Last news in Fakti

11 Януари, 2019 09:59 7 328 51

Нанайси Христос? Тогава – „Аллаху Акбар“

  • цигани-
  • роми

Учил съм с циганчета, израснал съм с циганчета. Познавам от дете манталитета на циганите

Нанайси Христос? Тогава – „Аллаху Акбар“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледам лицата им.

Лицата на тези момчета, доведени с белезници и полиция. Защото са извършили зверство.

Отвсякъде заобиколени от камери и враждебност в съдебната зала – какво друго да очакват след такова чудовищно деяние?

По лицата им няма сянка от съжаление или страх.

Няма разкаяние. Единствено гняв към самите тях – че са се оставили да ги хванат.

Омраза, дори презрение към околните.

Изненадващо прозира и някакво странно чувство на превъзходство.

Тези момчета са изпълнени със злоба. Лидери на злото.

Учил съм с циганчета, израснал съм с циганчета. Познавам от дете манталитета на циганите. Имам близки приятели – цигани, които чувствам като свои братя. Не заради или въпреки етноса им, а защото са християни. Вярваме в един Бог, което във всяко време води към добро.

В онова време пък си спомням как бащата на моя съученик Кольо влезе в час и набързо го ошамари, преди учителката ни да успее да го озапти. Бяхме в 4 клас.

Ще бягаш от час, а? – яростно викаше Салчо, бащата на Кольо. Аз ще се трепя от работа, да те храня и всяка сутрин да ти давам пари за закуска. Да ходиш на училище и човек да станеш – не като мене. Да се изучиш и да четеш, и да пишеш. А ти ще ми бягаш от час и ще се връщаш в махалата!

Кольо повече не посмя да бяга от час. Само като видеше наперения мустак на баща си Салчо и се гипсираше.

Наскоро го видях Кольо. Баща му Салчо си е отишъл през годините – но си е свършил бащинската длъжност. Синът му е станал човек.

Бащата на тези две момчета обаче не е успял да ги спре, докато са ритали в главата ефрейтора. Какви хора са, за да направят това?!

Явно този баща не е Салчо. Явно тези синове не са Кольо.

Друго време е днес. Авторитетите не са това, което бяха. Включително и в циганската махала.

То и колко хора признават някакви авторитети? Празно време е днес.

Но тази празнота няма да остане дълго време незапълнена.

Духовната празнота в Западна Европа успешно се запълва с радикален ислям. Съдейки по прегазените, прободени и взривени хора по християнските празници.

Иначе атентатите официално се извършват единствено от неуравновесени и депресирани хора. Което също е истина, но не цялата.

Тези две момчета от Войводиново с лидерски качества и – за съжаление – с доказани престъпни наклонности имат един-единствен шанс – да бъдат достигнати от духа на Христос и да се обърнат към Спасителя.

Виждам възмущението и подигравателните усмивки на много читатели. Но повярвайте ми – дори само брат ми Али Дини да познавах, който от мюсюлманин и ужасяващ престъпник в предишния си живот се превърна в християнин и апостол на доброто – само това ми стига като аргумент. Прочетете неговата история „Али Безсмъртния“ и тогава можем отново да поговорим.

Тези момчета може да нямат този шанс. Или други като тях. Ако не бъдат достигнати от животопроменящия дух на Библията, ще бъдат достигнати от радикалния ислям. За такива млади хора като тях няма среден път.

Млади хора с техния престъпен потенциал са сред най-желаните от радикалните ислямисти.

Защо мисля така?

Радикалният ислям може да запълни техните огромни дефицити в няколко посоки.

Първо, радикалният ислям ще им даде идентичност – принадлежност към нещо голямо. Тогава те вече няма да са мангали, тогава те ще са правоверни. Друго е, нали. Идентичността, която в момента все още им липсва.

Второ, ще легитимират арогантността си като превъзходство – именно чрез радикалния ислям. Такава смайваща надменност прозира в израженията им – пребили са войник от специалните части. Готов материал са – материал за знаме на други като тях.

Трето, всяко тяхно насилническо действие вече ще е в името на Аллах. Ако изобщо имат проблем с някакво остатъчно чувство за вина – вече ще бъдат освободени от това. Гордост вместо вина – добра сделка. Свръхчовеци на насилието.

Четвърто, ще имат право на няколко жени. Може да ги имат и сега, без да са мюсюлмани. Може да ги нямат и после, ако станат мюсюлмани. Но самата идея няколкото жени да са тяхно право – друго си е. Ето ги правата на човека в действие.

