Last news in Fakti

4 Януари, 2019 12:59 14 922 93

Театърът около Ф-16

  • ф-16-
  • f-16-
  • изтребител-
  • авиация-
  • армия

Комисии, препирни, кампании на прислугата от черносотници на Властта, някои от които освен че са нетърпими

Театърът около Ф-16 - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Властта винаги очаква с нетърпение края на годината, за да се наиграе като Дядо Коледа, това е любимата й роля – на разпасания и сякаш леко подпийнал Старец, който хвърля подаръци наляво и надясно.

Но този път тя бе опровергана не от друго, а от търговските реклами.

Те се оказаха по-честни, което си е направо истинско чудо.

Една от тях ни казва, че „малкото е доброто тук“.

Така си е наистина, няма как да не се съгласим. Задоволявайте се с малкото - и то е нещо, това ни внушава въпросната реклама, не се подлъгвайте от големите лафове.

Това откровение трябваше да го чуем от политиците, но ни го доставиха тъкмо рекламите. И те са по-откровени от Властниците - и заслужават щедър подарък от техния си Дядо Коледа.

Малкото е доброто тук, така е - като изключим нашенския героизъм, който все е в големи порции. Само дето често е излишен и дори измамен.

Преди няколко дни се навършиха 15 години от атентата срещу военната ни база в Кербала, при който загинаха петима българи.

Някой предложи подвига им да влезе в учебниците. Да си пушечно месо - и това вече минава за подвиг.

Споменаха виновника за лошата подготовка на нашите войници - някакъв заместник началник на батальона. Нито дума обаче не чухме за политиците, които, заради ду.едавските си напъни, ги пратиха като жертвени овце на заколение в Ирак.

Соломонпаситата – идеолозите на новия героизъм - пак ги пожалиха.

И те продължават кротко да си преживят с днешния си интернационализъм.

Ами сегашните ни войничета по-подготвени ли са?

Някой има ли отговор на този въпрос – но не с дежурните лафове, присъщи на цивилните гарги, които временно се мотат из Министерството на отбраната. Само преди няколко години тия службаши предизвикваха ироничните подмятания на кадровите военни. Сега и те свикнаха с гаргите. Армията сигурно е станала по-боеспособна от това.

Добре, че най-после ще купим американските Ф-16.

Как ще ни помогнат те, е отделен въпрос – важното е алъш-веришът да върви.

Сещам се за един коментар от Фейсбук - може да мине за коментара на изминалата година: „Гледахте ли руския военен парад? Ако ни нападнат, само с оркестъра си ще ни превземат!“

Тъй че, десетина Ф-16 няма да ни са излишни – поне оркестъра да озаптят.

Така неусетно стигнахме до лошия театър и лошите актьори.

Няма човек, който да не е бил сигурен, че тъкмо славният Ф-16 ще пори още по-славното ни небе - дори кравата Пенка беше наясно с това.

Защо им беше нужно тогава на управниците да разиграват провинциалното си театро, след като на всички е ясно, че имат автономността и куража на един свален панталон.

Комисии, препирни, кампании на прислугата от черносотници на Властта, някои от които освен че са нетърпими тъ.анари, са и пределно нахални.

Един направо клеветеше президента Радев, че е имал вземане-даване с „Грипен“, затова лобирал за шведския самолет. Жив да го оплачеш въпросния храбрец, защото ако Радев го подгони с един съдебен иск, никой от чорбаджиите му няма да го защити.

На телевизията, която дава трибуна на подобни типове, направо трябва да й пуснат кепенците - и без друго никой не я гледа.

ГЕРБ са в „европейско развитие“, но иначе са си в медийния палеолит - пропагандните им способности се изчерпват в мятането на камъни, съпроводено с дивашки крясъци.

Освен това са и истински мазохисти - все намират най-отблъскващите типове да ги защитават, с нужда и без нужда.

Дори руският оркестър да беше цъфнал на „Дондуков“, пак щяхме да вземем Ф-16 - защо беше тогава театрото?

Някой от отбора на медийните примати вероятно е подсказал на Властта да се кълчи, уж в името на обективността, да се терзае докрай.

Включиха в театрото и американски помощник държавен секретар – един от петимата, сетне и самият държавен секретар.

Да не би да не забележи простолюдието, как се опъваме, колко ни навиват – пък ние, нали сме си мъже, се съпротивяваме мъжки - и прочее подробности от Историята на сваления панталон.

А всичко беше ясно, още когато Тръмп каза, че разчита да не се мотаме с алъш-вериша – иначе ще последва друга история за сваления панталон, не толкова ведра колкото покупката на Ф-16.

В крайна сметка, простолюдната публика сигурно си е казала: „Хайде, плащайте, че ни омръзна от героизма ви!“ Кой ще намаже сега обаче - и какво?

