Last news in Fakti

4 Януари, 2019 19:00 4 133 21

Рашко – гражданинът на света от Пазарджик

  • бебе-
  • пазарджик-
  • рашко-
  • циганче
Рашко – гражданинът на света от Пазарджик - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един ден Рашко ще остарее. И може би ще се пенсионира, но не като българин, а като гражданин на света. Защото тогава България може и да я няма

Рашко, първородният син на област Пазарджик за новата 2019-та година, второ дете на 15-годишната си майка, много ме впечатли с появата си и ми събуди едни позабравени въпроси, които съм си задавал и друг път. Защото Рашко не е просто български гражданин. Рашко е емблема на космополитизма на българина. Рашко се появи на тоя свят, въпреки и независимо от законите в републиката. Защото тия закони забраняват родителите на Рашко да го създават поради своята крехка възраст, поради невъзможността тия родители да осъзнават какво точно правят, създавайки Рашко и поради неспособността им да разберат отговорностите, които лягат на плещите им след раждането на Рашко.

Рашко е създаден със знанието и съгласието на родителите на своите родители.

Рашко е създаден със знанието и отговорностите, които носи за махалата му кварталния отговорник от МВР.

Рашко се е родил с мълчаливото съгласие на началника на РУ на МВР.

Рашко го има, въпреки че прокуратурата не се е самосезирала и не е потърсила отговорност от родителите на родителите на Рашко, които със знанието на своите родители са извършили престъпление, съгласно НК.

Рашко се е родил, благодарение на незнанието на Агенцията за закрила на детето, която има отговорност и функции деца да не раждат деца.

Рашко го има, защото Министерството на просветата нехае за безпросветността на родителите на Рашко, които вместо да ходят на училище и да се образоват, правят незаконен секс и създават деца.

Рашко ще живее, защото социалните работници са проспали създаването и раждането му.

Рашко ще порасне и най-вероятно ще стане джебчия, или по някакъв друг начин ще се превърне в част от криминалния контингент. Един ден ще извърши някакво престъпление и ще влезе в затвора. Ще излежи присъдата си и ще продължи да бъде криминален контингент. После пак ще влезе в затвора. Ще излезе още по-квалифициран престъпник. Пак ще влезе. Пак ще излезе... А дотогава Рашко ще бъде номенклатура в списъка с помощите на своите родители.

Един ден Рашко ще остарее. И може би ще се пенсионира, но не като българин, а като гражданин на света. Защото тогава България може и да я няма.

И така нататък...

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    43 7 Отговор
    Българио, честит ти Рашко, символ на стълбилността на ГЕРБ!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    12 5 Отговор
    На нас не ни трябват войни туй то да живееш под българско робство

    Коментиран от #5

  • 4 сори сорос

    26 1 Отговор
    Ами, нали преди време американския посланик Джеймс Уорлик каза,че "циганите са бъдещето на България""" ,а миналата година другият американски посланик у нас Ерик Рубин каза, че "бъдещето ни е като мултиетническо и мултирелигиозно общество!'''Правете си сметка за какво пиндосите ни подготвят.
  • 5 Хайл

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    И за това се множите като въшки...само д-р Менгеле за вас+ Аушвиц

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рошко

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хайл":

    Бачкай бачкай че чаветата ми гладни

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гинка

    6 15 Отговор
    А кой спира Бьлгарите да раждат.или са Импотентни вече

    Коментиран от #13

  • 10 Хайл

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Рошко":

    Като са гладни ще ми ядете к*ра,не забравяй и айшето да вземеш...аз данъци не плащам за да ви хрантутят в българия

    Коментиран от #14

  • 11 Голям прос

    20 2 Отговор
    Имаше един виц. Асан казал на Айше: - Какво странно нещо е живота, Айше, бяхме брат и сестра, после мъж и жена, а сега си ми тъща
  • 12 с късото име

    7 15 Отговор
    ???Е,по-тъпо не бях чел!Ами, на Рашко майка му до 16 години има две чавета, а българско момиче на същата шестнайсет годишна възраст има три....аборта!Кой крив,кой прав!?А дали Рошко в затвора щял да влиза,да излиза е въпрос без отговор все още,а защо от българин политик не става а само крадец ,да обясни автора на този буламач било би много по-лесно!
  • 13 JkJ

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гинка":

    Е не четеш ли коментарите? Сорос и американският посланик са вързали макарите на българина на фльонга за да не прави деца и да се изпълни плана Ран /Ът, за да може рептилите да заселят банско и слънчака, че сега е много шумно там. Само Путин ще ни спаси, като забрани секса на непълнолетните, за да станат и нашите циганки благочестиви като руските девочки. П.С.: Този текст е христоматиен пример за "език на омраза". А това е нещо е доста по-долно от "децата родители", но пък дебилите ще се изкефят, че някой говори "на техния език".

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 сори сорос

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "JkJ":

    Освен Сорос и американският посланник и плана Ран /Ът си пропуснал дискриминационната и сегрегираща програма за т. нар. „ромска интеграция“. Според нея се предвижда да се дават определени помощи само на бедни цигани, но не и на бедни българи.'''и „езика на омразата“ е вследствие от прилагането на двоен стандарт спрямо цигани и българи.
  • 16 име

    2 5 Отговор
    тюрлю гювеч. децата може да ходят на училище и пак да правят секс. авторът нещо се е омотал.полицаят ли е светел при секса? има ли писмена молба за разрешен секс и правене на деца? авторът бълнува глупости. а иначе има песен -рашко шукарата бе сиган от махлата.... и такъв ще си остане. без желание от негова страна за учене и работа.
  • 17 гост

    8 0 Отговор
    много смотани коментари :(. има закон в който ясно пише какво е направила въпросната дама. сега е редно някой да хване и тъпия закон да го приложи. както прилагат законите за колите, данъците и тн. и тн.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 сори сорос

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/-5784989 ................ето, закона се прилага, но САМО за българи.."Прокуратурата повдигна обвинения, въпреки че 28-годишният Валери Тодоров не е употребил насилие, а освен това ученичката не е била девствена, когато му се отдала..."...а тези от малцинствата не стигат до съд - ето пример за двоен стандарт....а оня 'умник' от коментар-13 определя какво било "език на омраза". Красота!!
  • 19 сори сорос

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/-5784989 ................ето, закона се прилага, но САМО за българи.."Прокуратурата повдигна обвинения, въпреки че 28-годишният Валери Тодоров не е употребил насилие, а освен това ученичката не е била девствена, когато му се отдала..."...а тези от малцинствата не стигат до съд - ето пример за двоен стандарт....а коментар-13 определя какво било "език на омраза". Красота!!
  • 20 патриотъ

    5 0 Отговор
    И така-до края на България!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.