Last news in Fakti

13 Януари, 2019 22:33 4 782 87

Държавен расизъм

  • цигани-
  • къщи-
  • престъпност

Връзка между незаконното строителство и престъпността има, но тя е в бездействието на властите

Държавен расизъм - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Събарянето на жилища във Войводиново е акт на държавно спонсориран и иницииран расизъм. Това е линч, подобен на този, който сме гледали във филмите за расизма в американския юг преди 100 години.

Оправданието, че това са незаконни постройки е точно толкова валидно, колкото е валидно предложението, че на всеки който се сбие на улицата трябва да му бъде съборен остъкления балкон. Горе-долу всички остъклени балкони са незаконни постройки.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ Юлиян Попов.

Връзка между незаконното строителство и престъпността има, но тя е в бездействието на властите или в неспособността им да се справят с незаконни действия, когато те се извършват или когато се установи тяхната незаконност. В България надали има и една смислена политика за предотвратяване на етническото напрежение. Напротив, има дори няколко партии, които се захранват от това напрежение.

Както ВМРО, така и ДПС почиват на тази логика. За да оцелеят, те се нуждаят от конфликт, така както Владимир Путин се нуждае от измислен враждебен Запад или антиправославен заговор.

Тенденцията да се наказва виновен без да се търси вина, без разследване, без размисъл за еволюцията на конфликта, без обективно вглеждане в причини или дори факти води да фашизиране на обществото.

Фашизирането не е държавен акт, той е обществена нагласа, която създава условия за властово въплъщение на етническото отмъщение. Това е може би единственото оправдание за поведението на Министъра на отбраната.

Това, че ние сме такива.

*Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БХК

    37 121 Отговор
    Прав е, посред зима да буташ постройки си е чиста реклама на фалшива държавност особено пред избори!

    Коментиран от #58

  • 2 Само питам

    38 77 Отговор
    Работа ли е на Министър на Отбраната да поръчва багери?

    Коментиран от #39, #43, #70

  • 3 Пиания Майстор

    58 24 Отговор
    Вместо да бутат къщи от картон да запишат войниците на карате!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Карл Маркс

    24 79 Отговор
    Птичи мозъци обвинете малцинствата за вашите несполуки!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Scout for funn

    153 11 Отговор
    Няма да чета статията ти Юлиан но заглавието е правилно има расизъм държавен към българите обаче .А мерките са демонстрация на твърдост и ако сега не направим нещо ще е като с африканската чума .Трябва да бъдат смазани или после ще се лее кръв .Толерантноста ескалира проблема мойто момче утре ше ти дадът пушка да се биеш срещу тях глупак .
  • 8 БХК

    6 44 Отговор

    До коментар #5 от "Карл Маркс":

    Птичите мозъци всеки момент ще ме налетят! Само да си знаете:много мразим силни думи от слаби характери!!
  • 9 Жан-Люк Пикард

    21 2 Отговор
    В България, няма ромска престъпност, има ромуланска престъпност.
  • 10 tost

    111 7 Отговор
    Начи да построиш незаконни къщи е,, Законно,, и да ги събориш е НЕЗАКОННО?🤔👏

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сашо макето

    13 31 Отговор

    До коментар #11 от "ЕЕЕ":

    Не, просто разсъждава последователно и правилно. Не прави джунглата от популизам която направи Краспето от ВМРО!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Scout Not for funn

    74 9 Отговор
    След двайсе години дъщеряти ше те пита що не направихте нещо тогава бил е последния момент и ти и кажи щото исках да се правя на модерен демократ либерал и да се заигравам със терминчета за фашизъм докато циганският фашизъм расте аз съм прекалено напудрен да се занимавам с стински проблеми няма .Няма един отговор включително либералния .Иначе досега да сме вързали тъпак смотан
  • 15 плевен

    57 6 Отговор
    Юлиан попов-британски гражданин, и британски кон в нашата държава.
  • 16 Западните Балкани

    31 11 Отговор

    До коментар #10 от "tost":

    Въпросът е защо в този момент на това място. Нима не се е знаело за незаконните строежи преди два месеца? А незаконните къщи на българите, които живеят в същото село? Да не би да няма такива. Пълно е по градове и села с незаконни строежи, когато ще ги почнат подред всичките? Няма да е скоро, т.к. ще трябва да оставят без покриев милиони хора. Та проблемът е в безхаберието на държавата по много такива въпроси. Не се търсят решения на проблемите, а само замазване на проблемите. Нали преди време същото беше в Асеновград. Защо не се предприе действие на национално равнище и всички такива проблемни места да бяха открити и проблемите разрешени. Пълна скръб е управлението на ГЕРБ, така както преди беше управлението на БСП. Еднакви са и трябва да бъдат изринати завинаги.