Чухте американските войници как посрещнаха Тръмп в Ирак - такива екзалтирани крясъци техен президент скоро не е предизвикал.

Особено когато обяви новата си идея: отсега-нататък ще водим войни, само ако ни плащат.

Подписваш чека и те защитаваме, колкото можем - и докато не пристигне руският оркестър.

Хубава, ясна идея и нашите хора сигурно са я разбрали – заслужават една снимка за спомен, от панталона нагоре. Това ще им е кяра.

Други актьори, също лоши, обаче са получавали доста повече.

Митов, например, го довлякоха от Националния демократически институт на САЩ и направо го назначиха за български външен министър. Сетне го прибраха в някой гардероб – той си беше кротко момче и не си отваряше много-много устата.

Други обаче изобщо не я затварят. Захариева специално ще я сложат на някоя витрина – като Николай Младенов, който отговаря в ООН за мира в Близкия Изток, лесна задача за един панталон.

Сега търсят място за Ирландската пастирка – намекна го по телевизията една журналистка, която познава тайния живот на Върхушката. Не можах достатъчно бързо да посегна и да й издърпам ухото, когато каза, че Пастирката предизвиквал най-голям интерес в сайта на нейния вестник.

Един влиятелен политик ми каза, че щели да го натаманят в НАТО – вече с вдигнат панталон. Питах го дали е пил нещо и той отрече.

Е, ако това се случи, онзи оркестър ще превземе без бой и главната квартира на НАТО.

Тия назначения – те не са едно или две – минават някак безшумно, като израз на спонтанната милост на Опекуна към една или друга наша гарга. Но, всъщност, са кулминацията на един друг театър, доста по-безсрамен от този за Ф-16, при това и доста по-продължителен.

Възнаградените особи години наред се трудят като хамали за интересите на Опекуна, главно с думи - и задължително дурашки.

Диви изхвърляния, диво слагачество – тия дори изобщо не носят панталони – и накрая ги застига милостинята.

Пастирката най-усърдно продаваше русофобията си – и накрая тъкмо тя ще му осигури подаянието.

Ако някой се съмнява в това - да си види, къде са му панталоните.

Несръчното театралничене около Ф-16 неизбежно ни напомня за панаирите около обществените поръчки за едно или друго.

Всъщност, дори определянето им като „обществени“ вече си е едно предизвикателство. Всички са наясно кой ще спечели поредната далавера, но пиеската усърдно е разигравана.

Тази практика отдавна е развратила всички по веригата, чак до най-долу, до най-келявото село - там касапницата е доста по-кървава, но технологията е същата. Притворството е заразително.

Чух по телевизията за някаква разправия с руснаците – Слава Богу, без участието на оркестъра.

Подарили на Софийската община елха, но в украсата й имало и звезди – обичайните коледни украшения, не ония от Кремъл.

И това предизвикало гняв в социалните мрежи.

Но преди време там приеха доста по-спокойно един друг подарък - „Бронзовата къща“.

На мястото на Мавзолея - едно съоръжение което намирисваше на източен деспотизъм, се пръкна нещо временно, доста неясно, за мнозина дори лековато - като лековатите години на Прехода; направено от днес за утре, слагаме го и го махаме… - с всички асоциации, които събужда това тричкане/колебание.

А между двата символа, разхвърляни във Времето, ние си крачим нанякъде, колкото да се намираме на работа – орисани сме да вървим, без да стигаме до никъде.

И без да знаем докъде сме я докарали…

Сякаш сме наказани на „път/пътуване без спиране“, което било най-ниското ниво на Ада в будизма.

Хората се умориха и отвратиха от това безкрайно тътрене, изпитват отвращение от несмислените напъни все по нещо неясно, днес така, утре – иначе, важното е да плющят знамената на глупавото бодрячество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    135 24 Отговор
    „Гледахте ли руския военен парад? Ако ни нападнат, само с оркестъра си ще ни превземат!“

    Коментиран от #13, #20, #53, #73

  • 2 реалист

    108 16 Отговор
    Подписваш чека и те защитаваме, колкото можем – и докато не пристигне руският оркестър.
  • 3 Borislav Popov

    122 7 Отговор
    София отбелязва 141 години от Освобождението на града от турско робство.

    На 4 януари с празнично биене на камбаните на централните софийски храмове, благодарствен молебен и литийно шествие ще бъде отбелязана годишнината от навлизането на руските войски под предводителството на генерал Йосиф Владимирович Гурко в София и освобождението на града.

    Коментиран от #70

  • 4 Киро

    34 148 Отговор
    Този руски шпионин изпълзя след новогодишната нощ за да изпълни поредната поръчкова статия.

