Last news in Fakti

11 Януари, 2019 16:00 17 385 60

Защо наученото в университета на Живков не върши работа на Борисов

  • тодор живков-
  • бойко борисов-
  • политика-
  • ес

Защитата на българските интереси означава те първо да бъдат формулирани, а след това скучно и последователно отстоявани по правилата

Защо наученото в университета на Живков не върши работа на Борисов - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От неуспехите трябва да се извличат поуки. Затова се казва, че историята е учителка на народите.

Казвам това по повод на развитието на събитията по пакета „Мобилност“. По повод на топящите се чуждестранни инвестиции. На неслучващия се „Български поток“.

Защо идват негативни новини, след като сме чакали добри вести, гледайки как премиерът Бойко Борисов се прегръща с френския президент Еманюел Макрон в „Евксиноград“, как се здрависва с Путин в Москва и се снима с Тръмп в Ню Йорк, как гледа танц със саби в Рияд и дружески се прегръща с принцове в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства?

Защо надеждите за поток от инвестиции остават излъгани?

Най-лесно е да се плъзнем в посоката на разсъждения за „лошия Запад“, който ни мрази и руснаците, които са ни разлюбили, защото сме ги „предали“.

Най-лесно, но и напълно погрешно.

Все пак е странно защо Борисов, който умее да бъде толкова убедителен, обръщайки се към българския гласоподавател, не успява да приложи същия този чар пред „чужденците“ така че да има икономически ефект?

Част от отговора можем да търсим в неговите „университети“.

Много е говорено и писано за изключителната политическа интуиция и нюх на премиера. Той самият пък неведнъж е казвал, че се е учил от Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. Беше бодигард и на двамата, много близко до тях, знаеше какво мислят и какво правят.

От Живков е прихванал доста – очевидно, особено за поколенията, които помнят онова време. А и сигурно е имал повече време да беседва с бившия Първи, защото голяма част от подхода на Бойко Борисов като ръководител на изпълнителната власт прилича на маниера на Живков. Без ресурси не става нищо, а България няма нито нефт, нито газ. Опитвайки се да осигури предимство на страната в достъпа до руските природни богатства пред останалите източноевропейски страни, Живков разчита на дружбата със съветските ръководители. Те са приемани, ухажвани (Брежнев получи златна звезда на Герой на Народна република България) с една цел – в Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ) българските интереси да бъдат подкрепени от Съветския съюз. И в повечето случаи това става.

По същия начин Живков ухажва и Запада – канцлерът на Бавария Франц Йозеф Щраус, например, бе редовен гост в ловните му резиденции. От което тогава и двете страни имат интерес.

Явно този модел днес не работи. Затова Борисов няма как да печели, следвайки го.

Европейският съюз не е е СИВ, там решенията не се прокарват с диктат, каквото и да твърдят някои български евродепутати пред българската аудитория.

Макрон беше в Евксиноград, за да лобира за интересите на французите, още повече че промяна на правилата за командированите работници бе едно от предизборните му обещания. И не е обещавал на Борисов да оттегли предложенията си по пакета „Мобилност“.

Както и Путин не му е обещавал да има „Български поток“.

С каквото впечатление остават българите, слушайки премиера си.

Медийните изявления на Борисов често са разгърнати по формулата - видях се с хората, поговорихме си и те ме разбраха. Правилно при това и следователно, нещата ще станат в наш, български интерес.

Това, че премиерът умее да говори разбираемо на народа сигурно е правилно, като се има предвид, че за трети път е премиер.

Но за външно-политическите ни отношения навярно е проблем, ако се хваща на магиите, с които омагьосва гласоподавателя. Защото с лично обаяние не може да замени несвършената работа на десетки свои подчинени – от министри до по-обикновени граждани на държавна служба.

Защитата на българските интереси по един или друг въпрос означава на първо място те да бъдат ясно осъзнати и формулирани, а след това скучно и последователно отстоявани до последната запетайка на всички места, където е необходимо.

С други думи, трябва да се следват правилата. Това няма да отмени желанието на „големите“ да се наложат над „малките“, пример за каквото е прословутият пакет „Мобилност“.