    Коментиран от #20

  • 17 Alpha_Lone_Wolf

    60 10 Отговор
    Поредния изтрадал недоразбран български интелектуалец е Юлиан Попов. Точно посред зима е правилно да им се съборят къщурките за назидание на този самозабравил се етнос само с права. Всяка зима трябва да се събарят къшите им, но не в 1-2 села, а масово.
  • 18 Гост

    59 3 Отговор
    Значи ако някой българин си направи незаконен навес ще го скъсат от глоби и ще му съборят навеса. Циганите от друга страна,според този ,имат прзво да строят където си искат и както си искат!?!? Господине !!!! Това е расизъм към нас българите !!!!! Всички цигански гета трябва трябва да се разрушат ! Казаха го много правилно - Циганите трябва да работят,да плащат данъци и сметки ! Който няма къща, да излиза на свободен наем !!!
  • 19 БХК

    14 34 Отговор
    Има една приказка :какъвто е народа такива са и циганите! И в Испания и Италия има цигани но не са като вишите българските цигани! Защо? Защото циганите са огледало на власта а власта вие я избирате така че не търсете вината в циганите а във вас!

    Коментиран от #22, #29, #30, #68, #75

  • 20 Alpha_Lone_Wolf

    56 1 Отговор

    До коментар #16 от "Западните Балкани":

    Едно в двора си да направиш престройка, гараж и друго. Нещо съвсем различно е на главния път, ей така да си построиш къща.
    Да се вържеш незаконно към ВиК и енергото и да си заградиш и двор дори. Хайде лягай да спиш.

    Коментиран от #25

  • 21 Borislav Popov

    42 2 Отговор
    Търпението ни свърши, а какво ще кажат соросите не ме интересува. Ако ромите се чувстват граждани на тази държава трябва да спазват законите, като всички нас. Ако не искат, да си събират сергията и да хващат пътя, свят широк. Паразити не са ни нужни.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иван Х

    50 4 Отговор
    Постройките са незаконни. За масивните има срок за обжалване. В България щом започне строителство се самосезира едноименната служба в съвета. Издава се разпореждане и се спират всички дейности по обекта. Ако се окаже незаконен собственика сам ски го събаря или общината го прави за негова сметка. При циганите сега се прави същото. Няма никакъв расизъм а закъсняла справедливост. Гражданин на РБ не може да строи дори на собствен терен без съответните книжа. Тия строят на чужда или общинска земя без да питат никой. Къде и спрямо кого е дискриминацията ? Погледнете си писанията. Та вие ако сте политици ще забатачите нещата с циганите още повече.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Западните Балкани

    8 30 Отговор

    До коментар #20 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Истината е, че с тези действия не се решава нито един проблем на България. Кога са строени тези незаконни къщи? Преди две седмици? Или преди две години? А в други села? А в София? Хайде не лягай да спиши, а отивай да буташ. Аз имам два наследствени имота с къщи. И двата са без документи. На нашата улица в Надежда в София един съсед си загради общинска земя около половин декар, направи си постройки и т.н. Няма реакция. Лично ми е казвал, че не го купувал. Така че сега се използва истерията, за да може Джамбаски да стане евродепутат. Нищо друго.

    Коментиран от #28, #35

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Интелекта

    14 20 Отговор
    Вие си мислите че като бутне две 2-3-5-10 бараки проблема е решен ли? Нали утре тези същите ще дойдат във вашия квартал, село, град! И какво реши Краси Каракачанов с този рекламен ход? Абсолютно НИЩО!!!
  • 28 Alpha_Lone_Wolf

    40 6 Отговор

    До коментар #25 от "Западните Балкани":

    Това е от редките моменти в които циганите си получават заслуженото, така че, няма значение кой какво иска да спечели за тяхна сметка.
    Да ги бутат, щом настояваш много и твоите да бутат. И съседа иди натопи, кой чакаш държавата? Без гражданска инициативност не става.
  • 29 ganio

    25 3 Отговор

    До коментар #19 от "БХК":

