2 Януари, 2019 15:59 6 800 82

Западът е луксозен потъващ кораб

  • истанбулска конвенция-
  • запад-
  • джендър-
  • гей

Имам дълги години лични наблюдения над това, което се случва в почти всички западни държави

Западът е луксозен потъващ кораб - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Отворено Писмо (От Канада) Относно “Истанбулската Конвенция”

Здравейте,

Съвсем случайно чух за противоречивата “Истанбулска Конвенция”.

Живея в чужбина от 1990 година и чистосърдечно си признавам, че не съм много в час с политиката в България – въпреки, че я посещавам почти всяка година. В момента живея в Канада, но съм живял и в САЩ, както и в Латинска Америка.

Имам дълги години лични наблюдения над това, което се случва в почти всички западни държави (и в света по принцип) и съвсем отговорно заявявам, че запада е един грандиозен “потъващ кораб”.

Основните три причини са следните:

ГЛОБАЛИЗМЪТ и политиката на Глобализация

МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ, който е главното оръжие на глобализмът (споменат по-горе). Мултикултурализмът е неуспешен социален експеримент, насилствено натрапван от Глобалния елит, който никога и никъде не е функционирал, НЕ функционира в момента и по всичко личи, че никога няма да функционира и в бъдеще. И въпреки това, продажните западни лидери – марионетки, контролирани от глобалистите, продължават да налагат и натрапват мултикултурализма без съгласието на местното население, без допитване или референдуми. Така нареченият мултикултурализъм е де факто демографски геноцид над населението от европейски произход.

МОРАЛНАТА ДЕГРАДАЦИЯ И РАЗВРАТ вследствие на бруталното натрапване на всякакъв вид долнопробни и гнусни извратени концепции, маскирани като “борба за равноправие” – за правата на така наречените ЛГБТИ. Прочетох Истанбулската конвенция в оригинал (на английски) и нямам абсолютно никакво съмнение че е “Троянски кон”, който ще си покаже копитата и ще се развилнее бясно в момента, в който бъде узаконен и подписан.

Посланието ми към България е кратко и ясно:

Ако искаме да запазим дори и минимален шанс да съхраним нашата хилядолетна култура, традиции и начин на живот, “Троянският кон” не трябва да бъде допускан в пределите на Родината ни. Ако се подпише този документ, който твърди, че “пол” не е биологично понятие, а социално изградена роля, “кутията на Пандора” вече е отворена и след това няма затваряне. Така се започна и в Канада. Уж равноправие, уж против насилие и в момента промиват мозъците на децата от ранна детска възраст с извратени концепции за безполовост – не си нито мъж нито жена, транссексуалност и дузини други извратени и сложни за разбиране термини като: “LGGBDTTTIQQAAPP”. Да, това е истински термин (съкращение на група термини), използван от “Федерацията на началните учители” в провинция Онтарио, което на английски означава:

Lesbian, Gay, Genderqueer, Bisexual, Demisexual, Transgender, Transsexual, Twospirit, Intersex, Queer, Questioning, Asexual, Allies, Pansexual and Polyamorous.

На български се превежда по следния начин:

Лесбийка, гей, джендър-неутрален, бисексуален, демисексуални, транссексуални, транссексуален, дву-полов, интерсексуален, неутрален, полово-подвъпросен, асексуален, полово-свързан, пансексуален и полиаморфен.

И това е само върхът на айсберга. Тази брутална дегенеративна политика се налага в абсолютно всички сфери на обществото.

Други важни фактори които допринасят за потъването на Западният “кораб” са:

ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТ, която де факто е официалната “религия” на запада и болшинството от хората я следват фанатично, без дори да го осъзнават. Политическата коректност е “затвор на съзнанието”. Теми, които свободно се дискутират по телевизията в България, в Канада са табу и е рисковано да се дискутират дори и с близки и познати.

Религията на политическа коректност е главното оръжие използвано от регресивните либерали в така наречената “идеологична война” (Culture War), в следствие на която обикновените хора са репресирани и наплашени да не изразяват мнения, различни от официалната псевдо-либерална политика. Ако някой посмее да изрази несъгласие – не става въпрос за критика, просто несъгласие, социално-икономическите последици са жестоки. Публично заклеймяване – расист, ксенофоб, хомофоб и любимото напоследък – нео-нацист. Почти сигурно е, че ще си загубите работата, приятелите, и дори роднините ви може да се обърнат срещу вас.

ПОЛИТИКАТА НА ИДЕНТИЧНОСТ (Разделяй и владей. Всеки срещу всеки)

Промиване на мозъци от ранна детска възраст. Още от малки настройват децата едни срещу други.. Момичета срещу момчета. Малцинства срещу “привилегированите”, ЛГБТИ срещу хетеросексуални и т.н. Това се постига като на определена група й се втълпява, че е жертва, репресирана от някоя друга група.