    Коментиран от #5, #78

  • 5 Стефан Стамболов

    30 91 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Агент Димитър яко харчи паричките на москалията!
  • 6 Ястреба

    67 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Гледахте ли руския военен парад? Ако ни нападнат, само с оркестъра си ще ни превземат!“ По-точно от това трудно може да се каже, дори и без парада. А това важи за доста места. И при всички положения с таралясници абсолютно нищо срещу това не може да се направи.
  • 7 Mммм даааа

    66 5 Отговор
    Повече коментари дори не са нужни. По-ясно от това няма накъде.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Borislav Popov

    133 23 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Само за периода 1945-1947 г. руснаците ни дават 375 самолета, 1661 оръдия и минохвъргачки, 463 танка, 1170 картечници 12 торпедни катера, един ескадрен миноносец, шест морски преследвача, три подводници и 1170 автомобила. ......................................ПИТА СЕ -колко самолета ни подариха краварите или ЕС ? И ВТОРИ ВЪПРОС - КОЛКО ПАРИЧКИ НИ ИСКАТ ЗА 8 кирливи стари самолета ???????????..............................А направи си сметката сам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #22, #90

  • 10 Спиро

    93 19 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Ти да не мислиш, че това което ще получим ще е способно да свали руски самолет, освен ако не е пътнически, товарен, или от МиГ-23 назад във времето. При всички положения Грипен би бил по-способен в това отношение, а също и Рафал.

    Коментиран от #67

  • 11 Borislav Popov

    11 50 Отговор
    Ну, Погоди... рашка с чашка!
  • 12 Българин

    25 99 Отговор
    Дълго очаквахме и агент Димитър да се включи в истеричния русофилски вой срещу F-16. малко закъсня, но все пак изпълни дълга си пред Москва. Браво.

    Коментиран от #16

  • 13 Българин

    21 70 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Нали паднаха преди две години със самолета в Черно море, нов оркестър ли са направили?
  • 14 Шабан

    17 29 Отговор
    Когато служех в кеча, толкова бяхме опасни, че оръжие не ни даваха. Та тия от оркестъро да фнимават.
  • 15 Вили

    25 91 Отговор
    Руските мекерета искат България да не модернизира армията и в подходящ момент да направят преврат, след това да бъде присъединена към Евразия. Нещо като опита с Черна гора.

    Коментиран от #23, #47

  • 16 Щайнер

    92 9 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    F-16 e по-малката грижа, това е само симптом. Проблемът е в наг.зения продажен и предателски слугинаж, който незнайно защо управлява страната.

    Коментиран от #18

  • 17 Пеньо

    23 62 Отговор
    Очаквах нещо по-смислено, по-стилно от Кеворк. Пада му нивото. Може би се изчерпва. Тази статия отговаря повече на нивото на Болен, но той нали е във властта...
  • 18 Българин

    17 66 Отговор

    До коментар #16 от "Щайнер":

    Сугинажа е по-скоро руски. И на Баце и на Радев. Не е нормално 15 години след влизането си в НАТО да няма избор на самолет и да се наливат пари за ремонт на старите самолети на русия. С тия пари дадено досега на Русия можеше и две ескадрили да се закупят.

    Коментиран от #41, #80

  • 19 космо

    19 72 Отговор
    целия свят купуват ф16 тука русофилите го изкараха по лош и от москвич ама дай боже да имаме такъв москвич като ф16 а за грипен никой преди радев да го рекламира не беше чувал за него

    Коментиран от #36

  • 20 иван колев

    19 64 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    всичко на руснаците е бутафория и оркестъра им също свирят на плейбек
  • 21 не че нещо ама е така

    7 28 Отговор
    е що не предложиха руски самолети и на нас като са толкова добри :D
  • 22 сори сорос

    78 9 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    В сметката си изпуснал и 4 бр. военни бази. И това не е всичко! Даваме на САЩ безплатно базите си, а те ни карат да им плащаме за да ни "пазят", че и скъпите им таралясници ни задължават да купуваме и да пращаме наши военни в Афганистан с пари от българския бюджет.'''Тия пиндоси ни съдират по десет кожи от гърба, а разправят, че при соца било терор.Чудя се вече, да се смея ли, да плача ли!
  • 23 Вилин

    34 10 Отговор

    До коментар #15 от "Вили":

    Всички българи на това се надяваме и ще помагаме, иначе като американска колония загиваме.

    Коментиран от #24

  • 24 Българин

    19 62 Отговор

    До коментар #23 от "Вилин":

    От кога руските подлоги станахте българи? никога не сте били и никога няма да бъдете българи, а единствено руски мекерета.

    Коментиран от #26, #28, #29, #57

  • 25 Путин, късокракия,

    17 55 Отговор
    Ма вия какъв коментар очаквате от Кеворкян, агент,"Димитър" ибрика. си остава ибрик
  • 26 Вилин

    48 10 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    От както сащ циганизира и затрива страната ми.