    А ти знаеш ли в Испания какви методи са използвали за да цивилизоват техните цигани?
  • 30 нервен

    27 8 Отговор

    До коментар #19 от "БХК":

    Аз предлагам да ги затворим в трудови лагери да ги държим гладни и леко леко към газовата камера до последния циганин .....после ще правим равносметка правилно ли сме постъпили или не ..... България за Българите .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Питане

    19 6 Отговор
    Кога ще бутнат незаконните митничарски постройки в чашката на язовира?
  • 33 2Години

    34 1 Отговор
    От решението да си построя къща до вземането на документите минаха близо 4 години, проектиране (камара пари за книжата), после 2 общини се карат - пратиха ме в трета глуха = главния архитект на София трябва да ми разреши. Подадох и там, чудеха се за какво ли не да ме върнат: озеленяване, пожарна и какво ли. Подадох пак и вече ме врънаха без да ми казват за какво. Пак ощепари за още хора и в крайна сметка казаха, че ще го одобрят. Пак една камара пари за разрепително (по официална тарифа). И така 3-4 години, а вие пишете че всичко било незаконно ... ами защо едни могат да чакат (не казвам, че е правилно) и да строят, а други не могат да чакат и правят каквото решат.
  • 34 една там

    32 5 Отговор
    ФАКТИ, разочарована съм от вас. А мнение за дискриминацията на българи в собствената ни държава, м? Кога? Там е "конструктивният дебат". А на тоя ... търсещ внимание въобще не му прочетох словоизлиянията, заглавието е красноречиво. Брей. Някой не се е осведомил за значението на думата "расизъм". И е добре да се прави разлика между нетърпимост към цвят на кожата и нетърпимост към свръхнаглост/паразитиране/престъпления от всякакъв вид/социопатно ПОВЕДЕНИЕ.

    Коментиран от #52

  • 35 една там

    22 3 Отговор

    До коментар #25 от "Западните Балкани":

    Напротив. С тези действия се постига поне някакво респектиране, така крайно необходимо вече.
  • 36 КОЮ

    29 0 Отговор
    Извинявайте ама аз ще питам ЗАЩО САМО В ТОВА СЕЛО БУТАТ , елате Стара Загора , Пловдив,Казанлък - абе във всяко населено место дето има циганин има незаконно строителство ,почвайте наред , събаряйте наред иначе излиза че е политически трик за събиране на симпатии .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 не син

    10 2 Отговор
    Дори намесва и Путин да не би да го пропуснат с псувни русофилите !

    Коментиран от #69

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Drittes Reich

    28 0 Отговор
    Във всяко циганско гето да се установи дали са законни постройките и собствеността на замята, върху която са построени. Да се проверят доходите на циганските барони, които се угояват от лихварство, проституция, наркотици и телефонни измами. Всеки опит за въдворяване на ред и законност сред циганите се описва като расизъм. Ако не им харесва да ходят с многобройните си фамилии да стоят незаконно в Европа, прав им път!
  • 41 Ф 16

    5 25 Отговор
    Да изхвърлиш хората на улицата посред зима е ужасяващо.
    100% ДС какъвто е и самият Каракачанов. Утре тези нещастници
    ще гласуват за него , за да не ги закача.

    Коментиран от #56

  • 42 Ф 16

    5 9 Отговор
    Любимият ДС метод- да те държат на полусъединител. Не може ,ама
    давай , но си опичай акъла.
  • 43 Само отговарям

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Да, разбира се.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Eistee

    23 2 Отговор
    Ако човек е възпитан в дух на обективност и живее с убеждението, че хората би трябвало да са равни и достойнството им да се пази, може наистина да се запита - дали пък авторът на статията не е прав? Дали в желанието си за справедливо наказание за животинската постъпка на двамата младежи не сме преминали към мъст към цяла етническа група?

    Този въпрос няма как да получи отговор в този формат - във новинарски форум, от аматьори, дърлещи са за щяло и нещяло в рамките на ограничение от няколкостотин букви.

    Обаче имам едно въпросче към автора на статията:
    Ако тези хора си бяха изградили къщите върху купена земя, с разрешения за строителство, нотариални актове и си бяха плащали данъците година след година, имаха партиди в Енергоснабдяване, Водоснабдяване и канализация и си бяха плащали всички сметки, ЩЕШЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ИМ БУТНЕ ЖИЛИЩАТА? Пък ако ще да са пребили един взвод командоси.

