Last news in Fakti

28 Декември, 2018 19:00 16 363 43

Русия има план, как да потопи САЩ в океана

  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • ракети-
  • земетресение-
  • бедствие

Хищникът бавно се издига от дълбините на Мексиканския залив, като Годзила, но още по-разрушителен и смъртоносен

Русия има план, как да потопи САЩ в океана - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В САЩ се разпространява удивителна конспиративна теория. Новата версия на американците гласи: ураганите "Харви", "Ирма" и "Катя" са причинени от руснаците! Оказва се, че в Америка все повече се налага теорията, че всички природни бедствия, стоварили се върху нея, са резултати от ново и страшно климатично оръжие на Русия, пишат руски медии.

Различни сайтове, занимаващи се с конспиративни теории, твърдят, че този вид атаки срещу САЩ са били одобрени лично от председателя на Съвета на федерацията (руския Сенат) Валентина Матвиенко. Те твърдят, че "руснаците са разработили свръхмощно климатично оръжие", като се позовават на всъщност несъществуващ доклад на Съвета за национална сигурност. Естествено, никакви доказателства за такова твърдение не се прилагат.

Всъщност, отбелязват експерти, в това няма нищо ново - все пак основната цел на американските медии не е правдивото представяне на фактите, а борбата за рейтинг.

Впрочем, авторите на подобни "новини" не си играят да влизат в подробности. Фантазират на едро - според една от версиите, Русия само на косъм не унищожила Париж с наводнение, а освен това причинила проливни дъждове в Германия и въобще, едва ли не потопила цяла Европа.

"Най-новата разработка на руснаците се нарича ENMOD, разработена е в "Ростех", съобщават конспиролозите от САЩ. "Операциите се провеждат чрез модифициран самолет на "Аерофлот" близо до регионите, в които е планирано да бъде организирано стихийно бедствие".

Впрочем, твърденията на американците не са съвсем голословни, отбелязват руските медии. В смисъл, че разработки за въздействие върху климата се извършват по цял свят. Най-известният пример за това са разбиването на градоносни облаци преди провеждането ва важни мероприятия. Въпреки Конвенцията за забрана за военно или друго враждебно въздействие върху природната среда.

А инициатор на този договор е Москва. Водещите световни страни са подписали въпросната конвенция още през 1977 г.

Американските медии могат да бъдат разбрани, коментират в Москва. Все пак става въпрос и за приподводните стихии, и за влошените отношения с Москва. Но да се стигне чак до такива сензации, е необходима наистина потресаваща фантазия, коментират руските медии.

В руското издание "Военно-промишлен куриер" е публикувана статия, която описва начин, по който да бъде използвано течението Гълфстрийм, за да потопи под водите на океана Източното крайбрежие на САЩ чрез течението Гълфстрийм. Авторът Чоро Тукембаев твърди, че термоядрен заряд, взривен в кратера на исландския вулкан Снайфелсйокюдъл, може да предизвика огромно цунами, което да погълне Източното крайбрежие на Америка. Статията е отклик на предишна публикация, която описва възможното унищожение на САЩ чрез предизвикване на изригване на Йелоустоунския супервулкан, съобщава Газета.ру.

В статията под заглавие "Цунами, прицелено във Вашингтон" авторът Чоро Тукембаев описва как течението Гълфстрийм може да бъде насочено към бреговете на Америка. Според него чрез термоядрен взрив може да бъде предизвикано свличане на югозападния склон на вулкана.

"Възникналото свличане ще предизвика воден напор в котловината на Ирмингерско море (между Гренландия и Исландия, бел. ред.) до Лабрадорския шелф. Така ще се получи дълга вълна в югозападна посока", посочва авторът. Освен това, той предлага да бъде използван и ядреният безпилотен подводен апарат "Посейдон", който ще допълни последствията от цунамито и с радиоактивността на нахлулите водни маси.

Статията на Токумбаев е отклик на публикация на президента на Академията по геополитически проблеми, доктора на военните науки Константин Сивков. На 24 октомври той заяви, че САЩ могат да бъдат "гарантирано унищожени", ако бъде нанесен ядрен удар по опасни геофизически зони на територията на страната. Мнението му беше публикувано от изданието "Военно-промишлен куриер".

Според Константин Сивков, Русия не трябва да влиза в надпревара със САЩ по количеството ядрени оръжия. Вместо това, смята експертът, руските военни следва да създадат ядрени заряди с мощност над 100 мегатона тротилов еквивалент.

"Създаването на 40-50 такива бойни глави за тежки междуконтинентални балистични ракети или свръхдалекобойни торпеда осигурява довеждането им до опасни геофизически зони на територията на САЩ", написа експерта.

Сред тези зони Сивков откроява Йелоустоунския супервулкан, както и разломите по тихоокеанското крайбрежие на Америка. Той твърди, че ако по тях бъдат нанесени ядрени удари, то те "гарантирано ще унищожат САЩ като държава, както и транснационалния елит". Сивков уверява, че наличието на подобни оръжия в руски ръце "отново ще направи мащабната ядрена война ирационална и ще принуди световните лидери да седнат на масата на преговорите".