    Коментиран от #33

  • 27 Centurion

    48 11 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    И кое му е модерното бай Пешо???
    Това че е на половин век -(45г)модел ли???Аз разбирам да купим 80 или 100,ама те 8 от които 2 или 3 ще са тренировъчни,остават 5.Стрсщна мощ!!!
    Всички врагове вече треперят от смях!
  • 28 Centurion

    50 8 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    "Демократите" разминаха и бай Тошо в навеждането!По ниско и сервилно угодно поведение няма и на къде.Плазмодии и разни пещерни протеи.Преди имаше целувки уста в уста и прегръдки с Брежнев ама поне даваха,а сега целувате по надолу и нищо не дават!!!
    Нещастници!!!
    Само не знам как ще вземете завоя,щото времето ви изтича!!!

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 А БЕ

    10 40 Отговор
    Тая руска подлога докара оня комарджия дето щеше да ни оправя за 800 дни , е оправи ни , най вече него си , а сега седнал за руснаците да реве , и тях ли иска да върне ?!
  • 31 Българин

    15 44 Отговор

    До коментар #29 от "Чист българин":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!
  • 32 Българин

    10 42 Отговор

    До коментар #28 от "Centurion":

    Вашето време, на българофобите продажници изтича, защото дори децата ви не са русофили, а гледат на Запад, към цивилизацията, а не към 19 век и евразийската кочина. Затова сте бесни и озлобени.

    Коментиран от #34, #46, #50

  • 33 Българин

    13 38 Отговор

    До коментар #26 от "Вилин":

    Първо твоята страна е Русия, и второ зомбираният ти от руска пропаганда мозък не вижда реално нещата. Живееш в твой русофреничен свят пълен с руски извратени ценности и лъжи.
  • 34 Чист българин

    50 8 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    До измисления българин, защитаващ американските чужди интереси- всеки с основно образование би направил разликата между русофил и член на БКП!!! Не пиша комунист, защото това са различни понятия... Точно партийците, като теб, нещастник ни докараха дотук и продължават да унищожават България!!! Русия два пъти ни подава ръка, ние два пъти я предаваме... Или Турците, дето са член на НАТО ( No Action, Talking Only), са по-малко глупави от нас, че търгуват с Русия??? Хората си гледат националния интерес!!! Нещо, което ти явно не разбираш!!!

    Коментиран от #35, #39

  • 35 Българин

    12 39 Отговор

    До коментар #34 от "Чист българин":

    Всички членове на БКП сте русофили. И руско мекере да ми говори за български национален интерес е нонсенс. За вас руските еничари няма БЪЛГАРСКИ национални интереси а единствено РУСКИ.

    Коментиран от #37, #49, #51

  • 36 Бачо Киро

    45 6 Отговор

    До коментар #19 от "космо":

    Кой е тоя цял свят? Я виж кои са поръчали, хем на половината цена от офертата за България... Самолетът го има само на хартия, готвел, перял, чистел... Ма бил обновен... И кво? Индийците също си обновяват МиГ29, радар поддържащ 30 цели (20 при "новия" Ф16) и тн...
    В края на краищата, офертата за Ф16 не отговаря на половината изисквания. Туй то. Всичко останало са глупости. Информацията, че го купуваме на двойна цена автоматично трябваше да засрами всички идиоти в управлението. Но нашите идиоти са оперирани от такива чувства...
    На нас ни трябват нови, модерни самолети с евтина поддръжка, с ниска цена на час/полет и да не са претенциозни. Ф16 не е нищо от това... Ние нямаме и други Ф16, да кажеш, че заради това ги вземаме... Всичко е просто слагачество и далавери..

    Коментиран от #87

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Само питам

    8 32 Отговор

    До коментар #34 от "Чист българин":

    Кога руската кочина ни е подавала ръка на два пъти и кога сме я предавали. руските подлоги все тази мантра пускате в обръщение като няма какво друго да измислите. Показвате българофобията си като плюете несправедливо България и я обвинявате в несъществуващо предателство спрямо чужда и вражеска нам страна.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Анани Куртев Пурков

    27 4 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Ти сигурен ли си, че си българин? Мирише на лошо около теб... "мургавелко" :)
  • 42 Смешни политици

    40 5 Отговор
    Закупуват F-16 блок 70. Този вариант е само на хартия все още. Сащ още дори не го произвеждат. Дори те нямат такъв на въоръжение. И като го купят какво си мислят,че ще имат собствени самолети. Глупости. Тези самолети имат опция да се следят от техните самолети . Дано Господ пази България. Президентът Радев е един от най-добрите ни летци и той много добре е наясно как стоят нещата с американските самолети.