    Въпросните български граждани просто забравят едно основно правило - когато цялото ти съществуване се гради изцяло на търпението, толерантността и човечността на околните, не е добра идея да наглееш и да се държиш мерзко и агресивно, защото когато си избрал да се държиш като боклук, изведнъж околните могат да се сетят, че всъщност си прав и те също трябва да започнат да се държат с теб като с боклук.

    Коментиран от #71

  • 46 Ф 16

    11 1 Отговор

    До коментар #44 от "Лайното метев":

    Да ни държат у въздуха , това е тяхната цел. И когато е необходимо да ни пускат един срещу друг. За това е и назаконното размножаване.
    Законът е ред , но това не ги устройва.
  • 47 Истината

    14 3 Отговор
    В едно е право джендърчето. Всичко незаконно - долу! Остъклените балкони - долу! Санирано на парче - долу! Навеси по мансардите - долу! Да слагат саксии с цветя, да санират целите сгради. А, забравих, незаконните гаражи между блоковете - долу! Димящи голфове - за скрап! Има и други но няма място да пиша тук. Само така ще имаме моралното основание да бутаме в гетото. Или сме бели хора, или сме сигъни кат тех.
  • 48 Голям Слон

    25 1 Отговор
    Накараха ме да бутна преди 3-4 години една малка монолитна постройка, която използвах за съхраняване на дърва и инструменти. Същата е построена преди 19 години със съгласието на собственичката на съседния имот. В един момент съседката нещо изтрещя и написа донос до ДНСК... На морето пък ми спряха тока за неплатена сметка от 0.49 лв. НЯМА ГРЕШКА! Плащам толкова данъци на тая скапана държава. Същата има крещяща нужда от граждани, като мен: изрядни платци! Уви! Само да попитам автора на статията, това спрямо мен расизъм ли е? Нали по Конституция всички имаме равни права и задължения? Защо спрямо червенокожите да е расизъм, а спрямо мен не?

    Коментиран от #72

  • 49 Донякъде е прав

    15 2 Отговор
    Това за балконите е прав! Навремето, затова че съм нарисувал две черни черти на старата си кола, в КАТ го сметнаха да промяна и ме накараха да си сменя талона на колата, сега с тези остъклявания е ужас, всеки прави каквото иска, че даже и зидане има по тях. А всичко това е строено по проект, всичко е изчислявано, и никой няма право да променя нищо, защото един ден при трус може да рухне. Нямат право да пипат и носещи стени, но всеки си руши и си пробива отвори за врати, съединяват стаи и какво ли не, а после, защо така стана!? Но и циганите не трябва да се толерират, не трябва да им се отстъпва. Е това събаряне можеше лятото да го направят, но наглостта им преля чашата на търпението. Има поговорка, да би мирно седяло, не би чудо видяло. И не е вярно, че само цигани дискриминират, навремето реставрирах една стара постройка, останала от дядо ми, само смених кирпичите с тухли. Веднага от съвета дойдоха 4 търтея да проверят какво строя(явно по сигнал от съседи), но като разбраха какво правя, подвиха си опашките и си заминаха. Това показва, че българите сме по дискриминирани от властта, отколкото циганите!
  • 50 НАТО ВЕЦ

    16 3 Отговор
    Г-н Попов, имате се за интелигентен човек. Ходите да ръсите акъл на ляво и на дясно. Обяснете ми тогава моля, от коя "раса" са циганите, че характеризирате събарянето на незаконните им куптори, като "расизъм"?! Дали има линч?! Ооо, не г-н Попов, линча тепърва предстои, ако не се "появи" законността в тази територия. И тогава г-н Попов, смешният ви "плач" няма да поправи стореното от фалшива толерастия.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 една там

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "не син":

    Благодаря Ви, господине, че ми оправихте лошото настроение (обичайно за понеделник сутрин, понеже освен за оцеляване, трябва да работя чрез данъци и за благото на вечно безработни, роящи чавета, бъдещи вечно безработни, с ужасяващи темпове). Смях се от сърце. :) + +
  • 54 една там

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "А ти прочете ли от кого е заглавието":

    Да.
  • 55 Вторият

    11 5 Отговор
    Първо Кеворкян, сега и този хубавец. Помнете ги добре, граждани - враговете на народа, един по един, излизат да защитават циганизацията. Кой ли ще е третият?
  • 56 сори сорос

    18 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ф 16":

