10 Декември, 2018 10:25 41 778 70

Коледа дойде предсрочно за Борисов

  • борисов-
  • коледа-
  • мандат-
  • протести-
  • орешарски-
  • станишев

Догодина премиерът може да раздава партийни книжки на млади социалисти на Бузлуджа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Страхотен месец кара българският премиер. Строгият и умислен поглед на човека-всичко у нас най-после се разведри. И още как. За броени дни Борисов получи предсрочно такива коледни подаръци, каквито не си е пожелавал и преди мач на "Левски".

Първо от коалиционния кабинет се оттегли вицето Валери Симеонов и никой не умря - нито кабинетът, нито малката коалиция, както предричаха някои намръщени политолози.

След това Слави го посрещна в шоуто си повече от дружелюбно, а медиите и фейсбук-братството вкупом обявиха Борисов за победител в несъстоялия се диспут. Какво като не се е състоял, не можем без победител, когато единият е Борисов.

Но това не е всичко, както се казва в рекламата на онова ренде. Майките на децата с увреждания прибраха палатките си от жълтите павета и още един премиерски дерт остана в миналото. Протестите в София и страната срещу мизерния живот, системата бонус-малус и каквото друго се сетите постепенно затихнаха. За десерт бе приет бюджет, наречен от царското вице Николай Василев "тлъста лазаня", а бизнесът и синдикатите в ритъм заръкоплещиха. Намръщените политолози пък си взеха думите обратно и отсякоха - ще го бъде.

След толкова хубости няма как премиерът да не е видял на хоризонта най-голямата си мечта - един цял изпълнен мандат. Пък като трепна сърце юнашко от задоволство. Толкова му стана хубаво на Борисов, че започна да пръска добрина навсякъде.

Първо раздаде Коледните добавки на пенсионерите, а после направи нещо изумително. Пресече от раз всяка дискусия с опозицията на тема фини прахови частици, като обеща да изпълни програмата на...кабинета Орешарски срещу мръсния въздух. При това - колкото и да струвала тя. За десерт поздрави Станишев за преизбирането му на лидерския пост в ПЕС. Нещо повече - пожела му народът тепърва да се гордее с него.

Какъв катарзис по отношение на Станишев и Орешарски - двете му обичайни "изтривалки" от 2009 г. Главните виновници за падането на Тунгуския метеорит и озоновата дупка...

Както е тръгнало, догодина Борисов ще връчва партийните книжки на новоприети социалисти на Бузлуджа. Кой знае, може дори да им разкаже, че и той някога е имал такава.

Важното е, че звездите най-после се подредиха правилно за премиера, а ретроградният Меркурий се оказа фейк.

Остава само да обявят Борисов и за футболист на годината, че аман от куци коне...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валя

    236 26 Отговор
    Мда, положението е трагично, но народът коли коледните прасета и вече му е все тая!

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    218 31 Отговор
    Положението е мноооо зле.

    Коментиран от #13, #21

  • 3 сде

    244 25 Отговор

    До коментар #1 от "Валя":

    И следващия месец като дигнат цените на всичко за пореден път, и като изяде коледните прасета, тогава ще реве ама лошо
  • 4 Боки ЦАР

    200 21 Отговор
    Предложение до народа Български да се направи референдум и Бате Бойко да бъде избран за ЦАР на Българите - БОЙКО ЕДНО. Тогава от бкп-герб ще митясат и ще знаят, че краденето ще е доживот и се онаследява. Народната мъдрост гласи - "прост народ слаба държава".

