31 Декември, 2018 18:00 18 952 80

"Ди Велт": Руският "Авангард" предизвика паника в САЩ

  • авангард-
  • хиперзвуково оръжие

Според ръководителя на Кремъл успешното изстрелване на ракетата "Авангард" с хиперзвуков планиращ крилат боен блок е "новогодишен подарък" за руснаците

"Ди Велт": Руският "Авангард" предизвика паника в САЩ - 1
Снимка: EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

С новото си хиперзвуково оръжие ръководителят на Кремъл Владимир Путин "предизвика паника в Съединените щати", пише Die Welt. Руският военен комплекс „Авангард“ „нервира“ американските военни, защото те все още нямат средства да се предпазят от този вид оръжие, отбелязва журналистът от немското издание.

С новото си хиперзвуково оръжие президентът на Русия Владимир Путин "предизвика паника в САЩ", пише германският вестник Die Welt.

Според ръководителя на Кремъл успешното изстрелване на ракетата "Авангард" с хиперзвуков планиращ крилат боен блок е "новогодишен подарък" за руснаците. Американските военни, които „и до сега не разполагат“ със средства за отбрана срещу този вид оръжие, „това ги кара да нервничат“, отбелязва авторът на статията Герхард Хегман.

От своя страна военните експерти в САЩ и Европа съвсем „започнаха да бият тревога“, добавя журналистът Die Welt.

„Владимир Путин твърди, че дори и през близките десетилетия в света няма да се появят никакви системи за противовъздушна отбрана, които да прихващат новите руски свръхзвукови ракети. Съединените щати обаче не възнамеряват да се примирят с това и да стоят без да правят нищо. Те са повече от разтревожени”, подчертава Хегман.

Сега в Съединените щати "действат под натиск", продължава авторът. Например, в началото на ноември, Пентагонът дори стартира програма за създаване на комплекс за прехващане на хиперзвуковото оръжие Glide-Breaker-Programm и обяви спешен търг за предприятията от отбранителната промишленост. Очаква се те да предложат „как може да изглежда системата за противовъздушна отбрана за прихващане на ракетите с хиперзвуков планиращ крилат боен блок“, уточнява Хегман.

Изключително високата скорост и маневреност на ракетите на руския свръхзвуков комплекс “Аванград” обаче не представляват голяма заплаха за Съединените щати. Трудността за Пентагона е да открие и точно да следи траекторията на полетите на ракетите, тъй като обхватът на действие на американските военни радари не е достатъчен, отбелязва журналистът на немския вестник.

"Те трябва да видят не стотици, а хиляди километри", заяви само преди две седмици главният инженер на Пентагона, бивш ръководител на НАСА Майкъл Грифин.

Според него проблема задълбочават откритите простори на западната част на Тихия океан и недостатъчния брой острови, на които могат да бъдат инсталирани радиолокационни станции.

"Няма толкова много места, където могат да бъдат разположени радиолокационни установки", обясни главният инженер на Пентагона Майкъл Грифин. "И дори да намерите някакви, най-вероятно те ще се превърнат в цели".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Citizen X

    28 102 Отговор
    Приказки без край

    Коментиран от #53

  • 2 Цру Кюпек

    205 21 Отговор
    Нека пазаруването на памперси започне сега

    Коментиран от #5, #41

  • 3 рррр

    194 25 Отговор
    и ние пак сме на грешната страна както винаги.
  • 4 Джудже

    127 15 Отговор
    Добре, че е само подарък за руснаците, дано не го подаряват на американците.
  • 5 Mорук

    74 6 Отговор

    До коментар #2 от "Цру Кюпек":

    Те китайците ше им пратят
  • 6 Б.б

    32 139 Отговор
    как може да се хвалят с оръжие те трудно лъжици правят

    Коментиран от #9, #14, #40, #47

  • 7 хахаха

    47 89 Отговор
    По-глупава и объркана статия не бях чел.
    И понеже САЩ нямат сателити, които да засекат подобна хиперзвукова ракета, руснаците пускат хибридка ...
    В Ди велт НЯМА подобна статия.
    Факти .... цялата статия е фейк

    Коментиран от #58

  • 8 Citizen X

    12 41 Отговор
    Всички умират от страх, чак ги втриса като излязат на вън.
  • 9 1944

    21 94 Отговор

    До коментар #6 от "Б.б":

    по-вероятно е лъжици да напрвят, отколкото оръжие. всичкото им е некадърен копи-пейст от гнилия запад. иначе гнил, ама хубаво им мирише. все там искат да ходят. не им е комфортно в рая.