    В закона пише ли, че незаконно построеното не се бута през зимата?? Значи, циганина през зимата може да пребива, краде, изнасилва и убива незаконно, но виж, не можело през зимата да му се бута незаконната постройка....Някакви други шорошки опорни точки, имаш ли?!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Предизборния

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "БХК":

    Ми циганите да не правят зулуми през зимата и преди избори, тогава ще им бутаме къщите през лятото и след избори! Ваши "хора" са си, инструктирай си ги кога да се кротват и кога да са ербап!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Morgoth

    13 1 Отговор
    Логиката да накажеш цялата махала с разрушаване на незаконните постройки заради двама идиота е същата като да прибереш Ал Капоне за неплатени данъци. Не можеш да ги хванеш когато безчинстват, затова ги ловиш за това за което можеш. Това не е била мирна махала с която се е съжителствало добре, иначе хората от селото нямаше да скочат така. Случката с побоя е просто върха на айсберга, ама отдолу има много още, натворено от много други от същата тази махала. Все пак това не е решение, защото същите тези сега ще се заселят другаде и ще са още по-озлобени.
  • 62 Асен

    2 14 Отговор
    Абсолютно е прав автора на статията и го подкрепям.Мисля като него.Това е фашизъм в действие.Каракачанов трябва незабавно да подаде оставка!А държавата,съвместно с ромските лидери да разработят програма за промяна на сегашното състояние.Срамно и неморално е да разрушават нещо подобие на къща на хората в този студ.

    Коментиран от #74, #77

  • 63 onq s konq

    3 6 Отговор
    Снощи у тъмното некои ми млатна един шамар ама го не видех къф е ама претполагам че е от малцинствата та съм решил да им съборим бараките къде живеят накрай село!Те тва е!
  • 64 неЕС

    13 1 Отговор
    Уважаеми авторе, отговорете ми моля на следния въпрос: Защо терорът винаги е от цигани към българи и никога обратно? Имали сред новините, банда българчета пребиха, ограбиха и изнасилиха 80 годишна циганка?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Генерал

    16 0 Отговор
    Мили хора, автора използва т. нар. “новговор”(изкуствен език, който има за цел да ограничи мисленето и да спомогне за по-лесното манипулиране на хората), а това за което се говори в текста се нарича "либерален фашизъм"

    Либерал фашиста като нагласа е по-войнстващ и по-опасен от нациста и болшевика.Не приемат нищо от тезите на другомислещите, те са винаги прави по презумпция, за тях всички са виновни до доказване на противното и въобще не се свенят да лепят най-произволни квалификации на опонентите си. В стремежа си да обвинят всеки несъгласен с тях или нарочен за дискриминатор-расист-ксенофоб-шовинист-фашист-хомофоб,стигат до краен тоталитаризъм, превръщайки се в огледален образ на това, срещу което се „борят“. без да имат сериозни основания или доказателства, сеят обиди и издават присъди, от чувството за пълна безнаказаност и усещането за последна инстанция по проблемите, свързани с човешките права. БХК и автора са пример за фанатизирани либерал фашисти.

    Коментиран от #79

  • 67 Димов

    7 0 Отговор
    Като бездействат - защо бездействат? Като действат - това е ръсизъм. Юлине, не пречи на длъжностните лица да прилагат законови мерки! С публикациите си подкопаваш доверието в закона. А това, че насочваш мненито на читателя, че наказателните постановления не бивало да се прилагат за "някой хора", си е чистият ръсизъм.
  • 68 Димов

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "БХК":

    Точно това, че делите на "нас" и на "вас, на "наши" и на "ваши" е ръсизъм, който "вие", от БКХ, насадихте у хората. Дори самите цигани казват "вие, българите". Дори самите те се смятат за небългари.
  • 69 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "не син":

    Това е психологически трик, да асоциира даден акт с нещо, което е черно в очите на много хора. Така, хем подсъзнателно и актът за който говори бива приет за лош, хем намесва елемент на разединение у противниците си, като почва да ги дели на путинофили и путинофоби, заради което те почват да се карат помежду си, и вече не обръщат внимание на проблемър с незаконните, цигански постройки. Прилага чалъми, смешкото.
  • 70 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Прав си. Не трябваше да поръчва багери, а танкове.
  • 71 Димов

    11 0 Отговор

    До коментар #45 от "Eistee":

