Last news in Fakti

12 Декември, 2018 09:01 8 838 29

Бюрото за контрол на СРС-та е за затвора

  • срс-
  • подслушване-
  • парламент-
  • бюрото за контрол на срс-та

Луксозни разходи за командировки и други разхищения!

Бюрото за контрол на СРС-та е за затвора - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има един държавен орган - Бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Избира се от Народното събрание за пет години и се състои от пет души. Те получават високи заплати - над пет хиляди лева. Добре платени, за да пазят гражданите от незаконно подслушване, следене и т.н. Това написа във „Фейсбук“ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Предстои избор на нов състав на това бюро за нов мандат. И шефът на бюрото Бойко Рашков направил отчет, своеобразна атестация на досегашните членове.

Илия Ганев, от квота на БСП, за пет години "не е написал нито един ред"- буквален цитат от документа на Рашков. А пък отказвал да влиза в проверяваните обекти, защото "бил по анцунг, тъй като така му било по удобно да пътува". И сега пак е предложен от БСП.

И още - 85% от планираните проверки са умишлено провалени от членове на бюрото!!!

Луксозни разходи за командировки и други разхищения!

Нямам думи за коментар!

Тези нехранимайковци са за затвор, но сигурно Парламентът ще ги назначи отново незабележимо около Коледа. Е, издръжката им е няколко милиона за сметка на данъкоплатците, но важното е, че няма да си пъхат носа в тънките работи на тайните служби в Борисовата държава!

Решението е ЗАКРИВАНЕ, но първо трябва да закрием това Народно събрание! Това заключава лидерът на ДСБ!

От седмици ФАКТИ се опитва да получи коментар от председателя на парламента Цвета Караянчева за избор на нов състав на Бюрото за контрол на СРС-та.

Отправихме нашите въпроси и към ресорната комисия, но до момента не сме получили отговор. В желанието да има прозрачност в процеса на избор и ясни гаранции за качествата на новите членове отново публикуваме въпросите:

- Доколко Илко Димитров Желязков е допустим за член, след като в публикации в медии през 2001 г. той е освободен от Националната служба за сигурност по обвинения за злоупотреби с информация, нелоялност и извършване на корупционни действия?

- Как изборът на Пламен Колев Иванов и на Илко Димитров Желязков ще гарантират прозрачност и контрол над използваните СРС-та?

- На какво основание щатен служител на ДАНС е попълнил декларация, за да бъде предложен?

- Това не е ли в нарушение на чл. 45 и чл. 47 от Закона за ДАНС?

- Пуснал ли е Пламен Колев Иванов предизвестие за за прекратяване на взаимоотношенията си с ДАНС в изискуемия от закона 30-дневен срок?

Ясно е, че има политически консенсус да се газят правата на гражданите. Парламентът заедно с шефовете на МВР и на ДАНС не искат да гарантират законното използване на подслушването.

За съжаление, за пореден път се говори едно и също, а правата на гражданите се газят най-брутално.

Колкото и да бягаме от политическия прочит на този скандал, не можем да го игнорираме, драги читателю на ФАКТИ...


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    80 4 Отговор
    Така работят всички в администрациите. Но пък имаше добри бонуси за добре свършена неработа.
  • 2 Иванов

    69 3 Отговор
    Тези явно обслужват Мафията и затова не правят нищо, обаче папкат месечно колкото десет работници в провинцията спрямо един от тях.
  • 3 ВВН

    61 2 Отговор
    Това бюро си е излишно направо веднага да го закрият. Бойко Рашков не е ли вече пенсионер. Да оди да си чете лекциите в некой ВУЗ. Загубена държава сме един куп държавни институции за пари от гърба на народа .Бюро за контрол ами тех кой ще контролира. На всеки трети българин вече има по един контрольор - полициа 3-4 вида полиция, НАП, прокуратура, съд.
  • 4 загрижен

    37 2 Отговор
    Толкова ,сме не кадърни ,че дори, не можем да изберем ,хора, които
    да ни ръководят.
    Не може, да се назначават в тази служба , на политически принцип.
    Това, създава силно впечатление, че от тук, започва корупцията...
    Как, Доган и Бойко и Волен ,съдрани от корупция ще ни управляват?