    Коментиран от #16, #17, #18, #24

  • 10 КГБ Териер

    85 14 Отговор
    Руските ракети предизвиква памперс атаки у краваристан!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 2.5 МИНУТИ И СИЧКО Е ПЕПЕЛ

    103 11 Отговор
    АКО Е ИЗСТРЕЛЯНА ОТ СИБИР А АКО Е ИЗСТРЕЛЯНА ОТ АТЛАНТИКА ПОД 1 МИНУТА И ИЗТОЧНИТЕ И ЦЕНТРАЛНИТЕ ЩАТИ СА ВРЪЩАТ В ПАЛЕОЗОЯ .ГОВЕДАРИТЕ ЗА ДЪЛГООООО ША ПОВРЪЩАТ АКЪТ И ПИШКАТ КЪРВАВО. ТОА ПЪТ НЯМА МЪРДАНЕ.
  • 13 Glsdgk

    8 42 Отговор
    Tajnoto e che v USA nad 90%ot naselenieto ne e chuvalo ,a i ne gi interesuva nito avangard,nito Rusia,a bulgaristancite masovo sa tjasno zapoznatiei jivo se interesuvat.Siguren sam i che v Rusia mnogo po-malak procent ot horata se interesuvat ot tezi igri na velikite sili,otkolkoto vBg maimunite.Shte si pomisli chovek,che njamame nashieprobli.

    Коментиран от #34

  • 14 !!!

    76 7 Отговор

    До коментар #6 от "Б.б":

    Това е не хвалене.
    Това е реалност,за което щи следва и др.оръжия.
    И знаеш защо?Защото САЩ са обявили излизане от договор за стратегически въоръжения.
    И още нещо,краварю,-световна практика е да демонстрираш и обяваваш нови изпитания на оръжие.

    Коментиран от #39

  • 15 Никой

    53 4 Отговор
    24000 км/ч!!!!
  • 16 Распутин

    31 8 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    Не се коси,балканско мекере!Вие и "СОПИ-ПЕЙСТ" не сте способни да създавате.Гола воса сте!
  • 17 Гюро михайлов

    88 7 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    Абе тъпанар,страна която има девет часови зони и има осем часа разлика от една зона с друга,не се защитава с лъжици или самовари.Като им е много харно оръжието на сащ,защо налагат санкции на тези,които го купуват.Защото с с400 всяка държава става незавима от сащ,която е сила в авиацията,но пък руснаците са царе на ракетите.ЧНГ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Centurion

    26 1 Отговор
    А пък на мен Модераста ми изтри поста!!!

    Коментиран от #22

  • 20 Сашо

    69 5 Отговор
    И това е официално обявено оръжие, не ми се мисли за оръжията, които все още крият руснаците. Американците клекнаха, сега всеки момент могат да се изпарят.
  • 21 Eee

    51 11 Отговор
    Само СССР👍
  • 22 Еее

    18 0 Отговор

    До коментар #19 от "Centurion":

    Еее случва се по някога😊
  • 23 Краварите са вечно в депресия

    41 3 Отговор
    Така и ще изчезнат, в страха си!
  • 24 Каквито говеда сте соросоидите

    54 3 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    такива са и краварите в САЩ, паникьосани дрисъци!
  • 25 Владо Вр

    39 1 Отговор
    Колеги! Желая на всички весело☺ изпращане на старата, и посрещане на новата година! Наздраве!
  • 26 Смях

    34 3 Отговор
    Дано тези ракети да могат да носят и памперси че сериозно ще покачат морското равнище😅
  • 27 аз не виждам