Впрочем, при някои от осуетените атентати са намирали еротично дамско бельо в обезвредените /застреляните/ кандидат-атентатори. Млади мъже с промити мозъци – носят бельо на девиците. Ученото си е учено, то върви към небето с гащи в ръка.

Пето, ще им дадат и пари на тези момчета. Същите тези, които ще им дадат и бомбените пояси. И ще им внушат, че са войници на кауза, по-голяма от тях самите.

Въпрос на време е такива момчета да бъдат привлечени от радикалния ислям.

Затова е толкова важно Библията и Христос да бъдат проповядвани в циганските махали така, както и навсякъде другаде. Духът на мир, духът на страх от Бога, Който ще ни държи отговорни за делата ни. Този дух ни е нужен.

Вярвам в това безрезервно – и като християнин, осъзнато приел Исус Христос като свой Господ и Спасител.

Вярвам в това безрезервно и като български гражданин – загрижен за своята страна, за безопасността на хората тук, за семейството ми, за приятелите ми, за децата ми.

Христос, издигнат над гетото. Христос, издигнат над България.

Каквото мога, правя за това.

Защото изборът е толкова виден, особено в гетата.

Нанайси Христос?

Тогава – „Аллаху Акбар“.

––

Нанайси /циг./ – няма

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    58 6 Отговор
    Мангодже разбира само от здрава сопа по тъпата глава и от нищо друго.
  • 2 Хасан

    28 50 Отговор
    Една хулиганска проява как успя да го свържиш с исляма и християнството ???...откъде накъде тия момчета са мюсюлмани и ако станат християни ще станат примерни????

    Коментиран от #14, #44

  • 3 абе продажник

    32 23 Отговор
    я си вземай сребърниците от хелзинки и млъквай мазен лицемерен джендърски Юдо

    Коментиран от #8

  • 4 Емил

    5 27 Отговор
    Ако говорим за морални ценности - добре - Християнството е значително по-напред от мюсюлманството, но религията е стълба - не може да станеш християнин, преди да си усвоил юдаизма (мюсюлманството). Защото вижте как изглежда християнството в Латинска америка - смес от тотемизъм и многобожие, ама с християнски имена.

    Коментиран от #32

  • 5 Batushka

    15 17 Отговор
    Вижте сега истината е следната циганите са дискриминирани, обиждани,неприемани това ги кара да се капсулират в гета за кръгова отбрана от столетия....но има нов момент ... България е в ЕС те тръгнаха по Европата а там расизъм няма поне масов...младите цигани вече не искат да бъдат втора ръка хора и ще стават все по агресивни...свърши това бате дай пет лева....вече петте лева ще се вземат насила...в между другото има много българи дето вземат петте лева насила ...затова ММА е много популярен ..хахха...ама ПРЕМИЕРА Е СУУУПЕЕР...хахахах...ех тая глава на тая вмирисана риба....

    Коментиран от #35, #36

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Няма смисъл от подобни логореи

    43 6 Отговор
    От това циганите няма да се трогнат, трябва да им се създаде работа и да са заети с дела полезни за обществото, чак тогава може да се чака промяна. А докато настане промяна, трябва да се въведе образователен ценз по време на избори, неграмотните не трябва да гласуват и да решават съдбата на образованите. А социални помощи само на болни и безпомощни, но не и за трудоспособни търтеи на обществото!
  • 8 Емил

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "абе продажник":

    Ти си пример на това, което писах - не разбираш Христовото: "Обичай врага си!", защото едва сега усвояваш юдейското: "око за око, зъб за зъб ,,," . Какво искаш - всички да ходим слепи и с ченета ли?! Не разбираш ли, че една шайка политици те използва?!

    Коментиран от #20

  • 9 Гост

    15 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор."
    Някой знае ли какъв е законовият срок за отговор от страна на министър-председателят на поставените от ФАКТИ въпроси?
  • 10 риж арап

    25 2 Отговор
    Авторът за жалост е прав. В циганските квартали из Юж.България арабски емисари плащат по 300лв. на мес. за да се носят фереджета,даже и млади момчета -циганчета се дегезират с перуки за да вземат парата.
  • 11 Guðmundsson

    7 19 Отговор
    Това с християнството е пропаганда. Затова не си падам по религии. Няма как да вярвам в неща които оромиват мозъци.