    Мирен, честен, работлив данъкоплатец не бива да се закача, пък от какъвто и етнос да е. Като такъв, той допринася за обществото. Но здрав, престъпен паразит, който само използва системата за лични облаги, който с побоища, кражби и убойства вреди на полезните членове, на обществотои, който е превърнал такъв тип мислене в начин на живот, като с това си същствуване само тежи на останалите, няма как да се търпи. Трябва да се изхвърли от обществото. Защо чак сега ли? Защото чашата вече преля.
  • 72 Димов

    11 0 Отговор

    До коментар #48 от "Голям Слон":

    Преди 5г ме дадоха на съдия изпълнител, заради пропуснато плащане по сметка за 5,49лв, за ТЕЦ. Било е лятна фактура, която просто съм пропуснал. Платих си хем тия 5,49, хем 150лв разноски по процедурата. Междувременно, спряха ми топлата вода, докато не си ги платя. Кога законът е бил прилаган така към циганите? Всяка институция дискриминира българите. Насажда ръсизъм, като си затваря очите за циганските задължения и проблеми, а върху работещият човек стоварва цялата сила на закона, на момента, и не се бави нито ден.

    Коментиран от #76

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Димов

    11 0 Отговор

    До коментар #62 от "Асен":

    Асане, програма има и тя се казва "Разрушаване на незаконното строителство". По закон, няма указано в кое време от годината да се приложи. Оставка ще искаш, като почнеш да си плащаш беглика и масрафа.
  • 75 Хайл

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "БХК":

    Ако нямаш пари за въже и сапун ще ти съберем,само и само да се изнесеш от България-нямаш работа тук в моята Родина...тотална забрана на бхк и нпо е България и разследване на дейноста им от прокуратурата като антибългарски и заплаха за националната сигурност
  • 76 Голям Слон

    9 0 Отговор

    До коментар #72 от "Димов":

    И мен два пъти са ме осъждали без да разбера.. Първият път ЕВН за неплатени 55 сметки (?!), всяка от които между 5 и 50 стотинки. Някакъв род изравнявания, които epay не е благоволил да ми изпрати. Или просто ЕВН са "забравили" да ги подадат към epay. Разбира се, никой не взе предвид, че съм плащал чинно сметки за ток и парно от порядъка на 500 лева месечно. Нито че са били в срок. Вторият път ми изръсиха някакви неплатени държавни такси за бракоразводно дело, неплатени глоби и пр. Когато отидох и доказах, че всичко е платено отдавна, започна се едно ровене, за да открият, че всъщност държавната такса за бракоразводното дело се е забавила от моя юрист с 3 дена. За това време ми начислиха някаква смешна лихва във вид на по-малко от левче, но за сметка на това дебело гарнирана с такса на любимата банка на българина (онази на Цветито) от 5 кинта.... Наистина, над червенокожите така ли се издевават или това е някакъв нов модел за системно претопяване на качестваната част от българското население.
  • 77 Хайл

    8 0 Отговор

    До коментар #62 от "Асен":

    Подобие на къща казваш...хм...документи имат ли,план,разрешително за строеж,акт 16,партида за ток и вода-НЯМАТ...значи е незаконно...а ти малоумнико ако стане земетресение и събори коптора защото не е изграден по ЗАКОН пак българите ли ще са виновни-е за това ги събарят защото са в сеизмична зона и може да убият някой циганин- значи пак мислим за вас...забрана и разрушаване на незаконни постройки
  • 78 без значение

    8 0 Отговор
    Съжалявам, че не записах линка преди няколко години свързан с доклад на ЦРУ--агент, отговорен за наблюдение на циганския етнос в България. В този доклад най- нагло и отчетливо заявява, че циганското население в България, вече е достатъчно на брой, та при нужда да бъде използвано за размирици срещу българите. Това, ако не е ужас, няма какво друго да е. Под претекста за човешките им права--ни принуждават да си отглеждаме главорези. Хайде да видим---къде и какви са им задълженията. Крайно време е за всеки цигански произвол и гавра с който и да било от тяхна страна---било стари хора, по-млади, а и децата в училищата потърпевши от правата на "добрите,, без задължения, и без
    задръжки---да има съответна реакция на българите, касаеща
    власт имащите. Всички се страхуват от обединение---това не бива да се забравя. За всеки цигански произвол---да се иска обяснение от власт имащите, чрез отворени писма, а има и други цивилизовани норми. Необходимо е гражданско обединение---с ранг на ЩАБ--и да му бъдат делегирани права за опазване на човешки живот Който иска да членува в такава организация--съответно да получи и карта. В този
    Щаб да има адвокати, лекари, следователи, учители. Няма невъзможни неща---има друго..............има външните разпоредби, за отглеждане на главорези.
  • 79 jforfk