    40 3 Отговор
    от какво има да се притесняват хамериканците.Дори хипотетично Русия да ги завладее,те голяма разлика няма да почувстват ,освен че вече няма да ги управляват клика мошета и ще се научат и да работят,а не да чакат други да им работят!
  • 28 Ненормално нормален Язовец

    33 5 Отговор
    Е а добър ден Пено. Млеко вара. Земята е кръгла, водата е мокра а предателите русофоби полудяха сега. Die Welt го е написал.
  • 29 onq s konq

    14 37 Отговор
    Тия ракети са напълно излишни на Русия,защото тя и така е в състояние да унищожи света с досегашния си ядрен потенциал.А реалността за световно РУСКО НАПАДЕНИЕ е ИСТОРИЧЕСКИ ОГРОМНА,защото Е БЕДНА!Естествено руските ОЛИГАРСИ СА ПРЕДОСТАТЪЧНО КАТО БРОЙКА,но става дума ЗА АРМИЯТА ГЛАДНИ МУЖИЦИ ЕКСПЛОАТИРАНИ НА МАКС точно от въпросните милиардери.И както циганите крадат и убиват водени от първобитен инстинкт за заграбване "ПО ЛЕСНИЯ НАЧИН" защото НЯМАТ УМСТВЕНИ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ за печелене на средства за добър живот по нормален начин,така и МИЛИОНИТЕ МУЖИЦИ МЕЧТАЯТ ЗА ЗАГРАБВАНЕ НА БОГАТСТВАТА И ДОМОГВАНЕ ДО БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ЗАПАДА.А ако Руското правителство не води съответната милитаристична политика съответстваща на настроенията сред озлобените нар. маси,то...просто ще бъде свалено!

    Коментиран от #59, #78

  • 30 Франц Кафка

    6 23 Отговор
    Каква паника ?
    Направо си умряха от смях .
  • 31 Дедо мъдьо

    28 7 Отговор
    Браво на дедо Иван да шиба американците и после да дойде у София .... малеее какво ще става ... живи ни трепааа и мъртви ни ебааа но бедния смачкан народ няма да закачат ... да му мислат грешниците и они се знаат кои са и нема да се скрият от дедо Иван дори да вленат обратно от дето са излезли ... а микерльов он за бахура си знае да го джвака кюмюро и кюнец ниедин
  • 32 Честен човек

    13 52 Отговор
    Смрадливи чочовци се радват на нови оръжия обявени от милитариста Путин ! Та какво сега, край с американците, така ли да го разбирам ? Те са слаби, те са кравари,те не могат да правят ракети! Давате ли си сметка как се излагате и сте за посмешище !Една страна ,която може да изпрати автоматични станции до Марс и до далечните планети сигурно ще намери начин да се защити от тарикатското джудже Путлер! Освен това американците не са страхливи хора, те могат да правят много неща ,за които жителите на Младост-3 иЛюлин- 9 дори не могат да си представят!

    Коментиран от #60, #79

  • 33 Ккк

    37 2 Отговор
    Русия показва на големия ни брат, че не е неуязвим
  • 34 Nnn

    2 22 Отговор

    До коментар #13 от "Glsdgk":

    Предполагам, от САЩ се изхиждаш. И ти си от онези, българомразци, за които най голямата болка е , че България е станала независима. Защото предците ти са живуркали добре под османска власт.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Роко

    10 22 Отговор
    Ох тея хамерканци били много страхливи бе? Само като чуят за "новите" оръжия на гнома и направо се предават. Е това само във фантазиите на по - глупавата част от народонаселението, но не е вредно да се мечтае.
  • 37 Sturmgewehr stg 44

    5 22 Отговор

    До коментар #35 от "Роко":

    Атомната им ракета 4 пъти безславно пролетява около 35 км и се приземяване някъде в тундрата! Интересно, дали толкова пъти е предизвиквала мини Чернобил?
  • 38 селянин 1

    17 6 Отговор

    До коментар #35 от "Роко":

    На здраве,на всички кравари..от страх са у краварнико,и чекат,,Авангард,,да ги оноде.

