3 Януари, 2019 13:06 3 544 33

Моментна снимка на един свят без морални котви

  • свят-
  • основи-
  • обръщения

Спомнете си божията повеля, да не си правите идоли и кумири

Моментна снимка на един свят без морални котви - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Тръмп оправда инвазията на Съветския съюз в Афганистан.

Канцлерът Меркел, която би трябвало да е лидер на Европа, убеждава, че Северен поток е просто бизнес, докато Русия задушава в газовата си прегръдка една независима нация и на всичко отгоре се кълне на Киев, че е най-верен приятел.

Първият дипломат на ЕС, поне номинално, Фредерика Могерини, не включи руската заплаха и инвазията в Украйна, след първите 10 свои приоритети за външната политика на ЕС.

Президентът Радев, който убеждаваше народа, че го е грижа за болките му в предновогодишното обръщение и е последната бариера през погазването на правата на хората, пусна мракобесния закон за конфискация без съд.

Нито един от тях не може да бъде морален репер на съвременните поколения европейци и американци. Случайни хора, влезли през задния вход на историята.

Спомнете си божията повеля, да не си правите идоли и кумири и вярвайте в божественото в себе си. "да не им се кланяш, нито да им служиш".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    65 9 Отговор
    Точно защото вярвам на себе си, виждам че Русия заобикаля един несигурен посредник. Не беше толкова отдавна, когато украинците крадяха нашия газ. Единственно за обикновените хора в Украйна ми е жал, зажото ги смачкаха в калта, с участието на местни фашисти, финансирани от тези, които се опитваш да пробуташ за морален стожер. Скрий се моля.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    52 11 Отговор
    Илияне, Илияне, издишаш бе! Издишаш! На теб кой ти каза, че може да се изказваш русофобски без повод и време бе!? Заработваш поредното хонорарче от дедо Шорош? Да не си се охарчил по празниците? Тогава мога да те разбера. Но от това дето си писал, нищо не разбрах, освен че плюеш по всичко което споменава Русия! Ай остани си със здраве и през тази година.

    Коментиран от #5

  • 4 Тодоров

    52 5 Отговор
    Интересно, Авторът на статията къде видя руската заплаха ? Изобщо, малко повърхностни съждения без никаква логична връзка с действителните и историческите факти. Запълване на страницата.
  • 5 Българин

    14 46 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Русофилите сте Гости, не само във форума, ами и в България. най-добре ще е да си се завърнете в матушката си и да не се връщате!

    Коментиран от #8, #11, #23

  • 6 Streamer

    42 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: докато Русия задушава в газовата си прегръдка една независима нация И откъде накъде Русия е длъжна да поддържа газовия бизнес на Украйна-където се договорят, там ще пуснат газа, нали бизнесът е "свободна инициатива".

    Коментиран от #15

  • 7 НМД

    33 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Русия задушава в газовата си прегръдка една независима нация" - в смисъл, че зорлем им дава газ ли?
  • 8 Патетично

    29 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Публикувано във факти.бг: Радев, който убеждаваше народа, че го е грижа за болките му в предновогодишното обръщение и е последната бариера през погазването на правата на хората, пусна мракобесния закон за конфискация без съд. A защо не се обърнеш по скоро към тези които го сътвориха и гласуваха тоя закон, а си взел с Радев да се заяждаш, доста си далече от него... в ниското.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    29 4 Отговор
    Тоя русофоб Василев, да не фане а получи инфаркт от злоба, че ше требе банкет да вдигам.
  • 11 Българин

    29 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Шорошофилите сте Гости, не само във форума, ами и в България. най-добре ще е да си се завърнете в краварника си и да не се връщате!

    Коментиран от #20

  • 12 потресен

    21 3 Отговор
    Илияне боклуче просто, кой ти даде на теб да пишеш статий бе?
  • 13 Чичо Тони

    23 2 Отговор
    Само питам: "независимата нация" дето я задушават в прегъдка, в какво и на кого се кълне?
  • 14 Borislav Popov

    18 0 Отговор
    А за ББ и герб що нищо не казвате ? Тоя закон да не съм го писал аз ? А за това как набързо избраха обора за доставчик на самолети и прецакаха шведите без конкурс ?
  • 15 goni

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Streamer":

