Last news in Fakti

26 Декември, 2018 13:38, обновена 26 Декември, 2018 14:09 10 340 36

Ани Салич гневна на политиците за "Българската Коледа"

  • ани салич-
  • българската коледа-
  • дарения-
  • деца

Защо нашите държавници продължават да молят за даренията на българина, който е с най-ниската заплата в Европейския съюз, за да лекува децата си?

Ани Салич гневна на политиците за "Българската Коледа" - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледам "Българската Коледа" и си спомням времената, когато милата д-р Кая Памукова в Трета Градска болница слагаше системи на малкото ми момченце, а аз тичах да чета новините на БТВ, защото такива бяха правилата... трябваше да съм на работа.

После колко пъти с малката Хана съм обикаляла "Пирогов" и съм чакала с часове пред ренгена... защото само там лекували травми на деца...

Спомням си, когато на първата "Българска Коледа" Слави Трифонов ме хвана за ръката и излязохме на сцената, за да събираме пари за болните деца. Спомням си и малкия Георги от "Люлин", за който закъсняхме и той почина от левкемия...

Ани Салич гневна на политиците за "Българската Коледа"
Снимка: БГНЕС

Все спомени, с които ще остарявам и ще се питам - Защо нашите политици продължават да молят за даренията на българина, който е с най-ниската заплата в Европейския съюз, за да лекува децата си?
Нима 30 години преход не Ви стигнаха, за да разберете, че без деца няма да Ви има и Вас?

30 години България чака Детската болница за децата на България и Вие не я давате без значение кои сте - леви или десни... Докога?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възмутен

    120 26 Отговор
    Госпожо, правите впечатление на умна жена, а пишете недомислия!!! че КОГА западенското "общество", дошло на власт преди 30 години ВИ Е ОБЕЩАВАЛО високи заплати и грижа за децата и въобще за човека?????? Това сама ли си го измислихте или и вие се поведохте по акъла на 80% от народа??? На западнярите им веше ЖИЗНЕНО ВАЖНО да съсипят икономиката ни, разбирай КОНКУРЕНЦИЯТА ИМ, да ни поробят народеца като изсмукат по-интелигентните, а останалите да ни ги джиросат ние да им береме кахъра! Да ни източват природните богатства с абсолютно неизгодни, грабителски концесии и да ни продават стоките си втора ръка на цени, даже по-високи от техните!! А сега плачете за пари за децата......НЕеееееееее....сега ще ги дадете за краварски самолети-скраб..............И ВСИЧКО ТОВА Е ОТ АКЪЛА НИ!!!! И нашия, и вашия и на всички все още възторгващи се от някакво западенско еуропство..........аз бих го нарекъл еуроБство!!!! Нова, модерно робство, подходящо за де-би-ли от 21 век!!!!!
  • 2 Стоилов

    143 7 Отговор
    Няма! Защото това не са техните деца. Те са лобисти на чужди интереси. Те нямат Родина. Готови са да дадат 2 милиарда за американски самолети, но 50 милиона за коледни добавки на българските пенсионери все им се виждат много....
  • 3 бббббб

    123 5 Отговор
    Някой да е видял престъпник да дава пари ?!?!?
  • 4 Вили

    34 72 Отговор
    Преди 30 години България фалира и спря да плаща по външния дълг. Тодор Живков взе заеми за да спечели някакво време и накрая всичко рухна.

    Коментиран от #28

  • 5 Генерал

    74 8 Отговор
    Политиците ни са на каишка отдавна.
    През 1990г. в България идва екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ и Световната банка , начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм"
    Скоро след това някои хора го определиха като „Програма за разорението на България”-програма, предвиждаща бързо раздържавяване на всички материални активи, рязко намаляване на трудовите доходи, дехуманизация на социалното дело, тотална приватизация на здравеопазването, ограничаване на достъпа до образование и култура.