Най-атакуваната група обаче, която няма право на глас, са белите хетеросексуални младежи и мъже. Те са заклеймени като враг номер едно на левашкия псевдо-либерализъм. Промиването на мозъци е жестоко и тотално и не подлежи на дискусия. Всяко мнение против официалната псевдо-либерална идеология е моментално заглушено.

НАРКОМАНИЯТА, която в момента заема епидемични мащаби и последиците от нея са разрушителни. Това обаче е тема за напълно отделна дискусия.

ФЕМИНИЗМЪТ (и криворазбраната му интерпретация), водещ до разрухата на основната клетка на обществото – семейството. Мъжете и жените, които в природата са естествени съюзници и имат нужда един от друг, са насъсквани едни срещу други под претекст, че мъжете са врагове на жените. Въвеждат се термини като “токсична мъжественост” (Toxic Masculinity), които втълпяват чувство на вина в подрастващите момчета. В същото време момичетата от малки израстват с идеята, че са жертви на “токсичните мъже”. Последиците от тази неадекватна идеология са пагубни за обществото.

Екстремен МАТЕРИАЛИЗЪМ, заместващ духовността и всякакви морални ценности.

РЕГРЕСИВНИЯТ ЛИБЕРАЛИЗЪМ, който тотално е завладял образователната система, като се започне от детските градини и се стигне до университетите.

ЛИПСАТА НА ОБЕКТИВНИ МЕДИИ. Почти всички средства за масова информация са пропагандни машини на глобалния елит.

Да обобщим. Всичките тези регресивни политики са лансирани, натрапвани, и пропагандирани от ляво ориентираните, самозабравили се регресивни-либерали, (В България се използва друг по-точен термин, но тъй като е малко вулгарен реших да не го използвам) които в действителност въобще не са “либерали”, а деспотични тоталитаристи, и са нетърпими спрямо идеологии които са различни от тяхната. Тези типове се преструват на толерантни само когато им изнася и мненията на другите съвпадат с тяхната сбъркана идеология. Ако някой обаче посмее да изрази несъгласие, моментално се нахвърлят върху него като побеснели, “кръвожадни канадски вълци”, и веднъж като захапят, не спират, докато въпросния обект не е разкъсан на парчета. Това се прави с цел “назидание”, като се изпраща ясно послание какво ще се случи на всеки, който дръзне да се противопостави на техните малоумно утопични идеали.

България е на кръстопът и изправена пред две кристално ясни алтернативи.

Да съхрани традициите си и начин на живот и най-важното да предпази децата, които са бъдещето на нацията, от необратима дегенеративна и развратна политика, базирана на противоестествени и несъвместими с природата перверзни концепции.

Да не устои на външният натиск и да подпише смъртната присъда на нацията. Ако тази конвенция се приеме, това е “началото на края”.

Надявам се хората в България да осъзнаят какво се задава и на всяка цена то да бъде предотвратено. Моите пътувания между България и Канада са като пътешествия с машина на времето между настоящето и близкото бъдеще. Най-сериозно и отговорно заявявам, че “бъдещето” въобще не е светло.

Мотивацията да споделя тези мои тревоги е предизвикана само и единствено от любов към България. Аз обичам и двете държави. Канада, както вече с болка споделих, е един грандиозен потъващ кораб, който (според мен) няма как да бъде спасен и в интерес на истината сърцето ми се къса като виждам какво се случва в тази до скоро прекрасна държава.

Надявам се поне България да се поучи от фаталните грешки на запада и да поеме различен път (като Полша и Унгария например) и да се спаси от лапите на мултикултурализма, глобализма и регресивната псевдо-либералната политика на абсолютен разврат и морална деградация.

Накрая желая съвсем ясно да поясня, че аз съм най-обикновен човек. Не съм политически активист. За първи път в живота си взимам отношение в политическа дискусия. Никога не съм се считал и за прекален патриот, дори напротив. По принцип съм с доста отворено и либерално мислене, но масовите социални аномалии, които заливат запада в момента, е невъзможно да бъдат игнорирани. Крайно време е и ние, обикновените хора, да изразим мнение и да признаем, че всичко това което се случва е пълна, абсолютна и тотална лудост, от която страдат абсолютно всички сфери на западното общество. Най-шокиращото е, че за псевдо-либералите няма нищо свято и вече най-нагло и безочливо взимат на мерник и децата. След като атакуваха семейството, следващата мишена са децата.

Искрено се надявам тази лудост, граничеща с идиотизъм, да НЕ превземе и България, защото независимо от недостатъците и абсурдите, които за съжаление все още съществуват в държавата, ако България се опази от регресивните псевдо-либерални политики, все още има шанс не само да оцелее, но и да продължи да бъде едно нормално, а защо не и по-добро общество за живот.

Искрено и с любов към България

Иван Борисов

Канада


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    33 207 Отговор
    Поглед.инфо - сделано в Москве! Ах каква загриженост! Не трябва ли ние да си гледаме собствената си държава!?!