    Нещата можеха да са много прости! Вместо през Украйна всичко минава през Северен и Южен поток! За Южният е ясно че няма да стане. Интересно дали ще станат Северен поток -2 и Турският! Както е тръгнало украинците ще пият студена вода!:) САЩ се оттеглят не само от Близкият Изток, но и от Европа! Жалко че ние както обикновено пак губим!
  • 16 Помнещ

    9 1 Отговор
    ,,Божията повеля" ! Че тука колко кумири и идоли ни се изредиха!
  • 17 трансатлантически ценности

    18 3 Отговор
    Г-н Василев, а за джендърите и соросоидите нещо да кажете? Как е възможно един човек да има организации в почти всички страни и те да се занимават с промяна на историята, политиката, образованието, религията и всичко останало, което е в интерес на собственика им( и подкрепящите го в сянка хора и структури)? И това се случва в 21-ви век в развитите независими(!) европейски страни!
  • 18 Българка

    4 23 Отговор
    Отвратена съм от простото русофилско племе. Като ви е толко мила рашата и ботоксовото джудже идете да живеете там бе тъпунгери. Ще плюете по Илиян Василев. Той е нива над всички вас продажни нещастници. Всички плюете по Щатите и Европа, а децата ви на всички емигрират точно там. Колко емигранти има в прекрасната ви раша бе рубладжийски подлоги.

    Коментиран от #19, #24, #33

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    2 22 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    България е родина на българите и руската измет няма думата. Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи. така, че не мърси българското име ами се пиши като русофил.

    Коментиран от #25

  • 21 Българин

    2 14 Отговор

    До коментар #19 от "Белчо":

    Сигурно си оня русофреник Бялата Златка, който се вихри на барабаните. Белото не прощава белчо!
  • 22 доктор Джирах

    9 1 Отговор
    Да вярвашв себе си,или в "божественото в себе си" не е християнски,а будистки принцип.Християнинът вярва,че човек може да извършва само грехове,а ако някога извърши добро не го е извършил той,а Бог чрез него в полза на ближния. Вярата в себе си,или в божественото в себе си е най-финния вид идолопоклонство. След такава вяра следва неминуемо гордостта-първият смъртен грях,грехът на сатаната,който с какво подлъга нашите праотци Адам и Ева ?! А Илианчо?! "......ще бъдете като богове,знаещи добро и зло...."Я най-добре събирай си шекели за стари години !
  • 23 Хрис

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Като тигледам баланса минуси- плюсове 4:1, май ти трябва да отпрашиш за ... знаеш къде. Препоръчвам ти ПИК.
  • 24 Българин

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Отвратен съм от простото шорошко племе. Като ви е толко мил сащ и бледоликия перчем идете да живеете там бе тъпунгери. Ще величаете Илиян Василев. Той е под нивото на всички вас продажни нещастници. Всички плюете по Русия и Китай, а децата ви на всички се топлят и купуват стоки точно от там. Колко държави попиля прекрасният ви сащ бе доларджийски подлоги.
  • 25 Българин

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    България е родина на българите и шорошката измет няма думата. Шорошофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи. така, че не мърси българското име ами се пиши като шорошофил.

    Коментиран от #26

  • 26 Русофил

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Алоооу сороснята. Че то както е тръгнало Тръмп ще вземе да се изнесе и от България и както сте увлечени да плюете всичко руско и един велик народ, ще ви остави по долни гащи пред компа. Тогава да няма ама не исках ама недеи. Докога америка ще ви издържа. Дончо ще спре субсидийте от брантовете. Много сзм ви зажалил.
  • 27 Чичо Пешо

    7 0 Отговор
    кат казваш да не си правим идоли и кумири, защо си такъв долен доларопоклонник бе, Василев? И защо четеш историята като дявола Евангелието
  • 28 Помнещ

    4 0 Отговор
    Голяма Мечка, брейй!
  • 29 9689

    4 1 Отговор
    Илияне,доноснико не давай акъл.Кажи за кого доносничиш.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Снимката горе кърти мивки.Вероятно това е руската мечка играеща по свирката на САЩ. Ех мечти,мечти...

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 натовец

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Явно само по лична карта се водиш Българка. Твоите словоизлияния много приличат на изказванията на един виден деятел на ГЕРБ и виден физкултурник. Сигурно и ти си от някогашните неудовлетворени комсомолци, защото в онези години да учат МИО и Симеоново бяха привилегировани и верни люде. А и по-късната биография на въпросния Илиян Василев не буди възхищение. Прибирай си хонорарчето от физкултурника и се скрий.