    Коментиран от #62

  • 39 Роко

    7 24 Отговор

    До коментар #14 от "!!!":

    Обявиха излизането от договора защото гнома не го спазва. Произвежда ракети забранени от въпросния договор (или поне се хвали, че ги произвежда с това денги нет е съмнително дали произвежда нещо). Сега да да припомня договорът засяга само ракети със среден обсег на действие или такива който от руска територия могат да стигнат само до Аляска (е могат да гръмнат Берлин или Париж ама хамерите кво им пука за тях), виж до Москва могат да стигнат от всяка база на хамериканците в Европа преди рашките да са разбрали, че са изстреляни (това и беше причината да ги забранят). Ха сега да питам кой духа супата?
    Дали хамерите или рашките?

    Коментиран от #45

  • 40 Българин

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Б.б":

    А ти трудно сформираш мисъл заслужаваща да бъде прочетена.
  • 41 kick

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Цру Кюпек":

    Памперсите отдавна свършиха!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 F16

    7 14 Отговор
    Сега рашаните ракети ли ще ядат или ще продължават да рупат капуста?

    Коментиран от #44, #50

  • 44 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #43 от "F16":

    Ти. за рашаните не бери грижа ви ж ти и баба ти с кирливата пенсия от двесра лева има ли какво да ядете

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Крали Марко

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Б.б":

    Ти трудно мислиш.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 лош от НАТО

    5 16 Отговор
    Бледоликите не си дават сметка че ако фръкне и една ракета към Щатите кочината става на пепел
  • 50 Пешо

    3 11 Отговор

    До коментар #43 от "F16":

    Рашките рупат джанки.
  • 51 Олеле...

    5 19 Отговор
    Съдейки по коментарите тук, българите сме народ с тежки психологически проблеми. Лъскаме пред портрета на цар Путин и се кефим, че народ, който ни окупира, изтреби свободомислещите българи, създаде лагери по сталинистки модел и спря за половин век нормалното развитие на страната ни, може да го направи пак. Стокхолмски синдром някакъв.

    Коментиран от #55, #61

  • 52 Анализатор

    4 12 Отговор
    Руснаците правят ли нещо друго освен ракети? ...и други средства за убиване?
    Странното е, че на обикновения руснак, най-вероятно никак не му се воюва. Воюва им се на онези руснаци, които държат купища пари в западни банки.
  • 53 Соколов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Citizen X":

    На въглина ли е? !
  • 54 Соколов

    1 0 Отговор
    Имаше и такъв самолетоносач.
  • 55 Патриот БГ

    6 18 Отговор

    До коментар #51 от "Олеле...":

    Много хора в България все още си мислят, че при бай Тошо сме живеели добре, защото СССР ни е давала тогава... нещо си. И проблемите ни в днешно време са, защото вече нищо не ни дава.... като на непослушното дете. Това са хора, които не си дават сметка, че по-добре се живее, ако сам определяш съдбата си и отстояваш интересите си, а не да чакаш на милостинята на големия брат, който те е опоскал до шушка.
    Какво ли знаят за историята на България. Да, освободили са ни от турско, но май е било само защото са проумели, че имат стратегически интереси на Балканите. А след това? Някой знае ли, че руснаците са били срещу нас при всички военни конфликти??? Или много хора си мислят че са ни освободили на 09 септември?

    Коментиран от #65, #71

  • 56 Франц Кафка

    4 15 Отговор
    Последните руски конструктори на ядрени ракети , които знаеха ,че Земята е кръгла и можеха да конструират читави ракети , избягаха преди 18 години от Русия !
    След като на 15.02.2000 година - Владимир Фьодорович Уткин, академик, главен конструктор на «Сатана», «Скалпел» и други ядрени оръжия , млад здрав и силен , умира при загадъчни обстоятелства .
    А преди това на
    23.01.2000 година - Евгений Шулман, 44 годишен генерален директор на Новгородският завод АО «ПК Сплав»,произвеждаш сплавите за ракетите , е пребит до смърт с бухалки в своя работен кабинет .
  • 57 Maxi

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Изключително високата скорост и маневреност на ракетите на руския свръхзвуков комплекс “Аванград” обаче не представляват голяма заплаха за Съединените щати. Та въпросът ми е в крайна сметка - представлява или не представлява голяма заплаха за САЩ и техните съюзници тази ракетна система?