    Коментиран от #13, #59

  • 2 Иванчо

    33 171 Отговор
    Не е ли някак странно човек, живеещ в Канада, да твърди, че Западът бил потъващ кораб? Защо не идва това твърдение от някой, живеещ в Сибир или Сургут, например? О.о

    Коментиран от #14, #47

  • 3 Иванчо

    30 182 Отговор
    Най-обичам такива Ганьовци да ми правят "велики" открития.

    Коментиран от #36

  • 4 ДДД

    15 63 Отговор
    не пък сме мизерен потъващ кораб и ни е гот те да му мислят
  • 5 Българин

    31 150 Отговор
    "Гласове" и "Поглед инфо" са руски сайтове активни участници в хибридната война срещу ЕС и България. И най-обичам, когато някой русоид устроил се в "прогнилия" Запад започне да лее крокодилски сълзи за "потъващия луксозен кораб на Запада"! Да отиде русоида в матушката, щом толкова му е зле!

    Коментиран от #8, #33

  • 6 Борис иванов

    24 125 Отговор
    Тия ги слушам от както се помня,вече повече от 50 години,загниващ капитализъм и т.н.простотии все на измекяри живеещи на запад или пращащи децата си на запад.интересно как един от тях не отиде в рашастан

    Коментиран от #9

  • 7 джими

    141 19 Отговор
    Браво Ванка, евалата Борисов! Много добре написано и абсолютно точно и право в десетката. Много е трудно да се намери баланса между традициите и толерастията. От една страна е вярно, че е побъркващо да живееш в тяло, което умът ти не приема, но е безкрайно плашещо, че не си стигнал сам и в зряла възраст, на база на собствения ти опит до това заключение, а още от дете си бимбардиран с псевдо-джендърска пропаганда.

    Коментиран от #50

  • 8 Иванчо

    21 99 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Така е. Факти.бг не правят изключение. Обърни внимание на ежедневните статии във възхвала на болшевишките отпадъци и троловете под статиите.

    Коментиран от #39

  • 9 гост

    85 10 Отговор

    До коментар #6 от "Борис иванов":

    айде прочети пак внимателно, вникни в написаното и пак коментирай...това се отнася и за всички по-горе чели-недочели
  • 10 Azazel

    23 105 Отговор
    И защо живееш в този "потъващ кораб" Канада, а не си в опазващата се от "тази лудост, граничеща с идиотизъм" България, бе Иване... Всъщност, едва ли живееш наистина там. По-скоро си някой застаряващ български журналист, който все не може да докара необходимия стаж за пенсия, а водката в магазина е с пари, та ти се налага да измисляш разни такива блудкави статийки за руските пропагандни сайтчета, като Pogled.info...

    Коментиран от #11

  • 11 ЩОТ БАСТУНИТЕ КЪТ ТЕБЕ СА

    39 10 Отговор

    До коментар #10 от "Azazel":

    НЕСРАВНИМО ПО МАЛКО ТАМ.....
  • 12 Факт

    134 10 Отговор
    Сестра ми се върна от Германия с двете си деца поради същите причини-и на двамата малчугани-на 4 и 7 години им втълпяваха изродските им евро-атлантически ценности. Думите и бяха-"парите и лукса не заменят бъдещето на децата им.искам да растът като мъже-а не като джендъри.."...

    Коментиран от #18

  • 13 Оня

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    И като я гледаш,какво промени???
  • 14 Госттт

    99 14 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Иванчо-какво му е на Сургут бе пич? Лично аз през месец съм там-в Западен Сибир-Хантимантийски Окръг-г.Сургут. И мога да ти кажа,че въпреки климатичните условия и географските ширини си живеят прекрасно. Същото е и с повечето сибирски градове-нищо че клишето "сибир" е за вас нещо страшно-Сургут е уникален град и многт български градове могат да им завиждат. Това е реалито пич.
  • 15 Диамантената ръка

    7 35 Отговор
    Абе това, че си параноик, не винаги означава, че някой не те гони. То не остана хубаво място на тази планета, тц тц тц.
  • 16 Страшно

    84 8 Отговор
    Хора, тук 90% от пишещите са джендаря бе! Ние май вече сме опуснали спасителния влак...

    Коментиран от #17, #34, #43, #45

  • 17 Само питам

    13 75 Отговор

    До коментар #16 от "Страшно":

    Всичките са джендъри а само руската измет са мъже, така ли?
  • 18 Само питам

    16 85 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    В Германия трябва да се бачка бе пич. Затова се е върнала, щото не може да даяни само на социал.