    Коментиран от #15

  • 12 yyyyy

    14 8 Отговор
    защо бе,александър урумов си написал тази статия -да се види колко си чувствителен или да си вземеш хонорарчето от сайта .
    ако закона в БГ важеше за всички нямаше да се стигне до това.
    циганския електорат е защитаван от политици,комитети и кой ли още не. докато това не се промени и циганите няма да се променят.
  • 13 учения

    4 23 Отговор
    На всички е известно, че бог няма! Човекът е създаден вследствие на генетичен експеримент на извънземни. Какъв Христос, какви 5 лева? Освен това комунизмът си отиде. Намираме се в ситуация на конкуренция. За да живеш, трябва друг да умре, казано направо. Ресурса не стига за всички!
  • 14 НАТО ВЕЦ

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасанчо, ми научете ги бе батка на онзи ислям, който изповядваха мюсюлманите преди да дойдат "радикалните"(политически) мюфтии и който знае, че БОГ и АЛЛАХ са едно и също нещо. Че моите "пророци" са и твои.

    Коментиран от #23

  • 15 Знаещ

    18 6 Отговор

    До коментар #11 от "Guðmundsson":

    Човека написал статията е прав. Ти донякъде също си прав. Религията е пропаганда. Християнството е пропаганда. Исляма обаче е още по-голяма пропаганда.
    Циганите бяха по мирни преди 30 години освен другите причини защото 90% бяха християни. Сега вероятно 60% от тях са мюсюлмани. Точно те са агресивните цигани.
    Често пътувам в Румъния. Имат повече цигани. Но са 99% християни. И са мирни и кротки. В сравнение с циганите мюсулмани
  • 16 Вдигнете Знамената Високо

    13 0 Отговор
    Тооо това беше в Соца и то от 70 да 80 година. Отдавна е забравено и сега разни продажници ни промиват мозъците, че не е съществувало такова разбирателство. То и ромите след 20години демокрация не са същите.
  • 17 Преброяване на бесните язовци

    14 5 Отговор
    "Тези две момчета от Войводиново с лидерски качества и – за съжаление – с доказани престъпни наклонности имат един-единствен шанс – да бъдат достигнати от духа на Христос и да се обърнат към Спасителя." Ко? Не! Тези две "момчета" имат един единствен шанс - да бъдат достигнати от кожената сопа на Бай Ставри. А преди това главите и задниците им трябва да бъдат достигнати от мнооооого дървени сопи. Ама много.
  • 18 Авторееее

    6 8 Отговор
    Ходи в Суходол,под лекарски контрол....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 луд народ

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    В тоя ред на мисли , ако стане така че само ти да ходиш без очи и без чене, а врага ти ходи с очи и със зъби по-добре ли ще ти бъде? Мисля, че си неадекватен, да не кажа малоумен!
  • 21 да се знае

    19 3 Отговор

    До коментар #19 от "Kasapina":

    Касапина, полека бре! Такъв като теб, не го мразят защото е циганин, а ти си такъв! Ще ти обясня защо циганите всеки ги мрази и то по цял свят! Защото първо, не можеш да пишеш както е видно от поста ти! Второ 90% от циганите са лъжливи и крадливи и това е в кръвта и им! Естествено не само циганите са крадливи , но при циганите процента е най-голям! Трето циганите явно генетично нещо им е увредено в мозъка и не се развиват, циганите и след 100 год ще се движат с каруци, ще живеят като животни, и след 100 год пак ще се къпят в месеце веднъж и ще миришат, все неща които нормалния човек подобрява в живота си и постоянно усъвършенства. Но при циганина еволюцията е спряла това е истинта. Иначе защо да ги мразим циганите ако се държат като нормални хора, като всички в този свят? За цвета на кожата никой не мрази, омразата идва от качествата които имаш, и когато тези качества са долни, мръсни, животински...нормално е да те мразят!
  • 22 Реалито е такова

    20 1 Отговор
    Белене...Белене трябва на тази държава-както за циганите-така и за някои българи....И после ме убеждавайте ,че Бай ви Тошо бил лош управник...
  • 23 Хасан

    4 15 Отговор

    До коментар #14 от "НАТО ВЕЦ":

    Проблема не е в мюсюлманството ами в политиката...Червената армия нападна Афганистан ,опожари села и градове,уби невинни жени и деца ,оскверни храмовеи се появи въоръжената съпротива наречена ”джихадисти”....след краха на социализма на Запад му трябваше нов враг ..и той се оказа бедния бедуин от пустинята с камилите ...заплаха за цивилизацията,християнството,еерейството и др

    Коментиран от #27

  • 24 обикновен човек

    21 5 Отговор
    Ей Хасане! Какви ги плещиш тука. Лично съм бил в АФганистан1 Никакви оскверняване на храмове не е имало!!! Не наливай от празната си мюсюлманска глава глупости, които си чул от някъде. Така стават битките - от такива като тебе чули - недочули. Християнина на руши никакви храмове /мюсюлмански и др. / Руши ги твоя приятел джихадиста дето срина Палмира! Ако не знаеш какво е палмира - прочети!Взривява наред защото е неук като теб!