    Коментиран от #17

  • 5 МиБДим

    43 1 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ ПАРТИЙНИТЕ КВОТИ СА ВРЕДНИ ЗА НАРОДА. АМАН ОТ ПАРТИЙЦИ. КЪДЕ СА СПЕЦИАЛИСТИТЕ И ЕКСПЕРТИТЕ

    Коментиран от #13

  • 6 МВР органа

    33 0 Отговор
    ТЕЗИ СА КУХНЯТА НА МАФИЯТА !! ДЪРЖАВНАТА
  • 7 Кървава революция

    29 0 Отговор
    На тази територия с политически средства вече нищо не може да се направи. Смяната на една партия с друга, и на едни управници с други, няма да промени АБСОЛЮТНО нищо. Измамните политици ще продължават да ви убеждават колко добре живеете, в каква успешна и развита държава, как няма задкулисие и корупция и как всички държавни служители умират от желание да ви услужат безкористно. А вие ще продължавате да "протестирате", привели гръб пред мониторите и да чакате някой друг да ви оправи. Амин !
  • 8 ванката

    21 0 Отговор
    де да бяха само те... да се радва човек!!! имаме няколко хиляди човека за затвора от управляващите сегашни и предишни но за жалост никога няма да ги видим там където им е мястото
  • 9 На бунт революцияяя

    27 5 Отговор
    На гилотината от общинар до президент всички от 1989г насам военни и милиционери също
  • 10 флипп

    21 2 Отговор
    Маркс излезе не философ, а пророк...

    Коментиран от #20

  • 11 партокрация

    29 2 Отговор
    Държава на мафията!
  • 12 Луд

    15 0 Отговор
    А тия какви коледни бонусчета са си раздали
  • 13 Кумчо Вълчо

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "МиБДим":

    Те това са експертите ,всички са бивши ченгета и партийци какво повече искаш.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТРОПЧО

    3 0 Отговор
    Да вярно е
  • 17 Иван

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "загрижен":

    Не става дума за некадърност, още повече масова в България, макар наистина много хора да са точно такива. Става дума за умишлена дейност в определени интереси, защото огромното мнозинство от народа е нагаждачи. Пълно е с нагаждачи в обществото. Ти, ако ти предложеха една такава длъжност само да си клатиш краката и да прибираш 12х5,000 лв. годишно без бонусите и допълнителното заплащане, ще се съгласиш ли?! Всичките много добре разбират какво правят - получават милиони с измама, че вършат престъпления, че крадат от фондове, каси, получават подкупи от работодатели, за да се гласуват определени действия, партиите са пълни с кариеристи, на които са обещани постове в правителство, администрация, близки фирми, а ти си мислиш, че просто щото не умеят се случват тези неща... Системата е предварително опорочена - купища купени гласове, не приемат желанието на народа за мажоритарни избори В ДВА ТУРА, не приемат намаляването на партийната субсидия до един лев и всъщност е все едно дали си гласувал, защото някой ще изпрати автобус роми, живеещи по временен адрес в някоя съборена къща (за да измамят системата), а на тебе ти разправят - "Гласувай, твоят глас е важен!". Важен е, доколкото някой ще се облажи с 11 лв. от "твоите"...

    Коментиран от #26

  • 18 765

    9 0 Отговор
    браво, добра статия, дано достигне повече хора
  • 19 нищо

    4 1 Отговор
    рано или късно, всичко се връща, всяка една от тези отрепки ще си понесе наказанието, пише го в Библията
  • 20 Маркс е безделник

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "флипп":

    И нехранимайко! Бакунин го е сравнил със земята!
  • 21 Как са си получавали

    8 0 Отговор
    Парите? Дали дебитните им карти не са били в предложилите ги на поста? Май ДА? Много опърпани! Нямат пари за облекло, представително. Шушляците
  • 22 Енгелс

    9 1 Отговор
    Имаме нужда от качествена пролетарска революция, за да бъде завинаги съборен капиталистическия режим!
  • 23 Коко

    7 0 Отговор
    Това е една абсолютно ненужна никому администрация която тормози обикновенните човек и по никакъв начин не му помага. Да ги махат защото те не бива да се назначават с политическа квота така са зависими
  • 24 Маркс

    7 1 Отговор
    Аз ви казвам ,че трябва Народен Съд. Няма друг начин. Е така е било 44 -та година , така е и сега.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Браво Иване това е истината. Никой не иска да поеме отговорност и да стане лош в очите на тези които контролират системата. Умишлено не казвам управляващите, това са различни неща.
  • 27 правилно

    1 1 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с всичко казано, но защо чак когато минат в опозиция или останат извън хранилката наречена "парламент" се сещат да изнасят на бял свят факти и случки, които са знаели през цялото време. Много ми прилича на държава от сегашни и бивши милиционери.... Повръща ми се от всички действащи партии и нашите безродни политици.
    Революция трябва и да се изметат до един боклуците комунисти, които оставихме да ни управляват след 89-та година като се надявахме, че ще се променят- нищо подобно, станаха още по-крадливи и нагли......
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    1 0 Отговор
    В БГ са създадени, добре финансирани - достатъчно на брой даже и в по-вече от необходимото държавни институции за функционирането на една демократична държава, но когато те не работят се превръщат в страшна тежест за обществото. Ето защо точно това трябва да се промени да се намалят , но да работят. Която политическа сила направи това ще вдигне държавата на крака. Поздрави към автора за разкриването на поредната нередност.