Междувременно в САЩ се притесняват не от изкуствено създадени цунами, а от напълно реалните руски оръжия, отбелязва Газета.ру. Преди дни американският портал We Are The Mighty предположи какви могат да бъдат последствията от удар по САЩ на руския подводен крайцер тип "Борей" с ракети с ядрени бойни глави.

В материала се посочва, че подводницата "Юрий Долгорукий", въоръжена с крилати ракети "Булава", на теория може да изличи от лицето на Земята десетки американски градове. Всяка една от 16-те ракети на борда има далекобойност 9000 километра, следователно "Юрий Долгорукий" е в състояние да атакува Ню Йорк дори намирайки се на запад от Хаваите.

Според авторите в случай на конфликт със САЩ Москва ще трябва първо да унищожи американските отбранителни обекти, много от които се намират именно на Хаваите. А най-добрата точка за атака срещу тези цели, според изданието, е Мексиканският залив, откъдето ракетите могат да достигнат практически до всеки един американски щат.

"Хищникът бавно се издига от дълбините на Мексиканския залив, като Годзила, но още по-разрушителен и смъртоносен", написа We Are The Mighty.

Впрочем, авторите на материала смятат, че най-голямото преимущество на руските ракети е не толкова далекобойността им. Те отбелязват, че всяка балистична ракета носи по шест разделящи се бойни блока с мощност над 100 килотона - тоест, общата мощност на взрива се изчислява на над 9500 килотона. 96 бойни глави биха достигнали до десетки американски градове и военни обекти, подчертава порталът.

Американските журналисти са сигурни - от руския огън ще оцелее единствено щабът на командването на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка. Всички други бази и военни обекти почти сигурно ще бъдат унищожени.

Превод и редакция „Епицентър“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    76 2 Отговор
    А дядо Коледа слага подсушватели в комините. И совите не са това кое то са а КГБ агенти пременени с пера...
  • 2 еее.....

    55 0 Отговор
    Има план ама няма да го приложи,защото си имат нужда един от друг.
  • 3 Абдул Азис

    64 10 Отговор
    Тази статия е от типа- една жена каза в метрото. Аферим!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Съгласен

    72 17 Отговор
    Мдддаааа.........а за пълната шизофрения, обхванала явно целия краварски обор, И ЗА ТОВА ЛИ СА ВИНОВНИ РУСНАЦИТЕ??? Хмммм....явно и по медицинските показатели науката на Русия е на върха.....не само по климатичните, военните и т.н!!!!

    Коментиран от #41

  • 6 Шляхтиц

    73 16 Отговор
    На САЩ мога призная само едно, разсмяха ме така, както никога преди не съм се смял. Пледполагам, че и целият свят се смее на глупостите им.

    Коментиран от #19

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хитеp

    24 76 Отговор
    ХА ХА ХААА! Чичо путкин има на влог 200 милиарда ДОЛАРА-- НЕ РУБЛИ --- ДОЛАРИ АМЕРИКАНСКИ в щатски банки така че правете си сметка дали сериозно Раша обмисля ядрен удар по САЩ ФАЩ ПАЩ Или както ви е изгодно руски путкопоклонници да наричате земята на СВОБОДАТА с чиято парична единица предпочитате да оперирате сметките си!

    Коментиран от #14

  • 9 Тръмп

    24 66 Отговор
    Те Болшевите в Русия от 100години се опитват да разрушат всичко,защото не създават нищо полезно за хората!!!:):):)
  • 10 Tadeusz

    5 5 Отговор
    (: (: (:
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петър Янчев

    40 5 Отговор
    Фантасмагории на болни мозъци.Те ако можеха да влияят.Няма всяка година Приморският край да е под вода.
  • 13 МИИ И НА ПЪТИН НЕ МУЙ ДО СМЯХ

    36 6 Отговор
    ЧЕ НОТУ МУ ТРОПА НА ПОРТАТА. А СЪЩОТО ТУЙ НОТУ СА РАЗПИСА ЧЕ НЯМА ДА СА РАЗШИРЯВА НА ИЗТОК СЛЕД 1990. КОЙ ИЗЛЪГА А???
  • 14 Възмутен

    39 10 Отговор

    До коментар #8 от "хитеp":

    Хи-хи-хи..............неотдавна някой плещеше, че са 40, ти пък ги "качи" на 200..............е, какво ...ЗАВИЖДАШ ЛИ???? Що не се скриете бе, КОЙ ГИ Е НАМЕРИЛ ТЕЗИ ПАРИ БЕ???? И къде са, че НИКОЙ ДО СЕГА НЕ ГИ Е ВИДЯЛ??? А и защо са му на Путин пари бе??? Да си плати билета до Владивосток!!?? Вие въобще чувате ли се какви ги ръсите.......аман от посредственост, елементарност и въобще.....тъпотия!!!!
  • 15 Русие

    14 18 Отговор
    Ще вземем петилетката за за три ! ......полУпроводници
  • 16 Шойгу