    Коментиран от #44

  • 43 Никола

    4 20 Отговор
    Тази статия някакъв тип политически анализ ли трябва да бъде? Питам, защото освен злобни подмятания в една или друга посока, автора не предлага нищо друго. Не се дава отговор на чисто технологическия въпрос с какво е по-добър или по-лош от останалите кандидати F 16 (вероятно поради липса на компетентност по темата или поради откровен мързел да се направи обикновено допитване до специалисти по темата). Нито пък се дава ясен анализ на политическите зависимости на нашите пази Боже управници от американските куратори. Не че такива не съществуват, но вместо да се говори за свалени гащи, руски оркестри и други подобни алегорични изрази, говорещи единствено за интелектуалното ниво на автора, можеше директно да се посочат фактите и да се поиска на отговорните за избора на F 16. Затова никога няма да се откъснем от слугинското поведение към една или друга велика сила. Първо защото нямаме необходимото ниво (не само интелектуално, но и морално) и второ, защото много по-лесно е някой друг да носи отговорност за това какво се случва със страната ти, а ти безгрижно да си плюеш едните или другите велики сили, докато от всички страни те гледат с презрение.

    Коментиран от #56

  • 44 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #42 от "Смешни политици":

    Публикувано във факти.бг:" Tези самолети имат опция да се следят от техните самолети' .Нали това е идеята,защото сега нашите самолети могат да се следят от руските, а ние бяхме в НАТО или сме излезли от тази организация?
  • 45 snail

    32 7 Отговор
    Абе Вие добре ли сте? Каква модерна технология във F16. Че аз бях в казармата когато ни показваха F16 и как ще се "борим" с него. Да заменим МИГ29 с F16 - хихи... Луда работа. Голяма далавера еййй. Нокой на мисли за държава и войска. Парата братя, парата - откраднатата пара и ботуша. Който ни е стъпил на врата от него ще купим. Събули сме си гащите и няма вдигане. Само "Мила Родино" остана!
  • 46 Centurion

    20 4 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Вас "демократите"кое ви прави родолюбиви Българи???,това ,че оподкахте това което построи народа ли???Че продадохте за комисионна на Контур Глобъл Мариците за да плащаме по милиард и половина повече и то всяка година,или пик концесията на Дънди Прешъс които лапат по няколко милиарда а дават сега чак два процента от това което обявят.Иван Костов лъборрранта, е голям родолюбец ,той мрази Русия а пък и подари Нефтохим,или пък подарените милиарди на Либия и Ирак,мога да пиша до утре и да давам примери.Вие демократите сте кътове Африкански скакалци,по тежък удар от вас никой не е нанасял на страната си.Костов,Симеон, а сага и Борисов!!!ще останете в историята с продажбата на Електроразпределението,с Български пощи за сума от 220 милиона колкото е годишната и печалба,на фирма Вива венчава,после препродадена за Десет пъти повече,със Брейди книжата по външният дълг с тъпанил от милиард и половина и с плеяда от подобни случаи.Но нищо че е така ,по важното е ,че обичате България и сте родолюбци!!!
    Жалки Утрепаки!!!
  • 47 хари

    25 4 Отговор

    До коментар #15 от "Вили":

    Как се модернизирате като смените кон за магаре със 45 годишни летящи ковчези ибаси6 джендърската история че не ви е малко срам бе палячо

    Коментиран от #61

  • 48 Сериозен дедо

    15 3 Отговор
    Някъде из Странджа тричаха кучетата, някъде в целия България тричат народа,ада не пропусна весели песничка му пеятза да се не сети що работят и току му сервират че много добре живее.После ако нещо лошо излезе те не носели отговорност(колко от понеслите отговорност платиха за делото си народно),ни лук яли ни лук мирисали и сега ще ги купят американските самолети,а после ние ще плащаме не е се сефте!!!!!
  • 49 хари

    12 3 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Ооооо НАТО-вски мургавелко,"българино" как си
  • 50 12345678

    12 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Честит ти банго Васил "българино"
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Пешо

    7 16 Отговор
    Руската техника е пълен болклук крадена и копирана ама с по лошо качество. Като погледнете по пътищата колко нови руски коли вижте, ното една. Колко пътнически самолети произведени в Русия се купуват по света... около нула. Руски лапtop да сте виждали, а GSM. Индийците като чуят за МИГ 29 и се изприщват, така се напбутаха. Тика един човечец пише как ушанките през 45-47 ма година били дали танкове и самолети а за това дето са взели от България мълчи, За това че откраднали всичкия тютюн от скалдовете и го продават за долари, същото се случва и с всичкото налично розово масло. Такива кражби са били че се налага Георги Димитров да моли Сталин да престант. Да не говорим за избитата интелигеция за съсипанита икономика. Не им ща ни меда ни жилото.
  • 53 Колев