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "Генерал":

    Тъкмо се чудех как да напиша коментара си относно мнението за Автора на статията и Вие ме улеснихте. Щото няма как да напиша няколко хиляди пъти оня израз дето фигурира думите "м..ка му". А за Вас плюс, плюс, и пак, и пак ... А както Вие правилно казвате това е езикът на "либерално-демократичните ценности". На НПО-тата и т.н. И както пишете макар и по друг начин да спориш с либерано демократ е по-трудно отколкото да разговаряш със стената. В определен момент стената ще е по отзивчива. И дано хорат прочетат Вашият коментар преди да витят цитираният след малко тук надпис: "Този коментар е премахнат от модератор"
  • 80 Мая

    6 0 Отговор
    Такива неолиберални, хомосексуални и псевдоинтелектуални палячовци като автора са супер смешни. Мене, ако ме питате събарянето на къщите е супер мека мярка. Държавата трябва да е мнооооооого по- сурова с тия, отколкото само едни къщи
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Слабограмотен

    1 0 Отговор
    ГЛУПАВО Е ДА МИСЛИШ ЧЕ КАТО БУТНЕШ ЕДНО ГЕТО СИ РЕШИЛ ПРОБЛЕМА....ПРИ БУТАНЕТО НА ЕДНО ГЕТО АВТОМАТИЧНО СЕ УВЕЛИЧАВА ДРУГО ТАКОВА В СЪСЕДСТВО...А КОГАТО И ЭАБРАНЯТ ГЕТАТА ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ НАСТАНЯВАТ В ВАШИТЕ КВАРТАЛИ ИЛИ ПО СЕЛА КЪДЕТО ИМА ДВАИСЕТИНА ПЕНСИНЕРА И КАТО И СЕ ИСИПЯТ СТОТИНА ЦИГАНЕ ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО ВЕСЕЛО....В ЦЯЛА ЕВРОПА СИ ИМА ТАКИВА ГЕТА И ТУК ЩЕ СИ ГИ ИМА ВЪПРОСА Е ДА НЕ СЕ НАСАЖДА РАСИЭЪМ...А ДА СЕ ТЪРСИ СМЕТКА НА УПРАВНИЦИТЕ ...ТАМ Е ПРОБЛЕМА
  • 83 zevs

    3 0 Отговор
    Никой не забеляза сравнението което прави Юлианчо!?Къде са циганите,къде е Пътин!!!Юлианчо,и на теб ли ти е виновен Путин?Къде го чукаш,къде се пука!?От къде получаваш заплата,Юлианчо!?
  • 84 гост21

    5 0 Отговор
    За да построи един българин дори и барака, всички институции ще му съдерат кожата и казват така е по закон. Е ама в България законите са само за нормалните български граждани. За политици, НПХ, цигани, високопоставени държавни чиновници те не важат. И понеже един политик има доблестта да каже истина всички соросоиди скочиха. Най- добре е братя българи да се наричате цигани и тогава ще видите колко защитници ще пръкнат.
  • 85 незнайко

    5 0 Отговор
    Не Путин си измисля враждебния запад. Запада се води по акъла на САЩ и проявява тази враждебност. Щом още има такива като този ПИСАТЕЛ - Юлиян Попов, циганите ще се множат и завладеят страната ни. Знаете ли какви постройки има на село този господин ? Всичките като остъклените балкони НЕЗАКОННИ !!!
  • 86 Абрахам Лонкалн

    2 0 Отговор
    Този дето е писал тая статия, знае ли какво е държавен расизъм? Сериозно го питам господин Попов. Живот на чужд гръб и чужда територия също не е ли расизъм или е просто мангоокупация. Господин Попов голямо перде са ви правили пред очите днешно време.
  • 87 Националист

    3 0 Отговор
    Смели Българи има ли? Не е ли срамота циганите да си стоварват циганията на главите ни и ние да си траем и надяваме, че друг път така няма да правят? Безконтралната циганска раждаемост да се спре и на углавни престъпници цигани да им се отнема БГ гражданството и обратно в Индия и Пакистан.
    И дай Боже да опазим България бяла и Християнска.