    Коментиран от #64

  • 5 11666

    25 31 Отговор
    Иди се НАЯЖ и остави всичко!////и без това нищо не тие ясно////
  • 6 некойси

    136 20 Отговор
    Една забележка към статията само ... протестите не са съвсем затихнали все още, ако съм на мястото на Борисов не бих лежал на тази кълка.
  • 7 патриотъ

    144 41 Отговор
    Боко притихна в очакване на края си,нищо друго!Той много добре знае,че това е затишие пред буря!Не вярвам народа да го изтърпи повече!
  • 8 народ

    136 18 Отговор
    Не всеки покой и тишина означават мир!
  • 9 дада

    85 147 Отговор
    много е зле положението , за тия които ги мързи да работя и чакат на централа от позита да им даде някой лев за хейт!!
    в България има толкова много работа и възможност за развитие, където никъде другаде - само да не те мързи!
    а българинът е пословично мързелив, и завистлив, и чакащ на готова да му се случат нещата, я от билетче, я от тото-то !!!
    и колко удобно все Борисов ви е крив на комунистите готовани свикнали да им се полага по заслуги и активни борци партизани иначе казано терористи !

    Коментиран от #30

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Умрел

    101 24 Отговор
    Толкова много работа, че все някой иска друг да му я свърши и той да вземе парите....Това е актуалната информация за BG пустинята. Не ми разправяйте глупости тия които работят никога не получават тук нищо. И накрая направо ги малтретират. Бойко да му пресъхне крайцера!
  • 12 всичко ще е точно

    51 17 Отговор
    Сега остана тайничко,усул-усул тези дни да подпишат пакта за миграция-и хем радостта ще е пълна,хем Станишев и Илияна Йотова ще заподскачат от радост,хем за което парички за награда ще паднат от къде ли не и.....................хем както винаги-всичко ще е точно!Ура другари!!Ура за наШте оправни другарки и другари!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хейтърите

    55 69 Отговор
    протестърите и хейтърите - хванете се не реална работа за да имате реални доходи и пари за вас и поколенията след вас !
    с платени простести и хейт - ще сте все така гладни злобни и мизерни !

    Коментиран от #15

  • 15 констатация

    58 12 Отговор

    До коментар #14 от "хейтърите":

    не ги учи така всичко което изкарат върхушката ще прибере под формата на данъци акцизи ддс пряк и непряк държавен рекет гербаджиите имат две графи ми ги даде и му ги взех

    Коментиран от #26

  • 16 2610

    44 10 Отговор
    Като гледам и цената на промишленият ток вдигат .
    Май се чудят как да го свалят - с протести от януари заради инфлацията. Ама Борисов е хитрец !
  • 17 Irmao

    64 11 Отговор
    За затишие пред буря чували ли сте?...
  • 18 Byg

    45 92 Отговор
    Естествено че ще си изкара мандата Бойко Борисов и ГЕРБ , този а и най вероятно и следващия както всичко си върви във възходяща линия'
    Горивата и маймуните вече разбраха че цената на горивата зависят от цената на петрола , не от българското правителство , което от своя страна е с най малкия акциз в ЕС.Слави , Валерката от тях нищо не зависи и в края на краищата с поведението си в последно време показват че са го разбрали и приели.А за мръсния въздух и Станишев , Бойко Борисов винаги си е бил добронамерен към колегите си , макар и те да са кретени.Така , че тази статийка е поредната пръдня от едни злобни човечета , които вече са на успокоителни. ГЕРБ няма от какво да се срамуват , България върви напред , парите за хората стават повече , за заплати се дават повече , за пенсии се дават повече , за здраве се дават повече ….

    Пустиняците комуняги барабар с румен ветото са в трета глуха , некъдърници с претенции , само искат и дават на едро , нали не са техни пари, охлюви.

    Коментиран от #47

  • 19 Гост

    55 17 Отговор
    Не бързайте с изводите нека да мине февруари пък тогава. Българите си харесват този месец за протести и промени.
  • 20 Иванов

    38 12 Отговор
    Царското симейство на НЦВ Боеко Първи!
  • 21 Народа ПРОСТ

    61 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Време е да се събудии такава ГАВРА наречена Бонус -малос не се прилага НИКЪДЕ в Европа не може след глоба за превишена скорост -от Кат да се плаща повторно с години на БАНДИТИТЕ - ЗАСТРАХОВАТЕЛИ
  • 22 ДАУЕ