    Този модел е пробван в Чили, Аржентина, Хаити...имало е в миналото опити и в Бразилия. Знаем до какво доведоха подобни експерименти. В САЩ експеримент се направи в Ню Орлианс - чернокожо население, подчертано френско и испанско. В щата се приватизира всичко. Не остават общински училища, болници, фирми по поддръжка. Настоятелства, обществени сдружения...всичко това се заменя с корпоративни съвети. В резултат на това/търси се максимум печалба/ рязко пада здравеопазване, образование, а последвалото бедствие преди няколко години показва и несъстоятелността на експеримента. Фактически парите отпуснати за превенция от бедствия свързани с океана системно са крадени и не са влагани в охранителните съоръжения/диги, отводнителни системи и прочее/ Ню Орлианс е пометен направо от водата и загиват стотици. Гражданска защита направо отсъства и се стига до мародерства и насилия сред

    Коментиран от #11

  • 6 Генерал

    38 4 Отговор
    . Гражданска защита направо отсъства и се стига до мародерства и насилия сред населението. Намесва се войската. Като сравнение в случая: -Холандия е сравнима като територия с този щат. Средствата за Превенция/ Холандия е под нивото на океана/ там за същия период са на половина от тази в Ню Орлианс. Фирмите поддържащи диги и др. са общински. С ефективността на янките в случая холандците да са изчезнали от света. Холандия например по отношение на здравеопазване, образование, общински мероприятия и поддръжка е типично соц. държава, докато Чили, Хаити, "Ню Орлиънс" са били управлявани по начин близък на плана Ран-ЪТ.
  • 7 popo

    39 7 Отговор
    Тази госпожа когато говори да мисли- никой не го интересува за народа-изследване от 1908 година е доказано, че българина е създаден да оцелява по единично.
  • 8 1944

    21 44 Отговор
    не човек, а желязо - просъскал агентът фашист. тихо битият казал - не, крадец комунист!

    Коментиран от #13, #15

  • 9 гост

    58 1 Отговор
    Всяка година тези политици прибират десетки милиони само от субсидия, добави и стотиците милиони за бонуси в общини и министерства и може да надхвърлят четвърт милиард. Накрая се прави нещо, което е добро, но то е допълние, а не основно перо за лечение на деца. Представете си всяка година по 250млн. за лечение на деца, реконструция на паметници, инфраструктура и културни дейности? Не е лошо, нали така. Но хората, взимащи всички тези пари не искат да ги дават,а те са тези, които трябва да направят промяната. Освен с кръв и насилие друг вариант за промяна няма.
  • 10 Д. Тръмп

    23 1 Отговор
    Как може още да вярваш в Дядо Коледа?
  • 11 Вили

    17 14 Отговор

    До коментар #5 от "Генерал":

    Хазната беше изметена и за да получим финансиране от вън трябваше да бъдат приватизирани всички губещи предприятия. Целият български народ с нетърпение очакваше госпожа Ан Макгърк. А за Чили, националния доход на глава от населението в момента е с 30 процента по висок от
    българския.

    Коментиран от #16, #17

  • 12 Ннинин

    37 0 Отговор
    На колко от видните политици децата им са в България? Какво да очакваме?
  • 13 ТО ИЗВОДА КОЙТО СЛЕДВА Е:

    23 5 Отговор

    До коментар #8 от "1944":

    ФАШИСТО- МУТРОКОМУНИСТИ СА НА ВЛАСТ СЕГА. САЛИЧ Е МНОГО ПРАВА. ЕЙ ТИЯ ДЕТ СЯКА ЗИМА СА НА ЮГ ОТ ЕКВАТОРА ТЕ ТРЯА ДА СА СУРВАКАТ ЯКО .....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Генерал

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "Вили":

    "Външният дълг на НРБ към 1989 година е 46.6% от БВП, а към 1990 – 52.5. НРБ покрива със запас Мастрихтските критерии по този параметър. За сведение само към 2010 година този критерий не се покрива от голяма част от развитите европейски страни, например Германия (чийто дълг е 82% от БВП), Франция (82%), Великобритания (76%), Италия (119%), Холандия (63%), Белгия (101%), Гърция (143%). Ситуацията не е по различна за развитите страни извън Европа – дългът на САЩ е 62% от БВП, на Япония – 198%, на Канада – 84%"
    2009 г. брутният външен дълг на България достигна 108% от БВП и надмина 5 пъти този през 1989 година...днес брутният ни външен дълг е около 65% от БВП...Нещо схващаш ли ?
  • 17 Пешо

    28 3 Отговор

    До коментар #11 от "Вили":

    Пишеш пълни глупости! Икономиката ни беше съсипана умишлено и тенденциозно от Запада и ФАЩ. На 27 - мо място в света! И още разграбват построеното тогава.