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Генерал Колев не мисли така.
  • 54 999

    19 3 Отговор
    За всеки един от нас, минали през офицерските школи е ясно, че Борисов и компания правят яко свирчоци за да се харесат на белият перчем. Аз лично се надявам, сега след началото на новата година този народ да се събуди и да извади сопите. Моето мнение, че с такива като Борисов трябва да се постъпва по примера на някои арабски държави. Нямам нищо против да виси на някой кран в следващите няколко месеца. За всеки национален предател - слуга на чужди държави трябва да има нагледен пример какво ги чака като стъпят на криво
  • 55 БГ ЕС НАТО

    4 17 Отговор
    за Щастие България е пълноправна членка в НАТО и ЕС където членуват цивилизованите демократични държави Гордеем се с това

    Коментиран от #69, #88

  • 56 999

    19 1 Отговор

    До коментар #43 от "Никола":

    Не знам какво се противите? - Статията е ясна и е своего рода иронично обръщение към властта, която играе ролята на слуга на чужди държави. От самото начало на конкурса бе ясно, че правилата на конкурса няма да бъдат спазени и автора иронизира именно това! Какъв бе смисълът от цирка, който ни разиграха след като на всички бе ясно, че ще бъде избран Ф16, а той не отговаря на условията. Вместо да бъде дисквалифициран, той бива избран за да може Борисов и Цветанов да се подмажат на Белият Дом. Това е! - Дори и протоколът на комисията показа, че трябва отново да бъде избран Грипен! ( Това е третият път в който на практика Грипен печели по точки) Тоест въпросът към управляващите ,е какъв е смисълът от конкурс след като е ясно, че няма да спазите правилата?
  • 57 Димов

    16 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    А от кога лизачите на САЩ са българи? Едните се подлагат на един господар. Другите на друг. Но и в двата случая не си българин, а слуга.
  • 58 Димов

    16 1 Отговор
    Без оглед на предимствата и недостатъците на този избор, Ф-16 е поредният пирон в ковчега на ГЕРБ.

    Коментиран от #75

  • 59 ТОЧКАТА

    11 4 Отговор
    Добре е че има Арменец,ДОСТОЕН БЪЛГАРИН!!!!!А от ,,свалените гащи,, тук се носи натовски аромат....за да потвърдят думите му......Единственото спасение е АПИ!!!да реализира ф16....Нали са спецове ,ще осерат яко работата...За доброто на България!!!!
  • 60 Честен човек

    2 15 Отговор
    Червените каскети на бърза ръка забравиха как се бяха изпокрили по миши дупки след разпадането на СССР ,а сега навириха свински дзурли ,зер Путин прави мощни " безаналогови" ракети ,току виж ,че се върнали на власт !Ти остави това, ами разбират от самолети, наричат F-16 щайга и чакат Путин да превърне Америка в" радиоактивна пепел"Ех ,ако се подкваси морето!
  • 61 Вили

    2 9 Отговор

    До коментар #47 от "хари":

    По време на живковизма във всяко министерство имаше кабинет с надпис на вратата-съветски специалист. Специалист от КГБ.
  • 62 Мишо

    3 6 Отговор
    Руския оркестър може да влезе само в някой публичен дом в Масква.Какво направи "могъщата" руска армия,когато Турция им свали летящата щайга?Никой не ги брои даже за чеп за зеле.Скоро ще стигнат нивото на Северна Корея.
  • 63 858

    1 3 Отговор
    Споко , ще ни претупат .
  • 64 F16

    2 10 Отговор
    Свине руски, ще лижете Натовски ботуши до припадък.

    Коментиран от #72

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Радек от Боктор

    10 1 Отговор
    Ф16 ха,ха....та това си е Трабант с навигация!!!!! Или Заска с мултимедийна система и тъчскрийн!!!! Боже опази България!
  • 67 Димитър

    1 14 Отговор

    До коментар #10 от "Спиро":

    Един ф-16 миналата година свали един боен руски су на турската граница . Ф-16
    са доказано най добрите изтребители. 1 ф-16 има 4000 хиляди полетни часа, а един миг има 700 седемстотин полетни часа. Не съм против грипен, но той е по посредствен изтребител, а не бива да се забравя факта, че за грипена трябват допълнително пари за някой лицензи и договори с трети страни за допълнително въоръжение, което ще рече още пари. Кеворк Кеворкян винаги е бил рубладжия, и добре платен слуга на БКП. Един жалък доносник на ДС.