    43 12 Отговор
    Добре че е БАЦЕ тази година ще се храня с неговата усмивка от коледа я давам на децата да се хранят с нея като ме пита някой просяк за просия ще му дам снимка на БАЦЕ. А на нова година след като отида на църква ще целуна с каркорещия си стомах иконата на БАЦЕ и ще се моля БАЦЕ да има аз НЕ. Той БАЦЕ има повече чувства от мен за това аз трябва да дам всичко за БАЦЕ имоти къщи коли дарете ги на БАЦЕ. МОЛЯ ВИ ХОРА. БАЦЕ не трябва да работи БАЦЕ е БАЦЕ!!!

    Коментиран от #62

  • 23 Djadaia

    46 10 Отговор
    Господин Борисов който сее ветрове ще жъне бури,нали знаете.
  • 24 EleanorHardman

    7 39 Отговор
    Плащам над $ 87 на час, работейки от дома с 2 деца у дома. Никога не съм мислила, че ще мога да го направя, но най-добрият ми приятел печели над 10 хил. На месец, правейки това и тя ме убеди да опитам.

    Посетете тук/.......>>>> www.Trade46.Com
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Факт

    26 9 Отговор
    Да ни е жив и здрав та да има когода псуваме!
  • 28 Поредния балък от народа

    40 5 Отговор
    Не се бойте...хора ...и да не изкара мандата ..утре пак ще го изберете....Все ревете от него и го сваляте и пак го избирате ..ей това не го разбирам
    Тъпотия ли е ...простотия ли незнам???

    Коментиран от #34

  • 29 4х4

    30 7 Отговор
    За Б.Борисов всеки ден си е Коледа...
  • 30 Голям прос

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "дада":

    Бъркаш нещо.
  • 31 Данте Алигиери

    23 6 Отговор
    "Надежда всяка тука оставете"
  • 32 Марина Марашева

    21 31 Отговор
    Сега хубаво се изхарчете за Коледа и НГ,надскочите себе си и после пак БОЙКО е виновен.Вземайте кредити и после на стачка през февруари.Работи народе????
  • 33 Нищета безкрай

    30 12 Отговор
    Мрак и пустота в родината ни клета - няма светлина в тунела. Народът прост и оскотял, потънал в мизерия и тишина, подобно на добитък жертвен, послушно е навел глава с надеждата да го помилват.
  • 34 Менто

    42 9 Отговор

    До коментар #28 от "Поредния балък от народа":

    Никой да не гласува за ГЕРБ пак ще спечелят изборите.Много е важен момента на броене на бюлетините, взимаш една купчинка бюлетини и я сменяш с друга по- голяма, а устата на другите членове на изб. Комисия ги запушваш с някой и друг лев.Ти за, какво мислиш отхвърлят машинно и електронно гласуване.

    Коментиран от #42

  • 35 АНИМИНАТ

    23 8 Отговор
    О Бойко светиня моя добре че те има, че коледа без теб аз немога да имам. На печка на дърва ще се пека по небосвода за да може твоята рода да лапа пара. Прости те българи са прости от твоята уста за да може да бачка без пара за твоята сланинеста душа.
  • 36 Иванов

    25 17 Отговор
    Хора, моля ви, обяснете ми как така, уж гладен народ а всеки кола кара- майката, бащата, децата. Отидете в магазин за черна и бяла техника, постойте 20 минути и вижте какво става. Възможно ли е аз да имам 10 - 15 хиляди лв. спестени - да ги хвърля лекомислено през прозореца, а вие да ме оплаквате че съм беден. Или пък да съм си изпродал имуществото - изпил парите, и да се броя в графата - социално слаб.
  • 37 ИЛЮМИНАТ

    20 7 Отговор
    Аз съм Бойко и като ваш бог ви казвам спрете да бъдете умни не ви се получава. За това бедна ви коледа и работна нова година. Че кой ще ми плати сметките.
  • 38 VeronicaSmith

    0 21 Отговор
    Плащам над $ 87 на час, работейки от дома с 2 деца у дома. Никога не съм мислила, че ще мога да го направя, но най-добрият ми приятел печели над 10 хил. На месец, правейки това и тя ме убеди да опитам.