Но пак той е доказателство, че „големите“ прокарват интересите си по правилата – пишат предложения, привеждат ги под общия знаменател на едни или други права (в случая с превозвачите – на нормална почивка и условия на труд на шофьорите), измислят йезуитски формулировки, въртейки запетайките, лобират за тях, търсейки съюзници и превербувайки чуждите (както пак в случая с превозвачите май стана с Чехия и Унгария).

С други думи - не се уповават на успех само защото са „големи“ и могат да извадят най-якия коз.

А в международните отношения пък въобще няма място за категориите „любов“ и „омраза“.

Нито руснаците ще ни доставят евтино своя газ, защото ни „обичат“, нито американците искат да ни продадат скъпо своите Ф-16 и втечнения си газ, защото ни „мразят“. Всичко е въпрос на интелеси. На бизнес! И едното, и другото става по договори, под които има (или ще има) и български подписи. И тези, които се договарят трябва да мислят какво ще спечели България дори, когато изглежда, че дадената спогодба не е най-печеливша за нас.

А тогава, когато търпим преки щети, изпълнявайки съюзнически задължения, би следвало да умеем да договорим съответни компенсации. Да не става като в поговорката - да изядем торбата със сол, след като сме изяли боя.

Просто в политиката няма емоции, има изгода! Интереси, които се защитават по правилата.

И нашите управленци и политици трябва да се научат да следват правилата в интерес на всички нас, които гласуваме за тях.

Ако не искат да плачем до разбитото корито и да се надяваме да ни „пожалят“, след което да ни отстъпят нещо по милост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркел

    70 14 Отговор
    Борисов иска да остане в историята, за народа не му дреме. Вече си има колекция от снимки с почти всички държавни глави, обиколи света, решен да достигне примера си Живков за който едно време казваха, че стои на аерогарата и ако до обяд не дойде някой след обяд излита той. Само че трябва да помисли, колкото и да му е трудно на какво място в историята е Живков, защото и той отива на там, в забравата.

    Коментиран от #21, #40

  • 2 Реално

    137 22 Отговор
    Да сравняваш Борисов с Тодор Живков е леко казано шиз..ения...-Тиквата не може да "стъпи и на малкият пръст"на Бай Тошо. Тиквоча още десетилетия може само да му "диша прахта" на Бай Тодор...
  • 3 Да си знаеш

    113 19 Отговор
    Тодор Живков е светлини години пред Краля Слънце Борисов-бледна сянка по постижения и възможности.
  • 4 К.К.

    68 18 Отговор
    Какво да научи, на него осми клас му е коствал страшни усилия да го завърши.

    Коментиран от #36

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 TTT

    47 5 Отговор
    Без производство не става нищо, без ресурси Германия е доказала отдавна, че става!Пак тикате малоумници по пързалката,- Русия ние разлюбила Запада на мразят и к-ра ми маянко!
  • 7 Справедлив

    62 8 Отговор
    Бай Тошо-Борисов=100:0 Факт
  • 8 да питам

    18 43 Отговор
    какво общо има БГ с НРБ? единият от правец другия от банкя пак нямат общо. сигурно е едно ако не му писне остават само още 25 години и изравнява рекорда. да е жив и здрав. останалото в статията е глупост, която не почива на нищо което може да се сравни

    Коментиран от #9

  • 9 А стига бе

    68 16 Отговор

    До коментар #8 от "да питам":

    Общото е народа умнико-българският народ...И точно Тиквоча не заслужава да бъде част от този народ-още повече да го управлява.

    Коментиран от #11, #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    36 25 Отговор

    До коментар #9 от "А стига бе":

    Какво му е народа ?Еднакво прост и преди 90 година ,същото и след 90-та година.Разликата е, че нямаше как да го знаеш по ония времена,защото имаше едни хора /партийни секретари им викаха/и беше достатъчно да те погледнат и да си кюташ,а сега всеки си плещи наляво и надясно и изобщо не му пука ,но си мисли,че е умен,че много знае,че е недооценен и все такива неща,като едно време.
  • 12 Умните от БАН

    47 9 Отговор
    Видяла жабата /тиквун банкенски/ че подковават Вола и вдигнала крак и тя ... смешнико повярвал си си много но не ставаш за нищо ... пък и нека всяка жаба да си знае гьола

    Коментиран от #18

  • 13 и аз бях там.....