    Коментиран от #23, #28

  • 19 мда

    118 10 Отговор
    Написаното е от умен човек говорещ от собствен опит . Абсолютно прав е, но неистовия вой и обиди, които предизвика само показват, че вече и в България заразата е разпространена и населението прогресивно деградира !
  • 20 Справедлив

    120 10 Отговор
    Прав е човека. Язък,че Канада,САЩ ,Европа и още няколко държави БЯХА супер место за живот. Но преди 20-30 години. След навлизането на глобализацията и идиотските им ценности(за които автора е написал) тези държави леко-полеко се превръщат в долнопробни ями-за мое голямо съжаление. Аз самият живея в Дания от 1992 г. Еми разликата е огромна-преди и сега. Добре че децата пораснаха и не закачиха от евроатлантическите ценности и либералното възпитание. Пак повтарям-за мое голямо съжаление автора е напълно прав. И матералните облаги в никакъв случай не могат да заместят моралният упадък на тези общества. Съжалявам-но е така. Ситуацията тук мога да я характеризирам с думите на дядо ми-отдавна покойник-та той казваше-всичко е тръгнало на изуй гащи...

    Коментиран от #30

  • 21 брутален нерез

    108 8 Отговор
    Без думи. Няма какво да се каже, освен едно голямо браво на автора!
  • 22 Начо

    10 70 Отговор
    И чий го дири там,що не си дойде тука.тоя ептен за балсами ни смята
  • 23 Факт

    92 8 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Бачкаше-ръководител на отдел за бързи пратки в DHL в Хамбург. Мъжът и е управител на магазин IKEA в същият град. Та не ми се прави на оригинален. Аз казвам реално как стоят нещата там с възпитанието на децата.

    Коментиран от #26, #32

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 охо бохо

    27 4 Отговор
    Начо Начооо ! Защо не си ходил на училище бе тикво !? "..тоя ептен за балсами ни смята..." ! Пише се хептен, а иначе наистина си балсамиран !
  • 26 охо бохо

    58 5 Отговор

    До коментар #23 от "Факт":

    Не му се връзвай на тоя дето "само пита" ! Той е професионален трол със специалност русофобия, но в момента защитава "евроатлантическите ценности" и ти си му на мушката!
  • 27 Alfa Romeo 159 TI

    92 5 Отговор
    Евала за писмото! А до всички дето са чели-недочели, мога само да изкажа едно съжаление! Човека не се оплаква от тежкия си живот там, а от това какво се пропагандира и как НИ се промиват мозъците. Автора се притеснява от това на какво учат децата ни. Ама всички вече сте тръгнали по стръмното! Не се учудвайте ако след някоя и друга годинка мъжете коленичат със свалени гащи пред жените. Стана тя каквато стана...
  • 28 Ти не питаш само

    47 1 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    А набеждаваш абсолютно непознат човек! И ти е стил и линия на поведение, системно... Само питам?...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Седесарче

    7 73 Отговор

    До коментар #20 от "Справедлив":

    Веднага го открих. Путинов трол дълбоко прикрит в Канада. Част от схемата за руска дезинформация на хибридната война. Спокойно господа нищо от горното не е вярно. Целта е да се дискредитира демокрацията и евроантлантизма.

    Коментиран от #82

  • 31 месара

    8 47 Отговор
    не изгни ли тоя "загниващ" запад бе, другаре?
  • 32 Само отговарям

    47 5 Отговор

    До коментар #23 от "Факт":

    Не се кахъри. Той само питам е шорошоидно тролче с все още неопрделена социалнополова ориентация Лута се момчето.
  • 33 Сатаната

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Чакам те.
  • 34 Сатаната

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Страшно":

    Личи си, нали?
  • 35 то дащо Запада потъва

    45 9 Отговор
    "10 рекорда, поставени от руската икономика през 2018 г.
    Публикувано на 02.01.2019 в Свят
    През току що отишлата си 2018 г. Русия подобри редица рекорди в областта на икономиката и финансите. Ето и топ 10 на икономическите постижения на страната, според РИА “Новости”.
    Рекордни запаси от злато

    През 2018 г. Централната банка на Русия е закупила рекордно количество злато – 92,2 тона, с което се нарежда на първо място в света по този показател. Делът на златото в международните резерви на страната е достигнал 18%, надхвърляйки 2000 тона. Още през 2017 г. Русия надмина Китай по този показател, който държи 1800 тона злато.
    Рекордно ниски вложения в държавния дълг на САЩ

    Докато се запасява със златни кюлчета, руската Централна банка паралелно съкращава вложенията си в държавни облигации на САЩ. На практика целият американски държавен дълг е разпродаден. Още през юни делът на американските ценни книжа в руските резерви бе по-малко от 10%, а в момента той е близък до нулата.
    Рекорден бюджетен излишък

    Руският бюджет завърши 2018 г. с излишък – за първи път през последните 7 години. Според прогнозните данни на руското министерство на финансите излишъкът е 2,5% от БВП. През 2017 г. бюджетът беше на дефицит: разходите надвишаваха приходите с 1,4% от БВП.
    Рекордно нисък държавен дълг

    Сумарният външен дълг на Русия е един от най-ниските в света – общо $525 милиарда за сравнение при Великобритания този показател е в размер на $7,5 млрд., при Франция – $5
  • 36 Тер

    6 50 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    Той нарича мултикултурата зло нооо живее в чужбина и дефакто съдейства и подкрепя с действията си този процес. Някаква сила развращавала нарочно хората нооо той сам избира живота на запад за пари и плътски удоволствия (дали коли дали наркотици дали друго все тая). Не искам да продължавам.