    Коментиран от #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Вили

    2 16 Отговор
    Дългът от 46.6% не е голям, но трябва да се плаща с валута, а денги нет. Понял.

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чочо

    13 1 Отговор
    Браво на Ани време беше някой да им го каже но понеже сте деликатна жена много деликатно им го казвате обаче те нямат интерес да го разберат.Кск не ги е срам тези паразити да си раздават такива заплати,бонуси и какви ли не далавери а всеки ден по телевизиите да текат предавания за събиране на помощи за болни деца и по възрастни хора.Искам да сме благодарни на телевизиите за тази безценна помощ а кафе са политиците тук защо не решат веднъж завинаги този проблем боклуци нали не ги касае а ако имат проблем им се оказва най добрата помощ от ай добрите специалисти в най добрите лечебни заведения а пък ние плащаме осигуровки.Аз за 14 години.в чужбина не чух нещо подобно а тук е ежедневиеТова е срамота нас като парцали ни разхвърлят а тези паразити прибират субсидийките и въобще не им пука
  • 22 нашите

    17 0 Отговор
    тюфлеци(политици) са способни да откраднат 5млрд от КТБ и 2млрд от 'безплатното саниране' а една болница им е пробем...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Вили

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "Пешо":

    Цялата соц. система фалира, начело със СССР. СИВ се разпадна и всеки трябваше да се спасява как може.

    Коментиран от #27

  • 26 Генерал

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "Вили":

    Май само ти не си разбрала вече 30 години , че всички "мораториуми" ,"продоволствени кризи" и "спонтанни народни революции" през 1989-1991-1997 бяха необходимата режисура, която доведе до "източване" на държавните и общинските предприятия и последващата им не приватизация а "подаризация", но това е дълга тема...
    И как аджеба се появиха милионерите и милиардерите след първия "банкрут" 1989 и втория -1997 год.? А дали изобщо е имало банкрути тогава ?
  • 27 Генерал

    12 1 Отговор

    До коментар #25 от "Вили":

    СИВ не се разпадна поради икономически причини.Направи си труда да сметнеш тогавашния външен дълг в съотношение с тогавашния БВТ /може и с износа отделно/ и ще осъзнаеш , че ако тогава сме били в "банкрут" - сега сме в "банкрут по три" . Ама защо ли не обявяваме мораториум ? Не е проблем абсолютния размер на дълга, а как е структуриран и каква е тежестта на обслужването му, а от там и кому беше нужен мораториума. А СИВ се разпада заради предателя Горбачов, който не е действал на своя глава, а е бил вербуван.И М.Тачър признава това в едно изказване в Хюстън (САЩ) през ноември 1991 г.
  • 28 факт

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вили":

    това беше част от играта бе за да се случи днешното
  • 29 Тръмп

    1 3 Отговор
    Защото ”Българската Коледа” е перачница на мръсни пари и бизнес лично и еднолично на Георги Първанов-Гоце от ДС и КГБ!!!:):):)
  • 30 Смотаняци 33

    6 1 Отговор
    Честно казано аз съм прост човек и може би доста луднал. Е моето мнение не че е важно ма скоро коледа не съм имал както едно време не че му пука на някой защото повечето от вас не знаят какво е да му пука за нещо. Така че защо просто не вървите на майната си и всичките. В днешно време да живееш е като да си в концлагер. Дори не е и като на война там поне знаеш кой е врагът.
  • 31 ГОСТ

    5 0 Отговор
    ОТГОВОРЪТ Е СЪВСЕМ ЕЛЕМЕНТАРЕН .... ДОКАТО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ГИ ИЗБИРАТЕ !!!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Правичката

    1 0 Отговор
    Ани Салич бг Коледа много приходи. Вярно и много помощ но повече приходи
  • 35 Баща

    1 0 Отговор
    Възползвате се от SMS те знам че помагате но и печелите страшно много кажете от бг Коледа колко апартамента имате и колко печелите от тези SMS и.
  • 36 Баща

    0 0 Отговор
    Голяма измама стотинки за децата много пари за Ани Салич защо не казвате за всички деца на които помагате и за всички проходи и разходи открито тогава ще даряваме всички не само на Коледа