    45 3 Отговор
    Защото си нямаме истински ГОЛЯМ БРАТ да ни подкрепя.А имаме някакви фалирали използвачи и търговци които ни мачкат при всеки удобен случай.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Борисов

    21 1 Отговор

    До коментар #12 от "Умните от БАН":

    Не ме гледай умно българино. Три папи са мегалили по главата!!!

    Коментиран от #56

  • 19 Гербер

    16 13 Отговор
    При такъв матрял и това ви е много
  • 20 Гербер

    6 14 Отговор
    При такъв матрял и това ви е много
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кумчо Вълчо

    26 3 Отговор
    Патка смотана ,кажи че е прост и с това приключва въпроса.
  • 23 Не е НАРОДА виновни, а

    19 4 Отговор
    Народните избранници / измамници/ ! Те агитират че РАЗБИРА, ЗНАЯТ И МОГА - да " УПРАЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО " . Народа може да " скочи " но ще му счупят врата ! ВЛАСТ с КРЪВ се взема и с КРЪВ се дава ! Народа за власт не воюва а за ПРАВДИНИ ! А ако ПАТРИЯ НААРОДНА ГИ ПОВЕДЕ С ОБЩА ЦЕЛ - тогава е друго нещо ! Но днес няма ПАРТИЯ С НАРОДА, той е сам като натирено стадо и ВЪЛЦИ ГО ЯЛИ ! Нешка Робева ни критикувава че мълчим като риби, Иво Христов подканва да спасим държавата - АМА НЕ ПОВЕЖДАТ ХОРОТО а отиват у дома и забравят за подвизите юнашки . НАРОДА без лидер с обща идея не закачайте ! Вие горе сте за е.ане !
  • 24 Бай Суджук

    38 5 Отговор
    Тиквата е ученик на бай Миле, не на бай Тошо 😁😁😫
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Teratoni

    25 0 Отговор
    Е как да нямаме ресурси. Народ с такъв генетичен потенциал е страшен ресурс. Слаба ни е социалната организация - съдебна власт, здравеопазване, образование!!!
  • 27 123

    25 1 Отговор
    Какви университети , бе хора!!! Ауууу..., Колко е умен БорисоФ, учил се!!! Остава и записките да видим на пазвантина. Я, по сериозно!!!
  • 28 Българин

    23 1 Отговор
    Най-накрая да прочета нещо Смислено....Браво!Управляващи,формулирайте Българските Интереси.....и ги Отстоявайте...
  • 29 Анонимен

    37 3 Отговор
    Живков успяваше, защото имаше какво да търгува.
    Имаше власт при арабите, даваше овъжие и амуниции.
    Имаше власт в Русия, даваше месо, зеленчуци, плодове и консерви.
    Имаше власт във Виетнам, даваше работа
    Цяла Либия пътищата ги строи Живков.
    Ето това е разликата, ЖИВКОВ търгуваше с интереси, ТИКВОНИЙ 1 търгува с голо дуп-е

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 някой

    13 15 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    арабският свят дължи на Живков разбирай НРБ около 500 млн. няма значение валутата. за ква търговия говориш бе? неговите хора като например брата на луканов откраднаха квото можаха сега продължават - виж далаверата с кораба от оня ден. пак са бивши на Живков. ех неграмотници

    Коментиран от #48

  • 32 Анонимен

    25 1 Отговор
    Е прав си. Ние сега имаме да даваме 500 на САЩ и ЕС.
    Ми да иде ТИКВОНИЙ и да ги накара да си ги вземат от Либия бе
    Ама ти дупето му не е много привлекателно, само за веднъж става.