    Посетете тук.++++++++>>>>>> www.Trade46.Com
  • 39 доко

    20 5 Отговор
    и цецко ушко ще намаже покрай генерал боко тъпоко стяга се да купи новото апартамент еха..как да не обичаш булгария опа ..добитъка си пасе а ти се чудиш как даси харчиш парата опалата..тралалата

    Коментиран от #40

  • 40 Доктор Ох Боли

    7 11 Отговор

    До коментар #39 от "доко":

    .... ха ха ха.... от чалгата нема излизани..... ха хаха.....
  • 41 Истината

    34 11 Отговор
    Българино, да последваме жълтите жилетки. Да се вдигнем на най мощните протести в историята си и да изметем всички бандити начело с Баце.
  • 42 Поредния балък от народа

    15 4 Отговор

    До коментар #34 от "Менто":

    Да и тук си прав...и това го има..но и доста гласуват за тия кръвопийци..за съжаление.
    Но като се замислиш всички са един дол дренки ...то няма за кой.
    Пример ппрясе..патриотите...то викане то митинги ...обещания...и нищо.Докопаха се до властта ..и по ниски от тревата....забравиха си приказките..
    А пък така се ошишкали ще кажеш че за Коледа ще ги колят...като прасенца.Това е ..кокала държат ..но скоро ще им свърши царството на тях поне.
    След цирка който беше едва ли ще гласуват за тях.
  • 43 Системата ме Побърка

    14 3 Отговор
    Търси се жертва му се вика на тази политика, че като всичко се Осере да може и двата фронта да си мият ръцете. Е пичове имате я. Какво още чакате?
  • 44 1944

    9 14 Отговор
    мдааа..... догодина ще усвоим едни десет милиарда с тлъсти комисионни. ще си изберем поредното лоено прасе за главен цацарор на царската република. и ще подготвим кражбата на девет /минимум/ милиарда евро за гьола в белене, който е икиномически абсурд. както и началото на никому ненужната газова тръба от турския поток, която ще съсипе единствената що-годе запазена планина странджа. нея пък за 3 милиарда евро, няма избиване. накрая тръбата ще се окаже руска, като в братската ви сърбия и няма да има такси за пренос. но пък комунистите от всички партии ще са платили данък "русия" и ще спят спокойно. защото вие сте роби и страхливци.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 КОЗА

    24 11 Отговор
    НИКОГА НЕ Е ПРАВЕЛ ДОБРО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД САМО МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА И ЛИЧНИ ОБЛАГИ КРАЯТ СЕ ВИЖДА
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пашата

    17 6 Отговор
    Вдигате гражданската,тока,водата,данака,заплатите ниски,мръсен въздух,в общините сме като изроди докога така бе ага.НАСТАНА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО.Париж ще ви се види като детска игра ще изчакаме до пролетта,а след това СЕЧ.
  • 49 Калинко Гербалджийски

    10 6 Отговор
    Горканчо,обича да го играе умрял лисугер,но тоя път ще яде хурката
  • 50 Рано слагате тиганята

    18 9 Отговор
    Идват високите цени, които ще му стричат гоното на жабока боко ;)
  • 51 Никола

    20 11 Отговор
    И какво му е зле на положение то? Ядем,пием и се оплакваме. Кръчмите пълни, въртим си далавери, сива икономика.... Какво му е зле? Само мрънкаме. Знаете ли какво е в Африка?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Българин

    20 3 Отговор
    Пожелавам си за новата година,Всички предатели на българите,които се доказаха,като българо убийци да ги видя на Народен съд.
    Забравиха как приключиха с Чаушеску в Румъния. Само това е пътят.
  • 54 ОБИКНОВЕНА