    Коментиран от #38

  • 37 продължение

    38 5 Отговор
    "Рекорден добив на нефт
    През 2018 г. Русия е поставила абсолютен рекорд по добив на нефт. През октомври е достигнат показател от 11,6 млн. барела черно злато за денонощие.
    Рекорден износ на газ за Европа
    През миналата година износът на газ по тръбопроводите за Европа е надхвърлил 200 млрд. куб. м. Само за първите 11 месеца “Газпром” е изнесъл 179,9 млрд. куб. м газ, което е с 2,6% над обемите, експортирани през същия период на миналата година и с 10,2% над количествата през 2016 година.
    Рекорден износ на пшеница
    Освен въглеводороди, през 2018 г. Русия е изнесла и рекордни обеми зърно. Купувачите са над 100 държави от цял свят, включително Египет, Турция, Бангладеш, Саудитска Арабия, Индонезия, Азербайджан, Нигерия.
    Според министерството на селското стопанство за годината Русия е изнесла 33-34 млн. т пшеница. Реколтата е надминала всички очаквания: събрани са над 109 млн. т зърно, като 2/3 от този обем се пада на пшеницата.
    Втора в рейтинга на Bloomberg
    В класацията на развиващите се икономики на агенция Bloomberg Русия се е покачила от 7-о на 2-о място.
    Ръстът на руската икономика бе отбелязан и от експертите от Световната банка: в класацията Doing Business Русия се покачи от 35 на 31-о място, а в 2012 г. тя бе едва на 120-а позиция.
    Рекордно увеличение на туристическия поток в Русия
    През 2018 г. рекорд отбеляза и руският туристически пазар: 90 млн. туристи. Това е най-високият показател за последните 10 години.
    Според Ростуризъм от 2008 г. пот

    Коментиран от #64

  • 38 Леле

    30 3 Отговор

    До коментар #36 от "Тер":

    Леле колко си умен ! Аууу и прозорлив ! Но с това "плътски удоволствия и наркотици" направо изби рибата !
  • 39 Марийка

    24 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иванчо":

    Иванчо , спри гъбите!
  • 40 Помнещ

    8 25 Отговор
    Ей , Голяма Агитка е събрал другаря Сергей Дмитриевич Станишев! ,,С Интенационалат светът ще обновин"
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 На тава се казва мушмул

    26 4 Отговор

    До коментар #41 от "Рамос":

    Краварите отдавна са мушмули!
  • 43 Госта

    32 3 Отговор

    До коментар #16 от "Страшно":

    Прав си. Повечето от форума са джендъризмът. Интелектуално морално, житейски и всякак неопределени. Четат, но не разбират. Слушат, но не чуват. Привиждат им се завери, кжнспирации. А те самите са конспиратори. На посредствеността.
  • 44 ХАСАН

    6 48 Отговор
    Тоя е голям търанар! Като ли че е канадец по рождкние ..той самия е в Канада благодарение на мултикултуризма и либерализма...и е тьпо българин да се мисли че е част от западната култура

    Коментиран от #46, #56

  • 45 ай де бе

    40 2 Отговор

    До коментар #16 от "Страшно":

    Тук има един джендър и пише под различни имена. По-лошото е, че не го интересува друго, освен да лиже евроатлантическите задници.
  • 46 Либерал

    21 3 Отговор

    До коментар #44 от "ХАСАН":

    Най-тъпото е, когато ти си мислиш, че можеш да бъдеш друго, освен част от анадолската култура и да си въобразяваш, че имаш място сред белите хора!
  • 47 Orthodox

    28 4 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Може и да не е от човек, "живеещ в Сибир или Сургут", но във всеки случай този въпрос е доста по-подробно и задълбочено разгледан от "човек, живеещ в Русия". Става дума за икономиста, писателя и демографа Олег Платонов - високо интелигентен и ерудирана личност, който освен това е и националистически публицист и обществен деятел, директор на обществената организация «Институт по руска цивилизация» и доктор на икономическите науки. Важно е и това, че мирогледната и духовно-нравствена основа на Платонов произлиза от православното християнство. Въпросът за задънената улица, към която се е запътил бездуховният западен свят, е разгледан от публициста задълбочено и аргументирано във всичките му аспекти на близо 400 страници в книгата му "Защо ще загине Америка" (оригинално заглавие - "Почему погибнет Америка"). Платонов стига до правилния и неминуем извод, че основаната от юдеомасони свърхдържава няма бъдеще поради гнилия си, богопротивен духовно-нравствен фундамент, който не може да се компенсира от икономическата, финансовата, политическата и военната мощ, надстроени върху него. Америка (и целият Запад, поел по същия път) е обречена и е въпрос на време да стане арена на дълбоки сътресения, които няма да преживее във вида, в който я познаваме. Началото на тези събития вече се вижда и усеща. И един от хората, които са ги видели и усетили, е авторът на писмото в тази новина.
  • 48 fakantanka