    Имат да дават защото сме пратили нещо, сега все ние имаме да даваме ?
    Идиотски схващаш нещата!!!
  • 33 Аналлизатор

    18 0 Отговор
    Горе долу го бива! Но не го сравнявайте.Няма да пиша за предишния.Но този седна със чакали на масата.Хептен го насраха.Расизма процъфтя.Фашизма е на масата.Тотална атака от националистите.Бойко си отива.Неадекватен е -Ще има гласове!Но етносите тотално озверени.Опитва се да прави политика но гафовете са му сянка.
  • 34 ЗЛОБЕН

    11 30 Отговор
    Много коментари в полза на Тодор Живков. Това са явно хора не живяли или малко живяли по това време. Уважаеми и не до там уважаеми спорещи. Тодор Живков остави на най- бедната дъжава в соц лагера 13 милиярда $ дълг. Изяден пенсионен фод. 40 год не пипнати пътища. Желязна завеса почти към целия свят и тн, и тн, и тн. Да Б Борисов се държи като султан. За всичко всички трябва да го питат той казва , той решава а после се измъква и уволнява. Елементарно и видно за всички. Не може да се отрече направи много за бедна и много изостанала България, но загърби почти социалната политика. Изживява се като обидинител. Западните балкани та западните балкани. Това е една сто годишна фикс идея. Що ме интересуват западните балкани като яз съм зле би казал шопа!!!

    Коментиран от #39, #43

  • 35 ЗЛОБЕН

    23 4 Отговор
    А, А, А ЗАБРАВИХ БЪГАРИЯ Е С НАЙ- НИСКА ПРОДЪЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА. НА ПЪРВО МЯСТО В ЕС. ПО ИНФАРКТИ, ИНСУЛТИ, ДИАБЕТ РАК РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ. НАПЪЛНО РАЗБИТИ ОБРАЗОВАТЕЛНА И ЗДРАВНА СИСТЕМИ. С ДВЕ ДУМИ ЛОШО ВСИЧКО МНОГО ЛОШО. ФАЛШИВА И ВРЕДНА ХРАНА. ИЗМОРИХ СЕ ДА ИЗБРОЯВАМ .ДА НЕ ОСТАНЕ НЯКОЙ С ВПЕЧАТЛЕНИЕ , ЧЕ ЗАЩИТАВАМ СЕГАШНАТА ВЛАСТ, НО ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ РЕАЛНО. НАЛИ ?
  • 36 Я стига

    6 38 Отговор

    До коментар #4 от "К.К.":

    Нямах намерение да пиша, като гледам на какви явни лъжи тук се слагат плюсове, но ! Че тъжите за сатрапа Живков- ваша воля, но да припомня, че той беше завършил гимназия с чиста тройка по всичко - публикуваха му дипломата. Борисов има завършено висше образование и защитена дисертация, той заради "материала" се прави на прост, по- близо до вас да е, така да се каже! Дори не съм гласувала за него, но някои като сте се усетили много образовани, та сте се захласнали. Хайде давайте сега минусите!
  • 37 И аз да кажа

    16 2 Отговор
    А със статията по- скоро съм съгласна.В междудържавните отношения няма място за ирационални понятия като "обичат ни", "братски народи","разочаровани"(значи ли че някоя държава е била очарована?) и друга пропагандна плява. Трябва да има разум, взаимен интерес, правила и зачитане от двете страни
  • 38 vasik atanasova

    25 7 Отговор
    ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ НАЙ ДОБРИЯ ПОЛИТИК ЗА БЪЛГАРИЯ
    ПИЧ И ЗЕМЕН ЧОВЕК ОТ НАРОДА
    КОЙТО МИСЛЕШЕ ЗА ХОРАТА СИ
    НЕЛЕПО Е ТОЗИ ОТ СНИМКАТА ДА ГО СРАВНЯВАТЕ С БАЙ ТОШО
    НИЩО ОБЩО
    ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ТРЯБВА ДА ИМА ПАМЕТНИК НА ТОДОР ЖИВКОВ
  • 39 Много си зле !