    Коментиран от #74, #82

  • 68 Димитър

    2 15 Отговор
    Един ф-16 миналата година свали един боен руски су на турската граница . Ф-16
    са доказано най добрите изтребители. 1 ф-16 има 4000 хиляди полетни часа, а един миг има 700 седемстотин полетни часа. Не съм против грипен, но той е по посредствен изтребител, а не бива да се забравя факта, че за грипена трябват допълнително пари за някой лицензи и договори с трети страни за допълнително въоръжение, което ще рече още пари. Кеворк Кеворкян винаги е бил рубладжия, и добре платен слуга на БКП. Един жалък доносник на ДС.

    Коментиран от #81

  • 69 Румяна Костова

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "БГ ЕС НАТО":

    Аз залагам на по-дребни щастливи мигове,хубава книга,чаша червено вино с приятели или шеговит разговор с децата ми.Голямото щастие от членството ни в НАТО не съм го усетила.
  • 70 Димитър Кънев

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ама моля ви се какво турско робство.Що за дивотия.Хайде стига.Турско робство.По така по престжное турско присъствие,а още по така е турско съжителство по иде нали.Та що за тъпотия била София освободена.От какво освободена.Хайде стига Освободена била София.Лъжа и пак лъжа.
  • 71 mediator37

    4 2 Отговор
    Поздравления за сайта, който най-после пуска нещо стойностно за четене и размисъл.
  • 72 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "F16":

    ...прав си!!!БОТУШИ СТЕ,от кравешка кожа....НямаАкълТазиОрганизация
  • 73 Димитър Кънев

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Русия няма интерес да ни окупира. За какво сме и с тези некадърни управници.За какво и е мутрата комунистът Бойко Борисов а да не говорим за апартаментите ненаситният комунист Цветан Цветанов и оная МАМА която се гордее че е комунистка Цецка Цачева които не стават и зелето си да затиснеш.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Еретика

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Димов":

    Идеално казано.По добро не може да се измисли.
  • 76 Димитър Кънев

    5 1 Отговор
    Петдесетте години на миналия век стана една далавера с една пшеница която се оказа фуражна а не хлебна.После друга далавера с едни френски дизелови локомотиви трета употреба само че от Австрия и след това се дадоха още много грешни пари.Та сега щом се е намесил в тази сделка с F16 комунистът Цветан Цветанов ни е гарантирана корупционна сделка. Та не се чудете на следващите далавери.
  • 77 патриотъ

    7 2 Отговор
    Кеворк,никога не съм се съмнявал в тебе,браво!Както винаги точно в целта!Бъди жив и здрав и поне ти да ни радваш,че то нищо хубаво вече не остана в тая територия,която явно нашите политици вече са я обрекли на загиване-по заповед на американските си господари!За социализма ще си спомняме като за хубав сън,а капитализма ни вкара в зловещото и човеконенавистническо настояще!
  • 78 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Не,Кире..пълзящия човек е друг,и ника му почва с буквичката „К” Пиша ти го елементарно като за детската градина..!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Петър

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Абе,пич що пишеш глупости..? Да не мислиш че ако днес да кажем се вземе решение кой самолет ще изберем,и подпишем договор още утре ще ни ги доставят и летците ни ще седнат в тях и ще литнат..? Най-малко 2г след подписването можем да очакваме 1,или2 Ф-16 първоначално,но и това не е сигурно щото американците натискат,но нищо конкретно не казват като срок и параметри щото била „класифицирана” информация видиш ли..! А шведите директно заявиха че до 6м,след подписването почват да строят завода,и спомагателните съоражения. А до това време ако не бяхме ремонтирали Миговете,за да се увеличи ресурса им поне до 2г,какво щяха да правят,а.? Може би сухи тренировки на земята или да праскат белот по цял ден..? Айде по-сериозно моля като пишете нещо ..!
  • 81 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #68 от "Димитър":

    Митко,не ме интересува какъв е бил Кеворкян комунист,или не...гледам какъв журналист и човек е.Какви му са статиите,и какви разсъжденията в тях. Престани да оценяваш хората по това какво се говори за тях,а гледай действията им и професионализма им ако имат такъв вобще. Второ,понеже спомена Ф-16 дето свали Су-24 до границата на Сирия.Обяснявам..понеже виждам че от самолети не вдяваш.С-24 е щтурмови носи предимно бомби и малко да не кажа хич ракети въздух-земя. Тръгнал на мисия за Сирия,а турския Ф-16 от турска територия и то в гръб му пуска 2 ракети и веднага обръща към пистата за да не е във въздуха. Ако бяха ербат да бяха се изправили с/у Су-27 дето 10мин.след това ги търсеха в раьона ама ония се изпокриха тогава.За Грипен,знам за какво пишеш,но няма да е по-скъпо въоръжението за него защото самолета е универсален. В смисъл могат да му се сложат както американски,така и шведски,израелски,германски,и френско въоръжение.Просто е въпрос на договорка с която и да е от тези страни..!