    40 4 Отговор
    Преди време гледах интервю с един източно германец който каза нещо което много ме впечатли, "ако можех да върна времето назад, щях да издигна двойно по-голяма стена". Интересно, защо ли?
  • 49 ХА ХА ХА

    7 45 Отговор
    ТОЧНО ТОВА СЛУШАХ ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА, ЧЕ ГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ СЕ РАЗПАДА, А СЕ СЛУЧИ ОБРАТНО, ВЗЕ ЧЕ СЕ РАЗПАДНА ТЪЙ ЗДРАВИЯТ КОМУНИЗЪМ ! И СЕГА НЯКОЯ ОЛИГОФРЕНСКА КРАТУНА СЕ МЪЧИ ДА МУ ПОВЯРВАМЕ

    Коментиран от #52

  • 50 Джони

    6 46 Отговор

    До коментар #7 от "джими":

    На този българин иван Борисов живеещ уж в Канада му пожелавам новогодишно една творческа командировка до Русия който да поработи там по темата какво обичат да пият най много руснаците след водката, например борящник и одеколон духи. Нека да остане за дълги години в Русия и след това пак ще си говорим за потъващи кораби. Ще започнем с потъването на подводницата Курск. В която загинаха над. 111 руснаци заради Кремъл и управляващият режим, въпреки предложената помощ от западняците и техните модерни методи и техники.
  • 51 Димитър

    6 41 Отговор
    Това е чиста руска хибридна операция с цел българите да клъвнат на нея. Класически пример как да се манипулират хората насъсквайки го срещу запада и западните ценности. Аман от руски номера. Един да клъвне пак е успех за тях.
  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    46 1 Отговор

    До коментар #49 от "ХА ХА ХА":

    Истанбулската конвенция, Светия Синод на БПЦ я разбива на "пух и прах" в становище от 14 точки....напълно обосновано и без всякакви дълбоко-религиозни внушения.
    До сега не чух и не видях някой да обори дори ЕДНА от 14те точки.
  • 53 билкоберач

    4 43 Отговор
    Жалък човек. Живее в страх и омраза към всичко наоколо. Е такива като заприказват за семейните ценности, православието и белите хора, но си седят в Монреал, Лондон или Сидни и само мрънкат.

    Не е сделано в Москве - има и самородни мизерници.
  • 54 Наивни и нагли опити

    9 18 Отговор
    Мнението, на автора, да се свързва с Русия и даже, че е го е “откраднал “от руснаците?
  • 55 албен царев гьовренеца

    37 3 Отговор
    Господ Иисус Христос казва:" Не може добро дърво да дава лош плод,нито лошо дърво-добър плод.Защото всяко дърво се познава по плода си". Нека видим кои са "бащите-основатели " на САЩ,респективно Канада! Това са онези,които са избегнали бесилката,гилотината,каторгата-авантюристи,проститутки,крадци,разбойници,измет.Те са пътниците на кораба "Мейфлауър",който се счита за кораба,пренесъл "свободата" в противовес на "мракобесието". Политико-религиозната идентичност на Новият свят е същата мешавица от която черпят вдъхновение създателите на днешните противоестествени и богохулни теории "демиурзи". Напъват се да осъществят мечтата на "бащата на лъжата" и" човекоубиец отначало" да не гори сам в ада,а да има колкото се може по-голяма компания. Само дето...и той и неговите слуги се намират в десницата на Вседържителя и въпрос на време е кога ще изпълнят мярата на "своите беззакония" и ще бъдат хвърлени в "огненото езеро". Така че не им завиждайте,не ги облажавайте,а чисто по християнски ги съжалете като изсъхнали пръчки на лоза,които не стават за нищо друго,освен за огъня !
  • 56 Pompev

    2 28 Отговор

    До коментар #44 от "ХАСАН":

    Така е!И нас ни имат за равни с арабите.Турците повече ги уважават шото имат имперско минало.А българите комунистически=долен балкански манталитет,
  • 57 Pompev

    1 23 Отговор
    Продължавам:поляците са повече европейци от нас,И не се различават много.Те обаче много пият-дори тогава не будят отвращение у западноевропейците

    Коментиран от #58

  • 58 Скочубра

    23 2 Отговор

    До коментар #57 от "Pompev":

    Помпи, помпи бе помпев. Иполяци и чехи и словаци са европейци като нас. Братя славяни и ако си ходил там се разбираш с тях и без английски. Водка не ти трябва.
  • 59 Бай Шиле

    37 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Каква Москва бе,какви 5 лева.Човекът ти пише какво мисли за глобализма.Какво общо има,че си русофоб?Премести се в друг сайт да пишеш глупости.
  • 60 един от всички