    29 5 Отговор

    До коментар #34 от "ЗЛОБЕН":

    За Времето което Живков е построил 5 пъти по тежките участъци от магистралите "Тракия",Хемус" - това са 5 години,Борисов и компания за 30 години пропорционално трябваше да са прокарали магистрали до всяко село! Само,че Тодор Живков магистралите не му бяха основна дейност ! Строяха се до последно заводи инфраструктира в градове,блокове ,къщи по селата ,курорти,болници,училища.Знаеш ли сега колко е външния дълг на България 26 млд. 16 взе съвсем наскоро! Стига сте дрънкали глупости от цирея София ! Не можеш да опоскаш цялата държава , по един или друг начин да замъкнеш откраднатото и заграбеното в София и да ми се фантазираш колко сме добре !😖
  • 40 BG пич

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "Меркел":

    Не си коректен драги ! Тодор Живков остана в историята ! Защото остави държава и 9 000 000 народ ! Този в чия история ще остане !?На циганите,на турците,на гърците ? След като няма български народ ! Дали някой друг народ ще го впише в учебниците си по история !
  • 41 Нане

    13 1 Отговор
    Тиква пълна със семки.)))))
  • 42 Zzr

    25 2 Отговор
    За съжаление, оказа се, че Тодор Живков, с всичките му недостатъци, е последният български държавник.
  • 43 Zzr

    28 3 Отговор

    До коментар #34 от "ЗЛОБЕН":

    Абе Злобен, пенсионен фонд по онова време нямаше. Стига лъжи! Пенсиите се даваха директно от бюджета, и за разлика от сега, пенсионерите редовно купува ха на унуките по нещичко. Помагаха и на децата си... Измисленяк... Ти не си живял тогава. И... не твърдя, че е било рай, но имахме държава, народ, цел... Сега, територия, население... Друго няма!

    Коментиран от #44

  • 44 Българин

    15 1 Отговор

    До коментар #43 от "Zzr":

    Какво население имаме ? Бяхме близо 10 (ДЕСЕТ) милиона! А сега на "територията" живеят, я има я не 4-5 милиона! Българите са на изчезване, циганите се плодеят, но и те бягат от "теритирията" и са основни
    представители на "българите". Богаташите в градовете, по селата селските феодали , крадат и грабят за последно, а Боко и ЦЪРВУЛЧО тръбят по цял свят, че всичко е по мед и масло и продават националните ни интереси на техните господари!
    И те стягат багажа, предварително настанявайки децата си на топло. Сега обаче, все още има какво да ДООграбят и пак ще манипулират изборите! ОчеВАДно е положението на България, отвън се вижда истинското реалното състояние на нещата в най-бедните, по всички негативни класации на последно място държава.
  • 45 XXXXXXX

    17 2 Отговор
    И още нещо : При бай Тошо не е имало такава беднотия , каквато е сега !!!! ЗАЩО - сами си го обяснете !!!!
  • 46 АUT

    11 0 Отговор
    ТОДОР ЖИВКОВ (Бог да го прости ) , остави 9000 000 народ , а колко са сега ??? без мен !!!
  • 47 Чак

    5 1 Отговор
    когато руснаците го свалиха, Живков съжали за тоталната си зависимост от тях. И писа в откритото си писмо до медиите през 1991 г. че носи отговорност, че не е изгонил Луканов, който сложил интересите на страната в нозете на една чужда сила. Вероятно нещо подобно е казвал и на Борисов, който е бил около него в битност на частен охранител. Затова Борисов неистово се стреми към Европа и Америка, а с Русия маневрира, колкото да не ги раздразни. Тоталната зависимост може да го доведе до положението на Лукашенко, който Путин сега ще изрита, за да присъедини Беларус. Както изритаха бай Тошо навремето.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ЗЛОБЕН