    Коментиран от #84

  • 82 999

    8 2 Отговор

    До коментар #67 от "Димитър":

    Сваленото Су не беше миналата година, не беше прихващач, а щурмови и бе ударен в гръб, а не в пряк двубой.
    Ф16 е един доста спорен по качества самолет! - В официалната страница http://www.f-16.net/ В раздела за инциденти преброих 725 инцидента с тая бракма! Ще повторя пак! - 725 паднали самолета заради дефекти, които американците не възстановяват за своя сметка. -Влез в страницата и виж статистиката по страни и години. САЩ имат 510 инцидента, Турция - 33, Италия -6, Пакистан - 9, Белгия 54, Гърция и Египет по 21 инцидента всеки. Израел- 31 инцидента, Дания -18 инцидента, Южна Корея -13, Тайланд - 9. Това са инциденти в мирно време! Просто тъпата бракма пада! В него няма никакви конструктивни изменения от 1974 година! Промяната е в един радар и един дисплей. Но най- важното! Офертата на Ф16 трябва да бъде дисквалифицирана защото не отговаря на условията на конкурса! Нито по цена, нито за време на доставката, нито начина на плащане. Не може и да се ремонтира с наличната техника, което също е условие в конкурса. Амреканците работят в Инчовата система ( имперският стандарт) а ние в метричната! Не отговаря и на условието да е наличен на въоръжение! - Такъв не е произведен, няма такова предприятие и за него ще трябва да се строят нови писти! Това е! - Няма какво да се коментира повече! Той не отговаря на условията на конкурса! По закон трябва да бъде дисквалифициран! Всичко останало са празни приказки!

    Коментиран от #85

  • 83 Честита нова година

    9 3 Отговор
    Ако забравим че едниния самолет е руски а другия е американски.Ще видим че ф16 и миг 29 са едни и същи пръчки от едно и също време. Изхвърляме еднин боклуг и купуваме същия но на много висока цена. Но как можем да забравим че единия е руски а другия е американски. Когато зомбираниата маса постоянно ни го натяква. Поздравявам всички изкукали изкуфяли ненормалници.
  • 84 Димов

    5 3 Отговор

    До коментар #81 от "Петър":

    Срещу СУ-27 се искат топки да му излезеш. Той е доста маневрен прихващач, с по-добри параметри от на Ф-16, и е доста злобен противник. Не е като да гърмиш по щурмовак. Ама нали е за показване на мускули....
  • 85 Димов

    3 2 Отговор

    До коментар #82 от "999":

    Така е. Трябва. Редно е. Ама новият портрет от стената също гледа строго..... като старият.

    Коментиран от #86

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Чоко

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Бачо Киро":

    А, в грешка си. Точно това е цената, инак защо да се излагаме да си краднем десетина милиона примерно, когато може повечко. И още нещо, Бойко и сие са здраво обвързани с мафията (те са представители на тази организация), или забравихте с какво се занимаваше бащицата в началото на анархията, дето някои му викат демокрация. А и какъв е бил по татово време, също и оня с апартаментите на майка му, и пенсионерите да не ревът, че нямат пари. Ми то жената с едната пенсия 7 апартамента си купила бе. И като се започне тук, ма тия комунисти, ма тия с руснаците били и т.н. Ами, че има ли някой от върхушката, дето не е бил в БКП или ако не той, тогава родителите.
  • 88 Димитър Кънев

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "БГ ЕС НАТО":

    Абе много се гордееш,ама не казваш какви благини си получил. Дали като комуниста Цветан Цветанов седем апартамента,пък може би осем.Е пък аз не получих нищо.

    Коментиран от #89

  • 89 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Димитър Кънев":

    ...и аз.
  • 90 Ахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Тия подаръци, с лихвите сме си ги платили!!Де бил!
  • 91 сонсити

    0 0 Отговор
    стратегията ни не е в ред ! докато чакаме нападение от една посока ,то може да дойде от друга ! тогава да видим войска има ли ,техника ли!?
  • 92 Пешо

    1 2 Отговор
    Ми защо тогава не минаха руските транспортни самолети с десанчики 1999.Това не казвате,подвиха опашка и
    обратно.За това неказвате, защото НАТО ще и набие канчето .И затова като членки на НАТО имаме и задължения .
    Затова браво за F16.
  • 93 АНАЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    АКО,НЕ НИЕ,КОЙ ДРУГ ЩЕ КУПИ ТЕЗИ АНТИКИ. КАКТО Е ПО МАГАЗИНИТЕ.ВСИЧКИ СТОКИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК И ТРЕТО КАЧЕСТВО НА ЗАПАДА НАВОДНИХА МАГАЗИНИТЕ НИ.