    Коментиран от #29

  • 25 соте

    5 2 Отговор
    Като влязат в затвора в очите им, ще се чете и страх и разкаяние и похот... Когато се зачетох в начина по който са описани двамцата от ромски произход, започнах да си представям някакви героични титанични супер хора.... надявам се не това е искал да внуши автора на читателя?
  • 26 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    Преди 2000 г. Исус изгони търговците от храма...После ТЕ се върнаха и завладяха светът-направиха го по свои тертип.Такъв свят си градят и в нашия храм-БЪЛГАРИЯ,вече 30 години....И виждаме болезнено колко много са успели.Прав е човекът -черният байрак е вече тук...
  • 27 НАТО ВЕЦ

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Нещо си много объркан. Афганците, включително муджехидините, воювали с руснаците и до днес ги уважават и твърдят, че руснаците са воювали честно и са уважавали религията и културата на местните, за разлика от "демократичните западни сили". Лесно ще намериш много филми за това, включително и на Дискавъри. Политическият ислям го създадоха в ЦРУ с определена цел, но шейтана излезе от "торбата".

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "обикновен човек":

    Ами какво остана от Ирак??..кой бомбардира градове и села?кой разграби Багдатския музей?..Кой хвърли атомна бомба над Хирошима???..

    Коментиран от #39

  • 30 Хасан

    3 7 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО ВЕЦ":

    Руснака никога не е воювал честно ..асимилира кавказките народи,тюркските републики ..създаде измислени народи като молдавци,македонци,осетинци,абхазци....едно и също..разделяй и владей....това което прави и Запада...

    Коментиран от #37

  • 31 Патриот

    3 1 Отговор
    Хуманитарна помощ на всички циганки в детеродна възраст. Безплатни спирали иначе никакви помощи. Грехота е да се раждат деца, които ще растат без добри майчини и бащини грижи. Бог иска майката да ражда добри, здрави и умни деца, а не разбойници и престъпници. Грехота ще бъде и ако ние не им помогнем да спрат с тази неразумна раждаемост.
  • 32 Манго Жери

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Оп,оп! Как си позволяваш да сравняваш Йудаизма с мохамеданството? Тора на най- великия пророк Моше с измишльотините на един безпросфетен камилар? Мохамеданството е военна доктрина за война срещу християнството, нищо повече. Доктрина в която Иса се приема за пророк, но не и за син Божи, а хулително го наричат бен Мириям, синът на Мария, защото представете си, че Този когото никой не е виждал никота уж шептял в ушите мохамедови. Разбира се, че Иса е пророк, но и се разбира, че Мохамед е лъжепророк. А Бог е само един и всеки читав и добър човек е негов син или дъщеря.

    Коментиран от #42

  • 33 Христянско Сърце

    3 3 Отговор
    В този случай съм съгласен с автора на статията . Опълчвайки се срещу българското общество ,циганското гето облъчвано от ДПС се пренасочва към исляма. Депесарите си търсят попълване на електората и играят срещу българските партии. Ислямът е доста привлекателен за мъжкото циганско население , което получава допълнителна легитимация като получава власт над жените и децата произтичаща от ислямското учение . Нищо че исляма е твърде суров за "свободната' циганска душа. Затова като част от решаване на социалния проблем с циганите е влизането на християнските деноминации в гетото .Другите мерки са свързани Първо :със систематично провеждане и прокарване на закона сред тази общност,разбиване на гетата, отеделяне на престъпния елемент , провеждане правилна политика спрямо семействата и децата на циганите и въвеждане на образователен ценз за избирателите .
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Колю Циганна

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    Батюшка а не им ли идва на ум на циганите ,че могат просто да са като другите хора и тогава няма да е нужно да заемат кръгова отбрана.

