще слушаме ревове, те не могат да серат в какви да са кенефи.

  Коментиран от #5

 • Гост
  Отговор
  5 17:41  04.12.18

  До коментар #4 от "Срънчево и топло но":

  Трай бабо за хубост! Колкото предишните крадци се настаниха на това място, толкова и този! Кучето си лае, керванът си върви!
 • 5555
  Отговор
  6 17:48  04.12.18
  Тоя плазмодий ли си пиеше скришом кафето с Пеевски?
 • Иванов
  Отговор
  7 17:57  04.12.18
  Нима забравихме за овцата Доли - която беше министър на екологията в царското правитепство .

  Коментиран от #11

 • Владислав Г
  Отговор
  8 18:00  04.12.18
  Аз съм обикновен поръчков министър ! Имам дебел и широк гръб ! такива уроди като мен нямат чест и не подават ОСТАВКА !
 • С препоръка от ГРОБ
  Отговор
  9 18:03  04.12.18

  До коментар #1 от "Питайте го де?":

  Тези стават политици за да крадат ! Нагли са и нямат наяждане !
 • Ads
  Отговор
  10 18:31  04.12.18
  Няма никакъв проблем в това да приемеш да живееш в жилището на кръстника си, ако и да си министър. Кой къде живее си е негова работа. Ама жилището май не е на кръстника, само се води на негово име, а е купен с пари на министъра. Въпросът е откъде са парите, за да не искаш да се води на твое име?
 • Гост
  Отговор
  11 18:34  04.12.18

  До коментар #7 от "Иванов":

  И да не сме забравили за тази овца Доли вечно овце ли трябва да ни управляват и преди и сега и за бъдеще. Има една стара поговорка за която нашите политици не са чували явно. Сега когато наближава никулден важи с пълна сила РИБАТА СЕ ОМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА. Ако се осмисли тази поговорка значи ако махнеш главата тялото на рибата изкарва по дълго.
 • ТОЧКАТА
  Отговор
  12 21:19  04.12.18
  Горанов казва ,,ДЕ ЮРЕ СЪМ ЧИСТ,,,,....То такова ни е юрето--всички престъпници са чисти.....другите-- плащат...
 • zorro
  Отговор
  13 21:30  04.12.18
  Да се маха по скоро

 • Митьо очите
  Отговор
  14 22:03  04.12.18
  Айде давайте го при мене че съм загорял.
 • Без кръстник
  Отговор
  15 23:38  04.12.18
  Поздравления, Веселина! Невероятно точно!
 • 16 02:39  05.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Nat
  Отговор
  17 10:42  05.12.18
  Само че Горанов има 4 апартамента.Така че тезата е слаба, другаде е зарито кучето.
 • 416
  Отговор
  18 17:55  05.12.18
  Евала за сарказма, само да попитам - защо си мислите, че кръстникът не управлява. Разбирам, защо са сложили сляп и неграмотен, ама то вече смърди та чак люти, бе... Мършата се разлага

Напиши коментар:


Публикувай