    17 8 Отговор
    ТОЙ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НИКОГА САМ НЕ СИ Е ИЗВОЮВАЛ СВОБОДАТА.ВСЕ ЧАКА НЯКОЙ ДА МУ Я ПОДАРИ.НАРОДА ПРОСТ И ДЪРЖАВАТА НИКАКВА.ЦИГАНИЯ ДО ШИЯ
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 РАЗВЕСЕЛЕН😀

    9 5 Отговор
    Факторчета!😀
    Тези памфлетчета можете да ги подхвърлят само на жалките ви платени протестантчета!
    По плиткоумна малоумщина скоро не бях чел!
    Няма как да заблудите хората!
    Само да ви кажа!
    Няма такава наглост и лицемерие!
    И арогантност!
    Цървули!
  • 57 месара

    6 10 Отговор
    колко е платила на драскача за тая тъпа статия, другарката провокаторка нинова?
  • 58 ГеМе

    9 1 Отговор
    За него всеки ден е коледа.
  • 59 Руми Димчева

    3 2 Отговор
    БОЖЕ, БОЖЕ, ДАЙ ИМ ТЪРПЕНИЕ!
    ОТ ЧЕШЕНЕТО НА ЕЗИЦИЦИТЕ ВИ, НЯМА СМИСЪЛ, НИКАКЪВ!
    НАРОДА, ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА, РЪКОВОДЯТ ДЪРЖАВАТА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАРОДА!
    А ИНАЧЕ, СЛАВИ Е ПРАВ С ОНАЗИ ПЕСЕН" СПИНКАШ ЛИ БЪЛГАРИНО, СПИНКАЙ, СПИНКАЙ, ЧЕ ТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НА ТОВА РАЗЧИТАТ?!
    ХАЙДЕ, ДА ВИ Е ЧЕСТИТА 2019 година! АМИН!
    ДИМЧЕВА

    Коментиран от #63

  • 60 Марони

    7 10 Отговор
    Борисов е номер едно,писарю червеноризец-храбър!
  • 61 Пеца

    8 2 Отговор
    Ужас.
    Каквито журналистите, такава и държавата.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Марони

    9 2 Отговор

    До коментар #59 от "Руми Димчева":

    Плешивия,като е толкова "събуден" да направи партия и да ме убеди че има по-добри идеи от сегашните,ане да се прави все на съдник този учиндолски селяк!
  • 64 Ако баба ти беше мъжка

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Боки ЦАР":

    Прост народ Бойко избира.
  • 65 Защо?

    5 5 Отговор
    Всеки разбира от всичко в България и накрая нищо не му се получава? Защо ли? Много къса памет имат българите, не помнят когато стояха на опашки за да си вземат един хляб, че друго нямаше какво да се купи...а преди това по празниците се редеше за 1 кг.банани и 1 кг.мандарини. Оттам и прословутата песен на Графа - "Мандарини, мандарини". Видях няколко управления, няколко партии как управляваха и не искам дори да си представя, че можем да се върнем назад ... Може да се сърдите и да изпитвате гняв единствено за липсващото производство, защото то е в основата на преуспяващата икономика, но затова не е виновен бат ви Бойко.
  • 66 Тръмп

    3 9 Отговор
    Борисов е добър човек и за това никакви лоши замисли не могат да го победят!!!:):):)Левски се гордее там Доле и Горе,че най-накрая дойде някой подобен на него-Искрен и Добър!!!:):):)
  • 67 Тръмп

    3 2 Отговор
    Бай Тошо беше агент на ЦРУ и за това никой българин не го мрази!!!:):):)
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 2 Отговор

    До коментар #68 от "Гнида":

    Та тои е господ вече ехее къде къде над благородник муахахахахах със 100 милиарда вече си господ хахах
  • 70 filo

    2 3 Отговор
    Евала Баце, голем си. Кой каквото и да говори през твоето време се направи най-много за последните 30 години и затова неслучайно си трети мандат премиер. Да си жив и здрав.