    51 14 Отговор
    А Проверихте ли в гардероба и под леглото дали Путин не е там? Изключете тока на всеки ел.уред у вас, защото руските хакери вече могат да хакват и през ел.мрежата - току виж някой тостер отхапал пръста на някоя обикновена американска домакиня. А за новите телевизори - ужаст! Руските хакери вероятно гледат през камерите и подслушват през високоговорителите какво правите с жена си. Време е американците да престанат да ядат ГМО и да почнат да пият качествено уиски, а не химикали с есенции.
  • 17 Насран кравар

    32 11 Отговор
    Отново напълних памперса, сега ще се оплача на чичко Сорос!
  • 18 Orthodox

    51 7 Отговор
    Тъй, тъй... Нищо ново. Това, че Русия е виновна за ВСИЧКО, вече го знаят и пеленачетата. Очакваме следващия етап от усаняшката лудост - да почнат да скачат от небостъргачите с панически крясък: "Русите идваааат!!!"
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 45 Отговор

    До коментар #6 от "Шляхтиц":

    Попитай ЧЕЧЕНЦИТЕ за "миролюбието" на руснаците, пък тогава се смей смехурко!
  • 20 Джендърчето от Ница

    25 6 Отговор
    Много зли тия руснаци , браво ! И тая руска подводница "Юрий Долгокурий" , как искам да ме атакува с ракети "Булава" в задния двор... охххх ! А вие , приятели , искате ли да усетите руските ракети ?
    .. само питам ;)
  • 21 РОСФАКТ

    18 3 Отговор
    Журналистическа измислица
  • 22 Scout for funn

    35 0 Отговор
    Пичове ние се смеем ма най вероятно и на Хитлер са се смяли. А играта ще загрубее когато почне да свършва петрола .Докато се хилиме ония се готвят за война и ако нещо стане познайте кой няма да е готов ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Госпожица

    20 0 Отговор
    Моля , моля , не всички сме пичове , но наистина е страшно смешно , невероятни глупости!
  • 25 Сашо

    23 0 Отговор
    Напоследък в щатите явно процъфтяват комедийните жанрове.
  • 26 Alpha_Lone_Wolf

    5 18 Отговор
    Същото писаха и за американците, кога в Русия имаше пожари, тогава Путя изчисли щетите за 50млрд долара. Дано направим 3 световна и да намалеем с 4-5млрд.
  • 27 Тъкмо четох четох

    15 2 Отговор
    И съм заспал
  • 28 Евроатлантик

    9 30 Отговор
    Чета коментарите на сънародниците и се учудвам на повърхностното отношение. Давате ли си сметка,че България е много по близо до Русия. Руската хибридна пропаганда съвсем ви и замъглила ума.

    Коментиран от #39

  • 29 Абе

    21 0 Отговор
    Да,бе сигурно ураганите са руско дело!! И е закъснял отговор на Чернобил,предизвикан от американците!
  • 30 Гостъ

    4 21 Отговор
    Ей, от пиене на бояршник и антфриз алкашите съвсем изкукуригаха!
  • 31 ГАЛЕВ

    25 2 Отговор
    Това доказва по безпорен начин,че САЩ ЕС и другите сателите са се предали на Русия отдавна и умират от страх от Другаря ПУТИН,щом го признават за БОГ който може всичко.Дори да пуска урагани и да потопява САЩ и Англия и т.н.Значи това не е истинския Путин този човек е БОГ .
  • 32 popo

    4 8 Отговор
    Там за унищожаването на САЩ всичко е заложено и климатичното оръжие е в действие. Друго на тези прости хора какво да пишем.
  • 33 Батко

    14 0 Отговор
    Ако Русия е способна на това да предизвиква цунами,наводнения и пр. то тогава няма защо да им пука от факта , че САЩ ще излязат от договора за забрана на ракетите с малък и среден обсек
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 анализатор

    10 1 Отговор
    Имат голям късмет с този Путин. Той е ли е техен вербуван агент от Германия? Разиграват ни филма на доброто и лошото ченге и на цирка за хибридната война. Какво ли би било, ако беше чичко Сталин?
  • 36 Сталин

    12 1 Отговор
    ВЕЧЕ НА ВСЯКЪДЕ ЩЕШЕ ДА Е С С С Р !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Хммм...ПРИЗНАВАТЕ!!!!!!Ми тогава СЛУШКАЙТЕ>>>>не ми се зъбете,щото всяко ТЪРПЕНИЕ си има граници/ПУТИН до ония джендъри/...
  • 39 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Евроатлантик":

    ....особено на теб..Ма кво да замъгли-ТИ никъв акъл нямаш/
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ушанката

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Съгласен":

    ...най-вече по медицинските показатели! Точно затова цялото политбюро на КПСС предпочита да НЕ се лекува при въпросните "високи показатели"!
  • 42 ватникът

    1 5 Отговор
    Никакви американски медии не пишат подобни глупости! Кампанията е създадена от инфо-отдела на КГБ за повишаване на увереността и борбеният дух на популацията. Че както са изгладнели и обосели тия с нечуваното климатично оръжие, току виж изхрускали, /позавтракали/ с батя путя...
  • 43 копи пейст

    0 0 Отговор
    Откровението на Йоан 13........... И видях звяр, който излизаше от морето и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, а на главите му богохулни имена.