    Коментиран от #73

  • 58 Обикновен човек

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "хахаха":

    Много рано си се надрусал.

    Коментиран от #64

  • 59 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    4-ти километър не е тук-хвани си такси да те закара-аз плащам
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Sturmgewehr stg 44

    1 9 Отговор

    До коментар #38 от "селянин 1":

    На тебе и подобните на теб, трябва да ви се забрани да ядете краве мляко- кисело и прясно, масло, сирене, кашкавал, телешко месо и да ви се забрани да носите кожени дрехи от телешки бокс!

    Коментиран от #69

  • 63 Sturmgewehr stg 44

    1 12 Отговор

    До коментар #61 от "Хахаха":

    Ние лъскане на Мелания, виж до жужето няма никой- Людмила го нарита, щото разбра, че си пада по момченца като Никита от Питер!

    Коментиран от #66

  • 64 Sturmgewehr stg 44

    0 6 Отговор

    До коментар #58 от "Обикновен човек":

    Днес в психиатрията имат свободен ден! Изтървали са го, без да му бият дозата халоперидол!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #63 от "Sturmgewehr stg 44":

    Откога лизането се нарича лъскане

    Коментиран от #68

  • 67 Sturmgewehr stg 44

    0 10 Отговор

    До коментар #65 от "Аз от народа":

    Само в Бургас, убитите , изнасилените жени и обраните са над 120! Има го записано в документацията на бургаския музей. И това са само документираните случаи!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Gost

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Патриот БГ":

    Явно си мн. Неграмотен ние срещу тях или те за нас5
  • 72 СТАРОТО

    2 7 Отговор
    "руския Авангард предизвика паника в САЩ" И в кой брой на "die Welt "го пише това-претръсках последните няколко броя но такова нещо не намерих? хахаха много сте жалки ,бре рускоплатени мекерета!!! Путьо ,ли ви научи така да лъжете или ви иде "отвътре"
  • 73 СТАРОТО

    2 3 Отговор

    До коментар #57 от "Maxi":

    mahi,че то е крайно ясно написано-"не представляват заплаха"тези ракети на пияндурниците хахаха
  • 74 СТАРОТО

    2 5 Отговор
    Тоя дребосък лъже като дърт циганин ! Пак са задействали " МОСФИЛМ"
  • 75 123

    0 0 Отговор
    прилича на гигантска флашка.
  • 76 ДОКО

    6 1 Отговор
    ОСВЕН ЧЕ СА МНОГО БЪРЗИ ТЕЗИ РАКЕТИ СЕ ЗАБИВАТ ПОД 45 ГРАДУСА В ДЖЕНДЪРСКИТЕ ДУПЕТА И НАНАСЯТ НЕПОПРАВИМИ ЩЕТИ..

    Коментиран от #77

  • 77 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "ДОКО":

    Това от личен опит ли го споделяш
  • 78 Мммм

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Направо разби коневръза с това писане,познанията ти за Русия са от 18-19 век. Проучи за живота в Русия в сегашно време и ще разбереш колко много се лъжеш.

    Коментиран от #80

  • 79 Мммм

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Честен човек":

    Най-хубавото което правят краварите ти са дебели мазни задници и кухи тикви носещи на раменете си,а да и порно филми. Това с Марс го зарежи,като и обидите към хората от Младост и въобще към всички. Честен си обаче в ушите,то и за там се съмнявам.
  • 80 Sturmgewehr stg 44

    1 2 Отговор

    До коментар #78 от "Мммм":

    Не го знам тоя с коня, ама аз съм бил в рассея, поне около 30 ина пъти! Ама не в лъскавото лустро, а в глубинката- трагедията е повсеместна! Висоцк близо до Питер, Новоросийск, Туапсе, Керчь- трагедия...