Last news in Fakti

9 Януари, 2019 19:00 5 457 9

Тайната игра на Германия между Русия и САЩ

  • германия-
  • русия-
  • сащ-
  • сергей кургинян-
  • кримска война-
  • нато-
  • варшавски договор

Съюз между Германия и Русия е равносилен на ядрена война в Европа!?

Тайната игра на Германия между Русия и САЩ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Политолозите знаят, че съюзът между Русия и Германия за Великобритания и САЩ е много по-лошо от съюза между Русия и Китай и като цяло всяка друга геополитическа схема. Сергей Кургинян дава пример със срещата си с висш съветник на Буш, където той казва, че никога няма да има съюз между Германия и Русия, тъй като това ще означава ядрена война в Европа.

Ясно е, че САЩ ще го разпалят, а не Германия и Русия. САЩ ще воюват с Русия за Германия. И като цяло за цяла Европа. На тази основа Кургинян заключава, че Европа никога няма да приеме пълноправен съюз с Русия, просто заради собственото си оцеляване и риска да не бъде унищожена от американските оръжия. И този извод е неопровержим.

Нещо повече, стратегията на Русия, която постоянно се стреми към Европа, става ясна. Тази стратегия се основава не само на стремежите на отделните членове на нашия елит да се преместят на Запад и да станат част от него. Има и друга част, която осъзнава, че това не е възможно, но все още се стреми към Европа. Защо? По причини, свързани с военната стратегия - да заемат заплашителна плацдрам. Тази стратегия има много по-широка основа. Това е осъзнаването на факта, че Русия може успешно да води местни войни, но не може също така успешно да се противопостави на обединения Запад - поради факта, че нашата икономика е на пето или седмо място в света, а не в челната тройка или сред петте най-големи.

Нещо повече, това съотношение не се е променяло от времето на отдавнашната Кримска война до сегашната кампания в Сирия. Сталин разбира това напълно добре, всички лидери на СССР разбират това след него, сегашните ръководители на Русия разбират това. Съгласно тези критерии бяха създадени НАТО и АТС - Организацията на страните от Варшавския договор, съветският военен блок, който балансира НАТО, но не го превъзхожда.

Единственото спасение за англосаксонското господство в Европа е организирането на постоянна война между най-големите континентални европейски страни. Първата и Втората световни войни са двата горещи етапи на единната Голяма непрекъсната война на обединения Запад срещу Русия, която започва с Кримската война и продължава и до днес. А прекъсванията между активни етапи се използват за натрупване на сили в следващите етапи. Но те не са мир.

Разбирайки, че единственото условие за оцеляването на Германия и Франция след двата горещи етапа на световната война на Запада срещу Русия е да се избегне статута на театър на военни действия, Европа се присъединява към победителя като победен васал. Тя се притеснява от факта, че несъмнено споделя конфронтационната парадигма на Великобритания и САЩ към Русия и участва във всички враждебни действия в замяна на това, че не участва в горещата фаза на войната. И тъй като Германия и Франция се превръщат в опорна точка на американската военна система в Европа, те започват тайно да осъществяват големи търговски проекти с Русия, които не биха били възможни, ако не подкрепят конфронтацията между англосаксонския свят и Русия като цяло.

Германия се съгласи да стане основа на системата на господство на САЩ в Европа и всичките години на съществуването на СССР от една страна тегли от там петрол и газопроводи, а от друга активно участва в създаването на всички антисъветски проекти, от подкрепата на бандеровците в Съветска Украйна до превръщането в комплексен център за подривна дейност. С това се занимаваха бившите хитлерови специалисти, които стояха в основата на създаването на специалните служби на ФРГ, намиращи се под пълен контрол на специалните служби на САЩ. В това бяха въвлечени и двете върни на емиграцията от СССР. Да, всички канцлери знаят, че стенограмите от подслушаните им разговори лежат на бюрото на президента на САЩ. И това ги устройва – те демонстрират отсъствие на тайни цели, намерение за излизане от контрол.

Това послушание във второстепенното им позволява да се стремят към основното. Сега в Европа няма по-горещ привърженик на санкциите срещу Русия по украинския въпрос от Германия. И Меркел получава от германците маса упреци, е подобна позиция не е честна, защото Русия не възпрепятства обединението на Германия. Но Германия разменя риториката и делото – осъжда Русия и демонстрира изолиране от нея, но тя извежда изпод удара проектите на стратегическите газопроводи, превеждайки ги от темата за създаване на основа за излизане от подчинението пред Щатите към въпроса за обичайната търговска изгода на няколко големи компании. Германия изобщо не е готова да реже клона изпод САЩ и да обедини своите технологии с ресурсите на Русия и така да стане поле на ядрен апокалипсис. Не, това просто е бизнес, конкурентна борба на германските и американските газови корпорации.

Автор: Александър Халдей

Източник: Поглед.инфо


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшко

    31 3 Отговор
    Даааам напълно е възможно,краварите и Бъкингам това искат
  • 2 Гост

    35 4 Отговор
    Подобна теза, съм чел още пред 20-25 години.... недопускане да се обединят технологиите на Германия с ресурсите на Русия.
    Руснаците са луди и много опасни, защото знаят 2 и 200...А за западняците мисля, че едно зъбно колелце да им се счупи и цялта им машина ще рухне. Затова и гледат да дърпат постоянно някой за нещо иначе ще рухнат. .. .
  • 3 анализатор

    5 30 Отговор
    Даже не го четох до край. Този е някакъв полупроводник от завода на Тато в Правец. Приказвал ги като за ония от Планетата на маймуните. Г-не, ти да ни си техен възпитаник? Щото ние не сме ти маймунската орда , която да впечатлиш с този си опит за уж говорене. Плямпал е колкото да си вземе хонорар! По-добре е да смените публикацията! Ние не сме маймуни от Планетата на маймуните! Имал неопровержим извод. Голям смях! Ако това беше така, то Руската федерация трябваше да е далечен спомен! Не е нужно повод да бъде сближаването с Германия. Този човекоподобен е трябвало да го пуснете по нета в джунглата!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГостЪ

    26 0 Отговор
    Май хората още не са разбрали очевидното . А то е , че под масата вдички
    тези отдавна са си стиснали ръцете , а ние дружно се връзваме на цирка и послушно плащаме за военните им бюджети и стискаме зъби заради тежкото положение и кризите .
  • 6 ГАЛЕВ

    17 2 Отговор
    Гермонците са хитри лисици на гърба на ЕС и ФАЩ си редят нещата с Русия а нас ни карат да обиждаме Русия и да ни настройват срещу нея.
  • 7 реалист

    14 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНА СТАТИЯ...
  • 8 Емил

    1 10 Отговор
    Ей, русофилистиците, сега разбрахте ли защо България трябва да е с Германия - защото сме в Европа! А руснаците никога няма да ги допуснат тук (както и турците), защото са азиатци!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.