    Коментиран от #38

  • 36 Гоуст

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    Ич няма расизъм на Запад, ама ич. Те англичаните затова и напуснаха ЕС, а кметът на Гент реве ката ден да си прибираме виолетовите. Германците са се видели в чудо от тях и се чудят как и те да ги изгонят. Заради това ще влезем в Шенген на кукуво лято. Ама пиши, все ще ти падне някой лев от нпо- то...
  • 37 НАТО ВЕЦ

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Хасанчо, Хасанчо, много има да четеш и учиш баце. С мантри, като тези, стигаш до там, където сме сега.

    Коментиран от #40

  • 38 Кенан

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Колю Циганна":

    Кольо, циганите са важна фигура в ердугановия план за османизация на Балканите Зелен диамант. Палят им фитилите за да направят залум и аскера да идва да ги освобождава. Внушават им, че все баници ще ядат и печени агнета, а българите ще са им роби. Простотията циганотурска е като космическото пространство. Циганите забравиха как ги обиждаха в Турция и ги връщаха обратно по време на Голямата екскурзия. И сега ще стане същото, защото турците мразят предателите. Ще им дадат по една мотика и ще копаят на турските аги за един хляб, обаче те това не го предусещат. Има и друго, българите също няма да им простят предателството.

    Коментиран от #43

  • 39 Ггг

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Америка! Не Русия... 😂

    Коментиран от #41

  • 40 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "НАТО ВЕЦ":

    От това което пишеш ти също не си човек с някакви знания ..просто си четеш изрезки от вестник на бъдгарски докато аз чета международна преса на английски,руски,турски ...ти четеш само на български ..вчера Работническо дело днеска Сега

    Коментиран от #47

  • 41 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ггг":

    И аз това казвам ..и Сащ и Европа и Русия са един дол дренки ...унищожават ,асимилират ,избиват ..след това правят един филм за да си успокоят съвестта си ...
  • 42 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Манго Жери":

    Разликата между християнството и мюсюлманството е философията ..кажи ми коя Библия четеш ..Стария завет,Новия завет..пренаписаната,измислената ..докато Корана е същия и не е изменена откакто е пратена от Аллах а.с.

    Коментиран от #48

  • 43 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #38 от "Кенан":

    Циганите са дошли много преди прабългарите и турците по тия земи ..още с походите на Ал Македонски ,римската армия,кръстоносците

    Коментиран от #45, #50

  • 44 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Не с исляма, а с радикалният ислям. Ще правим ли разлика или ти е все едно.
  • 45 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Нямаш представа колко си прав. Циганите са тук още преди това - с появата на хлебарките.
  • 46 незнайко

    2 0 Отговор
    Много прозаична и нелепа статия на фона на ставащото в БЪЛГАРИЯ. Няма човек който да обича ХЛЕБАРКИ . Докато не се спрат помощите им и държавата не ги набута в ТРЕТА ГЛУХА няма да се оправим !!! ИНТЕГРАЦИЯТА Е НЕВЪЗМОЖНА И СТИГА СА НИ ЗАЛЪГВАЛИ С НЕЯ !!!
  • 47 НАТО ВЕЦ

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    В такъв случай "владееш" по-малко езици, но това няма никакво значение. Турски не желая да уча, макар че поради житейстки фактори съм "подочул" някоя и друга дума. Въпреки това, в онзи етап от живота, заложих на реализма и се научих да стрелям добре. Мислех да понауча арабски, но понеже се отказах от работата в Кувейт не го направих. Колкото до "непроменяемостта" на Корана, живей си със заблудите. Ако искаш истината обаче, поговори с някои от вашите теолози. Не ми обяснявай че ислямът е единен, защото не е. И той е с куп "вариации", както христианството, а и не може да се очаква друго, понеже произлиза от него. То пък произлиза от юдеизма с примеси на Митризъм и т.н.
  • 48 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    "- Тия у мътното риба ловяха. И всеки си хвалеше своята вяра. И всеки предлагаше своят си бог. Излових ги и ги навързах всичките. - Добре си направил. Пусни ги да си вървят с мир. Проводи ги до границата и ги пусни. Ама им отрежи ушите и носовете, да се не връщат повече." /Борис-I/
  • 49 Системата ме Побърка

    0 0 Отговор
    България заприлича на катун. После иди че ми разправяй кой какъв е бели цигани европейски роми. Айде малко ред и дисциплина. Христос Аллах ма нито един от вас няма душа.
  • 50 Гурбетчия

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Асене..аааа исках да кажа хасане , айде карай по яваш , ти па ке излезеш по католик и от папата....много си се развихрил ....многознайко
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.