    29 1 Отговор
    И аз (освен България) имам трудов стаж в 4 европейски държави и една отвъдатлантическа...!Наистина,разликата с 1993 г. (откогато излязох) е огромна! Напълно е прав човекът! Демокрацията -това е понятие вече от миналото -сега на практика вече отстъпва позиции пред либерализма и мултикултурализма (промененото име на някогашният интернационализъм).И навсякъде,където успяха да въведат тази конвенция,го извършиха без подкрепата на народа си,и у нас Бойко се опита по мошенически начин да ни я пробута,с ясното съзнание,че го прави против волята на народа.Това е АНТИДЕМОКРАЦИЯ! Бойко се опита да ни измами по начинът,както се получи в Полша -там приеха въпросната Истанбулска конвенция,но с множество анонси,клаузи и всякакви притурки,като в самият закон упоменаха,че само при такова и такова условие,че това и това (от конвенцията) няма да важи,че това не се признава и т.н. Но какво се случи -веднага след това,Франция и Германия им се изсмяха -казаха им така -каквито и притурки да сте си приемали,веднъж подписали конвенцията,тя важи с цялото си съдържание,и самата тя не признава никакви условности към нея,признава се за единна,неделима и не допускаща промяна на съдържанието...! И така- автора на тази статия даде за пример Полша,но той явно не знае как ги изиграха и тя подписа конвенцията. Но има ред други (вкл. членки на ЕС) страни,които я отхвърлиха -освен Унгария,Словакия,имаше още няколко други ( момента не ги помня). Но Бойко,Кунева,Р.Плевнелиев ,Цв.Цветанов и
  • 61 Голем смях

    1 38 Отговор
    Колко да е потъващ след като цял свят иска да се качи на кораба.Явно желаещите да пътуват луксозно не знаят ,че ще потънат луксозно.Явно ще се потъва,но по-добре на луксозен круиз,отколкото на димящия Кузя.Но Кузя ще потъне първи,а корабът на Запада има кой да го спаси.А на това отгоре има и мноооого добри спасителни лодки.
  • 62 Гост

    3 30 Отговор
    Не думи трябват, дела, както е казал Апостола. Автора на тоя пасквил- емигрант казва истини, но нужни ли са ни такива хора? Родоостъпници и чуждипоклонници, които лицемерно милеят за родината пред клавиатурата, а не са внесли и един лев в хазсната откъдето идват и пенсиите на родителите им? Фактите са, че автора- емигрант не подпомага благото на България чрез делата си- децата му израстват в чужбина далеч от родното, с труда си храни канадците, а родителите му вероятно са в България и живеят от пенсии, които се сусбидират от някой "джендър" плащат осигуровки. Жалко е за коментиращите, че не виждат явното- макар и да е казал много истини, автора няма място да се изказва за държавата, която е напуснал през 90-те години в търсене на "на хляба мекото". Не е останал тук в родината да подпомага прехода от комунизъм към демокрация. Подло, лицемерно и нечистоплътно е да пишешеш абсурдни отворени писма за държава, която не те инетересува. Пак казавам- делата гледайте, не думите! Един пасквил като горния се пише за час, а хората цял живот се трудят за благото на родината си!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 неЕС

    31 2 Отговор

    До коментар #37 от "продължение":

    Русия е от държавите милеещи за род и родина, не като нашите боклуци да подаряват злато ни на друга държава и да им приемат отпадъците, превръщайки България за тяхно сметище.
  • 65 стоян георгиев

    1 29 Отговор
    ало канадата!!!!щом кораба потъва идваи бе!!!!връщаи се у нас или в ония кораби дето не потъват.руския е без джендъри или поне не ги приема официално.та идваи и направо в ссср то .същото е като в канада ама без истанбулската конвенция!!!!само си ела,не обясняваи как ни пишеш с любов от там и да не правим тия работи дето там ги правите!!!!та идваи си и дано имаш дъщеря ,след втория кютек от гаджето и ще литнеш обратно ама този път без любов за потъващия кораб!!!

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 антиджендар

    3 0 Отговор
    азмразявибезплатно
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Четящия

    4 1 Отговор
    Олигофренски коментари! Както навсякъде в БГ, между впрочем!
  • 71 Трифонов

    2 20 Отговор
    Нищо от написаното не е вярно. Човек трябва да подходи много повърхностно, за да види така нещата. В Западноевропейските общества, САЩ, Канада и т.н., е налице свобода на словото, медиите са общо взето независими и всеки човек е свободен да изразява каквото си иска мнение по различни въпроси. И ние знаем това. Имаме достъп до интернет, гледаме чужди телевизии и виждаме как хората спорят и изразяват какви ли не мнения. Съществува само едно изключение - отстояването на мнения в подкрепа на дискриминацията без оглед на признака. Когато някой реши да прави това, му се случва точно това, което авторът е описал. И точно това трябва да му се случи! Прогресивното човечество осъзна през последните 80 години, че зверствата на нацистите, в началото не са били нищо друго, освен... различни мнения на наглед несериозни аутсайдери. Но тези мнения - основаните на заклеймяването на хората заради тяхната расова, етническа, религиозна и т.н. принадлежност, имат една особеност, която ги отличава от всички останали, а именно - катализират омраза. Правят го само тези идеи. Затова не може да им се противостои с такт, интелигентност и доброта. Така те избуяват, заразяват необратимо обществото и се превръщат в страшна заплаха за човечеството, като цяло, на която е изключително трудно да се противостои. На цял един Свят му костваха 10 години и милиони жертви, за да се справи последният път, когато човечеството реши, че това е просто различно мнение. Не е просто мнение, а грандиозна