    7 3 Отговор
    КЪМ #43. ЯВНО НЕЩАТА НЕ СЕ ПОЗНАВАТ. ГОВОРИ СЕ НА ИЗУС. КАК ДА НЕ Е ИМАЛО. ПЕНСИОНЕН ФОНД. ОТ 1984 ГОД. ТОДОР ЖИВКОВ ПРЕХВЪРЛЯ ПЕНСИОННИЯТ ФОНД СЪБИРАН С ДЕСЕТИЛЕТИЯ КЪМ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И ТОЙ СЕ СТОПЯВА , ИЗЧЕЗВА. ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА В ЦЕЛИЯ СВЯТ Е НА СОЛИДАРЕН ПРИНЦИП. ИЛИ ЖИВИТЕ ЖИВЕЯТ С ПАРИТЕ НА УМРЕЛИТЕ. ГЕРМАНИЯ Е СМАЗАНА РАЗБИТА ОТ ЧЕРВ. АРМИЯ , НО ПЕНСИОННИЯТ ФОНД НЕ Е ПИПНАТ. 1989 ГОД. НИ ЗАВАРИ, ЧЕ ЕДИН РАБОТЕЩ ХРАНЕШЕ ЧЕТИРИМА ПЕНСИОНЕРИ. СЕГА ВСЕКИ МЕСЕЦ РАБОТЕЩИТЕ СЪБИРАТ 70% ЗА ПЕНСИИ. ОСТАНАЛИТЕ 30 % СА ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ. И ТАКА ВСЕКИ МЕСЕЦ. ЯВНО КОМЕНТИРАЩИТЕ СА СЛУШАЛИ КАКВО ГОВОРЯТ МАМА И ТАТИ , А ТЕ СТРАДАТ ОЩЕ ПО КОМУНИЗМА. ЩОМ КУЛТУРНИО ЖИВОТ Е ТАКОВ ЯЗ СЕ ОТКАЗВАМ. НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ПИПА ПЕНСИОННИЯТ ФОНД ТА ТОВА СА ПАРИТЕ НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ КОИТО СА ЖИВЕЛИ И ВЕЧЕ СА ИЗГНИЛИ. ОГЛУПЯВАНЕТО И ОПРОСТАЧВАНЕТО НА БЪЛГ. НАРОД ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА. СЪЖАЛЯВАМ, НО ТОВА СА РЕАЛНОСТИТЕ.

    Коментиран от #54

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ганьо style

    10 2 Отговор
    България е колония повече от 600 год.но само последните евроатлантически колонизатори ще успеят да ни заличат като нация. А нашите марионетки дори и да искат да защитят националните интереси няма кой да им позволи.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 студент някога

    3 0 Отговор
    .....Защото за да научиш нещо от университет е неоходимо да имаш стабилно средно оразование....
  • 54 Zzr

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "ЗЛОБЕН":

    http://www.nabore.bg/statia/Malko-istoria-pervite-pensii-v-bulgaria-3052-14. Прочети какво е станало 1951г.!И пиши по-грамотно! Явно не си по четенето! Повече обичаш да лаеш...
  • 55 Витоша

    6 0 Отговор
    Робската система демокрация няма нужда от интелект.

    Вие си гласувайте още 10 милиона години за подредени и манипулирани предопределени слуги.

    Има нужда от робско подчинение на капиталистическият империализъм.

    Това е нивото на капиталистическата журналистика.
  • 56 Милен

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Борисов":

    Ако не беше вашият приятел Радев стига сте печели жена ми беше на изборите при условие че големите градове в Северна България бяха червени за малките не говорим в Областните по нареждане на Радев бяха сменени билютините в полза на Герб и кажете че Радев и Бойко се мразят!
  • 57 сашко

    2 0 Отговор
    Бай Тошо беше пич.
  • 58 Бръм

    3 0 Отговор
    Няма нефт и газ,но има ЗЛАТО и други ценни метали,от които всички ще сме милионери,но господарите отвъд океана ни го вземат почти безплатно.Така ще е докато всичките тези продажници от парламента тъпчат само собствените си джобове,вместо всички да благоденстват.Никой нищо не отнася от този свят,но тъпите глави не го знаят.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 патриотъ

    1 0 Отговор
    Бай Тошо беше човек на място и преди да умре,каза:Като умра,да ме погребете по корем,защото ще дойде време да ми целувате задника!И това време дойде!А България ще се оправи,когато Боко легне до бай Тошо!