    Коментиран от #73

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Генерал

    20 3 Отговор

    До коментар #71 от "Трифонов":

    Трифонов, ето ти само един факт, който хвърля в коша за боклук твоята логика...След атентатите на 11 септ.2001 в САЩ одобряват мерки ,които потъпкват всички основни принципи на международното право и индивидуалната свобода.Това е „Патриотичен акт",който не само въвежда престъпната концепция за „превантивна война“срещу други държави в разрез с всякакво демократично зачитане на националния суверенитет,но и ограничава личното пространство и свобода на гражданина.Позовавайки се на днешното международно юридическо положение,това значи да се дадат права на полицията да арестува своеволно граждани според свой собствен критерий за опасност,който не подлежи на обсъждане,преди набеденият субект да е извършил престъпление.
    В това отношение „Патриотичен акт“изцяло се покрива с нормативните разпоредби ,които са били в сила в нацистка Германия.
    Законът предоставя на администрацията на САЩ редица нормативни разпоредби, които и гарантират поле на действие за сметка на гражданските свободи. Макар и роден в условията на „непредвидени критични обстоятелства“, в действителност се превърна в един обикновен закон /като всички останали/ . Но без широко разпространяваната официална теза за заплахата от тероризъм подобни нормативни актове придобиват съвсем друго звучене. На практика това е преврат, насочен срещу демокрацията. Сред многото произволни действия, които предвижда и разрешава законът, присъства и възможността без разрешението на магистрат да се контролират действията
  • 74 Генерал

    16 3 Отговор
    Сред многото произволни действия, които предвижда и разрешава законът, присъства и възможността без разрешението на магистрат да се контролират действията на обикновения гражданин - какви книги заема в библиотеката, кои са закупените заглавия в книжарницата, данни за здравословното му състояние, данъчни задължения и мн. др.
  • 75 Преброяване на бесните язовци

    4 16 Отговор
    Ох тоя кораб потъва от 50-те год. на миналия век бе! Поглед.инфо, докато го чакате да потъне западния луксозен кораб, да не вземе да потъне пак рушката гемийка?
  • 76 Преброяване на бесните язовци

    4 20 Отговор
    Опитах се да прочета статията, ама не става бре. Дори и бълвочите на Дойче веле се четат по-лесно. Стигнах до тук и не мисля, че има смисъл да си губя времето с тази повърня. "В момента живея в Канада, но съм живял и в САЩ, както и в Латинска Америка." В насрассия що не си живял? Искаш да потънеш заедно със западния луксозен кораб ли? 😂😂😂
  • 77 Кирил

    16 1 Отговор
    Всичко това е вярно !!! - а на мазните дебнещи в тъмното хейтъри май....... ви

    Коментиран от #80

  • 78 мнение

    3 19 Отговор
    Авторът на написаното по-горе веднага да напусне "потъващия кораб" и да се върне на родната си прогнила лодка. Тя с цялата си тъпотия сигурно ще издържи и няма да потъне за разлика от кораба! Пропуска авторът нещо много важно, а именно, че най-важни са хората, техният живот, закони, които защитават добруването им. А не някакви измислени идеологеми, които отдавна доказаха несъстоятелността си. Никой не иска да се ражда различен. Такива хора винаги е имало и ще има, само че те имат право да живеят, не да бъдат тормозени!

    Коментиран от #79

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    Това се чете ...внимателно...Много истина и прозрение напред има в статията ...написана от БЪЛГАРИН....С такова внимание четох и мотивите на БПЦ.....Както винаги духовното е доста далече от ,,определени,, коментиращи обрали минусите....А ТОЧНО ТЕ!!!направиха ,,ЛИЛИ РИБКАТА,, И НАМЪКНАХА ДЖЕНДЪРПРОГРАМА В УЧЕБНИЦИ!!!!!!И ВНИМАНИЕ!!!НИЩО НЕ СЕ РАЗМИНАЛО...Същите простотии могат да се върнат през ЕВРОДИРЕКТИВИ!!!!!!Много кален джендърски номер,дано го правят същите простаци,като тези обрали минусите тук....А ,надяваме също и на ТРЪМП,и кака МЕЛАНИЯ....може да са много друго НО НЕ И ДЖЕНДЪРИ...И РАЗБИРА СЕ НА Русия....
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.